• mawaj

    mawaj 10.6.2020 11:44

    Tak Šela zhani lidi, aby se vubec mohla jet. Myslim, ze jak bude pretlak v zavodech v druhe polovine sezony bude mit vic poradatelu problem .https://www.se­lasport.cz/cz/blo­gy/414_Pomozte-zachranit-AUTHOR-SELA-MARATHON-2020-do-3006-potrebujeme-500-ucastniku-jinak-koncime.xhtml

    0 0
    • Singlespeed  

      Zajímavé je, že peníze somruje jen pan Procházka, ostatní si asi umí poradit sami…

      0 0
      • akruK  

        Ano, závod zrušili hned, například LAHOCup.

        0 0
      • brtníček  

        Napřed vydyndal peníze na údržbu tratí pak vyhrožuje zrušením závodu. Ta forma jakou to podává je takové lehké vydírání. Jde to napsat i jinou formou.

        0 0
        • Singlespeed  

          Myslel jsem si, že se Prochajda polepší a nabídne obětavcům, co mu přispěli na křoviňák, třeba startovné zdarma nebo alespoň za polovic, jak je to zvykem jinde. Ale on se nepolepšil :-).

          0 0
          • brtníček  

            S věkem se špatné vlastnosti u lidí spíše ještě zhoršují pokud to nedokážou vyvážit životními zkušenostmi. Použít, využít…a dál už nic…

            0 0
          • Lukster  

            No vidím, že Tvá zášť proti němu je neustálá. Tak přidej ruku k dílu a pomáhej na tratích. Určitě na nich taky jezdíš, když jsi z Hranic. Samozřejmě nikdo není dokonalý, ale závod má 20 let tradici a pořád to dělá ten stejný (malý) tým. Kdyby nebylo Procházky, tak ty tratě vůbec nejsou, popř. hodně omezené a od června už neprůjezdné kvůli vegetaci.

            Hithit byl na tratě kvůli přesunu závodu na podzim, popř. když už technika dosloužila/ne­dostačovala. Nikdo lidi k přispění nenutil. Závod je jiná věc – všechno to zajištění stojí prachy a bez přihlášených lidí to nelze. Závodů bude na podzim neskutečný počet, takže se snaží získat jistotu, nic víc, nic míň.

            Btw. zachránil závod Slavkovské radary, to taky stálo čas a usílí to všechno vyběhat v této situaci, atd. Jaké další závody tady jsou – maximálně Mamut a pak Oderská mlýnice (to je teprve kolotoč peněz, závod navíc naprosto nudný)…

            0 0
            • zirecek  

              Jaká záchrana závodu Slavkovské radary? Jen si chytře částečně nahradil finanční zisk z AŠM. Nemám problém přispět na Hit Hit na RS vyšší částkou. Ale mám problém, jak se z p. Procházky dělá mecenáš a zachránce. MTB závody jsou byznys. Z jeho výdělku žije část roku, čistý zisk může být šestimístná částka.

              Vybírat prachy na sekačku kvůli tomu, že má termín v období náročnějším na vegetací? A co jiné závody pořádané v létě – platíme jim sekání trávy? Dělají to každoročně bez hithitu. Nevšiml jsem si, že by trať AŠM byla v létě vysekaná. Inspirace výběrem peněz na RS je zřejmá. I p. Procházka přiznal, že chtěl výrazně navýšit částku, ale kolegové tlačili na jistotu úspěchu výběru peněz s nižší částkou. Je každého věc, na co chce vybírat či přispívat; stejně tak je každého věc, když vyjádří slušně odlišný názor.

              P. Procházka prostě působí kontroverzně a hodně lidí si názor časem upraví. Startovné je alfa a omega jeho zisku, proto jeho nekompromisní postup v jakékoliv otázce okolo startovného. Vypovídající byl i jeho výrok po povodních na Moravě. Negativní reklama taky reklama.

              P. Procházka není mecenáš a zachránce, je to chytrý pořadatel závodu s velmi dobrou pověstí. A je to pro něj slušný výdělek peněz.

              1 0
              • Lukster  

                No tak to jsi úplně mimo, ze závodu žít finančně část roku? To si pletes s KPZ, to je business model jak má být.

                Slavkovske radary by zanikly, protože zanikl pořádající cyklo oddíl, nic víc…

                0 0
                • Singlespeed  

                  Mně se zdá, že ve virtuálním idealizovaném světě žiješ ty :-). Pamatuji si velmi dobře, jak Prochajda před nedávnem veřejně vyhrožoval přímo po závodě, že dlouhou trať zruší, neboť bylo na jeho vkus málo přihlášených závodníků, takže zisk z pořádání dlouhé trasy nebyl dostatečný. Není přece žádná dobročinná organizace :-).

                  0 0
                • zirecek  

                  Jestliže mám být dle Tebe mimo, tak mi řekni, kolik si myslíš, že má zisk p. Procházka z AŠM? Nebo ať si to nebereš osobně, tak jakýkoliv jiný pořadatel (sólo osoba) podobné MTB akce?

                  0 0
              • zderes  

                Přesně! Startovné na radary 2018 bylo 30 Kč a děti zdarma.

                2020 děti předem 75, v druhé vlně 150.

                Dospělí 250 a 300.

                Já nemám problém to zaplatit a rozumím tomu, že pro ničí krásné oči to nedělá. Prostě se chytil příležitosti. Ale o srdečním zachraňování nemůže být řeč.

                0 0
                • Singlespeed  

                  Náklady na pořádání Radarů jsou naprosto minimální, naopak vybrané startovné letos bylo velice solidní. Výnos z radarů v pohodě vydal na značkový výkonný křoviňák a nemusel být ani Hithit :-).

                  0 0
                  • Lukster  

                    Nemluvím tady o tom, že z toho nic nemá, ale kolik tomu dává času a energie, navíc už 20 let… To by nedělal každý… Samozřejmě jeho vyjadřování, komunikace atd. není často ideální ;)

                    0 0
                    • zirecek  

                      Taky chodím do práce 20 let, dávám tomu celkem dost času a energie. Ale nesebeprezentuji se jako zachránce a nedělám kolem toho takový humbuk. Pan Procházka si tím slušně přivydělává; nic víc, nic míň.

                      Podívej se na počet MTB závodů v průběhu roku. Je to slušný výdělek nebo máme stovky pořadatelů zachránců a mecenášů?

                      Vznikla dobrá, konstruktivní konkurence mezi MTB akcemi. Některé se dále vyvíjí, některé zaniknou. Někdo má zase potřebu sebeprezentace s historickou sekačkou. Je to přirozený vývoj.

                      0 0
                • jIrI___  

                  Každá akce pro veřejnost se dělá pro něčí zisk, ať už se na venek tvoří jakkoliv. Nad tím se v dnešním světě snad ani nelze pozastavit. Z mého pohledu pan Procházka dělá svoji práci už mnoho let sakra dobře, tak proč by z toho nemohl trochu vytěžit…

                  0 0
                  • Singlespeed  

                    Samozřejmě, že si zaslouží na pořádání závodů přiměřeně vydělat. Ovšem to, že se vydává za dobrodince, zachránce, altruistu mu nežerem :-). Výborný byl jeho rozhovor ve Velu 7–8/2019, to jsem se dobře pobavil :-).

                    0 0
    • jIrI___  

      Dával jsem to už i na konec tohoto vlákna . Já osobně už jsem přihlášený i když se s velkou pravděpodobností nezúčastním, ale byla by škoda nechat zaniknout takový závod se skvělou tratí i organizací.

      0 0
      • Singlespeed  

        Proč by měl zaniknout? Pokud letos nebude, bude příští rok.

        0 0
        • losiik  

          pokud nebude letos, pochybuju ze sezene sponzory pristi rok.. a behat s krovinorezem po lese celou zimu a zametat 100km jelenich chodniku ho nebude bavit do nekonecna..

          na facebooku psal nekdo „usporadej enduro, budes mit plno“ – ano, XC maratony, obzvlast ty narocne, nejsou modni.. lidi se chcou bavit.. ne se drit na XCcku :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jak píše tak sponzory už letos nemá – author cez atd. Odřekli.

            Tak nebude. Nahradí to jiný závod.

            0 0
            • vt  

              Obavam se, ze tento pristup je dost naivni a kolobeh vymeny zavodu neni nekonecny … vychazim teda hlavne ze silnicnich zkusenosti. Kdyz se pak bavim s poradatelema, tak se jim ani nedivim, chce to nadseni hranicici az se silenstvim.

              Pana Prochazu ani Selu neznam, ale pochybuju, ze by tam situace byla jina.

              0 0
            • Lukster  

              No ono když se jeden rok zruší, tak pak ten další může být o to horší opět navázat znovu na spolupráci. Závodů je sice docela dost, ale tento má svůj zvuk, kvalitu, tradici a zejména luxusní poježdění v ne příliš hornatém terénu… Je smutné, že tak velcí sponzoři to odpískali (zejména ČEZ nechápu), takže když člověk tomu obětuje dost osobního času a k tomu to ještě dotovat z vlastních peněz? To asi neee. Snad se lidi zmáčknou a přihlásí se (i když dost lidí vždy čeká na poslední chvíli kvůli počasí, aby náhodou nejeli v mokru, tak to bude těžké získat tolik lidí tak brzy)…

              0 0
            • AussigBiker  

              Tak pise, ze ma par novejch sponzoru, ale asi musej bejt lidi, jinak to nema cenu. CD, dejme tomu CEZu se nedivim, pac ty z toho sponzoringu asi nic nemaj. Ale divim se Authorovi, ze odrekli.

              0 0
          • popokatepetl  

            Sela jak bývalá zjara tak to bylo dobré, že se nemusela trat moc upravovat. Po závodě méně frekventované úseky zarostly. Jak se překládá na podzim tak je stim nějaká práce, ale nejvíc záleží kolik lidí tam pravidelně jezdí a projíždí pesiny. Jelení chodník je po celý rok sjízdny bez jakéhokoliv zásahu. Ted tam pravda pořezali spadlý strom. Je tam i spousta chodníků kde se závod nejede a taky se tam dá jezdit, aniž by tam někdo lítal s krovinakem.

            0 0
            • Lukster  

              Samozřejmě to zjara není tak zarostlé, ale je to přece jenom po zimě – tzn. obnova lávek, spadlé stromy (poslední roky dost často), vynucená změna trati (nový majitel, změna názoru majitele), nové úseky oživující trať (někdy nechápu, kde ty nové úseky nachází) a další záležitosti… Nedávno jsem jel po bývalém úseku trati (kde se nejede tuším 2–3 roky) a ani jsem to nemohl najít, jak to bylo zarostlé, rozježděné technikou apod.

              0 0
              • brtníček  

                To že se o trať stará mu nikdo nebere. Ale např. Rohálovská tam se taky o to před závodem starají. Ne v takové míře. Na Drásalovi nebo rusavské příprava trati nefunguje. Na Sulove to fungovalo skvěle a přístup pořadatele byl v jednání s lidmi dost odlišný. Bohužel to skončilo z důvodu chování účastníků na trati. V Marikové taky fajn přístup v Dubnici taky dobré a nejsou to zdaleka takové masovky a cena startovného příznivá. Ti slováci to nejak umí.

                0 0
                • bosmilan  

                  Na Rusavské a Drásalovi není ani co dělat,když to vedou celé po turistických značkách,kde je pořád živo.

                  Šele hodně chybí ten jarní termín,kdy byla jistota,že lidi prostě přijedou,jak byli natěšeni na první dlouhý závod.Co se přispění týká,tak s tím nemám problém,když vidím,že pro ten závod dělá docela dost práce celoročně.

                  0 0
                  • brtníček  

                    https://www.hostynska50ka.cz/novinky/ PR oproti Šele nulová a počet přihlášených podobný. Čím to bude? Pořadatel nedává žádné avízo k trati přitom ještě minulý týden byla část trati u Tesáku nesjízdná. Nevím jestli tam došlo k nějaké změně stavu trati.

                    0 0
                    • grafik  

                      Hostýnská nebo Rusavská = traťě jsou hezky sjízdné téměř pro všechny, přesto docela kopcovité v luxusní a pro mnohé v srdcové lokalitě. Šela- jsou tam pasáže docela těžké (pro hobíky ) a ne každý, například z naší generace si na ně troufá s délkou cca 90 km, pořadatel AP tomu taky nepřidá, když (obecně) stále volá po technice a těžké trati (byť závod pořádá v nádherné lokalitě Moravské brány) … Hostýnskou letos bohužel nejedu, bo dovča …

                      0 0
    • cihla  

      Nabízím startovné na dlouhou trasu A. Pro nemoc nemůžu jet :-(. Startovné na místě je za 900,– + 150 triko. Já nabízím za 450,– + 150,– za triko vel. L.

      0 0
    • tom xtr  

      Jel jsem tradičně dlouhou A – letos „jen“ 75 km, a musím říct, že změna trasy byla za mne jednoznačně plus: přibyly nové zajímavé úseky, „staré“ singly přitom zůstaly, nejel se přejezd pole na druhou strany Moravské brány, ideální počasí – za mne teda letos super trasa a celý závod.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.