• krokus

    Problémy se zády mám už několik let, teď se ale posunuly na novou úroveň. Minulý týden jsem byl na kole, druhý den jsem šel hrát pingpong. Po jednom úderu mě ochromila velká bolest mezi páteří a pravou lopatkou. Jel jsem do nemocnice. Doktor (ortoped) to vyhodnotil jako blokádu skloubení mezi páteří a žebry, napsal mi nějaké uklidňující léky. Moc se to nelepšilo. Pár dnů nato jsem šel na neurologii, dostal jsem obstřik. Další den jsem se cítil docela dobře, tak jsem vyrazil na kolo. Od té doby (asi dva dny) jsem úplně v háji, je to snad horší než na začátku.

    Ty bolesti jsou zvláštní, nikdy jsem nic takového nezažil. Je to prudká křeč zádového svalu, bolest vybíhá až do břišního svalu. Křeč přichází při větším nadechnutí, když vstávám z postele nebo se chci otočit na bok, když zakašlu či kýchnu, někdy přijde prostě jen tak.

    Nestalo se někomu z vás někdy něco podobného? Co vám případně pomohlo? Léky na bolest se snažím příliš nebrat, je to svinstvo a stejně moc nezabírají.

    Vlastně nevím, co přesně způsobuje ty bolesti. Samotná blokáda (pokud ji skutečně mám) snad ne. Je to od nějakého nervu? Nebo mám poškozený zádový sval?

    0 0
    • Karma  

      vykašli se na obstřiky a doktory, běž k dobrýmu fyzioterapeutovi a nelituj peněz, ten litr za to prostě stojí. Pokud máš jen něco skříplýho, za 20 minut tě opraví, že ani nevíš že ti něco bylo. To je moje vlastní zkušenost. Ale ber to tak, že je to upozornění těla, že něco neni v pořádku, tzn. začni se strečingem. Ale buď v pohodě, přejde to i samo, cca týden. Hlavně bacha na průvan a na prochladnutí, vyvaruj se rychlých pohybů. Měl jsem to samý.

      0 0
      • krokus  

        Odjel jsem na dovolenou, fyzioterapeuta bych tu asi sháněl těžko (jsem na Jindřichohradecku). Těšil jsem se, že tu pěkně pojezdím na kole, ale moc to nevypadá. Hlavně bych se z toho už rád dostal. V úterý to budu mít týden.

        0 0
        • Karma  

          hele, ono to přejde samo, já poprvé myslel že umřu. Plazil jsem se po bytě po čtyrech na záchod. Ze zoufalství jsem vzal taxika a jel do nějaký soukromý luxusní kliniky. tam mě opravili, jako by mi nic nebylo, nekecám. Takhle to holt musíš vydržet, přejde to samo, ale trvá to nějakou dobu. Hlavně to měj fakt v teple, já už ted vim, že nesmím sedět u okna do půl těla jinak se mi to vrátí. Holt se s tim naučíš žít, neni to nic strašnýho, zvykneš si :)

          0 0
        • Breakpain  

          Měl jsem to 2 měsíce, přestalo to, když mě fyzio prokřupal.

          Taky jsem čekal, že to zmizí, místo toho jsem měl migrény, občas černo pred očima a bolesti, které byly horší a horší.

          Stalo se tak asi dva roky poté, co jsem se vykašlal na fitko. Doporučuju začít cvičit, aby sis posílil ochablé svalstvo (tzn. ne „silově“, ale rehabilitačně). Luxusní je třeba TRX …

          Každý nato reaguje jinak, já „prodávám“ jen to, co pomohlo mně ;) … Vrátit se ke cvičení :). Samotné protahováni moc úspěch nemělo, ale je nedílnou součástí.

          Můžu to mit horší, protože pracuju u PC, kde i když se snažím, zkroucený jsem …

          0 0
          • Karma  

            pokud může chodit a tak nějak normálně fungovat tak to přejde. Horší by bylo kdyby bolestí nemoh ani dejchat. To nikomu nepřeju. nejlepší je bejt pár dní v klidu a pak pomalu začít dělat normální pohyby, ale fakt pomalu. Když se nebude hejbat vůbec, tak mu to ztuhne totálně. Ze začátku se bude bát, ale chce to jemně překonat a začít.

            0 0
          • krokus  

            Kdysi jsem do fitka chodil, ale pak jsem se na to úplně vykašlal. Začal jsem se pořádně věnovat sportu svého mládí, pingpongu. Ten bohužel přináší jednostrannou zátěž. K tomu hodně sedím u počítače. Na kole jsem zkroucený, nedokážu sedět a šlapat rovně.

            Tělo se mě už dlouho snažilo varovat, ale já na to moc nedbal. Asi tedy muselo přijít něco horšího.:-)

            Zkoušel jsem dělat různé protahovací cviky (dle Ludmily Mojžíšové), ale nikdy jsem neměl pocit, že by mi to pomáhalo.

            0 0
            • Karma  

              dodělej si dovolenou, nějak to přežiješ. Až se vrátíš, vem prachy a objednej se k tomu nejlepšímu fyzioterapeutovi co najdeš. On tě opraví a poradí. Prachů nelituj, stojí to za to. A začni lehce cvičit, neni ti dvacet, tělo potřebuje údržbu, od třícítky se všechno začíná *****. S tim nic neuděláš. Můžeš to akorát oddálit :) tak hodně zdaru!

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.