• doktormc

    Zdar všem, jistě je to obehraná písnička, ale přesto, poraďte ze zkušenosti jaký full na pohodové ježdění delších tratí 40–80km, ve 40ti už mě zHT bolí záda a všechno :-) Všichni vychvalují Canyon (XC 4 nebo 5), poradí někdo i jinou alternativu max do 40 K Kč +/- ?

    0 0
    • Manas  

      Jamis XLT 1.0 – www.phenix.cz/index.php?…

      0 0
      • dieegoo  

        Za tu cenu paráda…

        0 0
      • vojtechposmourny  

        Známá už ho zakoupila. za ty prachy paráda…

        0 0
        • vlk  

          No ani mi tak nejde o výbavu a vidlici jako o rám. Nehoupe se to moc, přecijen jsem zvyklý na VP či čtyřčepy. Zkuste prosím někdo toho Jamise popsat, co se týká jízdních vlastností-houpavičnost, tuhnutí pod brzdou, akceleraci, žehlivost. Díky.

          0 0
          • ares  

            Posháním někde Fakíra a on Ti ho popíše :-)

            0 0
          • vojtechposmourny  

            Hele, to ti zatím nepovím, ješte jsem na tom nejel. Maňas má jamise, tak třeba on. A xlt už tu taky pár jedinců má.

            0 0
            • doktormc  

              podle údajů výrobce je ale těžký, přes 14 kg !

              0 0
              • vojtechposmourny  

                To je ještě dobrá váha.

                0 0
              • vojtechposmourny  

                To je ještě dobrá váha.

                0 0
                • doktormc  

                  ALe tak na enduro, na dlouhé XC až dost. Už chápu Canyonisty 12,5 kg je fakt luxus. Ale něco stojí. :-(

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Ale ten Jamis je blíže spíš ke Canyonu ESku než k XCčku. A ESko třeba 6ka má taky s pedály těsně přes 14kg. A kola zdvihově jako Jamis s váhou 12,5kg samozřejmě jsou, ale určitě nebudou k sehnání za ty stejný peníze.

                    0 0
          • Manas  

            Hele, jezdim tak 2 roky toho Dakar Sporta, za ty prachy todela skvelou sluzbu. Na to ze to je jednocep to je pomerne citlivy a necitim prilis ze by to tahalo za retez. Mam 90mm a furt se dost lidi divi, ze to pekne zrychluje, pricemz to je celkem pohodlny. Vaha je okolo 13kg, ale da se na pohodu poladit smerem dolu. Ja jsem spis bral veci u kterejch vim ze vydrzi, jsem turista a zavody nehrotim. S tou Splice co mam je kolo slusne vyvazeny, ocenit bych tuzsi vidlici. Na tom XLT uz je ale FOX coz by melo byt na velmi prijemne jezdeni. Ten tlumic na ProPedal coz je na jednocepu skoro nutnost (muj pochybny nazor). Ja ho mam dost na malo abych to mel jak kreslo a tak se pri slapani i do kruhu lehounce houpe, ale to me nijak netankuje. Jiste vytky bych mel k cepum u vahadla kde soudruzi nechali jit hlinik na hlinik a jeste pres barvu. Ale to vyresi podlozka kterou tam fouknes. Zadni stavba neni tak extremne tuha, ale pokud to vazne netlacis treba do klopenky nebo nejedes po velkym traverzu ve svahu tak jsem to prilis nepocitil. Dost totiz dela to, ze ten tlumic pracuje – pak se ti muze zdat ze zadni stavba jde sejdrem.

            Suma sumarum, svizny kolo, slusne osazeny vydrz pomerne hodne slusna, ve slabsich partiich podvarky. Dost dobre zpracovani svaru.

            0 0
            • fousek  

              Hmm, jestli tam bude jeste za rok tak mozna donej pujdu misto Scotta:-)

              0 0
          • fakir  

            Jamis Dakar XLT mám skoro 2 roky, je to naprosto supr kolo. Váha 14kg se může někomu zdát dost, ale jízda mimo asfalt je pohoda, chová se živě, reaguje svižně. Dal jsem na něm velký Sudety a užil jsem si je mnohem víc než předtím na HT s elastomerovou vidlí:) Měl jsem ho i v alpách a špica. Vyjedu na něm to co na HT a z kopce … to se musí zažít:) Osazení je hodně podobné loňskému modelu xlt1.0, tam je akorát jiná vidle a horší „design“;) Při šlapání se kolo malinko pohupuje, to mi ale nevadí, zadní stavba krásně žehlí i drobný nerovnosti, o Vanille vpředu netřeba psát:) Tahání řetězu při šlapání jsem si nevšiml. Koupil jsem ho s předním 203mm kotoučem, takže brzdný výkon je na mých 70kg luxusní. Posed je vzpřímenější, není to na žádný závodění, díky tomu i po dlouhých vyjížďkách nebolí záda. Za ty 2 roky jsem měl problém na začátku s Vanillou, začla děsně vrzat (prej tam bylo málo oleje z výroby), teď odcházejí průmyslový ložiska ve spoji vahadla a zadní stavby, to už se tu v minulosti řešilo, vyměním je za nový, takže žádnej zásadní problém. Jo, ještě byl docela problém sehnat novou patku, teď už to je snad ok. Tohle kolo můžu vřele doporučit, za ty peníze není lepší volba:)

            0 0
            • vlk  

              Dík za recenzi.

              0 0
            • Manas  

              Zajimavy, ze jsi napsal uplne to samy co ja :-) Jinak proc 203? me to se 160 ubrzdi uplne v klidu (82kg).

              0 0
              • fakir  

                Taky je zajímavý, že podobně píšou i na mtbr.com:))) Ten 203 kotouč tam byl jako bonus, kolo jsem kupoval přes akcebike a ti ho tam dávali. Měl jsem kliku, bral jsem předposlední nebo poslední 19'' XLTčko 2005. 160 kotouč by mi v našich končinách stačil, ale větší kotouč se líp chladí a líp to vypadá;)

                0 0
      • Darkson  

        za tu cenu luxus!

        0 0
      • pitos  

        Super tip,tak jsem ho dnes přítelkyni objednal.Zítra mi ho pošlou.

        0 0
      • Gorgov  

        tedá, za ty prahy, luxus!

        0 0
    • Kero  

      No cenou nemoze jamisu nic konkurovat. Ja by som si este ak je moznost vyskusal Giant Trance alebo GT i-drive 4.

      0 0
    • racker  

      No, jestli nechceš super pohodlnou houpačku, podívej se, jestli by nebyl Giant NRS. Já ho mám dva roky a nemůžu si vynachválit (maratony + trénink, cca 10 000, něco z toho na silničce) Mám ho stavěnej z rámu, dostal jsem se na váhu 12,4 kg s Rebou, osazením SH XT, XTR, Ritchie Pro a kolama Bontrager Race disk Lite. Pro mě to splňuje výhody fulla s HT, pohodlný to moc nejni, ale na HT mi holt přebývá pár let (ty záda taky nejsou, co bejvaly…) Jinak Giant Anthem – pokud na to máš. Je to dost dobrý, třeba si ho taky někdy pořídím…

      0 0
    • homat  

      nevím jestli je nabídka ještě aktuální, ale Specialized odprodával testovací kola. www.specialized.cz/…y-detail.php?id=8

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.