• Parduch

    Ahojky. Plánujeme pomalu novou sezónu 2019 a poprvé bychom chtěli s oddílem (žáci – kadeti) vyrazit v dubnu do Chorvatska na najetí kilometrů na silničce. Dostal jsem tip na Poreč, kde se prej dají jezdit okruhy do 100 km...... Máte ještě nějaké tipy? Ne moc kopcovité. Jedná se cca o 5 dní, takže díky za tipy…

    0 0
    • Alojs01  

      V dubnu už můžete vyrazit na jižní Moravu nebo k Balatonu a máte den k dobru. Jinak zrovna okolo Poreče moc rovinatý okruhy v délce 100km nejsou…pokud neplánuješ jezdit po chodníčku podél pobřeží… :-)

      0 0
    • Rorejs74  

      Zdarec, zkus se zkontaktovat na Hersona ( p.herman@email.cz ), má obrovské zkušenosti s tréninkem mládeže i s Chorvatskem. Jak ho znám, tak Ti v tomhle určitě rád poradí.

      0 0
      • Parduch  

        Super a díky za info, rozhodně zkusím napsat a uvidím jestli mi dá nějaký tip…

        0 0
    • BB  

      kamarádi silničáři jezdili v tomhle období do lázní Dudince na Slovensku a vždy o tom mluvili v dobrém.

      0 0
      • Parduch  

        Dudince? Díky za info, mrknu na mapy cz jak to tam vypadá s cestami…

        0 0
        • BB  

          prý se tam dalo jezdit do kopců i roviny

          0 0
    • motacek  

      Jestli chceš k móři, na jih od nás a ne moc kopců, tak se mrkni na Itálii okolo Udine

      0 0
    • 106Paja  

      V Poreči jsem byl na silničce poslední 3 jara. Záleží, co přesně chceš za profil. Okruhy do 100 km se dělat nechají,ale vždy dřív nebo pozdějí narazíš na nějaký kopec, jelikož okolí Poreče je lemováno několika „kaňony“,

      0 0
    • straky  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • BikerM  

      Trochu oživím tohle téma. :)

      Na konci března bych rád na Istrii (5–6 dní), konkrétně Poreč. Poradíte někdo zajímavé trasy 70–120 km? Můžou být klidně kopcovité. Jde mi hlavně o klidné vedlejší silnice.. :) Děkuji!

      0 0
      • milan.v  

        ;o)

        https://www.bike-forum.cz/…d-autem-tipy

        Jinak nekopcovité trasy maximálně tak kolem pobřeží a to velmi krátké trasy, všude jinde do vnitrozemí je to zvlněné…

        1 0
        • milan.v  

          Trasy těžko radit, v konečném důsledku pak těch hlavních tahů je jen pár, zbytek se dá projezdit křížem krážem, po pár letech už pak znáš všechno… :o)

          Poreč-Novigrad-Umag-Buje-Grožnjan…

          Poreč-Pazin-Cerovlje-…

          Poreč-Rovinj-Bale-…

          0 0
        • jIrI___  

          Existuje někde v Chorvatsku osvědčená cyklistická oblast, kde by to naopak bylo spíše rovinaté? Moře v dosahu není podmínkou.

          0 0
          • Kaire  

            Tutová rovina je pouze podél Drávy + Dunaje, tedy maďarské a srbské hranice. Pak podél Sávy. Byl sem tam jen jednou a ne že by to nebylo hezké, ale cíleně na dovolenou bych tam asi nejel.

            Jinak západ a jih Istrie není nic extra kopcovitého. Řekl bych taková vysočina. Např. kolem Rovinj je spousta skvělých gravel tras (stačí se podívat do mapy.cz). Týden a i víc si tam v pohodě dokážu s kolem představit. Řekl bych fajn destinace i s dětmi. Akorát já bych si tam nevzal silničku, hlavně kvůli dopravě.

            1 0
            • milan.v  

              Oproti rokům v minulosti se tam doprava zhoršila, co jsme tam byli po třech letech kvůli covidu, to ano.

              Jako protiváha tomu se kvalita silnic na Istrii neustále zlepšuje a co říkali kluci, co jezdí pravidelně spoustu let na kola například do Kalábrie, tak tam to je prý nesrovnatelně hor­ší…

              Nicméně bych to ani zdaleka nemohl srovnat například s některými silnicemi okolo Prahy, oproti tomu to je pohádka… A řidiči tam jsou zvyklí na cyklisty… Záleží, kde člověk u nás jezdí, v některých končinách to je strašné, chování, nevraživost, silnice…

              0 0
              • Kaire  

                Souhlas. Nakonec záleží kdy vyrazíš. Já tam byl vždy v září nebo začátkem října a subjektivně mi ta doprava vždy přišla až moc velká. Hlavně samej turista, karavany apod. co hledají kam jet. Navíc mi nepřijde že je tam tolik malých silniček kde se člověk schová, resp. musí pak víc do vnitrozemí.

                S klidným svědomím to můžu doporučit na MTB a gravel. Když je někdo např. z Prahy, tak ho asi nezaskočí ani ta doprava. Silnice jsou tam hezké a řidiči nejsou nejhorší, to je pravda…

                0 0
                • skaj  

                  Ja letos jezdil kolem Sibeniku v cervenci a s ridici mam uplne opacnou zkusenost. Citil jsem se tam mnohem hur nez v domacim reviru (Plzensko). Kazdopadne negativni zkusenost byla v naproste vetsine s nechorvatskou znackou. To jen doplnuji pro srovnani dojmu. Chapu, ze treba nekdo z Prahy to ma jinak.

                  0 0
                  • milan.v  

                    My jezdíme vždy na jaře, konec března, duben.

                    Třeba na Istrii jezdí na skok, prodloužený víkend úplně běžně Italové, Rakušané, Němci, Slovinci. Vždy je tam přes víkend nárůst těchto lidí ve všech střediscích, větších malebných městech.

                    Člověk narazí na mladého či jiného troubu z Německa, Itálie stejně jako jinde, jen kolem Prahy je těch domácích troubů větší koncentrace…

                    Pravidelně jezdím každý rok i po Jižních Čechách a tam je to nesrovnatelně lepší, ale i tam se to horší…

                    0 0
      • uickey  

        Copak si to už nepamatuješ? 8-)

        0 0
        • BikerM  

          Popravde moc ne. :D

          Pametam si trasy okolo Šibeniku, tam jsem byl vicekrat. Ale u Poreče jsem byl jen jednou. Nerad bych se spalil spatnym vyberem, takze zkousim stesti tady. :)

          0 0
    • roman 3D  

      Zaprešič boys

      0 4

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.