• Kalous

    Tak jak se vám jelo? Já jsem teda pěkně dodřený – sjezdíky byly zajímavé :) 3× jsem byl na zemi…Ale jinak myslím – pěkný zážitek, počasí nám vyšlo, jen ten čas mohl být trochu lepší :/

    0 0
    • markus  

      Ja jsem byl na zemi 1×,jinak hodnotím ten závod kladně.Jel jsem Šelu po prvé a jsem spokojen.

      0 0
    • TinkTink  

      no v ramci rehabilitace sme s kolegou dali druhy kolo po zacatek vyjezdu na Peklo…

      Ani jednou na zemi…lidi ve sjezdech brzdili – vsichni stoji na brzdach…zavodne Selu jeste par let urcite nebudu, protoze me to brzdeni na tech dlouhych singletrailech stve…zas bych jim nestihal ve vyjezdech no…hmm…za ty prachy mi to nestoji.

      0 0
      • Kalous  

        Hmmm, s tím se nedá nic dělat. Bez zdržení projedou jen Ti první, pak už je to špatné. Fakt je, že tohleto sesedání a nasedání mě stálo nejvíc sil. Pak jsem se rozjel až od 50km. Jinak problém startovného – souhlasín s Pytlíkem – čas ukáže, zda je přiměřené, či nikoliv. Pokud se ale nepletu, tak už tento ročník startovalo míň lidí než loni :(

        0 0
        • TinkTink  

          No prihlasenych predem bylo myslim 1050 lidi…pak jeste v patek…myslim si, ze jich bylo fakt min nez minule – ale to je jedno, protoze prachama to vyjde zhruba nastejno…

          0 0
          • kovar  

            Podle meho nazoru se na nizsi ucasti podepsalo vyssi startovne (podle meho nazoru poradatele uz pomalu ztraci soudnost) a neuveritelne zacpy na trati v predchozich dvou rocnicich. Nazor, nic vic.

            0 0
            • P.B.  

              Jestli se nepletu, tak jeste v minulych letech byl Sela ve stejnem terminu jako Malevil, coz uz letos neni. Takze slabsi ucast je asi opravdu dana tim, ze na tom maratonu neco neni uplne v poradku.

              0 0
              • zirecek  

                ale tedka se jelo ve stejnem terminu vice zavodu: Sela, Krusnohorsky, SkodaBike. Tento rok uz se to rozjizdi naplno, je to byznys… :-). Ale je logicke, ze prvotni euforie opadava a lide si zacinaji vybirat co chcou jet za zavod, kde se jim libilo, kde ne…proste mirne vystrizliveni a konkurence.

                0 0
                • McBlacky  

                  v sobotu se jel i MTB Posázavím, ikdyž vzhledem k náročnosti to byla spíš vyjíždka, hodně pražáků si vyrazilo tam, protože startovný bylo 390/450 pro účastníky loňského ročníku 350 a z Prahy je to 20km… zajištění dobrý, kromě metody řazení na start nemám výhrady

                  0 0
    • zirecek  

      Selu jsem ted nejel. Jel jsem pred 2 lety. Tedka bylo startovne hodne prehnane z meho mojeti marathonu. 6kil bych za to nedal, ani za zlatou stuhu v cilu… . Ale zabezpeceni bylo jeste lepsi nez loni, to je treba uznat…jeste porad se snazi vylepsovat,:-) a to je chvalyhodne.

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Lidi si z maratonů udělali docela dobrej byznys. Chápu, že organizace něco stojí, když už se nejedná o výdaje, které většinou bezezbytku uhradí sponzoři, tak aspoň o ten strávenej čas se zařizováním. Na druhou stranu organizace všech maratonů stojí bezpochyby stejné úsilí. Nechápu proto, proč někde stojí startovný 250,– a někde 2× i vícekrát tolik při minimálně stejné kvalitě a úrovni celé akce. Vlastně ano, chápu to. Proto to nebudu podporovat. Je proto jen na lidech, aby postupem času vyčlenili určité akce ze svého repertoáru. Protože pokud se tedy jedná o byznys, měl by se i tady projevit přirozený vliv konkurence…

      0 0
      • sax  

        Nijak pořadatele nechci hájit, peněz je to fakt dost, ale rozdílný startovný je daný mimo jiný i různými poplatky místním a státním organizacím. Něco jiního je pořádat maraton v Polabí nebo kolem Mostu, kde to je každýmu jedno a něco jinýho třeba v českým ráji a jiných CHKO. A jak zde bylo napsáno výše, jde asi taky o „přirozenou“ regulaci počtu startujících. Proč by pořadatelé měli omezovat počet startujících a nechat si za to nadávat, když lze napálit startovný a spokojeně si mnout ruce. Efekt je stejný a ještě na tom vydělají.

        0 0
        • kovar  

          No nevim, jestli Sela je zrovna ten pripad, kde vysi startovneho by poradatele chteli omezit pocet ucastniku. Odkud mas tyhle informace? BYl jsem v patek vecer na hrade pri promitani a Ales Prochazka tam rekl i par slov a nabyl jsem dojmu, ze poradatele nejsou moc nadseni nizsi ucasti zavodniku.

          0 0
          • sax  

            Jen tak mě to napadlo. Myslel, že když skoro každej „velkej“ maraton musí omezovat počty startujících, tak tohle je další nenápadná cesta, jak dosáhnout stejného a nenechat se sežrat ochranáři a bikery co se nestihli přihlásit. Jak je vidět, tak to funguje.

            0 0
    • biker.rm  

      Šlapalo se docela dobře, jen mě do prvních 40km a hlavně v úvodu štvalo neustálé slézání z kola. Chápu, že spousta lidí nabouchá kilmetry na silničce a jsou dobří, ale co spousta znich předvádí v terénu to teda nechápu.

      0 0
      • lubos  

        Jel si hned, nebo v ramci volneho startu ?

        0 0
        • TinkTink  

          jo…dneska na shopu rikal jeden typek, ze tlacil faaaaaaaaaaakt hodne dlouho (pocitam ze jel hned…presne to nevim) – ale jsem fakt stastny, ze jsem nejel…

          0 0
        • biker.rm  

          jel jsem v první dvoustovce. V cíli někde kolem 150.

          0 0
    • Pekáček  

      Počasí bylo docela fajn, jen někde jsem zapadal pomalu po kotníky do bláta a jinde se prášilo. Škoda že mě při závodě bolelo bříško na blinkání, asi mi nesedl novej jon?ák.

      0 0
      • MARIN  

        :) novej iontak se nejlip vyzkousi prave pri zavodech :)

        0 0
        • Pekáček  

          Taky že jó, při závodě sem chvílema myslel že budu blít jak Alík :o)

          0 0
    • Pekáček  

      Chci se vás zeptat, měl jste někdo pláště který se nezanesly bahnem? Mý Z-Maxy vypadaly jak trojpalcovky.

      0 0
      • MARIN  

        Co Wormdrive od Maxiss nebo treba DoubleFighter a Twister od Continental :)

        0 0
    • kankrlicek  

      Me se jelo velmi pekne, o hodinu jsem si polepsil nez loni, ve spuntech jsem skoro nebyl – teda byl, ale nebylo to k zoufani. Taky jsem s tim pocital, takze me to nerozcilovalo :) Jen skoda, ze kamos se pripletl do padu jeste pred lomem. Nekdo se mu slozil pred kolem :(. Jinak velka spokojenost, ty vlacky bikeru pomalu jedouci nadhernym sjezdem se mi vyhybaly nebo se mi podarilo je rychle predjet. Proste parada. Po zavode jsem se mohl vyplavat v bazenu :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.