• HastySnail

    Zdravíčko, nabídka výhodných splátek v podání Meridy mě natolik zaujala, že i přes to že jsem tu značku nikdy moc neměl rád (ani moc nevim proč), musel jsem okouknout jejich nabídku, kde mě z pohledu cena/výbava (resp. slušnej základ) zaujal model zmíněný v nadpisu. :)) Tak se vás tážu – máte ho někdo? Měli jste s ním nějaký problém? Vím že už tady několikrát proběhla diskuze ohledně prasklých rámů – taky znám člověka kterýmu praskla zadní stavba (mission – starší model 2002? ted nevim) Myslíte si že se od těch dob u meridy nic nezměnilo a že ty rámy praskají i teď? Zajímá mě především ten rám – ostatní věci se dají snadno vyměnit. Myslím že je to celkem povedený kolo na delší výlety v terénu, sem tam nějaký menší skok přes kládu, sportovní jízdu… :)) nebo se pletu? Díky předem za info.

    0 0
    • HastySnail  

      jo ještě dodatek – historii jsem četl :))

      0 0
    • MC78  

      Já jsem o ní tady debatil.Už jsem si jí i ozkoušel, paráda.Budu jí kupovat v M velikosti přesto že mám 180cm , měl jsem pujčený Lko a pokud je na max. zdvihu 130mm je to dost vysoký. Jsem ale začátečník co se týče fullů a kvalitnějších kol.Takže přechod z obyčejný suntour vidle XCP75 na tuhle byl sakra znát.A to jsem si nehrál s nastavením odskoku.Zadní stavba je fakt v pohodě, ve stoje když jdeš pořádně do pedálů a zamkneš si předek se to VUBEC nehoupe, mám 84kg a byl jsem fakt překvapen jak to akceleruje!Jen mi rezonoval přední kotouč, má 200mm a k rezonanci náchylnější, ale po dotažení to bylo OK.Je to příjemně ovladatelný kolo.Přední vidle bomba, se zadkem jsem nemohl laborovat bo jsem na ten testovací víkend neměl pumpu.

      0 0
      • HastySnail  

        a kde ti to půjčili na testovací víkend? :)) to bych taky bral! Já měřim teda 190 a vážim něco přes 70, takže pode mnou se to určitě nehne… spíš mam strach aby se to hnulo až to bude potřeba :)) – to se snad poladí… Hele a jaký to má řidítka? z fotek to neni moc vidět… já bych radši něco trochu víc do FR stylu (takže širší vlašťovky)

        0 0
        • enjoy  

          no tak riditka to ma ocividne rovny.ale to se da za par stovek poladit:-)

          0 0
        • MC78  

          Pujčí ti to všichni ofiko dealeři.Zrovna tohle je jediná testovací merida, která se letos pujčuje.Já to měl od Cykloexpert.cz jenže pak mi řekli že jí dodat nemůžou, resp jsem po nich požadoval slevu 10% a oni že teda jako jo, protože to nabízí takhle BikeRanch.cz a oni to ví a že mi tu slevu dají taky … Sleva u BikeRanch je jen pokud máš slevenku z výstavy.Ale pak se mi cykloexperti neozvali a když jsem jim volal, znovu si vzali kontakt a že merida prej není v M a bude až na podzim ? a že mi zavolají druhý den a zase nic… no nic.Skončili u mě velice rychle.Má to vlašťovky a docela široký bych řekl…je to dobrý.Jinak složíš 20t a dva doklady si opíšou a pujčí na celý víkend v poho…

          0 0
          • HastySnail  

            tak u cykloexpertů sem dělal na brigádě :)) ještě v době kdy byli zapadlí na severu Dejvic v malym krámečku kde nebylo k hnutí… jestli to tady někdo z nich čte, tak zdravím! Třeba Teo :)) Možná se tam zajedu mrknout. Slevu 10% nepotřebuju… já bych to kupoval na ty splátky bez navýšení (30% + 20 splátek co ted nabízí merida)

            0 0
            • MC78  

              Já tam byl prvně a byli docela v pohodě, jen mi pak zarazilo že mi zavolají a to mi slíbili 2× a nic.A pak že tu Meridu prostě nedodají že není a bude na podzim, což je divné když jí ostatní mají a nebo mohou mít…I tak mi řekli že mi poradí jiný kolo podobný třeba Ghost atd. a stejně se neozvali i když já už se rozhodl pro Meridu.

              0 0
              • HastySnail  

                hmm no já tam byl jen asi 4 dny takže si netroufám soudit jaký jsou, nikdy jsem tam nic nekupoval… Ale jak je vidět, tak se jim daří, když už se přestěhovali… ale o tom tenhle thread neni, takže poprosím pokud se tu ještě najde někdo kdo má zkušenost s tim bajkem – pište, já mažu spát abych ráno vstal v 5 :(( do práce a zítra večer se sem zase mrknu :))

                0 0
    • kesu  

      pujcujou ji v cykloservisu u tyrse na praze 6 za zalohu tusim 15tkč

      0 0
    • kafac  

      Mam Trans Mission Speed 2004 – najeto pres 9000km a maximalni spokojenost.

      0 0
      • HastySnail  

        zajímalo by mě jak se ten bajk chová např. ve výjezdech. s tim SPV vzadu by to asi mohlo bejt docela dobrý, ale co geometrie? jak si lebedí v prudkejch terénních (kořeny) výjezdech? Model 2004 asi neměl takovej zdvih že?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.