• dobrey

    Zdravím, mám dotaz na zdejší znalce. Vlastním GF X-Caliber (29") a uvažuju o tom že bych koupil full rám a přeházel komponenty na něj. Zajímalo by mne zda to je vůbec reálné a jaký rám by byl vhodný. Pokud ano tak rám v nějaké rozumné cenové hladině ..15–20 tis. Má někdo radu ?

    0 0
    • Hynas  

      Jakou velikost máš toho calibera?

      0 0
    • Pac029  

      Problem bude maly zdvih vidle, potenconalne k reseni/co zohlednit pak prumer sedlovky, prumer sedlove trubky, tapered hlavova trubka a rozmer stredu. Navr napr. Titus

      0 0
      • Pac029  

        Oprava Titus

        0 0
        • dobrey  

          Hlavní důvod proč to chci udělat je šetřit si záda, přece jen na fullu nejsou ty rány do zad takové. Nějaké extra terény nejezdím a ani nevyvhledávám.

          0 0
          • Pac029  

            Mozna jsi mi nerozumel, pokud mas jeste origo GF, tak vidli mas jen 80mm, vetsina ci snad vsechny soucasny(od 2011) fully zacinaji ve predu na 100mm…,coz povede uz k dost nizkymu stredu, zejmena kdyz se ti bude snizovat i pod zadkem. Proc to menis mi je jedno :o), ale potencionalne bych mel zajem o tu vidli :o)

            0 0
    • dobrey  

      Tak super, pro rám a vidle bych měl kupce :-). Vypadá to, že asi nápad z výměnou rámu za full je nesmysl. Byl by problém s napasováním některých komponentů. Takže všem děkuji a řešení bude jediné koupit nového fulla 29" což je minimálně 42 tis (GF Rumblefish 2011) a to při mých najetých 3 tis ročně asi dávat nebudu.

      0 0
      • Bafoon  

        mno…třeba jááá (a nepochybuju, že hodně dalších) má kolo za +2× a mým letošním cílem budou právě ty 3tis :-) je třeba si dělat radost, i ve větších dávkách ;-)

        jinak z 29er HT jsem přešel taky na 29er FS i kvůli zádům a nemůžu si stěžovat, ještě kdyby k tomu dávali silnější motor…

        0 0
      • Pac029  

        Zkus zalaborovat s posedem, pri vetsim natazeni zada, presneji pater, trpi min, vic to berou svaly.

        0 0
      • Pac029  

        Ale Bafoon ma pravdu, stejne Ti to asi neda ;o))). Napr. ten Titus prijde na 24 + 8–9 za Rebu + 1 za sedlovku (nebo

        0 0
        • dobrey  

          Hmm, no mám vyhřezlou plotýnku a spíš než bolest v zádech mi to při delších vyjížďkách jde do rukou jak ta plotýnka tlačí na nervy. Takže si říkám že při odpruženém kole by to bylo lepší. No uvidíme, taky si říkám že bych mohl prodat GF (furt to je slušné kolo) co mám teď a doplatit. Ale stejně to bude pořád pálka na to co najedu.Každopdáěn něco skládat to nic neušetřím. koukal jsem že třeba GT SENSOR 9R Elite 2012 se dá pořídit za 33 tis. No uvidíme :-)

          0 0
          • Pac029  

            Nenacetl se mi ten zbytek ;o(. Preskladani by vyslo na 20–25, kdyz uvazuji ten Titus nebo RB IQ, kdyz pocitam, ze za ten ramovy set by jsi ziskal tak 10–12(13). To GT ale neni myslim na pohodu uplne zly.

            0 0
            • dobrey  

              A byl bych zhruba na stejných penězích kdybych prodal za 12 tis X calibera a 21 doplatil za GT a relativně bez starostí. Teď je ale otázka jestli je X caliber za ty peníze prodejný. Musím to uvážit :-)

              0 0
              • Azmir  

                Tak nemáme tu fotku tvého kola, ale x-caliber by se podle mě dal klidně prodat i za 15, pokud je v dobrém stavu a nějaký novější modelový ročník.

                0 0
                • dobrey  

                  http://www.trekbikes.com/…er/x_caliber takže 2009, je v dobrém stavu, pravidelný servis. Klidně se zárukou :-)

                  0 0
                  • Azmir  

                    Tak nálepka Fox by mohla udělat svoje, zkus to nastřelit trošku a uvidíš, třeba se někdo chytí.

                    0 0
                  • Ruprt2  

                    Na to kupce určitě najdeš, ale já bych si teda 2009 nekoupil ani omylem.

                    0 0
                    • dobrey  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                      0 0
                    • dobrey  

                      Ano, nekupovat ho je Tvé nezpochybnitelné právo :-)

                      0 0
        • Ruprt2  

          mínus 6–8 za rám a vidli, co by utržil.

          0 0
    • dobrey  

      Takže prodám GF doplatím a koupím http://bezvakolo.cz/…sor-9r-elite Je to dobrá volba? Eventuelně co vyměnit ?

      0 0
      • Seky  

        Základem koupě novýho kola je si ho projet. A když vyhovuje, pak už je celkem jedno co je to zač. Mě GT nevyhovují celkově, tím systémem pružení, takže to kolo radši hodnotit nebudu.

        0 0
      • KubaBajk  

        Písnu ti jen malý postřeh…píšeš, že ti při jízdě hlavně trnou ruce. Taky jsem měl ten problém. Je pravda, že i já míval problémy se zády a full v tomhle pomohl.

        Nicméně trnutí rukou jsem měl i na fullu. Mohl zato posed, resp. délka představce, šířka a úhel řídítek, podložky a tloušťka gripů. Když jsem svou pozici napřímil a vyladil úchop, potíže ustaly.

        Zkus se při jízdě soustředit nato, jak pohodlně se na kole cítíš. Zkus si uvědomit, jak moc jsi natažen, předkloněn, zda-li tě gripy netlačí svou „úzkostí:)“, zda-li tě gripy tlačí po celé délce úchopu všude stejně. Já měl dříve řídítka s úhly, které mi neseděly a tenké gripy, v této kombinaci mně po delší jízdě tlačily do vnější strany dlaně. Po pár hodinách mě z toho bolely dost ruce a trnuly.

        Taky mi hodně pomohl batoh. Chce to, aby měl široká záda, která na ty tvoje sednou. Až nedávno jsem koupil nový. Jezdíval jsem z úzkým, malým, plně napraným Camelbakem MULE. Popruhy batohu mně tlačily do ramen a asi škrtily nějakou žílu či co, protože pocit trnutí rukou se s tímto batohem dostavoval dřív a byl silnější, nepříjemnější.

        Chci tím říct, že než vyleješ peníze za nové kolo z netu, na kterém jsi v životě neseděl, zkus ještě popřemýšlet, v čem ještě, kromě tvrdosti HT může být příčina bolestí a trnutí rukou. Já osobně si myslím, že i na HT se dá jezdit hodně pohodlně, kopance do zad stejně z větší části nechytáš, jelikož na HT při sjezdu muld moc lidí nesedí, stojí na pedálech že.

        Ten posed je podle mně stejně dúležitý jako odpružení.

        0 0
        • dobrey  

          Moc Ti děkuji za inspiraci na co se zaměřit. Nějaké pokusy s nastavením už za sebou mám a je fakt že také pomohly. Teď to u mně funguje tak, že trnutí začíná mnohme později ovšem pak prakticky ruce už necítím (jako by nebyly ani moje) Rozhopdl jsem že bez pořádného vyzkoušení do fulla nepůjdu..čili budu trvat na delší projž´dce jinak kolo za bratru 40 tis kupovat nebudu. Zkusil jsem i jinou sedlovku, mám paralelogram ale to je spíš taková z nouze ctnost člověk se zase na tom houpe jak trotl :-) Je faktem že jsem ale nikdy neřešil gripy takže určitě zkusím nějaké techtle mechtle i s něma. Určitě by to mohlo stát za to.Každopádně moc díky :-)

          0 0
    • dobrey  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce