• connie

    Dneska jsem si slavnostně koupila svojí první silničku, je to tak trochu vintage bike, starý Peugeot, no ale jsem na něj pyšná. Oproti mtb první výlet síla. Můžete mi prosím poradit jak na to? :) Největší problém je brždění, vždycky se musím předem natáhnout a hodně naklonit a když chci sestoupit, zase se narovnávám a brzdu pouštím (ujela jsem zatím asi 10 km). Je na to nějaký fígl?

    0 0
    • bochov  

      A nemas tu silničku velkou na tvou postavu.

      0 0
    • 123J  

      Dej nějaké fotky kola s rozměry.

      0 0
      • karliner  

        Nejdřív stačí fotky bez kola, aby bylo jasné, jestli má smysl radit.

        0 0
    • rexi  

      Měl jsem taky Peugota, bylo mi čtrnáct a byl propašovanej ze SRN. Co to kolo vydrželo bylo neskutečný. Po revoluci mi ho ukradli. Jinak brzdění pro děti a případně jiné začátečníky lze řešit přídavnými brzdami. Můj 7 lety kluk je ma na 24" silničce Scott.

      0 0
    • jeffino  

      to kolo je pěkný, ale na tebe asi moc velký, taky brzdový páky jsou neorázně vypouklý ven, kup nějaký současný páky/řazení k tomu támu to asi moc nepůjde, ale mohlo by pomoct a k tomu kratší představec

      0 0
    • Smazaný účet  

      Neříkej, že po sesednutí nemáš štanglu zaraženou někde?

      http://1.bp.blogspot.com/…PTDC0853.JPG

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Fígl je naprosto jednoduchý, chce to správnou velikost rámu. Pokud je ta fotka bílého Peugeotu Tvoje, tak je to strašně velké …

      0 0
    • Hanička1111  

      Já jsem si kupovala svoji první silničku před měsícem, do té doby jsem na silničce v životě neseděla. Prvních 5 km bylo trochu nejistých, ale byl to spíš nezvyk. Rovnou jsem začala jezdit min. 60–100 km a je to paráda. Nevím, jaký hledáš fígl, spíš ti asi nesedí to kolo. :-(

      1 0
    • Kalic  

      Pěknej zachovalej veterán, tak 30 let mít bude, ne? Jak píšou ostatní, asi je ti dost velkej…

      0 0
    • tromboonen  

      Vypada to hodne dlouhy, coz je duvod proc nedosahnes na brzdy.. predstavec uz kratkej dost, malinko by pomohla moderni kompaktni riditka, ktera jsou kratsi, plus dat paky vic nahoru… jenze u tehle starych komponentu nic moderniho nepasuje (jine prumery) a sehnat neco starsiho je problem..

      Udelej si tohle cviceni http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp a porovnej vysledky s realem… ale nejspis to bude moc velky a dlouhy..

      Pak se podivej jak spravne nastavit sedlo, riditka atd.. treba tady, treba to tim trochu poresis, ale pochybuju..

      Pokud je to velke/dlouhe, usetris si dost trapeni, kdyz to vymenis/prodas a koupis neco vhodnejsiho, brzdit a sesedat se asi naucis, ale pri delsi jizde Te budou bolet zada, krk, ruce.. nestoji to za to, akorat na silnici zanevres… v nejhorsim staci vymenit ram za vhodnejsi, i kdyz tady zase musis sehnat neco starsiho aby to fungovalo..(ja mel na silnicce ram spravne vysky, ale o 2,5 cm delsi nez potrebuju (kratke ruce) a porad jsem s tim laboroval, menil predstavce a porad to nebyl ono, koupil jsem jinej ram a nebe a dudy, fakt to funguje ty kalkulatory)..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.