• Maras V.

    Zdar chlapi,

    vybírám bike. Je mi jasné, že asi nejvíc mi pomůže při rozhodování test bike. S ohledem na počasí venku bych proto prozatím vyřešil teorii a výběr patřičně zúžil. Nehledám tuctovku typu Merida, chtěl bych něco jiného. Líbí se mi:

    Cannondale jekyll 4, 2011, asi 55 tis.

    Kolo se mi líbí, rám na mne působí že by mohl být celkem tuhý, tlumení variabilní FOX, výhoda/nevýhoda jednočepu…, navíc jsem zažil éru 90 let na MTB a stále beru Cannondale jako kult.

    Lapierre zesty 314, sice menší zdvih ale kolo jsem viděl na vlastní oči (2011) a velmi se mi líbil. Krásné zpracování rámu, slušná výbava.

    Specialized Stumpjumper expert, skladem model 2010 (tallas,brain)

    cena 43 tis.,

    Podle mě výborný poměr cena/výbava, barva sice hnusná červená a trochu mě odrazuje fakt, že ze spešlu se stal absolute commerzbike.

    Scott genius, asi dobrý rám, variabilní tlumeni. Odrazuje mne fakt, že scott prodávají snad i v hypernově a také mám dojem, že stavba rámu jde spíše do XC

    jestli by měl někdo dobrou zkušenost s kterými koliv z výše uvedených kol, budu vděčný za každou radu. Je to pro mně dost peněz a nerad bych šlápl vedle.

    0 0
    • Turbo  

      Novej Occam, zdvihy 120 nebo 140, ale cena je asi mimo tvoje možnosti.

      0 0
    • flyman  

      Další hnusnej jednočep – RB IQ.

      0 0
    • marapara  

      Já mám zkušenost s tím SJ FSR, mám model 2010 s Foxem bez Brainu, ale mám Fox Triad a zkušenosti mám pozitivní. Dobře jede, dobře funguje, se zdvihem 140/140 už se dá něco dělat.

      0 0
    • scret  

      kdyz uz tam mas americkyho authora, tak co taiwansky Giant Reign?

      0 0
    • Maras V.  

      Dnes jsem viděl Canon na vlastní oči, ale zklamání. Realita je jiná než katalog. Orbeu taky vulučuji, jednočep ne.

      Lapierre, Stumpjuper nebo . . .

      0 0
      • gallardo  

        ja osobne kdybych ted vybiral bike, sel bych do stumpjumpera ale ne obyc, ale evo verze…problem ale bude ho u nas sehnat za slusny penize, takze z tveho vyberu bych vzal toho klasickyho stumpa

        0 0
    • Vieen  

      Pises, ze nechces tuctovku, a presto vybiras z nejmainstre­amovejsich znacek jako je Spesl nebo Scott…

      Za me treba Yeti – podle stylu jizdy 575 (pokud preferujes pohodli) anebo SB66 (kdyz jezdis agresivne).

      0 0
      • Maras V.  

        Toho spešla zvažuju jen kvůli ceně, protože je za 50% původní ceny. Stál přes 80, ale je to model 2010, XL, poslední kus. Původně jsem taky zvažoval SB66, ale u nás stojí kilo a četl jsem test v USA a celkem to nesplnilo očekávání. 575 jsem chtěl původně, ale s cenou si opět na 70 a více.

        Scotta mi celkem nutil prodejce, ale nebere mě to. Máš nějaký dobrý kontakt nebo zkušenost s YetiM?

        0 0
        • Vieen  

          Tak nekoukej jen na nabidku Ultrasportu, ale mrkni i na distributory treba v Anglii. U nich se dal sehnat ram 575 za nejakych 35000,–. Ultrasport ma silene ceny. Zkusenosti nemam s Yeti zadne (nevlastnim ho), jen se mi designove moc libi, proto jsem ti ho doporucil. A ten system odpruzeni u SB66 vypada zajimave. Spatne zkusenosti ze zahranici vychazeji zrejme z Bikeradaru, kde postupne testovali 3 kola a 2 z nich mely nefunkcni tlumic. Jak moc je to chyba ramu a jak moc chyba vyrobce tlumice, tak to je asi jasne. To kolo, co testovali a kde fungoval tlumic, tak ziskalo dobre hodnoceni.

          0 0
    • waltari  

      A co třeba SantaCruz a nebo Kona ??

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.