• radeg

    Ahoj všem,

    Přemýšlím o tom, že je na čase po 10ti letech si udělat radost a koupit si nový kolo. Teď mám GT i-drive 2.0 z roku 2004. Od té doby proběhla výměna a upgrade většiny komponentů. Určitě chci zase fulla. Teď jde o to jakýho a od koho a tak vůbec. Líbí se mě současná produkce GT, líbí se mě dost RB, samozřejmě Spešl, Cannón atd. Jde o to, jestli v této cenové relaci budu schopen sehnat něco rozumného. Jezdím pro zábavu, žádné závody, nejsem chrt, ani vyloženě vepř. Carbon při mé šikovnosti asi nepřipadá v úvahu.

    Máte nějaké rozumné návrhy kterým směrem se vydat? co je hloupost atd?

    Předem díky za vaše názory chlapci a děvčata.

    0 0
    • scret  

      karbon hlavne diky cen.limitu neprichazi v uvahu..:)

      Jinak bych se ho osobne nebal…

      0 0
    • Tehu  

      za 35 klasika bazar, nebo cca 5k pridat a sel bych do canyona :-)

      0 0
      • radeg  

        ten Canyon jsem sledoval tu a tam na fotkách místních bikerů. Máš ním konkrétně ty zkušenost? Co to je za výrobce vlastně? Kde případně nakupovat?

        0 0
        • roura  

          Třeba tady :) http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

          0 0
        • Gabbo  

          Je tu cele vlakno Canyon, na netu spoustu recenzi a primo na strankach Canyonu, ktere jsou i v cestine se dozvis vse ohledne objednani..

          0 0
        • tonik666  

          Konkrétní zkušenost má plno lidí, Canyonů je jak hub po dešti. Kupují se online přes stránky. Pokud ho chceš zkusit, ideálně se zkus domluvit s nějakým majitelem tady.

          0 0
    • smatly3  

      Ahoj , kdyby si chtěl bazar, tak prodávám http://cyklobazar.cz/…t-trance-x1/ kdyžtak email…

      0 0
    • blackboy007  

      nevím jestli uvažuješ za 35 000 máš 29 HT na komplet XT nebo X9 s RS Rebou

      0 0
    • becis  

      Ahoj,

      prodávám Canyona viz. profil. Kdyby jsi měl zájem tak se dej vědět na mejla a rozepíšu se víc.

      0 0
      • maajkee  

        Že by se natolik zmenšil, že by přesedlal z rámu L na rám S? :)

        0 0
    • Mysee  

      Za 35 buď nějakou slušnou bazarovku nebo radši Canyona. Za mě nemůžu jinak, jelikož ho vlastním a jsem naprosto spokojen.

      Možná ještě obejít kamenný obchody a zkusit ukecávat nějaký slevy na loňský modely.

      0 0
    • radeg  

      těch 35 bych asi vzhledem k současným cenám bral velice orientačně. Počítal bych asi spíš přes 40. 29 HT Carbon nechci. Chci fulla a nechci asi 29 kola. Bazarovky a jetý kola mě taky moc nelákají. Ten Canyon vypadá hodně dobře za ty prachy. Docela jste mě nahlodali, gratuluju vám Canyonisti :-)

      0 0
      • tonik666  

        Pokud nemáš jasnou představu co chceš, tak je asi lepší nový bajk.

        Já bych třeba do bazarovky klidně šel (taky jednu mám:), lidí co prodávají z nějakého důvodu skoro nová kola nebo dražší kola v pěkném stavu je plno, stačí jen vědět co chceš.

        Navíc třeba na skákání a enduro je bazar ideál, aspoň ti není líto když to kolo někam zahodíš.

        0 0
        • radeg  

          Něco na tom určitě je. Jde o to, že jsem možná zbytečně moc paranoidní a v bazaru očekávám nějako zradu, prasklinu, výjeb či cokoli nad čím pak zapláču. Tím se jakkoli nechci dotknout poctivých lidí.

          Určitě by se dalo najít slušný kolo z druhé ruky. Jsem teď v začátcích, takže promýšlím všechny možnosti.

          Určitě máš pravdu, že u jetýho kola to nebude tak bolet, když ho někde odřu nebo ťuknu.

          Sranda bude vybrat velikost a rozměr kol. měřím 187 cca a z nějakýho důvodu mám pořád jakejsi odpor k 29 kolům.. 26tek už ubývá mě příjde..takže nakonec to skončí na tom třetím rozměru.. Uvidíme. Rád si nechám poradit.

          0 0
          • Smazaný účet  

            U fullů jsou bazarovky imho nejrizikovější, může tě čekat okamžitá výměna čepů/ložisek, zvlášť u poctivých wapkovačů apod. …

            0 0
            • radeg  

              to je právě to, na co narážím. z toho mám asi největší strach. nevím jak se k tomu předchozí majitel choval atd. z toho důvodu chci nový kolo. jak se řiká, lepčí si to posr@t sám, než aby ti to posr@l někdo jinej :-)

              0 0
          • Gabbo  

            Ono u bazaru to chce mit uz nejakou tu zkusenost, poradne to zkontrolovat. Da se udelat velmi dobra koupe, ale take se nekde muze objevit nejaka vada/vakl po chvili. Pri servise zjistis, ze je starsi vidle uplne vydrena apod.. Riziko stoupa s vekem bazarovky, u rocniho kola bych se treba temer nebal..

            Nove kolo ma komfort zaruky funkcnosti, ale horsi komponenty za vyssi cenu. Je to na Tobe, ale myslim si, ze ten Canyon neni vubec spatna koupe. V 26 se uz nedela (mozna jen ta nejmensi velikost, tak to bylo myslim loni)

            27.5 temer to same, jen je zatim trochu horsi vyber a dostupnost plastu. Ale s tim jak se ten rozmer masivne nasazuje se ta dostupnost zlepsuje.

            0 0
          • tom xtr  

            Hodně se prodávají bazarovky ještě v záruce (minimálně rám) a pak nevidím u slušných značek žádný důvod pro prodávajícího maskovat nějaký praskliny rámu. Naopak prasklina rámu v záruce = výměna a teda výhoda nového při prodeji na bazaru.

            0 0
            • BlickM  

              Ale pozor, dost často se záruka vytahuje jen na prvního majitele.

              0 0
              • Tehu  

                a jak poznaj ze jde o prvniho majitele? Vetsinou se dava jen danovej + zarucak kterej neni vyplnenej ;-)

                0 0
                • Kouba_2005  

                  Záruka je většinou podmíněna registrací produktu na webu výrobce, a to do nějaké doby od nákupu, kde kupující zadává svoje iniciály. Aspoň tak to má Orbea.

                  0 0
                  • Tehu  

                    aha bude to asi vyrobce od vyrobce, ale vetsinou reklamujes tam a tomu kde si to koupil a dalsi postupy uz jsou veci toho co ti to prodal podle me. Kazdopadne cena rada na co si dat pripadne pozor :-)

                    0 0
                    • Kouba_2005  

                      Zatím jsem naštěstí nepotřeboval vědět, jak to funguje při reklamaci :) Předpokládám, že na výrobce se obracíš až po uplynutí klasické záruky, kterou bys uplatňoval u prodejce. Vzpomínám si, že jsem při registraci zadával mimo jiné i prodejce, přes kterého jsem kupoval.

                      0 0
                    • Breakpain  

                      No má to tak i Trek i Cannondale ;) … pokud se nemýlím, obě kola jsem musel registrovat, obě musela projít garančkou a u obou se vyplňují podrobné údaje o majiteli ;) na webu výrobce. Takže „doživotní“ záruka je IMHO prostě nepřenositelná – jedině se domluvit s původním majitelem, že to pošle na reklamaci.

                      Pokud řešíte klasickou 2 letou záruku … tak tam je to jedno, stačí vzít doklad o koupi a nacválat do obchodu.

                      0 0
              • tom xtr  

                JJ, u některých značek obvykle s tzv. doživotní zárukou může bát problém. U „mojí“ značky s tímto problém naštěstí není.

                0 0
    • jezura  

      Když se ti líbí RB,tak co jejich model IQ 275 BASE.Zvolíš si barvu,třeba jiné komponenty atd.Cenově je na tom samozřejmě líp ten Canyon.Já bych šel do toho RB,protože jsem vždy RB chtěl.A to se mi splnilo(RB CRR).Jen bych se zeptal povolanějších přímo na model IQ.

      0 0
    • Gronholm  

      Velikost L?

      Lehce pod 40:

      GT SENSOR 2.0 2013

      GHOST AMR 5900

      GT Sensor 3.0 2013 (tady pozor, dvakrát jsem u nich pokoušel něco nakoupit, ale zboží nebylo ve skutečnosti skladem. Pokud ho ale mají, tak za 31 tis. není co řešit. Zkus tam zavolat.)

      Nebo 27,5 a jít do zmíněného Cannyon Nerve 6.0 nebo RB IQ275 Base.

      0 0
      • nitraq  

        Možností je docela dost.

        Felt Virtue 60

        Trek Fuel Ex 6

        Giant Trance 29 X2

        0 0
      • Milan  

        GT Sensor 3 koment, protože jsem to měl v ruce: XC 14,8 kg hmotnosti jen to hvízdne, zadní kolo 2,8kg. Bowdeny vedený tak debilně, že je prodřená sedlová trubka až na hlínu v cca 5cm dlouhé dráze po obou stranách, Avidy v hajzlu. Àadící páčky každá jiný sady (řada stejná) a při protočení sekaj do hlavní trubky a nelze to líp poladit, to samý páky brzd. Náby těžkej kus hezky barevnýho kovu. Rám nemá tapered, vzdadu IS. Za mne celkově mizernej dojem-nedomyšlený a tváří se líp než to opravdu je.

        Ostaní biky nekomentuji, neměl jsem osobně v ruce.

        0 0
        • Milan  

          Aha, teď jsem si všim, že je to odkaz na 26. Já popisoval 29, vel L. Sorry. Tak asi půl kilča až třičtvrtě dolů, ostatní bude platit.

          0 0
        • rb  

          Jezdím na Sensoru k plné spokojenosti 3 roky.

          Pravda,koupil jsem rám a vidlí a zbytek doladil podle sebe.

          Takže,rozdílné řazení,avidy v hajzlu ani sekání do trubky nepozoruju.Vedení bovdenů není idealní,ale žádný velký problém nepředstavuje.

          Za mně Sensor ano.

          0 0
    • bolekkrutor  

      Mongoose Teocali velikost L s teleskopkou da bomb. PC57.000

      Jeté 3 hodiny k mání za 30.000. V případě zájmu osvětlím proč a jak, jméno je snad trochu zárukou férového jednání…

      0 0
    • Bretek  

      Canyona bych se nebal. Mel jsem Grand Canyon Al 6.9. A byl jsem max. Spokojeny. Ted mam objednaneho Nerva Al 6.0 a uz se tesim az vyjedu

      Za ty prachy super kolo. Ale rozhodnout se musis sam co chces.

      0 0
    • radeg  

      díky za tipy. čím dál víc jsem nahlodanej do toho canyona. vypadá za ty prachy fakt hodně dobře! ještě si zjistím jaký by byly možnosti s u GT, Teď jde ještě o to, jesli nebude pode mnou moc trpět ten bajk..mám něco kolem 105kg, tak snad hned nepopraskaj špajchny.. Jak jsou na tom vlastně náboje na těchto kolech? Doufám že už s prům.ložiskama a ne s konusama v dnešní době? :-D Kónusů už mám popravdě plný zuby

      0 0
    • AleZ80  

      Aby nejezdili všichni jen na Canyonech, tak bych eventuálně zkusil zjistit dostupnost tohohle ( tady je správná specifikace ), nebo tohohle ( specifikace ) dle toho, co s tím chceš jezdit.

      0 0
    • radeg  

      29 nechci i když bych si to rád vyzkoušel, jaký to má význam a jak to funguje. Doposud jsem neměl možnost se na 29 kole svézt a 27.5 se mě jeví jako vcelku dobrá cesta. 26 je na ústupu a tím pádem je výběr kol horší.

      Favoriti jsou Canyon, RB a GT.

      Už jsem psal, že původní rozpočet 35 bude asi nutný navýšit vzhledem k dnešním cenám. Takže cenovku 35 berte jako orientační.

      0 0
    • martin7  

      Jestli chces, pak to prodám svuj bike. Je v profilu. Akorat misto xtr predni kliky je tam xt. Jinak je vsechno stejny. Uz mi hňije rok doma a jeste jsem na nej nesed. Uz jen silnice je pro me tema.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.