• Adéla

    Chtěli bychom vzít s sebou tento rok do Chorvatska kola. Plán je zastavit se i po cestě (Ostrava – Mikulov – Vídeň – Graz – Maribor – Luban – Postpojna – Opatija – Cres a Losinj) na nějaká hezká místa a přespat v kempu poblíž. Proto se ptám, zda-li máte nějaké tipy na pěkné trasy třeba i s kempem. Jsme oba střední jezdci, takže prosím nepiště žádné extrémně těžké nabídky :o) Teprve začínáme pořádně jezdit.

    V Rakousku můžeme jet i přes Villach (tedy přes Alpy).

    Naše představa je jet do cíle (ostrov Cres) pár dní a poté jezdit na ostrově. Takže i tam kdybyste měli nějaká projetá místa (chceme si ta MTB pořádně užít).

    Budeme rádi za jakýkoliv typ (třeba i v ČR na Jižní Moravě, ale raději nějakou alpskou přírodu).

     
    0 0
    • Smazaný účet  

      přes Slovinsko je to paráda. Nevím teď to sedlo ale má kolem 2000, jede se údolím řeky Sočí přes Bovec… Je to paráda, mi to jeli autem a kochačka byla snad každých 10km :) jeli jsme z Istrie (ale Cres je myslim hned vedle ne?)

      0 0
    • michal.s  

      Loni jsme jeli do Chorvatska s kolama, ze tam budeme jezdit. Po ceste jsme se vsak stavili ve slovinsku u jezera bohinj (nebo jak se to pise) tam jsme bajkovali asi tri dny. Pak jsme pokracovali do chorvatska. Tam nam ale bylo docela vedro, takze po ctyrech dnech jsme to otocili a jeli do rakouska Spittal an der drau (pobliz villachu) a tam jsme pak bajkovali taky kolem ctyr dnu. Ubytovani super za 22 EUR na osobu a pekny ubytko. Slovinsko i rakousko na kolo super. Pocasi nam pralo a o vyslapy nebyla nouze. Jen v tom slovinsku toho bylo min na kolo a vic na chozeni. U villachu se da vyjet na horu myslim Goldeck (2140 m. n. m.) a muzes si vybrat delsi mene narocnou nebo kratsi zato narocnejsi na stoupani. Jo a co se tyka CR, tak je to pekny v np Vranov u znojma, ale jen na den.

      0 0
    • Motyll  

      Na Cresu jsme byli asi před 4 roky a na kolo nevím nevím… Když odmyslím vedro (které tam teď teda není) tak tam byla tuším jedna silnice napříč ostrovem a maximálně nějake polňačky k domorodcům. Půjčli jsme si tam tenkrát motorky a zkoušeli ostrov projíždět.

      Určitě spíš to Slovinsko :)

      0 0
    • karliner  

      Nedovedu si představit, že bych v letních měsících se štrachal po pobřeží Chorvatska na kole.

      • vedro
      • neexistence map
      • naopak, existence cest, které nevedou nikam a když se na nich otočíš, zabloudíš…
       
      0 0
      • Motyll  

        100% souhlas

        Do Chorvatska se jezdí na grilovačku :)

        0 0
      • pedrod  

        Na Cresu to zas takova hruza neni. A pro zmenu, kdyz uz chce rodinka k mori, je projizdka na kole hezke zpestreni. Je pravda, ze to jezdeni je tak max na 2 – 3 dny (puldny).

        • ad vedro - na kole je docela snesitelne, kdyz se vyrazi rano a stihne se to objet treba za dopoledne, a krome toho cim rychleji jedes, tim vic to ochlazuje :-)
        • mapy – taky to jde, chce se to jen trosku porozhlednout, docela slusna tusim ze dokonce padesatka od Geoclubu.

        - da se objet hezky cca 50km okruh okolo Vranskeho jezera, z toho vic nez polovina je po sjizdnych sotolinkach, misty i pesinach. Doporucuji.

        Minuly rok jsme pustili mamky a babicky s detmi napred a s kamaradem jsem si dali 3 jezdeni dny na bajkach v Dolomitech u Toblachu. A spokojeni jsme dorazili na tyden na Cres.

        0 0
    • funkatron  

      sice idem SR – HR, ale chcem sa opytat, ci su nejake vynimky v HR co sa tyka prevozu bikov…

      pocul som, ze v niektorych krajinach je zakazane prevazat biky na 5tych dverach…

      neviete, ci to v chorvatsku plati alebo nie?

      mam totizto nosic prave na piate dvere

      dik

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.