Kam na silničku - Praha sever/severo-východ

34 nepřečtených
  • Vlada

    Nedávno jsem se přistěhoval na sever Prahy (Dolní Chabry) a řeším, kam vyjet na silničku a přitom

    • se vyhnout rušným silnicím,
    • jet po cestách, kde je i nějaký asfalt a není to jen díra na díře,
    • nejet jen úplnou placku.

    Ideální představa tak 60–70km kolečko s 500+m převýšením.

    Co jsem měl zatím možnost prozkoumat, tak mi přijde, že to je skoro neřešitelný problém :-( Určitě se dá jet na levý břeh a natočit to přes Nebušice, Okoř, Kralupy a pak nějak dolu. Ale najet to jen na pravém břehu, no nevím …

    Poradíte někdo?

    0 0
    • ms82  

      5 x Bohnicak, 5 x Klecany a 3 x Husinec na vyjeti ;-)

      Na te druhe strane reky jsou silnice v horsi kvalite. Ale do Reze cesta hezka. Podivej se na strave na heatmapu a bude Ti to jasne, kam se jezdi. Z centra jedu po cyklo kolem Zoo do Klecan, Reze, par kolecek a zpet. 500 metru prevyseni to da i na mensi vzdalenost: https://www.strava.com/…s/3283740986

      0 0
    • Wiggle  

      Severovychod od Prahy je Polabska nizina, tam asi fakt 500+ m budes hledat tezko :)

      0 0
    • Prazak0  

      S kvalitou silnic to je problém, když pojedeš Ústeckou dále na Zdiby, tam to je asi kvalitnější vozovka, ale trošku víc provozu. Za Zdiby je kruhová křižovatka, na ní odbočit na Líbeznice. Tam lze dojet i odbočením u Billy na (staré) Ďáblice, dále Březiněves a opět v Líbeznicích. Odtud přes Měšice a Mratín do Kostelce a Všetat. Nebo zahnout na Ovčáry, za obcí je Jezero Křenek. Dále Dřísy, Kostelní Hlavno, třeba dál na Sojovice, Lysá nad Labem. Nebo jet Ďáblice, Čakovice, Miškovice, Mírovice, Veleň, Brázdim, Brandýs n. Labem – buď do Káraného, nebo směr Sojovice, Lysá. Mezi Kostelcem a Brandýsem je podelé Labe cyklostezka.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jak to tak čtu, tak Haná je cyklistické ráj.

        0 0
        • Vlada  

          Bohužel tahle část Prahy a okolí mi přijde na kolo úplně špatná – teda alespoň z hlediska silničky.

          Když už má silnice slušný povrch, tak tam je vcelku provoz. Když se člověk vyda po úplných okrskách, tak to už je lepší si vzít místo silničky celopéro.

          0 0
          • milan.v  

            Jo, Praha – východ + Praha – západ by byla lepší – Posázaví/Brdy…

            0 0
          • tvargy  

            Směr na sever je horší kvalita silnic, dobré jsou na východ (Směr Poděbrady), ale to zas nejsou kopce. Ideální je to do Posázaví, ale to máš z Chaber 100+

            Jedině na druhou stranu řeky (Suchdol, Přílepy apod), ale tam to nemám moc najeté

            0 0
          • Prazak0  

            Já dřív jezdíval ty samé silnice i na pneu 19 mm, ale to už opravdu ne. Než projedu na kraj Prahy, tak nejrychlejší je mít pláště 40 mm nahuštěné spíš naměkko. Pak to už je lepší, samozřejmě jsou tu úseky, kde to je bída, třeba klesání do Kostelce n. Labem, ale jinak tam to není tak zlé. To chce vážně si projet vše a vybrat si svoji trasu. Za lidi na silničkách tudy jezdí, takže se to dá.

            0 0
    • jannk  

      No jo, na severu zoufale chybi most. Mezi Trojskym a Kralupy nic neni (lavku nepocitam). Okolo Labe neco najedes az za Terezinem, ale potom to zase stoji za to!

      0 0
    • Espen  

      Nejsem pražskej!!!

      Mezi lety 2017–19 jsem vyrážel z Libně a většinou směrem na ten sever. . Tam se jezdí fajn (Brandýs, Kralupy, Říp ) a prdelky okolo.

      Vždycky večer jsem koukl kam vyrazím a druhý den jel. Jak jinak chceš to své okolí prozkoumat? Ale že bych řešil, jestli tam je rozbitá silnice, nebo já nevím co ještě… Sám si najdi, kam vyrážíš a prostě vyraz!!!

      0 0
      • jannk  

        Tam dobre cesty rozhodne najde, ale kopce proste fakt ne. Leda ten Rip :)

        0 0
    • BB  

      sjedeš z Chaber k Vltavě u psího útulku, jedeš podle Vltavy po cyklostezce do Klecánek, tam vystoupáš do Klecan, z Klecan na Drásty, Vodochody, Máslovice, Chvatěruby do Kralup. Můžeš projet Chvatěrubama dolů na cyklostezku, abys nemusel až na hlavní. Projedeš po cyklostezce Kralupama a můžeš to mastit po druhým břehu jak je libo a vrátit se přes Stromovku, Trójský most a podle vody zase k psímu útulku. Nastoupáš tak 600–700 hoháčů. Naprosto luxusní okruh okolo 60 km, kamarád z Chaber to nazývá Kralupské Alpy :-) On ten levý břeh Vltavy je nahoru dolu, jak vedou různé potoky do řeky. Je tam i biková alternativa po polňačkách a ta je ještě lepší.

      0 0
      • jannk  

        jo, akorat mu jebne ze vsech kocarku, bruslaru a pejskaru na cubadromu okolo Vltavy :)

        (nemluve o tom, ze mu tam spadnou tepy :)

        Plus cesty za Klecanami (Chabry, Maslovice, Chvateruby) jsou dost rozflakane

        0 0
        • Espen  

          Musí jezdit v týdnu dopoledne, to tam nikdo není :-D. Ale zas je na co koukat. Na tam z Libně jezdil dost.

          0 0
        • MiKED  

          Tankodrom

          0 0
      • Vlada  

        Neměl bys GPS log toho levého břehu? Beru jak silniční, tak i MTB variantu :-)

        Případně odkaz na stravu.

        0 0
        • ms82  

          Do Kralup po pravem brehu, nebo jen levy, ale Sarecke udoli vynech, to se fakt neda. Lepsi sjet pres Lysolaje nebo Suchdol.

          0 0
          • Vlada  

            Díky, mrknu na to.

            0 0
          • jannk  

            Sarecke udoli neni tak strasne. Jako idealni to neni, ale drive zminovane Zloncice jsou urcite vyrazne horsi.

            0 0
            • ms82  

              Zloncice se uplne krajem daji objet. To Sarecke udoli by slo asi nahoru, ale dolu to je jak na vode, akorat ty vlny jsou trochu tvrdy. Ve Zloncicich jsou diry, v Sarce polepeny asfalt, ktery delal nejaky retard, pro ktereho je valec sproste slovo ;-)

              0 0
        • BB  

          https://mapy.cz/s/kurazelaka

          zkusil jsem to kliknout, tohle jezdím na MTB, za Lysolajema je jedna blbost, ale neuměl jsem zrušit 2 body :-)

          0 0
      • Prazak0  

        Cyklostezka podél Vltavy , tak té se radši vyhnu. Já tam najedu buď v Troji u tramvajového mostu nebo z Bohnic dolů. Je tam plno lidí. Mně přijde lepší vyjet směrem, co jsem popisoval, někam jako Mratín nebo Brázdim a tam dál si vybrat. Nejhorší je to v Praze, třeba od Globusu k přejezdu, tam jsou obrovské díry v silnici, auta navíc kola natlačují do nich. Prostě dojet někam a vlastní jízdu brát od nějakého bodu dál.

        Směr Kralupy, to jsem jezdíval ještě jako kluk, tam opravdu ne. Těch možností je spousta, hlavně se vymotat kus za Prahu, tj. z Chaber ujet nějakých 10 km.

        0 0
    • RUSH  

      Těžká rada, ale co třeba jezdit na levý břeh přívozy? Most je v Tróji, pak lávka v Řeži (ta ti ale na silničku nepomůže) a pak až most v Kralupech. Nejlepší by byl asi přívoz v Roztokách (z Klecan). A zpět třeba přes Kralupy.

      Na levém břehu už se dá na silničce jezdit lépe, i když kvalita silnic také není místy nic moc. Nejdelší kopec je v Úholičkách, pak v jsou nějaké v Libčicích (dokonce 3×) a třeba i Otvovice a Trněný Újezd.

      0 0
    • MajkyMajk  

      projeď si část Prahy směr Prosek, Kbely, Satalice až do Zelenče a nazpět můžeš zadem přes Čakovice – Líbeznice – Bášť a směr Chabry…všude slušnej asfalt! v před Zelenčí nově položenej =) a můžeš udělat cca 70 km okruh

      0 0
      • HonzaP9  

        Jj, tohle se dá. Já jsem z Čakovic a obecně si tady na nedostatek použitelných silnic nestěžuju, pokud se teda nebudem bavit o vyjímkách typu Panenské Břežany na Odolenou Vodu, tam je to tragedie. Ten původní požadavek na 500+ nastoupaných metrů bude ale asi nesplnitelnej, pokud člověk nechce jezdit Klecany nahoru a zase dolů.

        0 0
        • Honzis  

          se nabízí varianta strčit kolo do vlaku a vystoupit si třeba v Radotíně nebo metrem na Haje když chce kopce a pak si to užít třeba 1000up. Možná lepší než jet třetinu švihu „vo ničem mezi auty“ …

          0 0
        • MajkyMajk  

          s převýšením souhlas, se silnicema okolo Odolky taky bohužel, bydlím ve Vodochodech a zrovna to blízký okolí je poměrně záběr na zápěstí =D a nejhorší jsou slepovaný silnice záplatama, který každou zimu stejně popraskají znova…

          0 0
        • milan.v  

          Jo, zrovna jsem si na tuto silnici vzpomněl, ale nebyl jsem si jistý místem, jak tam pravidelně nejezdím…

          To je snad jedna z nejhorších, ne-li nejhorší silnice, po které jsem v životě jel…

          0 0
    • Krejza  

      Mám pro tebe jednu dobrou zprávu – přistěhoval jsi se na nejhorší možnou čast Prahy, co se týká silnic.

      Na kole jsem tam v životě nebyl a doufám, že nebudu. Na motorce párkrát a jak to jde, vyhýbám se tomuto místu.

      Střední Čechy jsou na tom kvalitou silnic asi nejhůře z celé republiky. Směrem na Kladno si nepomůžeš, tam je to hodně zničené.

      0 0
    • Jano86  

      priatelia jedu na tri dni do prahy..neco zaujimaveho okolie na jazdeni?dekuji

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.