• Yukatan

    Zdravím všechny,

    obracím se tímto na vás s prosbou o pomoc. Vím že o tomto už bylo napsáno mnoho, ale nic mi moc nepomohlo. Je tomu již několik let co mě z jízdy na kole začala bolet záda. Bolest se objevuje v oblasti mezi hrudní a bederní páteří, převážně na levé straně. Zkoušel jsem hýbat se sedlem – dopředu dozadu nahoru dolu, zkoušel jsem cvičit (opravdu poctivě cca 6 měsíců), nic nepomohlo. Navštívil jsem fyzioterapeuta a ten žádný problém nenašel. Myslím si tedy, že na kole špatně sedím ale sám si nedokážu vyhodnotit co dělám špatně. Nedokázal by mi prosím někdo poradit, či odkázat na nějakého např. sportovního fyzioterapeuta či zkušeného cyklistu, ke kterému bych s kolem přijel a podíval se na to? Ideálně někde v okolí Liberce.

    Děkuji.

    Pavel

    0 0
    • Kolo_mlynsky_za_4_rynsky  

      Ahoj, přesně jak píšeš, tohle chce profesionála, ideálně někoho, kdo i třeba jezdí na kole a rozumí tělu..Asi jsi zkoušel, ale možná, než najdeš specialistu, si dělat zastávky a protáhnout se.

      0 0
    • Pikaču  

      Hele zkus jineho fyzioterapeuta nebo par masáží. Ja to měl taky skriple v hrdudni páteři a chodil jsem naštěstí na masaze a pomohlo trvalé. Predtim me uvolnil fyzioterapeut ale vratilo se to.

      Jinak dobrej fyzio to pozna a uvolni.

      Zkus nekoho v Liberci přímo. Petr Šifta nebo Daniel Obyt

      0 0
    • Myslik  

      Mě pomohlo toto (cca od 30.sec):

      https://www.youtube.com/watch?…

      Ve visu hlavou dolů na lehátku se oddálí obratle, ploténky trochu jako houba nasají míšní tekutinu a roztáhnou se. Uvolňuje různá zablokování… Před tím doktoři, injekce, naprd…

      0 0
    • Hammr  

      Ani výbornej fyzioterapeut ti neřekne na sto procent, je to tohle… Rovnou si zajít ke specialistovi na páteř a měkké tkáně a snažit se dostat na magnetickou. Nic přesnějšího s větší výpovědní hodnotou není. Potom ať si tě přehodí k dobrému fyzioterapeutovi. A v cvičení pokračovat, doporučuji cvičení podle Koláře.

      0 0
      • Pikaču  

        Tak moje osobni zkušenost ze u me jenom podle RTG jsem kripl (v mladem věku). Od te doby jsem začal řešit veci ktere jsem neresil jenom z duvodu ze resili diagnózu ( artroza 2 stupně kyčle, na zádech kyfoza, skolioza a pak nerovne obratle- to je prý nejhorsi). O kolenech nebudu radsi psát.

        A to jsem sportovec cely zivot a dle RTG diagnóza kripl. Poslali me na cvičení- to nase státní, ztráta času. Nez se objednas a pak terminy cviku ke tak na 3 az 6 mesicu. Výsledek velka nula.

        Pak samozřejmě se clovek diagnózy zalekne a ma i psychiku v prd… nejaky cas potrvá nez si uvědomí ze jsme vsichni kriplove s diagnózou a je treba řešit to proc jsme lekare vyhledali…

        A kdyz si najde pořádného fyzioterapeuta za ktereho zacaluje ( misto těch budizknicemu co umi jenom důchodce ošetřovat a mezi 4 ocima vam rekne ze tem nic stejne nepomůže) tak si usetri hooooodne casu a starosti a dobere se k výsledku.

        Neříkám ze to bude fungovat u kazdeho ale verim u většiny.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.