• MaroH

    Ahoj, rád bych se na vás obrátil s prosbou o radu. Dne 23.6.2011 bylo z prostor zámku Lednice ze zamčeného stojanu odcizeno kolo GF Tassajara rok 2007 v barvě červená černá velikost 19 na rámu nálepka 3033km cykloputování po Česku ( http://www.bikepedia.com/…keSpecs.aspx?… ) na kole nebylo nic měněné vše v původním a ve stavu jako by to bylo nové (tatínek byl na tohle pedant a o kolo se staral) Proto bych byl vděčný za jakoukoli informaci pokud by se náhodou někdo něco věděl náhodou někde zahlídl nebo objevil v bazaru nebo jinde, rád bych ho poprosil aby se mi ozval na mail.

    Zároveň bych se vás rád zeptal na nějaké tipy co nového pořídit. Loňských garyků je jako šafránu a většinou ve špatné velikosti,navíc je svou geometrií velmi specifický. Sháním tedy něco co možná nejschodnější s Garym s cenovým stropem do 30 000. Díky předem všem za rady a tipy :-)

    0 0
    • Glob  

      Já jsem po krádeží svého kola jako první pořídil toto

      0 0
      • piski  

        Jaký je? Taky jsem ho zvažoval. Akorát cena už dost vysoká. Jinak platí pravidlo – zámek + nespustit kolo z očí…

        0 0
        • Glob  

          Je fajn. Ale daní za to je váha a tak musím rozmýšlet kam a kdy si ho vezmu a zda budu uzamykat kolo. Taky bohužel i jako těžítko je opravdu vynikající. Ale budí respekt! :o)

          0 0
      • MaroH  

        rozměry: délka 85 cm, hmotnost 1625 g

        Druh zboží: zámek nejnovější generace pro zabezpečení jízdního kola Kompaktní-Lehký-Bezpečný

        tak tohle mě pobavilo :-D ale bohužel je to v dnešní době jediná možná varianta :-( lidi jsou holt ku*vy… a kam to dáváš přecejenom kilo a půl něják přežiju ale 85cm netuším kam bych vměstnal

        0 0
        • t29  

          Předpokládám že délka 85 cm je v rozloženém stavu a po složení to bude velké cca jako bidon.

          Stejně bych se ale i s takovým zámkem bál, že když nevezmou rám, tak aspoň očešou všechno,co je na rychloupínák :(

          0 0
          • MaroH  

            tak ono šmiknout a jít je docela rychlé takhle by si podle mně buď někdo všiml, že tam něco dělá navíc člověk který vede kolo není tak nápadný jako někdo kdo kola nese…hlávní je podle mně, že taková věc na kole budí respekt a to je myslím to nejdůležitější přece se nebudu mordovat s něčím takovým když vedle je taky jedno pěkné nezamčené…

            0 0
    • pustipav  

      Hmm, tak to je fakt blby, uz se „tesim“ na letosni pravidelne vinice, to uz vidim jak si to uziju. Kdyz si uvedomim, kolikrat a kde jsem nechaval bike zamceny… proc tohle u nas nemuze fungovat? :(

      0 0
      • d69  

        Párkrát jsem zažil,že kolo za drobný poplatek (10 –20 Kč)někdo pohlídal – tj babka nebo brigádník co seděl někde poblíž u zamčených kol (každý si ho musel zamknout do stojanu svým zámkem a samozřejmě za ztrátu neručili), ale aspoň si tam nikdo nedovolil přijít s pákovkama anebo něco očesávat.

        Ve Vietnamu je to zcela běžné – na sedlo napíšou křídou číslo,dostaneš lísteček s razítkem a číslem jako v šatně v kině a je to.Hlídač si přivydělá a člověk je v pohodě.

        Škoda že to nejde u nás.Když už člověk platí vstupné na zámek, mělo by být samozřejmostí, moct si takhle kolo někam v pohodě zamknout. Myslím, že většina z cyklistů by si ráda připlatila a většina brigádníků na hradech a zámcích ráda přivydělala.

        0 0
        • Mig_all  

          Vietnam, no to je přesné, to na náš absurdistán plny zlodejů a kreténů sedí jako prdel na hrnec. Umis si predstavit neco podobneho v zapadní evropě? :-D Uplatné hlídky před zloději z vlastních řad? :-D

          0 0
    • t29  

      U GF 2008 – 2010 je geometrie G2, zatímco u Tassajary 2007 je starší geometrie Genesis, podobnou má dneska Trek 6500 vel. 19,5" (nebo loňský 6700)

      0 0
      • MaroH  

        tak ono mi přijde, že tam až takový rozdíl není… ta G2 má akorát předsunutou vidlici ale v jízdě jsem moc nepoznal jestli jsem jel starou nebo novou (jezdím HKEK 09)

        0 0
        • camlost  

          při změně z HKEK 2002 na Hifi deLuxe 2007 (tj. z G1 na G2) změna patrná na první „posed“.

          po změně vidlice u Hifi na klasickou opět jasně patrná změna.

          0 0
          • MaroH  

            Tak je pravda, že jsem na G1 moc nenajel ale i tak mi nepřišlo až tak jiné, jako je to rozdíl ale ne až takový si myslím.u té výměny vidlice to asi znát bude možná by pomohlo zkrátit představec aby se řidítka dostala blíže ke kolu ale to zase změní posed…nad tím jsem taky přemýšlel jestli by se to nedalo nějak „naroubovat“ na tu vyosenou. Každopádně jsme se odchýlili od tématu. Nějaké jiné tipy kromě treka? třeba cannon scott nebo něco takového?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.