• BB

    Pribeh tak trochu na odhlehceni vaznych temat. Kdo nerad pribehy, okamzite ukoncete. Dik. Letos na jare jsem koupil pro svoji drahou polovicku nove kolo Scott Contessa a doplnil odpruzenou sedlovkou Rock Shox asi za 2,4 KKc. Okamzite jsem ji zacal tahat do terenu, lehci teren, ale dost rozmlacene polni cesty, unavna navigace podle Labe a Vltavy. Najezdila za letosek tak 2,5 KKm skoro vse v terenu a vubec si nestezovala, coz vzhledm k veku a predchozimu stylu jezdeni povazuji skoro za zazrak. Protoze jsem ji chtel ulehcit zivot, zacal jsem pro ni uvazovat o nejakem fullikovi. Zminil jsem se o tom v Programcycle a Lukas mi hned do ruky vrazil Fuela 80 rok 2005, ze ho maji na testovani, at ho zena zkusi. Kolo jsem pripravil a v sobotu slo do testu. Vybral jsem 60 km po navigaci po obou stranach Labe do Karaneho a zpet. Vynikajici test na funkci zadni stavby, navic to jela pred 14 dny na svem kole. At ted prijde katarze pribehu, celou cestu jsem opakoval otazku (zvlaste v rozbitych usecich), jak se ji jede a pokazde stejna odpoved „Skoro stejne dobre jako na mem Scottu“. Ja z toho malem padl do mdlob. Nakonec jsem chtel alespon jednu pozitivni odpoved, tak se ptam „Jak se ti osvedcili kotouce? (na svem ma Vcka)“ A odpoved „Brzdi pekne jako na Scottu, akorat mi vadi, ze trochu pri brzdeni piskaji“. Takze vzdavam hold opovrhovane odpruzene sedlovce a usetrim 45 KKc. Jinak zaverem, na Fuala jsem si sedl a tak 2 kilaky ho prohnal po sutrech a je to hodne dobre kolo.

    0 0
    • RomanH  

      Mozna by to ocenila po case. Kdyz jsem koupil zene Marathonku a konecne vyladil pruziny na jeji vahu a ptal se, jak ta vidle chodi, tak mi rikala, ze nevi. Jen pry proste vzdycky dostane radu do zadku. Drive se ji to u RST MozoPro pry nestavalo, protoze pri prejezdu vetsich nerovnosti sla automaticky ze sedla. Ted ji to naraz ale diky funkcni vidlici nenutilo (stejne to bylo i prvni vyjizdku u mne, kdyz jsem si dal Z3). Z toho jsem usoudil, ze asi funguje dobre :o) Nicmene, ted uz sama zacala pouzivat i LockOut a pochvaluje si.

      0 0
    • pa7t  

      Když si nestěžovala, tak proč ses namahal…? Nevim, jestli právě trasy okolo Labe jsou dostatečným prověřením jízdních vlastností fullu. Sám jezdím na Fuelu90/04 v okolí Lysé n.L., ale moc náročné terény tu teda zrovna nejsou. Myslím si však, že vlastnostni fullu jezdec docení aý po opětovném přesednutí na HT. Pak najednou zjistí, že kde si s fullem mohl v klidu jet svou stopu, musí se s HT o dost více snažit! Je fakt, že srovnatelný full je i o dost těžší, takže záleží na tom, jestli máš spíš pro závodění nebo pro pohodovější ježdění, i když se docela dost dá taky dohnat vidlí, tlumičem, sedlem, pláštěma. Odpružemou sedlovku bych si na kolo nedal – mění se ti vzdálenost od klik, a to při záběru docela vadí. Závěrem: preferuju pohodlnější ježdění a fulla bych nedal!

      0 0
      • BB  

        to mi nemusis vykladat, ja chtel jen ukazat, jak maji zensky jiny pohled na vec. Jinak ty cesty po navigaci Labe povazuju za perfektni test zadni stavby fullika. Nepotrebuju narocny teren, tam je mnohdy lepsi HT, ale rovinu a soustavne kopani do zadku.

        0 0
        • pitelboy  

          jaks prisel na to, ze v narocnem terenu je lepsi HT !! .. ja sem si toho zatim nevsim…

          0 0
          • enjoy  

            zatim sis nevsiml narocneho terenu,asi.

            0 0
            • pitelboy  

              jezdil sem 5–6 let na HT. ted mam FULLku a zatim se mi nestalo, ze by se mi nekde v nakym trailu jelo hur nez na HT.....

              0 0
        • Pá-dlista1  

          V tom za tebou stojim. Presne tam si vzdycky rikam. Jestli nekdy krosovy kolo, tak jedine fulla :) Z kopce to na HT jde. Do kopce ja zas lehci a nepropruzuje, ale kdyz se placas na rozbite rovine, tak na pevnym (hlavne s pevnou vidlici) doslova stojis.

          0 0
      • Tomcat  

        ale moc náročné terény tu teda zrovna nejsou… …hmm podle toho jak to traktor rozryje. Uznávám, že třeba od nádraží okolo závodiště ke svatýmu Václavovy je to pohoda. Ale z Benátecký Vrutice bych to dolů do Starý Lysý ocenil fulla. To samý v VP Mladá/Milovice je full už plus. Myslím, že pořádnej full prostě nic nezkazí.

        0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.