• kloubik

    Tak jsem objevil první fotky modelové řady 2009…co na to říkáte? Článek tady

    Podle mě super design!! No a poježdění bude určitě taky nádhera…snad se mi povede už někde sehnat na testování full v 29tce, zatím nebyla možnost, ale z 3 měsíčního ježdění na Cobii jsem byl nadšenej. 

    0 0
    • miche  

      Jooo me se taky libi, potrebuju novyho zimaka a zaroven zalohu (kdyz je Trance nemocnej :-)) a stacila by me te MAMBA 29er ..... uvidime jak se postavej k cenam a jak to bude v realu vypadat, taky nevim jakou velikost pripadne, mam 185 ale dlooouhy nohy, tipuju to tak na L-ko asi … nejvetsi problem to vubec nekde zkusit, kdyz sem se uz skoro rozhodl vzit Cobii, tak uz nikde nic nebylo :-(

      0 0
      • Skater  

        Co jsem se  ptal a jestli mi nekecali, tak ceny by měly zůstat stejné jako letos, konkrétně jsem se ptal na x-caliber 2008 / 2009.Vzhledem k tomu co udělalal koruna k dolaru za poslední rok a k tomu, že na to každý rok pověsí další levnější komponent (říká se tomu skrytá inflace) tak u srovnatelných modelů ani důvod ke zdražování nevidím. Teda ani nevím, jestli letos ta Mamba byla, nebo  jestli to je nový model, nic mi to neříká. Ale myslím, že ještě se dá pár kousků 2008 sehnat, já předevčírem koupil toho x-calibra o 10 000 levněji. Ale byla to asi klika, minulý týden mi ukradli přibližovadlo do práce, tak jsem to musel urgentně řešit (nějak do práce jezdit musím:-). Jinak dizajnově se mi 2009 taky líbí, určitě je to takhle na fotkách mnohem hezčí než letošní, ale ty jsou na živo taky pěkný, i když ty barvy vypadaj trochu vybledle, v reálu to má styl:-)

        0 0
      • kloubik  

        Měřím 187 cm, do rozkroku myslím 87 cm a L-ko bylo akorát i když s malinko vytaženější sedlovkou…XL už je ohromnej tank. Ceny by snad mohli být o trochu lepší než minulý rok, já ted na konci sezony cobii prodal a koupil Trance X, ale dovedl bych si představit, že příští rok k němu ještě doplním Garyho.....ty velký kola jsou úžasný a navíc mi nějak ta značka přirostla k srdci :)

        0 0
        • miche  

          Proc si prodal … to vypadalo naaadherne, pekne kolecko, jako druhe kolo ideal! :-))

          0 0
          • miche  

            Jinak mam pri 185cm do rozkroku skoro 90cm ..... ale ruce normal a proto mi staci na delku vetsinou L-ko a sedlovku hodne vytazenou ...... na Trance mi skoro nestaci 400mm :-))

            0 0
          • kloubik  

            chtěl jsem zkusit fulla a proste nestacily finance na to mit obe kola… sice ted trochu lituju, ale novy modely se mi libi strasne moc, tak uvidim…pritelkyne jede pristi mesic do států tak uvidím jestli jí přemluvím a nebo počkám příští sezonu na výprodeje…i když prej těch kol zas tolik do ČR nechodí, aby vydrželi až do léta…a s tím jak možná bude čím dál větší zájem o 29" to bude ještě horší.

            0 0
    • krteček  

      snad me neukamenujete za off topic..ale nechci zakladat nove vlakno…Nejak mam pocit ze zacina 29 epidemie…tak se zeptam znalych , v cem je 29 kolo tak uzasne? ( krome toho, ze asi pojede rychleji…)nikdy jsem na tom zatim nesedela a od pohledu mi je ta 29 tak nejak nesympaticka :-))

      0 0
      • kloubik  

        To si musíš zkusit…prostě mnohem snáze přejíždí překážky, nezapadne do každý díry, v zatáčkách má díky větší styčné ploše více jistoty, jakmile je jednou rozjedeš, díky větší setrvačnosti kol jsou k nezastavení :) U nejlevnějších kol může být nevýhoda v těžších kolech a lehonce horší akceleraci…což ale rekreační jezdec podle mě moc neřeší.

        Vlákno zakládat nemusíš, stačí trochu pohledat viz. Nebo si kup aktuální číslo Vela…tam je o tom velký článek se závěrem – víceméně rozhodně přínos pro obyčejné jezdce na  XC ježdění.

        vlákno 1

        vlákno 2

        vlákno 3

        0 0
      • Crempa  

        odpovim jednim slovem: TANK  :-)

        vice viz. history ;)

        0 0
      • Bafoon  

        prostě a jednoduše – JE úžasné :-D jinak jak kluci – viz historie ;-)

        0 0
        • krteček  

          asi se na bike-foru jeste spatne orientuju..ale pokusy vydolovat neco z historie dopadaji porad neuspesne :-)

          0 0
          • t29  

            tak hledej „Cobia“ nebo „929“, to byly nejčastěji omílané typy devětadvacítek v diskusích :)

            a k tomu, jak to jede – přirovnání k tanku je nejvýstižnější. Namíříš, kam pojedeš, dloooouho se rozjíždíš, ale když už to kolo jede, tak drží směr a rychlost a nic ho nezastaví :)

            0 0
            • Crempa  

              zas to dloooouho tak neprotahuj, to je jak kdyz se rozjizdi autobus covece :-D

              ale jinak souhlas..

              0 0
              • t29  

                Když nazuju terénní kola, nasadím veškerou avioniku a nosič s brašnou, nacpu nářadím, rezervama, stravou, naložím dva litry pití ve třech lahvích a zvážím to, dostanu se na 22 kilo, což se autobusu docela blíží.

                A jezdím na pohodu, tak se nebudu rozjíždět jak chrt, ne? :)

                0 0
            • TheIF  

              To samé a ještě lépe umí FR/DH kolo kam ho namíříš tam projedeš. Vždyť např ten SUP 929 nemá ani pevnou osu a když vidím jak mi plave moje 26 na HT bez pevný osy tak co by dělala ta 29 ?? to senzor tachometru tam ani nepujde dat aniž by neškrtal :-)

              0 0
              • Janes  

                Možná máš pravdu (DH nejezdím) ale 29ka má v záloze ještě jednu podobu, stačí přezout a je z toho velmi slušný cykloturistický asfaltový nářadí (viz foto v mém profilu) a to bych Tě chtěl na tom DH kole vidět.Takže, kdo chce jen jednoho bika a co největší univerzálnost – jedině 29"…

                0 0
                • vladaza  

                  použil jsem náby Novatec s upínáky 9 a 10 mm a zdá se mi to pro stavbu 29" kol dobrá volba /podobná možnost je i u DT, ale musí se hodně přitlačit finančně/

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Se mu podívej do profilu a hned ho na tom uvidíš. Tedy pokud ti 240km nepřijde málo :-)

                  0 0
                  • Janes  

                    Dobrá, TheIF je borec,  ale představ si, za kolik by to dal na podobně kvalitní 29ce, jako je to jeho kolo a na těch tenčích pláštích, co tam mám já.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Jasně že bude o něco rychlejší na tom HT, taky proto si ho na silnici pak koupil. Ale kdyby měl mít jedno kolo, tak je mi naprosto jasné, že to bude Torque a ne 29tka (tím nemám nic proti 29tkám).

                      0 0
                      • Janes  

                        V pohodě, pro každýho je univerzál něco jinýho,(a TheIF to nakonec stejně řešil druhým kolem) já už se ale na 26" nevrátím. Howgh. 

                        0 0
    • t29  

      a dotaz mírně k tématu, dají se od GF oficiálně sehnat i samostatné rámy, nebo je jediná možnost přes inzeráty?

      0 0
      • vladaza  

        letos to možné nebylo, oficiálně nebyly nabízeny nikde ve světě

        0 0
        • Medviedok  

          maju tak hnusnu obchodnu politiku: musis kupit komplet kolo s onicom komponentami vzhladom na cenovu triedu (teda ak neuvazujeme ceny v USA ale tu v Europe), a este aj cosi o tom najdes na nete ze e-shopy kola GF neposielaju, len osobny odber (neviem ci aj v CR toto plati, asi nie, ale pri am. obchodoch som to tak nasiel, dokonca aj UK tusim…)

          Velky :((

          Tak som sa zariadil tak ze s danym ramom co ma zaujimal som kupil to absolutne najnizsie a cele to prezbrojim (a este sa pri tom aj dobre pobavim predpokladam :))

          Holt moloch trek… Skoro ako skoda-VW. Preto by som uz nechcel Kleina :D

          0 0
      • vladaza  

        ještě mě napadlo, že svitavský Ultrasport zastupuje značku Niner, která nabízí i rámy. je to ovšem kultovní značka a ceny tomu budou odpovídat

        0 0
    • cekanka  

      Celá nová řada už je" tady ":http://fisherbikes.com/na garyho stránkách. Ten Roscoe nevypadá špatně;o)

      0 0
      • Medviedok  

        Rig ma dobru farbu: Matte Root Beer Neviem ci by som sa za takych podmienok dokazal sustredit na jazdenie, ked by som stale mal pred ocami farbu piva… :)

        0 0
        • Doc  

          tak koukam, ze jsi asi nikdy root beer nepil! to by te rychle preslo :) je to limonada pro deti a chutna jako ustni voda – no proste pravej americkej tfujtabl :)

          0 0
          • Medviedok  

            nie nepil, ale asi by mi to chutilo, lebo ja limonady rad :) (je to nieco ako velvet? Pivo nemam rad, ale velvet mi chutil)

            0 0
            • Doc  

              te fakt zklamu. zadny alkohol a priserne sladky, s pivem to nema nic spolecnyho. podle me si to muzes vyrobit doma, kdyz rozpustis kilo cukru ve dvou lahvickach ustni vody a pridas trochu sody a pro barvu i coly :))) fakt nedoporucuju

              0 0
              • Medviedok  

                tak dik za radu. Ale aspon ta farba je celkom dobra… (GF maju nazivo myslim slusnu kvalitu tych lakov)

                0 0
      • kloubik  

        díky za postřeh…koukal jsem na jejich web asi před týdnem a byl tam právě jen Roscoe, ale jinak další nový kola zatím ne…takže teď už víme i specifikace a americký ceny…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.