• davka

    závodně dělám atletiku (běhy, dálka) a rekreačně se vněnuji několik let (poslední 2 roky i nějakej ten maraton) MTB. Od podzimu bych si chtěl spestřit přípravu i na silničce. A tak bych se chtěl zeptat jestli by jste mi mohli nějakou doporučit tak do Kolem 25 000,–. D9val jsem se na www.merida-bike.cz/…road-904-com a www.merida-bike.cz/…road-903-27_, 904 se mi zdá hezčí a asi i lepší, ale j eto celkem dost peněz, a v silničkách se moc neviznám. Tak jestli by jste mi mohli něco doporučit.

    0 0
    • Lance  

      904 uz nejsou

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Pokud chceš slyšet upřímný názor tak bych ti doporučil v cenové relaci kterou uvádíš koupit raději něco použitého co bude velice slušně vybavené, než kupovat nové kolo do 25k. U převážné většiny kol v této cenové hladině jsou komponenty na tak nízké úrovni že se po krátkém čase stane z takového kola černá díra na peníze a budeš postupně měnit kus za kusem. Rozumnější je kouknout po bazarech nebo i některé internetové obchody prodávají zákazníkům kola která jim tam nechají při koupení nového kola např. www.kolokram.cz/bazar.php Osobně jsem přesvědčen že kupovat tato levná kola nová, jsou špatně utracené peníze, protože za stejnou sumu se dá koupit kolo o několik tříd lepší. Přeji ti aby sis nakonec vybral dobře a byl si s kolem spokojený.

      0 0
      • Zerocool  

        ale jak můžeš mít jistotu, že starší kolo jen bez skrýtých vad, apod.??? Uvažuji o tom samém, pořídit silničku čistě na trénink po asfaltu, nic drahého, pro taky, že?? Max 20tis.

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Předpokládám že když kupuješ starší kolo tak si ho jdeš k prodávajícímu prohlédnout a vyzkoušet a nějaké závažné vady by člověk zjistil už při prohlídce a projetí. Domníváš se že koupí v obchodě máš jistotu že se nějaká závada neobjeví, naopak kolo které už někdo provozoval má většinou všechny mouchy vychytané. Domníváš se že každý kdo si pořizuje lepší kolo a to původní dává k dispozici musí být automaticky podvodník a lump? Proto jsem uváděl odkaz na internetový obchod, kde majitele znám a vím bezpečně, že by problematické kolo nepřijal, pokud by za něj nemohl ručit.A že za stejné peníze jde koupit kolo které je úplně někde jinde a budeš s ním spokojený tomu věř.

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud nemáš spoustu zkušeností, tak spoustu blížících se závad při koupení nezjistíš. Samozřejmě netvrdím, že se neobjeví nějaká skvělá koupě. Jenže je to vždy dále komplikované, že pracně musíš hledat v inzerátech velikost, která to velmi omezuje a je pak opravdu velká náhoda, že si takhle koupíš kolo z přesně ideální geometrií jakou bys koupil u nového kola.

            A z obchodu se samozřejmě závada objevit může taky, ale tam máš 2 roky záruku.

            Před pár lety jsem s kamarádem obcházel kola na inzerát a bylo to docela ubíjející. Několikrát kolo v ne zrovna ideálním stavu a za ty prachy to nemělo cenu. Pak jsme narazili na 2 kola ve velmi dobrém stavu a za pěkné peníze, ty mu zase nesedli velikostí. Takže nakonce po dvou měsících to vzdal a koupil kolo nové.

            0 0
          • Zerocool  

            pokud máš známého majitele, tak o tom nemusíme diskutovat, pokud ne, může se stát to, co jsem již napsal…

            0 0
          • JSt  

            zasadni vec – zaruka. navic novy je novy, s tim nic nenadelas. kdyz bych to bral ze sveho pohledu, neprodaval bych vec, ktera dobre funguje a jsem s ni spokojeny. proto bych pri nakupu bazarovky vzdycky hledal nejakou krpu. teda spis bych koupil kolo na nizsi sade mene zvucneho jmena nove ;-).

            0 0
      • delfyn  

        no s tím že koupit jetý kolo se ztotožním, ale že nový kolo je úplně na nic ne:)pokud tam bude kampa, tak ta má slušnou úroveň už od nejnižší sady xenon a pokud na tom chce člověk chce jezdit jen pro radost a není náročnej tak ovede dobrou službu, ale co se týče peněz se to nevyplatí to je jak koupit jetýho bavoráka vyšší třídy, nebo novou škodovku střední třídy, možná i nižší:)

        0 0
      • z9ma  

        Souhlasím.. mám silničku postavenou kompletně z dílů nakoupených po bazarech a vůbec nelituju. Nové kolo bych si asi dnes už nekoupil — navíc to bazarové pomaleji ztrácí hodnotu, pokud bys prodával.

        Nákup na bazaru má samozřejmě nevýhody, ale…

        Jinak trochu víc on-topic: kdybych si vybíral silničku v téhle cenové kategorii, kupoval bych Campagnolo. Ale k tomuhle už jsem se vyjadřoval jinde, takže to nerozvádím (no flame).

        0 0
        • Martin  

          vzhledem k tomu, že u campy je snad až na úplný lowend (alternativa k soře) všechno na desítce, tak není co řešit. Shi bude muset trochu máknout na cenách. a to jsem prosím shimanista :-)

          0 0
          • z9ma  

            Už i Xenon je od letoška desítka. Takže doufám, že mi nepřestanou dělat C9 a devítipastorek nepošlou k čertu:)

            0 0
      • MlokCZ  

        S tím tedy vůbec nesouhlasím. Za 25–30tis. se dá už pořídit kolo na Mirage s karbonovou vidlicí a třeba Khamsin koly. A to kolo vydrží klidně leta, není tam žádný problémový díl, který by měl hned odejít. Nevim, co by na tom kole mělo být za černou díru.

        Samozřejmě něco použitého taky není špatná volba, jenže je to o štěstí na co narazí a taky musí být schopen přesně zhodnotit v jakém stavu je kolo, takže to má spoustu rizik.

        Třeba já bych koupil určitě nové a to třeba: www.sirer.cz/?…

        A buď na Mirage nebo na Veloce. Já bych si připlatil na Veloce, ale rozhodně to není nutné a i Mirage udělá dobrou službu. A na tom kole není nutné vyměnit vůbec nic.

        0 0
        • MlokCZ  

          Pokud něco na Shimanu, tak to bude o něco horší kolem 25tis. Určitě bych nešel pod 105ku.

          0 0
          • Baracuda  

            Nova Tiagra je uz taky hodne povedena – taky bych se ji nebal. Ale porad nechapu, co chteli soudruzi z japonska rict Sorou – tu sadu moc nechapu – respektive razeni..

            0 0
            • Martin  

              jenže nová tiagra je pořád jenom devítka, takže Campa má v tomhle náskok. Sora je odpad :-(

              0 0
            • Lance  

              presne tak, tiagra je pekna,ale pod 105 bych nesel a do campy taky ne:)))) uz to tu jednou bylo thread shimano versus campa

              0 0
        • Zdenda CUBE  

          Já jsem reagoval na původní téma DO!! 25000,– a ne jak píšeš 25–30 to je totiž ta hranice 18–23k kdy ještě musíš většinou počítat s koupením pedálů a nějakých drobností. Dost lidí by rádo koupilo kolo do 20k ale to už je značný problém aby byla zachována slušná úroveň všech komponentů. A ještě: Chceš snad říci že si oba vezmeme 23k a ty půjdeš koupit kolo do obchodu a já ojeté a to tvoje kolo bude ve finále lepší a kvalitnější? To snad nemůžeš myslet vážně!

          0 0
          • MlokCZ  

            Nevim kde jsi četl něco o tom, že bych psal že nové kolo bude za stejné prachy lepší než ojeté. Nevim tedy na co reaguješ.

            Těch 26tis. je v tuhle chvíli za toho Šírera bez slevy a téměř každý rok vždy ve slevě něco měly, takže pak pod 25tis. nebyl problém. A ty slevy tam budou mít akorát někdy teď, možná v srpnu. Takže takové kolo se velmi často dá sehnat v pohodě v přesně v této kategorii do 25tis. Já jen vybral první slušné kolo, které není ve slevě a které bylo jen o 1tis. výše. Neprohledával jsem celý web a nehledal nejvýhodnější nabídky.

            0 0
          • MlokCZ  

            Jinak samozřejmě ani levnější není problém, může vzít třeba www.sirer.cz/?… s Cam. Mirage Cenově je to jen 21tis. a taky to špatné kolo nebude, takže ani tady nevidím žádný problém. Jen se mi zdálo dobré připlatit na lepší rám a karbonovou vidlici, proto ten odkaz na to dražší.

            0 0
      • Jirikus  

        No tak tenhle názor mi příjde už opravdu trochu mimo. Říkat že silnička za 25 je o ničem a bude se na ni všechno kazit, no toto :).

        0 0
    • Hombre  

      Taky jsem ted tohle resil, chtel jsem neco kolem 20 000kc, na najizdeni km apod., ale pak jsem teda zamiril vys, viz galerie, ale…Osobne bych do bazaroveho kola nesel, spis bych si neco nechal postavit. Treba Velosport Valenta ma na svem webu konfigurator, kde si navolis co chces, nebo nekdo zkusenejsi ti v tom muze pomoci, jako nejdriv mne. Zkouseli jsme na ramu od Forta a Campa Xenon, v pohode 20k a vyslo fajn kolo. Nebo bych se zeptal u Sirera v Beroune, ta jejich rada Ultimate s Campa Veloce je v pohode do 25k, viz web. A nebo se zeptat u Kerna tak jako ja, puvodne jsem chtel tohle a bohate by mi to stacilo www.cyklo-kern.cz/product.php?… . Nakonec teda lepsi Ridley, ale to je jina kapitola.

      0 0
      • Martin  

        u Valenty jsem si ted zkušebně poskládal silnici. ani lowend, ani highend, prostě nižší mainstream :-) Fort Ro.Basic, Campa Veloce bez nábojů (shimano v téhle kategorii nemá konkurenční nabídku), kola Khamsin, rodla a forbec Ričí, sedlovka FSA, sedlo Ričí. suma sumárum bez pedálů, 27k rám Fort RO.Basic AL 7005 T6, 1650g, IHS, Slopping 2999.00
        vidlice Pell´s RF 22 – 1 1/8" Carbon, Alu sloupek, 500g, IHS 2850.00
        hlavové složení FSA Orbit CE IHS, Drop In 650.00
        kompletní sada bez nábojů Campagnolo Veloce 2×10 Kompletní sada 2007 bez nábojů 13790.00
        set zapletená kola Campagnolo Khamsin Plášťová, 855g/1040g 3790.00
        pláště Continental Ultrasport – kevlar Cena za pár, 700×23C, kevlar, různé barvy 898.00
        duše Vittoria Ultralite Cena za pár, 80g – 700×19–23C, galuskový ventilek 158.00
        páska pod ráfek Michelin MTB, Cross, Road, cena za pár 70.00
        představec Ritchey Comp 160g délka 90–130 650.00
        řídítka Ritchey road Comp 290g 420–440 890.00
        sedlovka FSA SL-280 AL2014T6;­300gr;350mmx27,2–31,6mm 550.00
        sedlo Ritchey PRO 235g, Cr-Mo 990.00
        madla – omotávka Ritchey Cork různé barvy 219.00
        podložky a-head Podložky A-head carbon 3 kusy 90.00

        0 0
    • sportovni_biker  

      www.pells.cz/default.asp?…

      Tohle mám cca 3 měsíce, najeto 2000 km + 6 závodů a všechno drží bez problémů.

      0 0
    • Lance  

      uprimny nazor: do jeteho bych nesel ani omylem nikdy. v te cene co mas uz koupis celkem solidni, resil jsem uplne stejne dilema pred mesicem a pul

      0 0
    • RADO77  

      Pokud začneš někdy v srpnu / září procházet obchody a prohledávat net. Koupíš nové kolo s pěknou slevou a vlezeš se do limitu. Já jsem takhle loni koupil svého Treka 1400 (komplet Sh. 105) – Katakog 39.000,– já ho mám za 28.000,–...... Když jsem ještě vybíral kolo tak jsem hodně uvažoval o Pellsech. Připadali mi, že mají dost dobrý poměr cena výkon.

      0 0
      • Lance  

        ja zacal prohledavat v cervnu a koupil jsem skoro jako ty

        0 0
      • MlokCZ  

        Se slevami souhlas, jen bych rozhodně prohledával okamžitě hned teď. Spousta kol už zlevněných je a v září už zase téměř nic nebude.

        0 0
      • RADO77  

        Jen pro doplnění, ze začátku (1,5 roku) jsem jezdil starou silničku co zbylo po bráchovi – pal mal všeho – rám wheeler, kliky campa, řazení sh. 600, přehazka Sora. Na trénink to bohatě stačilo. Horší to bylo na triatl. závodech.

        0 0
    • marekmaue  

      no já bych chtěl taky silničku ale za 4/6 k!!

      0 0
    • roud  

      doporučuju kolo postavit za ty peníze můžeš postavit pomalu silničku na ultegře a aksíích… viz moje silnička…

      0 0
    • Pytlik  

      A co treba

      www.bradsky.cz/index.php?…

      Sice je to amulet, ale na normalni bezny jezdeni to zas takovej rozdil nebude. Jinak nazory typu „minimalne sh105“ mi prijdou dost zcestny – neco jako musis mit minimalne VW, protze cokoli, co dela ford nebo citroen jsou smejdy… A zvlaste pokud to mas na zpestreni pripravy, tak bych se toho nebal.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tady nejde o to, že by s horší sadou než 105 kolo bylo úplně špatné, ale o to, že když zamířím pod 105ku, tak vemu v každém případě raději Mirage a nevemu Shimano.

        0 0
    • Sabbath  

      Já jsem řešil podobné dilema (stejný rozpočet) a kolo jsem si poskládal z komponentů koupených na eshopech (viz profil). Chápu ale, že někdo upřednostní koupi kola hotového, byť se mi zdají v této cenové relaci taková nemastná, neslaná.

      0 0
    • davka  

      tak kolo si nejspíš nechám složit u známé co má cyklo obchod, takže mi tam hodí co budu chtít a sleva tam bude taky. Jen bych potřeboval poradit jaký komponenty, tak aby se celková cena kola pohybovala v rozmemí 22k – 27k.

      0 0
      • roud  

        dej si tam kola mavik aksium nebo shimana wh 550 stojej ted 00 nic na net(sou skoro za dara… kliky bud compacty shimana fc -r600 nebo ultegry… a ostatní bych dal do 105 nebo ultegry… (brzdy bych dal naky levnější)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.