• Mr.Dan

    Testů produkčních kol je spoustu. Kupodivu ne každý, kdo si postavil bajka, má ale možnost ho srovnat s řadou podobných nebo naopak rozdílných kol. Docela bych mě zajímal co nejobjektivnější názor profíka na můj celopevnobastl, jednak proto, abych věděl, co jsem udělal blbě a nebo co by šlo případně zlepšit.

    Aneb myslíte, že by někdo z redakce B'n'R nebo Mtbs mohl mít zájem o test nějaké takové individuální stavby?

    0 0
    • tonik666  

      Co by mohl udělat blbě ve vztahu k ostatním? Maximálně můžeš špatně nastavit posed, nebo koupit zbytečně drahé komponenty.

      Redaktoři by mít zájem mohli, ale závěry týkající se celku pro čtenáře nemají moc smysl, navíc pochybuju, že chceš někomu svůj stroj zapůjčit na dlouhodobé prasení.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co jsou to ti customi?

      0 0
      • Mr.Dan  

        To je třeba to, když něco zprasí jinak docela fajnovej rám debilním rozměrem kol apod. Nebo když si dá rohy na vlajdy.

        0 0
    • kali222  

      kdysi to uz bylo. v praveku to cykloservis nazyval rubrikou „kolo z lidu“ kde „testovali“ – jak jinak, nez plecky ctenaru. cizi testy, takove to „domnivame se, rekneme, spise, jiste lepsi, pocitove horsi, dlouhodobejsi uzivani ukaze…atd“ jsou k nicemu. nejaky objektivni testovani v cislech, zase nemuze poskytnout kazdy kuli narocnosti. testy vubec nebrat vazne. vychazet je potreba z parametru od vyrobce u toho danyho komponentu, pridat vlastni zkusenost (co sedi a nesedi) a zkusit sam. jina cesta neni. urcite by nam nesedely stejny boty…

      0 0
      • Mr.Dan  

        Jasné. Právě že mně osobně to sedí, ale jednak nemám s čím porovnat (nikdo nic takovýho nemá a v podstatě ani nevyrábí) a jednak nemám ani zkušenosti s jinejma podobnejma kolama a to ti testovači mají. A vždycky, když čtu test nějakýho chrtího XC HT, kde mluví o přílišný živosti, tak si říkám, co by asi řekli na to moje vrtošivý koště a to je právě jeden z těch důvodů, proč mě to vůbec napadlo..

        0 0
        • tonik666  

          Podívej se, kdo ti testovači jsou (např. ve velu). Bajkeři stejně jako my, ne nějací profi střídači kol.

          Z druhé, strašně moc udělá, jak si umíš kolo doladit (představec, řídítka, offset sedlovky, nafoukání vidle a tlumiče, odskoky,..) na sebe. Takže tester by buď musel mít parametry jako majitel kola, nebo by si ho musel přestavět, což není realizovatelné.

          Takže se přikláním k tomu, že si o rámu a vidli nastuduješ co umíš, a zbytek je zaměnitelný.

          0 0
        • pocestny  

          Placené testy v časopisech a na netu jsou sotva objektivní, a nějaké testy zadarmo nikdo moc dělat nebude (ačkoliv by objektivní být mohly, protože kritika nebude mít finanční dopad). Dej si dohromady 1000 testů a zjistíš, že otestovali 1000 „skvělých“ kol a všechny jejich negativní dojmy zamaskovali kecama typu „přílišná živost“, „mírný sklon k xyz vynahrazuje bohatě dostatkem xzy“.

          Půjč to prostě pár kámošům, ať ti řeknou svůj názor. No ne? Nedostaneš sice k tomu obvyklou omáčku „blablabla“ na celou stránku, ale z názoru několika lidí si uděláš obrázek o tom, co si o tvojem celopevnáku myslí.

          Když si půjčím bika od kámošky na pár minut, tak ji taky objektivně řeknu: „Myslím, že je to krátké i na tebe, vidla by mohla být citlivější na začátku, a namaž si řetěz, ten zadek nevím, bo jsem na to moc těžký, jinak OK…“.

          0 0
          • Mr.Dan  

            Škoda, že máte s Tonikem nejspíš pravdu. Nastavení dělá opravdu hodně a taky jsem to chvíli ladil (a ladit asi ještě budu.. :)). Jak říkáš, objektivita měla vycházet hlavně z toho, že nejsem firma, nic bych nikomu neplatil a nejde o běžný produkční kolo.

            Kámoši jsou buď moc velcí a nebo na kole prostě nejezděj, resp. někteří z těch stejně velkých i jo, ale maj hroznou plečku, takže jim přijde posez moc sportovní a že to drncá a je to lehký a to je tak všechno z jejich závěrů. :)

            0 0
      • pocestny  

        kolo z lidu :D přesně ta rubrika se mi vybavila…

        0 0
    • raf007  

      Pokud to kolo bude opravdu něčím vyjímečné, tak to je celkem reálné. Konkrétně v cykloservisu jsem měl dvě kola. Ale nejednlo se o test, spíš o ukázku něčeho, co se tak často nevidí. Do „opravdového“ testu bych to viděl jedině na něco hodně nového a drahého, například co ti distributor dovezl na zakázku a máš to zatím jen ty.

      0 0
    • mr.nikdo  

      Je to skarede a vidle z Ciny na S-Works…

      0 0
    • Vilém  

      A k cemu ti to bude? Krom toho, ze se predvedes, me nenapada zadny smysl takoveto akce.

      Kdyby sis to chtel porovnat sam s necim jinym, udelat si vlastni obrazek a nazor, ale verit subjektivnimu pocitu nekoho jineho?

      0 0
      • Mr.Dan  

        Předvádět se nikdo nechce, stejně by to bylo anonymní, spíš jde o to, že žádný z kámošů a známých nic podobnýho nemá, takže není s čím porovnávat. Už to píšu nahoře…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.