• petryk

    Nedá mi to, abych nezaložil další thread na téma Šela:) Jak se jelo a jak se líbila? Já osobně jsem celkem spokojený s výkonem, s výsledkem už moc ne. Přidání krátké trasy je sice bezva, ale ne bezva pro nás, co jedeme dlouhou. Když se po 40 km do pelotonu začlenní 500 lidí, kteří mají v nohách 15 km po rovině, tak to asi není úplně nejlepší. Možná mohla být aspoň barevně odlišená čísla jako třeba na Silesii. To, že jim to do kopce jelo líp jsem překousl, ale co předváděli někteří střelci v přestižkách ve sjezdech, no, už jsem dlouho tolik nebrzdil… Za celých 91 km jsem si dal jen jeden sjezd tak, jak ho každý rok jezdím a to mi ještě na konci vjel přímo do cesty nějakej dobrák z krátké a já hodil hubu století a on se podíval a jel dál, ani se nezeptal, jestli třeba neudělal něco špatně, no, asi byl poprvé. Kromě toho, že jsem ve sjezdech a turistikou před prvním projetím Helfu ztratil určitě aspoň půl hodiny to bylo zajímavé, trať byla celkem náročná, všude spousta vody, bahna a blbejch lidí. Ale potkal jsem a pokecal se spoustu lidma nejen z BF (Tink, vlk, Vymi, Martinkaa, Pekáček…), takže vlastně nakonec bezva:)

    Anketa: Krátká nebo dlouhá?

    2x
    7%
    1x
    4%
    0 0
    • TinkTink  

      Jelo se mi – no, v ramci moznosti velmi dobre :)

      Libila – ze zadnich rad velmi :)…jsem rad ze jsem to dal :)…a to bahno – ty tekouci potoky vody byly v pohode, ale to nechutne mazlave, zpomalovaci bahno…to byl hnus.....este ze jsem se do toho nepropadal … :)

      0 0
      • TinkTink  

        PS: hlasuji tak, ze jsem prakticky nikoho z kratky uz nepotkal, tak je to tim ovlivneno…

        0 0
      • Pekáček  

        Smekám před Tinkem co to objel na 17ti kilový houpačce ;o) (já bych to nedal)

        0 0
    • Medunka  

      Bylo to super, plne to naplnilo me ocekavani co se tyka kratke… Po Slavkov to pro me byla brnkacka, ale pak to blaticko bylo na RR trosku brutal… Jinak pocasicko bylo skvele Dojela jsem do 3:30 i do 10–15 mista jak jsem planovala :-)

      0 0
    • Kaufi  

      Jelo se mě v pohodě,nemuselo bejt tolik bahna.Z krátký sem potkal pouze dámy s košíčkama a nosičema na trekách.Sjezdy šli.Co mě vadilo stromy přez trať.

      0 0
    • buracek  

      Naprosto souhlasim s Petrykovym hodnocenim. Na 10.km jsem prerval retez a pak se musel prodirat az snad uplne ze zadu. Jenze hned co jsem to trochu sjel, zacala jeste pred Helfstynem nejmin pulhodinova turistika. Kdyz se sjely obe trate, tak v Pekle je mista dost, takze to nevadi, ale dal ve sjezdech jsem jel ukrutne pomalu. Jinak ale moc pekna trat. Ze by ale bylo hodne blaticka, to se mi nezda.:) (Kdo jel loni Drasala, pochopi. :))

      0 0
    • coolboy  

      já sám sem jel krátkou trasu, protože sem vyměkl :-)) a osobně mi bylo jezdců z dlouhé líto. mě by to, jak se jim jede v pohodě psychicky zničilo. vůbec nemám představu na jakých pozicích byli ti z dlouhé… a co se týče blbečků, keří bez SPD vlály ve sjezdech za kolem, tak ty bych mlátil. Že si ublíží oni, to je mi jedno, ale stejně tak ohrožujou X dalších jezdců před i za nima…jo a taky sem viděl na trati černýho pasažéra – borec neměl číslo ani čip a akorát zavazel v těch nejdebilnějších úsecích…

      0 0
    • Splinter  

      JJ tak tak… Ale jinak je to supr závod. Moc se mi tam líbilo.. Není to jak některý závody, kde člověk jede 80% po široké cestě.. Tady skoro furt ve střehu:) Sjezd do pekla je mňam, zvlášť, když se tam nikdo nemotá. Cestou sem si pokecal s Martinkoou, ale pak mi na hrad ujela, pač mě chytaly křeče.. Ale jak jede, to klobouk dolů…

      0 0
    • Marika88  

      No mi se to moc líbilo, byla to moje první podobná akce a protože je mi 17, tak jsem mohla jet jenom tu krátkou trať. Ale i kdybych mohla i kdybych měla možnost jet obě, tak bych si vybrala tu krátkou, páč ještě nemám tolik zkušeností. Jinak trať se mi líbila, bahna bylo sice dost pro všechny, ale nebyla to taková hrůza. Průjezd tunelem byl celkem vzrůšo, vůbec jsem nevěděla, jestli někde zapadnu nebo ne. Co se týče celého závodu, tak mi přišlo, že to bylo celé skvěle zorganizované, bez větších zmatků…

      0 0
    • Martinkaa  

      Vcera to bylo opravdu vypecene :-). Nevzpominam si, ze by na trati bylo nekdy tolik bahna a to jsem jela i ten destivy rocnik. Jinak s tou kratkou trati mi to taky neprislo jako dobry tah. Ti 2 neslysici, co vyhrali, nas s Pekackem dojeli nekde u Slavkova. Nejvic nas jich zacalo predjizdet v tech klikatych cestickach pod lesem smerem k Lipniku. Cloveka to ani psychicky nestve, ale spis ho zamrzi, kdyz se plazi se zbytkem sil do cile a rozjeti borci na neho rvou at aspon uhne… Myslim, ze to na spokojenosti nepridalo ani zavodnikum z kratke, ani zavodnikum z dlouhe… A pristi rok to ma byt uvodni zavod Evropskeho poharu v maratonu. To jsem zvedava, kam se vsichni ti lidi vlezou.

      0 0
      • coolboy  

        prostě není nad Drásala :-) ti co na to nemají to vzdají na 30.km a my se v pohodě nějak doplazíme do cíle :-)

        0 0
        • Martinkaa  

          Prece to nevzdame, ne!? :-))

          0 0
          • coolboy  

            no…loni sem to zabalil v Lázech…málem sem totiž za skřípotu (a nebrždění) kotoučů zbořil stan občerstvovačky :-)

            0 0
        • buracek  

          Nezbyva mi nic jineho nez opet souhlasit. Loni byl Drasal sice plny bahna,ale nikdo se mi nikde nepletl a ja se v klidu doplazil do cile. :)

          0 0
    • brantec  

      tak ja taky prispeju svoji troskou do mlyna:) Jak se jelo a jak se líbila? Zacatek super, ten spunt o ketrym se tady dost psalo sem nijak nepocitil, jelo se mně uplne skvele a pak najednou z niceho nic na 32.km krec:-( To me predjelo cca 20 lidi nez sem to rozhybal a mezi nima i Martinka:) Chytil sem se nejakyho korena co na tom byl zhruba stejne jako ja a spolu sme dojeli az na druhou obcerstvovacku. Do tehle doby sem se bavil, pohoda, slunicko svitilo..:-) Ficime dal, ale zas – na 47. km krec do stejnyho mista a bylo to v pr.. Z Milenova do Uhrinova sem se trapil jako po zbytek trate, jakekoliv kopec znamenal nejlehci prevod, protoze jak sem zabral, tak v noze zacalo neprijemne cukat a ke kreci nebylo daleko:-( Sjezd do Pekla dobre, ale pak prisla nejvetsi krize. Hned na zacatku stoupani do Slavkova sem musel na 500m asi 4× zastavit. Kolem se za tu dobu prehnaly strasny kvanta lidi a ja si rikal, ze ted uz za mnou nemuze snad nikdo ani byt az pak mi borec rika: „To je strasne demoralizujici, jak nas predjizdi ti z kratke trati, co?“ Me to totiz nejdriv vubec nedoslo a myslel sem si jak su na tom bidne:-D Ve Slavkove nasledovala masaz, jejiz ucinky vydrzely jen asi 10km. Tady musim souhlasit s petrykem, protoze ten nasledujici sjezd byl katastrofa:-( Sice sem par lidi predjel, ale pak uz sem jen stal na brzdach ale i presto sem jednou nedobrzdil a prednim kolem zavadil o jezdce prede mnou a uz sem se valel. To by mně nevadilo az tak moc, jako poznamka jednoho projizdejiciho pana v letech v prestizkach, kteryho sem chvilu pred tim predjel: „To mas z toho, ze to prehanis.“ Sem mu v tu chvili radsi nic nerikal, ptz by to nebylo asi nic hezkyho:-P Pak po tech rovinkach se to uz jakz takz dalo, ovsem pri vyjezdu na Helfstyn uz sem se zase protahoval. Pak sem v kopcu predjizdel kluka, co pretrhnul retez necele kilometr pred cilem! Toho mně bylo fakt lito a tak nejak sem prestal brecet sam nad sebou a jeste se hecnul a nejak to doklepal. S vyslednym casem 6:45 su hrube nespokojene:-D ale po prubehu zavodu musim rict, ze sem na vic nemel:-( Celkove ale spokojenost, ziskal sem nejaky zkusenosti, priste to bude lepsi:)

      0 0
    • vitan  

      …ono by možná stačilo prohodit první okruh za druhý a bylo by to fpohodě! Pokud se ti nahodou něco stane na startu..nebo se nedostaneš mezi prvních 250borců,tak se z prvního okruhu stává pěkný turistický výlet! Tak by si po absolvování 70km, (ten peoton by se myslím dostatečne natáhnul) hafo bikerů užilo krásné one-bike stezky a nemuselo se šlapat a čekat třeba 3minuty u jednoho stromu…

      Každopádně to je bomba závod a smekám před Alešem Procházkou…průběh závodu opět bez chybičky..!!:)

      0 0
    • vlk  

      moc se mi trať líbila, ale mám stejné zkušenosti.Bohužel jsem přijel na start pozdě a startovat z posledních pozic je fakt dost hrůza.mělo to být rozděleno aspoň do dvou vln.Ty cestičky na helfštýn byly absolutně ucpané.Všichni tam šli a to nejsou žádné velké kopce a ve sjezdu jakbysmet-doprčit ty sjezdy to je to nejkrásnější tam, tam se dá jet 50–60km/h sem myslel, že dlouhou amatéři nepojedou.Naví řvu jedu zleva a ten idiot mi zatočí doleva-tak to už je co říct.Nebo vjedou do bahna a začnou brzdit, to je tak na hubu.Spojení těch dvou tratí bylo taky dost hrozné.Když jsem viděl ty hordy lidí ve stupání tak mi to vzalo veškerou sílu a nechápal jsem jak to že je tolik lidí předemnou.Až po 20 km jsem se dozvěděl, že to jsou ti z krátké.Ale tihle byli ve sjezdech a v bahně fakt hrozní.Sem probrzdil špalky na zadní brzdě-to se mi ještě vživotě nestalo-při jednom závodě.Jo a sanitka za zatáčkou do níž jsem to taky málem napálil, to mě taky vystresovalo.Jinak teda jak všichni tvrdili že peklo, slavkov či poslední výjezd na Helfštýn jsou hrozné, tak mě to tak nepřipadalo, je to zcela v klidu, není potřeba si na ty kopce sepcielně šetřit síly.

      Ale jinak fakt supr závod, a občerstvovačky taky skvělé.Příště vím, že musím přijet včas, nevyměňovat řetěz den před startem a na začátku to zhned bušit dopředu co to dá abych se vyhnul špuntům.Tak jsem si to letos zkusil napohodu, seznámil se s tratí a příští rok budu i závodit(dou­fám) :o)

      0 0
      • Pekáček  

        Ahoj Vlku, jak jsme tě zahlídli tak jsem stačil jen vytáhnout mobila, tož tady máš skoro cílové foto v mobilní VGA kvalitě ;o)

        0 0
        • vlk  

          jo jo to už jsem bolestí zad drtil sklovinu na zubech. :o) Musím s tím něco udělat jak s kolem(odpružené) tak se zádami -nějaké ty cviky na břicho a záda apod.

          0 0
    • Splinter  

      Tož už sou tam výsledky… 222místečko…

      0 0
      • brantec  

        smekam:) i pred pekackem a martinkou..ja 412. misto

        0 0
        • Martinkaa  

          My jsme se s Pekackem sjeli az u Uhrinova. Pak jsme celou cestu zavodili, kdo to hodi prvni, protoze nam obema bylo pekne blbe :-)). Nastesti nikdo nevyhral :-). No a pak aby toho nebylo malo, tak jsem mela ve sjezdu ze Slavkova defekt (este ze me dojel Pekacek s bombickou :-))). No a pak uz jsme to spolu doklepali az do cile :-). Paradoxne to byl muj nejlepsi Sela co se tyce umisteni, ale co se tyce casu jsem byla o 20 minut horsi nez vloni.

          0 0
          • Martinkaa  

            He he, to jsem to napsala… :-). To vypada, ze jsme se sjeli a pak nam bylo blbe :-)))

            0 0
            • luke777  

              na sela bylo krasne poznat kdo ma najeto a kdo nema najeto:)) bohuzel za lomem u hlinska se nejelo:)) stala se rada a pomalu a pomalu se posunovala na hrade sem byl za 1h a 30min tak brutalni spunt sem jeste nezazil nikde, co se tyce tech turistu nemel sem problem potkal sem tam velmi prijemnou slecnu na ceste do slavkova pokecali a pomohlo me to vyjet na obcerstvovacku:))

              0 0
            • Splinter  

              Nene.. To napadlo jenom tebe:P

              0 0
      • luke777  

        549 misto :))

        0 0
      • petryk  

        tak já 382, což je jen o 30 míst horší než vloni:)

        0 0
    • goood  

      Tak pro me to byl letos smolnej zavod. Na start jsem se vecpal dopredu, protoze z lonska vim, jak se ucpaly singliky pred Helfstynem. Takze letos jsem je projel v pohode a v podstate ani nebylo treba slezt z kola. Bylo teda vic bahna nez jsem cekal, takze na Ralphech to nahoru moc nedrzelo. Az do druhy obcerstvovacky to bylo super, sjel jsem dokonce i Martinku :-) Ale pak to zaclo. Hned za 2.obcerstvovackou strep 1×1 cm v plasti. Vymenil jsem teda dusi, pak zacal strilet retez, prestal presmykat presmykac, ale nejak jsem jel dal. Kousek za 3.obcerstvovackou uz jsem byl asi 50m od Pekacka s Martinkou a rup. Pretrh jsem retez. Zanytoval jsem a ze je jeste zkusim sjet. Na 70km ale hrozny krece do vnitrni strany stehen, takze to ani neslo protahnout. No tak uz jsem si rekl ze to aspon dojedu do cile bez nejakych ambici. Jeste jsem pred Helfstynem chvilku tahl prvni zenskou z kratky a pak jsem zase dostal krec, tak mi odjela :-) V kopci na Helfstyn jsem predjel asi 10 lidi a uz jsem se videl v cili. A na mustku pod hradni branou krup a prehazka v pr… Tak jsem si dobehl do cile :-) I tak ale cas skoro o pul hodiny lepsi nez vloni. Celkove 242. flek.

      Nektery borci na trati me taky dostavali. Za jednim jsem jel asi kilometr a nemohl ho predjet, pak prisla sirsi cesta tak kricim ze jedu vlevo. Borec to zalomil doleva. Tak chvilku cekam a znova. Jedu vlevo. Borec opet doleva :-) Po chvili posledni pokus. Zakricim jedu vlevo a bez cekani jsem ho objel zprava :-)

      Kdyz me pri vyjezdu na Slavkov presvisteli borci z kratky tak mi to taky moc nepridalo.

      Ale zavod i zajisteni tradicne na skvele urovni. A za rok jedu urcite zase.

      0 0
      • Splinter  

        A ponaučení zní? Nikdy nepředjížděj Martinkuu:))

        0 0
        • goood  

          Ja jsem doufal, ze aspon na jednom zavode bych mohl dojet pred ni, ale asi se mi to nepovede :-)

          0 0
    • bagio  

      Ja sem jel letos poprve a moc sem si to užil to bahno to jsme tam mely vsichni ale jinak super.dojel sem jeste pred kratkou .prní z ni dojel asi 3 mista za mnou takze ty sjezdiky sem si uzival uplne sam fakt spica.Jak se to zvihlo od reky nahoru tak taky najednou krece ale nakej borec kricel ze jestli mam jeste neco na piti at to dososam co mam ze to na chvilku zabere a docela jo nahoru sem se kousnul a vyjel.Nakonec 127 takze nad ocekavani dobry.

      0 0
    • jakub  

      mnoo letos jsme se s moji zenou prihlasili oba, jenze nam nakonec nako nevysly penize, tak priznavam se verejne.. jel jsem taky, ale bez cisla s ni jako doprovod… protoze jsem byl donucen koupit si novy kolo.. (cehoz nakonec moc nelituju) nemel jsem ho poradne otestovany.. cekal jsem na Moji za startem a pomalu jsem se k ni pripojil – podotykam, ze jsem se znazil nikomu neprekazet a uhybal jsem tak ze jsem pak musel moju pracne zase dojizdet… no protoze jsem mel ai novy sedlo… WTB, ktery me teda ani malinko nesedi… hrozne me tlacilo na vnitrni casti stehen az az se to poroste nedalo. trisla me hrozne bolely a uplne jsem si odkrvil nohy… (nechapu jak vam muze toto sedlo vyhovovat) takze jsem se s moji milou rozloucil a vydal se cca po 60km objete trati po silnici vestoje na Helvstyn. Ke trati mohu rici asi tolik… je nadherna… bylo bahno, kery hrozne spomalovalo a nutilo cloveka daleko vic zabirat nez normalne, co jsem teda nepochopil byly spadany stromy a useky gde byl bordel ze se tam nedalo jet… teda k tomu si dovolim jen poznamku ze na Sudetech by se nam to nestalo (aspon doufam…) jinak trat naprosto nadherna a pristi rok snad uz pojedu taky legalne k cemuz doplním ze iontak jsem vam nepil ani nic nejedl, mel jsem sebou svoje…K me zene myslim ze se mohu pochlubit.. nikdy v zivote neco takovyho nejela, minuly rok mela problemy s kratkyma tratema a trapila se pomalu i na 50km tratich, celou zimu chodila na spinning a letos dala 90km dlouhou Selu myslim ze na babu nic tak jednoduchyho, sice zkoncila ve sve kategorii posledni, ale jsem na ni neskutecne pysnej a stastnej ze to zmakla – nikdy si totiz neverila, ze by neco takoveho mohla dojet… je to skvely, pristi rok jedeme oba… a Vi naoplatku dorazte na Sudety…

      0 0
      • TinkTink  

        Jenom k tem stromum – myslim ze to bylo naprosto ok – ono se to nezda, ale ta trasa byla docela uklizena, tady je to na mnoha mistech mnohem mnohem horsi a to tady lesaci taky delaj co muzou – ta zima byla proste tezka… :)

        0 0
        • Splinter  

          Taky si myslím… Dva stromy na 90km je snad v pohodě ne?:)

          0 0
          • TinkTink  

            Ano. Vetve se nepocitaj. :)

            0 0
            • Splinter  

              Myslíš tu větvičku v tom sjezdu?:) Co popelnica?:)

              0 0
              • TinkTink  

                Ve kterym? :o)

                Popelnici vyhral nekdo jiny :o)

                0 0
                • Splinter  

                  Dobře tak v té mírně nakloněné rovině:)

                  0 0
                  • TinkTink  

                    No ale je jich tam vic :o)

                    O vetvich nevim, pokud nejak extra nevycuhujou, tak je moc neresim. :) A stromy…ten tam byl jeden ve vyjezdu a tam jsem tlacil :o)

                    0 0
                    • Splinter  

                      Už mlčim, už mlčim:)

                      0 0
                    • Medunka  

                      Dva stromy ve vyjezdu si pamatuji, taky si zive pamatuji, ze jsem mela co delat, abych pres to to kolo prehodila ;-( byl v blby vysce ;-(

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Ale Ti mensi to mohli v pohode podlist, ne? :)) (po pravde to vlastne ani neresim, protoze i 5 stromu na 91km je malo…)

                        0 0
                        • Medunka  

                          No tak mala nejsem, podlezt nesla a zadny Gentleman na obzoru :-(

                          0 0
                          • TinkTink  

                            Jsi mela pockat…hodinku, dve…byl bych tam :)

                            0 0
                            • dav33  

                              Jsem měl v té chvíli problém přehodit to svoje kolo , natož další :-)))

                              0 0
                            • petryk  

                              no, kdybych měl přehazovat to Tvoje, to bych asi radši zkusil přeskočit:)

                              0 0
                              • dav33  

                                No, byli jsme tam zhruba stejně , takže jsi mi to mohl ukázat :-) . I když v té době to už ke „kolu“ mělo daleko.

                                0 0
                          • Pekáček  

                            Jestli myslíš ten strom kus cesty po sjezdu ze Slavkova tak tam jsem Martince pomohl, zrovna mi nebylo tak blbě abych se musel starat jen o sebe :o)))

                            0 0
                            • Martinkaa  

                              Dekuji :-) Kdyz jsem to moje zvedala, malem mi praskla guma v gatich :-)

                              0 0
                      • zirecek  

                        Mi se líbí, když je někdy člověk nucem slézt, ne mockrát.

                        0 0
      • Martinkaa  

        V cili jsem mluvila s dvema poradatelama. Myslim, ze pro to udelali maximum. Rikali, ze odklizeli a znacili i v tech bourkach, aby to bylo vsecko na sobotu OK. Ptali se me, jestli byly na trati stromy. Rikala jsem ze jo a co jsem tak pochopila z jejich rozhovoru, tak se na to vykaslali lesaci… Ono by bylo jednoduche vzit motoracku, ale prece jen jsou ty pokacene stromy cizi majetek… Jinak pro Zirecka: tlacilo se dost – na sjeteho Innovadera by to nebylo :-))) Krome spojeni dvou trati nemam k zavodu zadne vyhrady :-)

        0 0
        • zirecek  

          Innovader není sjetý. Co taky zadara, :-). Jel bych Pythona a zkusil nerazit.

          0 0
    • Haryk  

      Jel jsem ŒELU poprvé a musím říct, že trať je super, počasí taky vyšlo, to bahno bylo sice humus, ale co už.Nasraly mě křeče do vnitřní strany stehen, ale letos je to s fyzičkou fakt slabota. Jel jsem krátkou (v hlasování jsem se spletl, pardon) a byla to dobrá volba, stejně jako Explorery od Conti, v těch sračkách držely docela dobře a co se týče sjezdů, tak dobrý, až na pár exotů, co se mně skácelo před kolem. Pěkné to bylo, skončil jsem 197.

      0 0
    • pop  

      Jak to tady čtu,tak jsem rád,že jsem nejel. Ne,že bych jezdil špatně (jel jsem 2× a vždy do 200),ale tyhle špunty,kvanta lidí a ještě sjíždění krátké s dlouhou nemusím.Navíc jsem si jel projet krátkou Šelu v pátek a v 18h ještě nebyly uklizený stromy nad Bohuslávkama. Myslel jsem,že je ukliděj,ale jak to tak čtu, ani je to nenapadlo :)).Navíc prý se už nejezděj ty serpentýny v Křivém :( Já si v klídku projel Jedovnici krátkou a pohoda :)

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Jel jsem krátkou a super. Nemůžu si to vynachválit. Celkově jsem skončil 28. a v kategorii (Junior) 7. Takže paráda, na můj třetí maratón vůbec, si myslím, že dost dobré… :))

      0 0
      • Marika88  

        Tak to je dost dobrý výsledek. Já jsem byla v kategorii junior na 47. místě. Zařadili mě do špatné kategorie, no co už :)

        0 0
        • coolboy  

          však je ti 17 ne??? a proto seš juniorka… (i když já bych taky rád někdy jezdil třeba za M60 :-))

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Dovoluji si poznamenat, že mezi juniorem a juniorkou jsou drobné anatomické, fyziologické a i psychické rozdíly. :-)

            0 0
            • Biker jak Pes  

              No jo, ale on to asi myslí tak, že třeba chtěla jet za starší nebo mladší žáky… :))

              0 0
            • coolboy  

              jj nedošlo mi,že se Marika88 snaží vysvětlit,že jí započítali mezi kluky…tak promiňte :-D

              0 0
    • foxhound  

      já jsem letos spokojený, bláto sice bylo a druhou půlku jsem se jen trápil…ale martinku jsem předjel už v tom travnatém stoupání hned po startu (poznal jsem ji podle toho nápisu na vidli „odpružená vidlice“ :)) no a nakonec 142. místo, takže spokojenost ;)

      0 0
    • grafik  

      letos se mi sela libila moc, vic nez pred rokem. Loni jsem jel poprve a byla to drina ‚na krev‘, letos sem tech 90 kilaku prosvistel ani nevim jak :) Bahna bylo dost, mam ho rad, ale obcas ho bylo podle meho gusta zbytecne moc :) Navic nesnasim ty vyjete bahnite koleje, kde staci malinko zahaprovat a clovek leti do nejblizzsiho krovi. V kazdem sjezdu za helfem sem hodil slusnou masku a pak jeste jednu ve sjezdu pred peklem, nastesti temer vzdy do mekkeho.
      Po startu mne hodne zamrazilo pri padu jednoho bikera, nekde pod lomem na asfaltce, zrejme vlitnul do diry a hodil fakt brutalni masku, pak sem se dozvedel, ze se chudak nezvedl a mel pry prasklou lebku a do nemocnice ho transportovali vrtulnikem, brrr. Pak ta holka ve sjezdu co si zlomila ruku … tyto okamziky zrovna moc nepovzbudi. Nevite nekdo neco o tom klukovi ?
      Co se tyce spojeni tras tak bych mel nejake vitky, ale po psychyckych ‚otresech‘ po tech nehodach to jsou nepodstatne veci … Pristi rok pratele znovu na stratu :)

      0 0
      • petryk  

        Jak jsi vlastně dopadl? prognóza 5:30 – 6:00 vyšla?

        0 0
        • grafik  

          zdaleka ne :) 07:27:19,31 cas sem mel horsi o zhruba 20 minut jak loni, pritom letos se mi jelo mnohem lip :)

          0 0
          • Kaufi  

            Tak to sme jeli skoro spolu 7,28.Ta maska na 3 byla fuj.Prej je v pohodě,stědní otřes mozku,za 15 minut sedal vrtulník z olomouce.Dě­kujounco mu pomohli.Hválím je.

            0 0
            • kubrt  

              jo jo jeli jsme skoro spolu 7:28:50 :-)

              0 0
            • miche  

              Ta maska mi teda hned ze zacatku nepridala na odvaze, pak se tam jeste valela v takovym tezsim useku naka mlada prdelka (neco s nohou), jeste ze sem mel novy kolo s hydrama :-)) Jinak se na tom 3 km valelo hoodne kol po zemi a byl tam i krasny Canyon v cerne barve, za techto okolnosti sem teda tohle kolo videt nechtel (na BF se v podstate porad resi kdy bude, jak ho objednat apod.). Jinak krasny zavod, priste zase na startu :-))

              0 0
              • TheIF  

                No vida tak přece jen existují :-)

                0 0
                • miche  

                  Snad sem dobre videl, nerad bych tady delal zajemcum o tyto kola pomysleni :-))))))

                  0 0
                  • TheIF  

                    Ne oni existujou jedno už mám potrzený (objednávku) to není zrovna pro mě a moje je ve stádii čekání na potvrzení, protože dost jejich modelu je už vyprodaných.

                    0 0
              • kubrt  

                Ten canyon byl kamarada co tam pomahal, je vodni zachranar, a jeste se tam zastavil druhej kamarad anesteziolog, tak poskytli pomoc na urovni :-)

                0 0
      • Martinkaa  

        Byl to jeden znamy – skoro sedesatilety pan. Snad bude v poradku.

        0 0
    • dav33  

      Překvapilo mě o kolik to letos bylo pomalejší než loni . První sice jen 5 min , ale potom ten rozdíl celkem narůstá . Délkou to nebude , loni taky pršelo (?) , startovalo součastně míň lidí.....??

      0 0
      • Stancek  

        Mozna to bylo tema zacpama, pred Helfem jsme my vzadu dokonce stali a nehybalo se to. Potom v nekterych usekach se dalo jet jen tak pomalu, jak borci prede mnou, nechtel jsem se za kazdou cenu rvat dopredu a predjizdet hlava nehlava. Nechtel jsem zavazet, tak na start jsem sel az nekam do druhe pulky pelotonu, ale priste si privstanu a zaradim se co nejvic dopredu. Zavodni chrti me lehce predjedou a me nebudou brzdit strelci co v prvnim kopci daji kasparka a plazi se 4mkh do mirnyho kopce, to me deptalo, nozicky chtely slapat a nebylo kde, navic pri takovych malych rychlostech ztracim rovnovahu :-D

        0 0
        • Marika88  

          Jo, přesně, nejhorší bylo, když ti co tlačili kolo do kopce tak šli po cestě a zavazeli ostatním, kteří jeli. To se potom lehce ztratí rovnováha a můžeš šlapat taky…

          0 0
    • johny.h  

      Super závod, letos můj 2. ročník, lepší něž vloni(253), letos 91.celk. Pneu předek NOBBY NIC- super, vzadu RACING RALPH – dost plaval, hlavně v šikmých sjezdech to byl mazec! Startoval jsem asi z 1/2 a líp mi to nejelo:(

      0 0
    • Stancek  

      Ja jel selu poprvy a docela se mi to libilo. Jenom ty priserny zacpy na zacatku :-( Mezi Helfem a obcerstvovackou u Huberta jsem sebou 3× listil, pokazdy na nejakym pitomym miste, ktery jsem pred tim projizdel uplne v pohode a nekde jsem tam po padu ztratil kraaaasnou novou pumpu :-( ( jako obvykle ;-) nemate ji nekdo? nalezny by bylo kapalny ;-) ) Pak jsem pichl predni kolo, tak do servisu v Rybarich jsem dojizdel skoro na prazdnym predku a jeste nejaka svine klacek v zanim kole, prehazka to nastesti ustala, jen dve spice maji takovy zvlastni tvar :-D srovnat to slo. Oprava, omyti a namazani retezu zabralo nejaky cas, navic tam meli takovy dooobry kolacky :-) Dojel jsem do Milenova a retez zpival zase, na ty zazracny oleje ve spreji asi neni zvyklej, tak maznicka z tasticky, hustej olejicek a zase se jelo. Nevim co mi primichali na obcerstvovacce v Uhrinove do piti, ale jako by mi chytly saze ve vyfuku, sjezd do Pekla parada, vyjezd jeste lepsi, jsem tak pobral aspon 30 lidi a od te doby uz jsem jenom zrychloval a predjizdel, ke konci jsem litoval ze to nema aspon 120 km a o par poradnych kopcu vic, urcite bych se jeste o dobrych par mist posunul, jelo se mi perfektne a lehce, zadny krece, pohoda. Jenom to blby zdrzeni s opravama… tak nakonec 6:59 , celkove 491. a 384. v kategorii muzi A . Rizek dobrej, pivo celkem slo, v tombole jsem vyhral vercajk na kolo :-) Vecer jeste na becku, sele na rozni a ve 3 rano doma jak na koni… uspesnej den …

      0 0
      • TinkTink  

        Ty oleje co tam meli byly fakt divny…takovy vcelku o nicem…vydrzely vsechny do prvniho brodu a byly pryc…ale svuj vlastni si vozit nebudu, to bych mohl vozit uz cokoli :)

        0 0
        • Stancek  

          Mala olejnicka jak se davala pred 20 roky k favoritum do kapsicky pod sedlo, v ni troska M6A a jak jsem si lebedil , tada hlavne retez, nepiskal, nevrzal a blato a voda ho nevymyla. Ono uz je to jedno, jestli vezu kolo 13kg nebo 13,05kg ;-)

          0 0
    • Pekáček  

      Startoval jsem asi někde před prostředkem toho chumlu a kupodivu asi díky bráně na náměstí jsem se pak v „balíku“ co nebyl tak hustý cítil bezpečněji než když se startovalo naširoko z Týna. Krátce po nájezdu do terénu jsem pokecal s Gooodem a vědíc že Martinkaa jela v první dvoustovce jsem jí chtěl dojet. Loni se mi to podařilo už před lomem, letos v půlce závodu po 3 hodinách jízdy. Ale nepředbíhejme :o) Bahno bylo místama velice výživné a Nanoraptor na zadním kole se jen bezmocně protáčel a svou poněkud zvětšenou šířkou obšťastňoval vše kolem zásobou bahýnka. Dával jsem si bacha a tak jsem se nikde nevymlel, tu první půlku závodu jsem odjel poměrně svěží a s elánem. Brod přes potok byl překvapením, viděl jsem bikera v němž jsem pak poznal Sajmona z Dobrušky jak se tam vykoupal celej, když jsem se k onomu místu blížil já, už tam spěchali nějací lidi s foťákem, ale neudělal jsem jim radost :o))) Když jsem uviděl Martinku, bylo mi jasný že už nějako nemůže. A po chvíli to přeskočilo i na mě. Takže jsme to nějako spolu táhli a oboum se nám chtělo tu víc a tu míň blinkat. Ve sjezdu ze Slavkova mi samozřejmě ujela a dole už zouvala plášť, dali jsme to dokupy a rozhodli se ve zdraví dojet a to se nám naštěstí podařilo. Dost lidí tu píše jak je „krátkaři“ brzdili ve sjezdech, no mě za Slavkovem jeden dost nevybíravě předjel a kdybych si ho nevšiml tak ho a i sebe nejspíš sundám. Jinak s nima nebyly až takový potíže, akorát na hrad spěchali o dost čilejší a trochu jsme jim tam sotva pletouc nohama zacláněli :o)

      0 0
    • Rybnik  

      Jak to tak čtu, celkem jste si to užily. Já jsem nejel. Po nemoci a taky líný srab. Měl jsem zkusit aspoň krátkou, ale co už. Byl jsem se ale podívat a celkem to šlo. Jak se znám, tak by mě dost deptalo kdyby mě začli předjíždět ti borci co jeli krátkou. Stál jsem kousek za Slavkovem za poslední občerstvovačkou a byl fakt rozdíl jak letěli do kopce oproti těm co jeli krátkou. Pak jsem si to ze Slavkova sjel dolů a bahýnko bylo pěkné. Poznal jsem pouze Martinku (podle dresu), jinak tady z BF nikoho neznám. Jste dobří! Ať vám to jezdí!

      0 0
      • Martinkaa  

        Ty jsi ten, co mi hlasil, ze uz me cekaji jen same pozitiva? :-))

        0 0
        • jakub  

          hoyy me icq: 322813081 – potrebuju s tebou mluvit (soukrome) :-))))))

          0 0
        • Rybnik  

          No asi jo, ale jak jsem tady pochopil, tak Tě potkal defekt. To jsem rozhodně přivolat nechtěl!Jinak mám fotku, ale měl jsem pučený foťák a PC doma nemám a ani nevím jak to sem dostat a i kdyby, tak v práci by to nejspís nešlo. Třeba to časem nějak vykoumám a dám Ti vědět.

          0 0
    • Marika88  

      No, oni mě právě zařadili mezi juniory, ale já jsem juniorka :-)

      0 0
    • P.L.  

      Já jel poprvé a krátkou a dojel az 378.Při rozchazení křečí (cca. 3 min.) pod hradem mě přejelo aspoň 50 lidí.

      0 0
      • james11  

        Meriďáku myslím že 378 místo je dobré, ono když to jedeš poprvé…

        0 0
    • vitan  

      ..hele…ted me tak napadlo…proc vlastne Ales Prochazka neprehodi ty dva okruhy…kdyby se jel ten prni okruh az nakonec…kazdy by si uzil supr cupr technickou jizdu..teda…po 80kilakach by to bylo asi maso…ale stalo by to za zvazeni, co myslite??

      0 0
      • M1R3K  

        ja bych si to teda po tech 80kilacich neuzil..od Slavkova jsem mel obcas problem udrzet se na kole..a uz jsem si tolik nedovoloval.

        0 0
    • metronom  

      No letosni Sela bylo pro mne premierou. Vlastne totalni premierou, bo sem za letosek najel tak 50km :-) Po prvni obcerstvovacce si opravdu nemuzu stezovat na spunty a vsecky sjezdy sem si paradne uzil. Horsi to byvalo do kopcu, kde se nejak paojevila netrenovanost. Pridali se boleti zad (na 40km)a krece bricha (na 30km)… A s problemem jezdcu z kratke trati sem se take nesetkal. Dlouha byla fakt suprova. Ale bylo to fajne. Svuj zavazek dojet v limitu sem dokonale splnil a ta popelnice je naprosto suprova. Asi n vi zacnu spavat. :-)

      0 0
      • Marika88  

        Tos byl ty? Tak to je bezva :-). Ale náhodou, já myslím že je to dobrá cena. Taková popelnice stojí nejmíň 600…

        0 0
        • metronom  

          No sak jo, vis jakou meli doma radost?

          0 0
        • vlk  

          šak mu ji všichni záviděli a ze zlosti, že nevyhráli mu ji začali i plnit :o)

          0 0
    • M1R3K  

      Nekoupil si nekdo to CD s fotkama??? www.kocian.net/…ka/index.php?…

      0 0
    • P.L.  

      Nevite někdo jak dojela holka s beruškama na drese-jela kratkou

      0 0
      • Splinter  

        Copak nezpamatoval sis číslo?:)))

        0 0
      • luke777  

        cece blizsi popis nemas? ja se spis divam na oblicej a na kolo:)) potkal sem akorat slecnu na zelenm kole s nosici, pak nejakou prazandu asi s copankama a pak nejake 2 kocky u slavkova

        0 0
      • Medunka  

        Reknu ti to, kdyz reknes, co ti slecna s Beruskama provedla ;-)

        0 0
        • P.L.  

          Neprovedla nic, ale stála za mnou na startu, tak jen tak ze zvědavosti jak dojela.

          0 0
          • Medunka  

            Tak jestli ti nic neprovedla, tak se priznam, to jsem byla ja a dojela jsem 162.

            0 0
      • goood  

        Myslis tuhle ? :-)

        0 0
      • vlk  

        koukám, že se ti také závod změnil na debaty s dívčinami.Něk­terým to ale pěkně jelo. :o)

        0 0
        • petryk  

          No, já jsem jel za dvěma pěknýma kolem Bečvy a až k louce pod hradem, pak jsem jim ujel, ale jelo jim to opravdu moooc hezky a taky jsem debatoval:)

          0 0
      • Medunka  

        Co jsi vubec mel na sobe, bike – ja mam od kamarada par fotek.. jestli tam nejsi

        0 0
        • P.L.  

          Jako já? Na sobe obyč. červeno šedý dres bike modrou meridu Mats speed V modrá

          0 0
    • lith  

      no bláto jsem čekal,ale místama ho bylo i tak víc než jsem myslel.....nemám to rád kvůli kolu. Je mi ho pak líto:o) Umístění snad docela ujde…když vezmu, že na jaře jsem toho najezdil docela málo. A taky jsem pokecal s Martinkou…je fajn. Víc takových a závody mě budou bavit:o) A jinak si myslím že Aleš nepodchytil umývání kol. Dvě umývárky byly fakt málo. Věděl že bude bahno a taky víc lidí. Ať si zkusí tam po závodě stát.....

      0 0
    • Vymi  

      zdarec… pratele musim rict ze ja to stesti dokoncit zavod nemel, jak byl brod u hlavni cesty pod mostem jsem skakal do vody a kolo se vysmeklo z drzeni a brinklo do potoka kde asi byl nejakej brutalni sutr ktery mi skrivil prehazku a tak mi chytala do spic… no trochu jsem to vyspravil a pokracoval dal s tim ze to zvladne… bohuzel vsichni co jste me videli jak pred uhrinovskym stoupanim opravuji kolo… smula patka se urvala uplne a ja tedy na singlu to proste pokracovat neslo… :-(((( jsem to zabalil na obcerstvovacce na Uhrinove… moja me dovezla do Helfu kde jsem jen schoval kolo do auta a uzival aspon to male radosti ze zavodu… jinak musim rict ze zavod se mi moc libil a mel jsem nahnano na lepsi cas nez minule bohuzel osud tomu dal jinej pribeh… a co se mi jeste tak vtipneho prihodilo… treba to ze v Uhrinove za mnou prisel jeden mladej biker z kratke vypadal jak chrt… a rika mi taky uz to balis a ja rikam jo s tim to nema cenu a on ja to taky balim mam za sebou tech 20 KM a mam krece… a to byl na prvni obcerstvovacce v male trase… :-))) rikam nebud slaboch to das ne… :-))) a pak jak si to slapu do kopce pred uhrinovem tak jela moc hezka bikerka… volam jed jed to das to vzladnes… a ona se otocila a rika vsak ty taky tak naskoc a ja rikam ja nemuzu mam patku v pytli a ona nezvdavej to… dokonce jednu chvili jsem si myslel ze pujde se mnou… ale rikam jed nech me tady… :-)) tak jela…

      0 0
      • goofy  

        Od jisteho incidentu na minule dovolence (2× urvana patka prehazky behem 2 dnu) vozim nahradni patku porad sebou…

        0 0
      • dav33  

        Nemáš chrtit , já to šel raději pěšky :-((

        0 0
      • TinkTink  

        Patku na XC bajka vozim vzdy sebou…bez ni uz nevyjizdim…ale smula no…

        0 0
      • TinkTink  

        Patku na XC bajka vozim vzdy sebou…bez ni uz nevyjizdim…ale smula no…

        0 0
      • TinkTink  

        Patku na XC bajka vozim vzdy sebou…bez ni uz nevyjizdim…ale smula no…

        0 0
    • mastihuba  

      Znal jste někdo toho nešťastníka pro kterýho hned po startu uháněla sanitka někam k lomu? Chápu že by člověk nemohl dělat nic, ale toto je jeden z důvodů, proč nezávodit v takovým balíku.

      0 0
      • grafik  

        Poslední zpráva se týká těžkého zranění na 3.km trasy Classic 91 km. 56-letý člen 2K Bike Clubu Odry spadl na hlavu po projetí výtluku v cestě a zůstal bezvládně ležet na silnici v kaluži krve. Díky Vaší perfektní reakci jsme okamžitě o pádu věděli, během 2 minut byla na místě sanitka a do 15 minut sedal vrtulník z Olomouce. Závodník je mimo ohrožení života, při vědomí, se středně těžkým otřesem mozku bez zlomenin. Ještě jednou děkuji všem zúčastněným, sanitce a posádce Medical Servisu, závodníkům a divákům, kteří neváhali a okamžitě pomohli. Děkuji lidem z 2K Bike Clubu Odry za spolupráci při dohledání rodiny poškozeného a za pomoc při zajištění předání kola i auta poškozeného.

        0 0
        • grafik  

          Aleš Procházka, ŠELA SPORT

          0 0
        • miche  

          Ten nemit helmu (aspon na zavodech nastesti povinna) tak nevim nevim .............

          0 0
        • dav33  

          Kde jsi to četl ? Chudák spadl těsně před náma , další letěl přes něj a my se nějak vyhli , až cestou ti co mě předjížděli , říkali , že se nezvedl .

          0 0
          • Vymi  

            Dave vis co byla prdel… ze celej tyden jsem schanel patku… jako kdybych to privolal…

            0 0
            • dav33  

              No to je dobré… Já spadl kolenem na nějaký šutr a ač jsem byl na kole v neděli i pondělí , musím si dát trochu pohov , protože to bolí a trochu otéká . Jinak jsem oddělal ráfek na té kládě těsně před Rybářema.

              0 0
              • Vymi  

                kolikatej si jinak dojel… :-)

                0 0
                • dav33  

                  367 , přepálil jsem na sebe a svou natrénovanost začátek (i když se mi jelo moc fajn) , od 35 km mě různě chytaly křeče , takže jsem se trápil a občas mě předjížděli fakt turisti na hypermarketových kolech a v teniskách z krátké .

                  0 0
                  • Vymi  

                    musim rict ze jsem se nadavkoval toho karbosneku a te vyzivy pred uhrinovem a pak jeste na Peklo… bohuzel jsem ale uz to nejel takze jsem byl plny elanu… v uhrinove na obcerstvovacce, jinak pocitam ze jsem mohl taky dopadnout velmi dobre… hodne jsem totiz ujel… jenze smula

                    0 0
                    • dav33  

                      jel jsem až na 1. občerstvovačku s tím tvým kámošem (jméno jsem samozřejmě už zapoměl), ale tam jsme se ztratili a myslel jsem , že mě předjel v Rybářích , když jsem si nechával narovnat ten ráfek. Jinak sjetí s krátkou bylo taky zajímavé , chytl jsem špici před Milenovem a bylo to samé ku… uhni , pi.. uhni ,jel jsem skoro polem po široké cestě a furt málo , chudáci Pekáček s Martinkou co to chytli na těch úzkých cestičkách.

                      0 0
                      • luke777  

                        zdarec chlape to se dela tak se krenit do objektivu?:)))

                        0 0
                        • dav33  

                          Kde jsi to našel ? To mi bylo ještě hej ?

                          0 0
                          • luke777  

                            na cd s fotkama:)) si rikam vysmatej po 15km:) nojo jede ti to paradne sem tu stredu byl uplne kaput:))

                            0 0
          • grafik  

            v mailu od selasportu

            0 0
    • davevi  

      trasa nádhera, jen to bahno a před cílem ten silný vítr nebyl zrovna ideální :-)) Ale i tak to dalo 116. místo na dlouhé. Takže spokojenost a fakt pěkný závod.

      0 0
    • stumf  

      Spadl jsem 2×,krizi jsem měl až někde na 60 km, ale jinak super závod, dojel jsem 77. Spokojenost:-)

      0 0
    • Stancek  

      Jest mi to neda, abych nepridal par pismen… KUFA NENI VAM TO BLBY HAZET OBALY OD TECH ENERGETICKYCH NERADU V LESE PO ZERMI?????? Jel jsem hodne vzadu a cesta byla nima mistama dost „vysperkovana“. To uz prece nezabere tolik namahy ten obal nebo tubu vratit zpatky do kapsicky dresu a vyhodit to az na obcerstvovacce… Doufam ze kdo jste to tam pohazeli se stydite aspon sami pred sebou… Prece vsichni chceme jezdit a uzivat si cistyho lesa, takhle muzem za chvilku jezdit na komunalni skladce s bude to skoro to samy.

      0 0
      • Marika88  

        Naprostý souhlas. Já jsem s sebou vezla jenom tu tubu a prázdnou jsem ji dovezla. Fakt jsem to nepochopila, že to někteří lidi prostě hážou na zem, vždyť akorát kazí ostatním prožitky ať už z bajku nebo túry. Je pravda, že to mohlo třeba vypadnout, ale tolika lidem?

        0 0
        • Medunka  

          Presne, u me malem tuba zkoncila v pracce. Zas o tolik vic nevazi aby ji clovek nemohl nechat v kapsicce. Ti v zadu museli mit pekne znacenou cestu odpadkama ;-(

          0 0
      • luke777  

        cauky nasel sem te na cd:))

        0 0
        • enjoy  

          a jak maj vsichni helmy..:-)

          0 0
          • Stancek  

            Zavidis helmy co? :-D

            0 0
            • enjoy  

              njn,to uz nejde dyl zapirat..:-)

              0 0
              • dav33  

                No , myslím , že tomu člověku na 3.km , který spadl , zachránila život . Je to druhý člověk v životě u kterého jsem to viděl . Takže sorry , ale přilba FOREVER !!!

                0 0
                • enjoy  

                  jj,to me by se stat nemohlo.ja bych tam totiz byt nemohl.

                  0 0
                  • gobike  

                    Jakto? Panu prazakovi nevoni moravske maratony? :)

                    0 0
                    • enjoy  

                      nene.ikdyz moravaky taky moc nemusim a mam k tomu svy podlozeny duvody,ale to je jina story(vlastne ne jedna:-)).totiz oni nejaky ty poradatele vyzadujou helmy,pritom je k tomu zakon nenuti,ani nenabada.ale ne ze bych to nechapal,to zase nerikam.

                      0 0
                      • Stancek  

                        Kua, tak kdyz kazdej z b-f dame po 5 korunach, tak se Ti na nejakou slusivou helmu slozime :-D

                        0 0
                      • dav33  

                        Já pražáky taky nemusím , ale ona je jich jich skoro polovina z Moravy :-) , takže tam mám dost přátel :-)). A k té přilbě , i když se to tady rozebíralo snad tisíckrát , znám velmi velmi dobře pár případů (i z rodiny a opravdu dobrých známých :-( ), kdy cyklistovi zachránila život , i když u některých už to pak o větším bikování není.....:-(

                        0 0
                        • Stancek  

                          Pravda pravda…taky znam par lidi, co by tu mozna bez helmy uz mozna nebyla. Kdo jezdi na biku „nahore bez“ , tak se bud jenom tak poflakuje a jezdi jen jako…, nebo je hazarder.

                          0 0
                          • Vymi  

                            je to tak pratele, taky jsem zacinal bez helmy a smal se jinym… nez jsem pak s rozumem dospel k tomu ze ono stesti porad pri me stalo a to nemusi byt celej zivot, proto uz ji mam 4 rok a musim rict ze tu dobu jsem sem tam brinkl…a nemit helmu tak je se mnou amen…

                            0 0
        • Stancek  

          Dik, tuhle jsem nasel na tom jejich webu, ale v mizernym rozliseni, mas u me pivo :-) JInak jsem se nenasel nikde, tak aspon jedna.....

          0 0
      • dav33  

        Jo , v Pekle jich dole bylo fakt moc , i po celé trati..... , já se bál vyhodit i slupky od banánu a dovezl si je v kapse až na Helf . 98 % z nás nejsou profíci , tak se divím , proč se musíme chovat v tomhle případě jako jezdci třeba z Tour de France .

        0 0
      • Martinkaa  

        To sou ti radoby zavodnici :-(. Myslim, ze dat to zpatky do kapsy cloveka zas tolik nezdrzi…

        0 0
      • coolboy  

        jj, je to humus…plast se v přírodě nerozloží tak rychle jako šlupka od banánu…já si tuby od karbošneků taky vozím dom a nic mě to nestojí, akorát ten čistej les,že :-)

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Jinak celkově se mi to líbilo, ale příští rok jedu zase krátkou, protože když jsem se díval, jak se tam ti 90-kaři trápili, tak to teda díky nechci. Jediná věc, která mě zklamala byl ten výjezd na Helfštýn. Čekal jsem pořádný kopec, na který jsem se těšil, že tam předjedu mooooc bikerů. Nakonec tam bylo něco malého a už jsem byl v cíli, teda nic moc… :))

      0 0
      • Martinkaa  

        Tak jed dlouhou at si ten zaverecny vyjezd poradne uzijes ;-)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Dlouhá už je moc, to bych se moooc trápil… :))

          0 0
          • Martinkaa  

            Neboj, to prijde ;-) Az ti prestanou stacit endorfiny z kratkych, vrhnes se na dlouhe. Jo zavislost je zavislost :-))

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Jo, tak tomu věřím, protože když jsem dojel, tak jsem nebyl vůbec zničený. Zase kdybych jel dlouhou, tak nedopadl tak dobře, jako na krátké… :))

              0 0
              • Splinter  

                Není o umístění (no i když kapku jo,no).. Ale lepší je být pětistej a říct si dojel sem, než pátej a neuvědomovat si že bych něco vůbec jel..

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Jo já to nemám tak jednoduché. Když jsem řekl trenérovi jak jsem dojel, tak mě akorát odbyl tím, že tam nejela žádná špička, takže to asi bral jako povinnost se takhle umístit…

                  0 0
      • vlk  

        jo taky jsem čekal nakonec velký výšlap, šetřil jsem stále na něj síly, ale nakonec jsem byl rád ,že byl takovej jakej byl :o) Příště si musím vzít nějaké mazivo sebou, to bahno dalo kolu zabrat a ten olej co měli na občerstvovačkách stál zahouby, jsem dojížděl zcela s vyschlým řetězem-to byly zvuky. :o) Hele nějak mě to ježdění začalo bavit, na jaký závod se chystáte příště.

        0 0
        • petryk  

          24hodinovka v Liberci?

          0 0
        • Martinkaa  

          My jedem s Zireckem a Pekackem na Silesiu :-)

          0 0
          • dav33  

            Silesie je fajn a na dlouhé není zdaleka tolik lidí jako na šele , pokud bude počasí aspoň trochu obstojné, jedu taky.

            0 0
        • grafik  

          o vikendu na mamuta v prerove a za mesic olomouckou padesatku, dalsi mesic mozna do frenstatu nebo na rusavskou padesatku

          0 0
          • Vymi  

            presne tak :-) mamuta jedu taky olomouckou taky a rusavskou tez :-)))) kolo dneska budu skladat takze zitra pisnu jak to vypada… :-)

            0 0
    • petryk  

      Jestli někdo chcete včerejší reportáž o Šele z ČT, tak mi pisněte, pošlu mailem. Nebo můžete zneužít i Martinku, ta už to taky vlastní:)

      0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.