• Kovi.500

    Zdravím,

    hledám parťáka na cestu z ČR do Rijeky. Cestu bych chtěl vést směrem na Klagenfurt, Bled a přes Lublaň. Zpátky samozřejmě novým spojem od Regia :) Vzdálenost cca 600 km, hlavně silnice, denně bych rád zvládl 100 km. Celkově cesta cca 7 – 9 dní (v Rijece chvíli odpočinku). Spaní na divoko, případně kempy. Pár kamarádů se chtělo zúčastnit, ale jak se celá událost blíží, postupně samozřejmě začali couvat.. :) Minulý rok jsme takhle s kolegou vyjeli do Trieste a od té doby mám pořád v hlavě další výšlap, takže se toho nechci vzdát, i kdybych měl jet sám, ale ve 2 – 3 lidech budu radši. Je tu nějakej šílenec/šílenkyně? Díky za odpovědi.

    0 0
    • andy97  

      Kdy to máš v plánu?

      0 0
      • Kovi.500  

        V podstatě čím dřív, tím líp. Zítra už něco máš? :D Asi ideálně červenec. Vloni jsme jeli na konci srpna a to už se mi zdálo pozdě. V 8 večer jsme za světla dojeli, že se začneme pomalu chystat na spaní, mrknul jsi a najednou byla tma.. A samozřejmě chladnější noci.

        0 0
    • -b-n-x-  

      Když dáš 200km denně, tak můžeš jet i zpět na kole :-)

      0 0
      • Kovi.500  

        Zpátky ani náhodou :) Díval jsem na mapu a tam je jasně vidět, že Chorvatsko je pod náma, takže logicky celou cestu musíme jet z kopce a zpátky do kopce :D Ale vážně – ve 200 km za den si tajně doufám, ale držím se při zemi. Jinak to vychází na cca 1000 nastoupaných metrů denně, to mi hádám bude stačit bohatě..

        0 0
        • -b-n-x-  

          Kdysi jsme s kamarádem chtěli dát něco podobného za 14 dnů (Ostrava-Pula-Ostrava). A říkali jsme si, že 200 denně je v pohodě (20km/h po dobu 10 hodin). No, skončilo to tak, že jsme měli jen 8 dnů, takže jsme dojeli jen do alp (Salzburg) a pak zpět. Jen jeden den se nám podařilo 200 a to bylo, když mám docela dost foukalo do zad (Bad Ischgl – Melk). Většinou jsme jeli kolem 150km.

          Nicméně, i těch 200 si dokážu představit. Ale asi na silnicce. Já to tenkrát jel na starém pevném horáku.

          0 0
          • Kovi.500  

            Já si právě to, že bych jel ještě zpátky absolutně nedokážu představit. Prostě veškerá motivace/síla jde jen do cesty tam.. Loni jsme takhle zvládli cca 180 km (skoro) na jeden zátah, ale jeli jsme i přes noc (spali jsme jen 2 hodiny na zastávce na slovinských hranicích) – cca v 10 večer jsme vyjeli z Grazu a druhej den kolem 19. hodiny jsme dorazili kousek před Lublaň. Ale to byla zásluha skvělý cesty, flow, radosti, že konečně neleje.. :D Jinak taky na horáku – koupil jsem na něj sice úzký krosový pláště, ale moc jsem se na tom necítil (samozřejmě i otázka zvyku) a hlavně zoufale chyběly převody, takže jsem před cestou už nevymýšlel a zůstal na Maxxis icon.

            0 0
        • Kacko  

          Nemáš někde někde trasu pro inspiraci? Chtěl bych to zkusit na silnici, v červenci, akorát tam jet 2 dny. Vychází mi to 610km z Brna, to je u mě cca 30h jízdy i se spánkem, když nebude protivítr. Monžá by to šlo dát v kuse, ale to by chtělo trochu vítr do zad.

          Ale neznám ty silnice, nevím jestli někde nebude provoz, nerad bych se ocitl někde na zkratce čechů co nechtějí jet po dálnici atp. Jezdím po evropě často a většinou se zasekávám na tom, že mě to vede do zákazu kol atp..

          0 0
          • Fran-tic  

            Jel jsem to loni, najdeš to ve fotkách tady na BF pod mým jménem. Co by tě zajímalo mi klido hod do zprávy

            0 0
          • Kovi.500  

            Čéče, já myslel, že tu průjezdnost kolama stačí ověřit na mapy.cz, kde si zadáš trasu pro silniční kola. Blbost?

            0 0
            • Kacko  

              Už mě párkrát vypekly, většinou šlo o tunely, nebo úseky v horách kde v okolí nebylo snadné to objet. Ale po zkušenostech koukám i na provoz, občerstvení atp. Lepší dát pár hodin přípravě, než pak ten samý čas hledat cestu nebo jídlo :)

              0 0
              • Kovi.500  

                No do háje, tunelů jsem se taky obával. Předpokládám, že speciálně kolem toho Klagenfurtu něco bude.. Na seznam jsem spolíhal, v podstatě nemám tolik zkušeností s cizinou, abych stihnul být vypeknut, popřípadě i vypečen.

                0 0
                • Kacko  

                  Ne každý tunel je problém a pokud není hraniční, tak se skrz něj člověk nějak dostane. U hraničních je často policie a ta kolo dovnitř nepustí – většinou ani pěšky, člověk si pak musí domluvit nějaký převoz autem, nebo to objet. Pokud to chceš jet na víc dní, tak to žádné drama není, alespoň jsou zážitky :)

                  0 0
                • Fran-tic  

                  Vůbec to neřeš, jel jsem to cele podle mapy.cz, plánoval to asi hodku a spokojenost. Jestli 1× jsem se tam zasekal, tak to bude moc.

                  Jinak hodně tam jsou cyklostezky, na které té to bude házet. Od Vídně dolu na graz. A třeba přes villach na travisio je luxusní stezka :) jezdím často takhle na silnicce s 32 gumama a jezdím vše i sotolinu

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Dobrý nápad. O něčem podobném sem taky uvažoval, ale nemám kolem sebe nikoho, kdo by do toho šel.

      Já bych nad tím dokázal popřemýšlet, ale nemohl bych jet dříve jak v srpnu …

      0 0
      • Kovi.500  

        No není to dovolená pro každýho, překonání sebe sama + vyčištění hlavy.. Ani nepočítám s tím, že si každej večer vyliju hlavu už jen kvůli tomu, že druhej den musíš fungovat. Jinak je mi jasný, že kdybych šel teď do hospody na jedno, na každým prstu budu mít poloprofesionálního cyklistu, kterej do toho na stopro půjde :D Minimálně do zítřejšího rána.

        Srpen je asi ok, pokud bych si měl vybrat, jestli jet sám v červenci nebo v srpnu ve dvou, beru B.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já sem minulý týden dal výpověď v práci a chtěl sem si užít léto, a pak začít něco jako „nový život“. Jenže sem narazil a z práce mě nepustí dřív, dokud za mě neseženou náhradu. A ta má přijít „prý“ v srpnu. V opačném případě mi výpovědní lhůta skončí až 31.8., což je pro tebe pochopitelně pozdě a já to respektuju.

          Když mi to dopadne dobře (alespoň začátek srpna) a vzpomenu si na tebe, můžeme si napsat a uvidí se. Jinak se mnou pochopitelně raději nepočítej, tímto ti nic neslibuju. Ale tvůj nápad se mi líbí. Baví mě jezdit do neznáma a poznávat nové věci a zážitky.

          Ale kdybys do té doby jel, tak sem aspoň pošli nějaké fotky a dojmy z cesty, ať mám co závidět.

          0 0
          • Kovi.500  

            Ok, díky za info. Včera se někdo ozval, tak uvidíme, jestli to klapne. Chtěl jsem letos prubnout dvě cesty, takže tím nepadá možnost, že bych třeba jel i v srpnu s tebou.

            0 0
    • Fran-tic  

      Abych přispěl do diskuze…v srpnu jedu s kamosem na týden až dva (podle domluvy) někam na kole. Záměrně píšu někam, protože takhle ČR-moře už máme oba za sebou. Ale nějaké toulání po Balkánu nebo jiné destinace jsou v cajku. Já dávám klidně 250+ km, on dal za posledních par let 40+ kg…takže to budem muset nějak zprumerovat :D.

      Místa v dream teamu jsou

      0 0
      • Kovi.500  

        Těma 250 km jsi mě trochu vyděsil, ale 40 kilama zase uklidnil.. :D Mám dojem, že jedeš trochu jinou ligu a tak daleko nejsem, ale až budeš mít nějakou bližší představu, co/jak pojedete, budu rád, když to sem hodíš. Třeba kámoš ještě přibere a bude to schůdný i pro mě :D

        0 0
        • brtníček  

          Tak nevim jestli vás do Slovinska pustí na kole a musíte to stihnou projet za max. 12 hodin.

          0 0
          • Kovi.500  

            No pochybuju o tom.. Ale doufám, že to rozhodnutí ještě revidují. Problém je, že se pořád všechno může kdykoliv změnit i na cestě.. Jinak máme výjezd naplánovanej na 20.7., kdyby se někdo chytal. Rijeka jako cíl pořád platí.

            0 0
            • Jezevec70  

              A co to přetrasovat přes Maďarsko? Bude to sice delší, ale nemuselo by to být tak kopcovité.

              0 0
              • Kovi.500  

                Jj, to je asi jediný, co nám zbude (ještě mě napadá varianta jet z Villachu přes Lublaň do Rijeky vlakem). Z kopců mám sice respekt, ale zase je na to celej den.. Takže uvidíme, jestli vláda ubojuje nějaký zmírnění.

                0 0
                • Jezevec70  

                  Nevím, jak by se slovinci tvářili na to, že chcete tranzitovat na kolech, ale z Terstu je do Chorvatska necelých 50km. To za 12 hodin dáte. :-)

                  0 0
                  • Esi  

                    To bych asi raději zkusil napsat třeba na slovinské velvyslanectví a raději se zeptal

                    0 0
                    • Kovi.500  

                      Dneska jsem jim napsal dost drsnej e-mail a hned nás raději vrátili :D Hurááá

                      0 0
                • figur  

                  Využil bych z Villachu nádhernou stezku Alpe Adria a před Gradem odbočil na Terst. Odtud, jak bylo řečeno je to do HR pár desítek km.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.