• chosehero

    Zdravim, pekne forum, dneska ho procitam celej den v praci:) Mam otazeku, chci si koupit kolo:), ale jsem laik takze poprosim zkusene o radu. Vybral jsem zatim toto www.garyfisher.cz/index.php?… a nebo toto www.merida-bike.cz/…ts-tfs-300-d.. Ten pan v tom krame rikal, ze by do meridy nesel, ze radsi ten gary fisher, ale me se libi vic ta merida. Je mezi nimi co se vybavy tyce velkej rozdil? Nebo mate nekdo jeste nejakej tip ceny kolem 15000. Dekuji pepa

    0 0
    • siho  

      Pred niekoľkými týždňami som riešil túto dilemu, ale s drahšími modelmi (TFS 900-D vs. GF Big Sur). A čo som surfoval na fóre, tak som zistil, že väčšina ľudí by nebrala ani to ani to, lebo Merida je masovka a Gary Fisher.. no nemajú radi toho starého dedka menom Gary Fisher. ;)

      Inak Merida ponúka lepšiu výbavu s horšou vidlicou, GF zase opačne.. lepšiu vidlu a horšiu výbavu. Ja dal prednosť Meride vzhľadom na lepšiu výbavu a dobré skúsenosti z predchádzajúcich rokov, pričom tú „horšiu“ vidlu už idem meniť , len musím na ňu nájsť kupca. ;)

      0 0
    • Vilém  

      Designove GF,osazenim jednoznacne merida.

      0 0
    • chosehero  

      Snad to nebude drze, ale jak tak projizdim net tak jsem jeste neco objevil takze pridam:) dik www.kursport.cz/index.php?… " onclick=„window­.open(this.href); return false;“>www.kur­sport.cz/index­.php?page=deta­il2&SID=&ID=128&ID_KAT=&­kategorie=&vy­robce=&p=0&oo­o=1

      0 0
    • camron  

      Tak od obou značek mám jistý citový odstup. Nikdy jsem je ale neměl, tak nevím proč. Asi nějaké předsudky…

      0 0
    • MLOG  

      merida produkuje specialized a svařuje i jiný značky. je to merida masovka no a co spousta ptáků s jinejma značkama kol jezdí v masovce fabii nebo oktavii. To je jedno masovka nemasovka Ale zjistil jsem že filozofie super matroš na rámu + lepší vidlišn kje lepčí než super komponents protože smyky a přehazky a kazety apod. to se vyměňuje častěji a při těch netových cenách si po záruce vybavíš GARYHO jak budeš chtít

      Mě oslovuje zirconium 9000 a genesis geometrie ps jo a není to masovka jo a pozor platíš značku a svařujou to na taiwanu jak dodá nějakej déba…

      0 0
    • Mathaus  

      Myuslim ze Gary uz taky trosku zaspal. Uz se to parkratr stalo, ze kdysi uzasna znacka se spokoji s tim co ma a vyvoj uz nejde skoro nikam, ale cena jde porad nahoru. Radsi bych bral meridu. To je jen muj osobni nazor.

      0 0
    • Kóča Popovič  

      Mám GF Big Sur (od roku 2004, rám tehdy handmade ve Státech, dnes nevím, kde to vaří; předtím jsem jezdil Trekking Fox a GT), žena má Meridu – trochu tedy znám oboje. Srovnávat u těchto dvou značek ve stejné cenové relaci komponenty a vidlici mi připadá nepodstatné. Jejich charakter totiž určuje zejména rám, a to konkrétně jeho geometrie – v tom se výrazně liší a je to k poznání skutečně na první „posed“. Neříkám, že jedno je lepší nebo horší, ale já bych nic jiného než genesis už nechtěl.

      0 0
      • siho  

        njn.. toto bol tiež jeden z dôvodov, prečo som šiel do Meridy. Trochu som sa bál aj Genesisu, nevedel som, čo od neho môžem očakávať a Big Sur bol v tom čase podľa vyjadrenia predavača už iba jeden kus na celé Slovensko v sklade na druhom konci republiky, pričom v žiadnom inom obchode v KE som nového Garyho Fishera s Genesisom nevidel, aby som si na neho aspoň skúšobne sadol.

        0 0
    • Mug  

      Pokud nemáš nějaké přesné preference a jen se nemůžeš rozhodnout, tak je nejlepší se na obou projet. A co ti sedne líp pak vzít. Svezení ti řekne víc o geometrii a jízdních vlastnostech. Obě ta kola mají velkej rozdíl právě v geometrii, ale nikdo ti asi neřekne, co je právě pro tebe lepší. Jka už tu někdo psal komponenty se dají vcelku snadno obměnit a tak bych rozhodnul dle pocitu z jízdy. Jinak když vezmeš jedno z těch dvou tak zásadní chybu neuděláš.

      0 0
      • saab  

        Gary Fisher, pokud ti sedne, jak psal kolega, tak bez debat, ten dělá na rozdíl od meridy kola a rámy…

        0 0
        • saab  

          rám, brzdy, vidle a kola je to nejdůležitější… zbytek už může být i slabší…

          0 0
          • Brzdič  

            Ty asi taky budeš expert na druhou :-) Trošku se zajímej o technologii výroby rámů a pak rozdávej rozumy, co je lepší.

            Pobavils, a to se cení :-)))

            0 0
          • smith22  

            No já bych řekl že to bude spíš expert na třetí než na druhou :-)

            0 0
        • Vilém  

          Clovece,ty ty svoje rady asi fakt myslis vazne.Nebo jsi takova vesela kopa?Bavil jsem se v tom gramhoniccskem threadu,ale opet jsi nezklamakl:)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.