Author Vision pro holku za dvacku (nebo něco jinýho ?)

60 nepřečtených
  • ropman

    čaute, co byste řekli na na toto kolo, kdyby bylo za 20 tis ? www.author.cz/…id=737&mid=2 Pro holku, která mu, až si zvykne, taky dokáže dát slušně zabrat, i když žádný půlmetrový jumpy plánovaně nebudou. Co ta vidle ? Počítám že slušně fungovat by snad mohla …

    Vím že ho (s úpravami) jezdí Luka a je víceméně spokojená, obecně jsem nenašel, až na nějaký praskání rámu v minulosti, skoro nic negativního.

    Srovnatelný jsem našel ještě 4Ever Ultra 06 – www.bradsky.cz/index.php?… ale v této chvíli je vyprodán.

    dík za názory.

    0 0
    • mr.antik  

      já bych řek, že je ošklivý, ale ta cena je i tak dost lákavá. Pak bych ještě pár stovek obětoval za přelakování :-)) Těžko tomu najít konkurenci. Ale za původní cenu ani náhodou.

      0 0
    • Medunka  

      Design mozna nic moc, ale kdo tvdi, ze barva jezdi :) Dulezite je, aby bylo pro ni pohodlne a velikostne ji odpovidal Vidli casem treba vymenit, ale zalezi na slecne. Pekny vyber.

      0 0
      • Lister  

        myslím, že ve vidlici problém nebude…ta je v pohodě, minimálně pružinová verze šlape jak po másle a tohle nebude určitě o moc horší.........

        0 0
    • yoggi  

      za tu cenu ok, poznam dvoch ludi co ho maju. enrico ho tiez jazdil a aj este ma ako zimak. druhy kamarat je s nim spokojny . cena je tiez ok, zobral by som ho a vidlica neviem co slecna jazdila predtym ale ak to bude jej prvy bajk s odpruzenou tak to bude vninat ako raketu :)) (ten cerveny ram MR 2004 boli pekne)

      0 0
      • Lister  

        …no akorát to co má enrico, je úplně jiný rám s naprosto odlišnou geometrií :o)

        0 0
    • rhapsody  

      za tu cenu bych ho určitě bral, je dobře osazenej, jenom ten design, ale to musí říct slečna co na něm bude jezdit, dištak bych se optal třeba luky jak je to s přelakováním apod. Na 08 modely bych moc nečekal, tam za dvacet najdeš o dvě třídy horší bike, určitě bych tý ±10t slevy využil

      0 0
      • rhapsody  

        jako alternativa – s kotouč. brzdama + celkem slušnej design – merida matts 900-D, pokud je ještě někde dostupná, tak cena je teď někde kolem ±25

        0 0
    • MlokCZ  

      Za tu cenu bych ho klidně vzal.

      0 0
    • pavelc  

      Ahoj, Myslím,že za tu cenu (ač je to celkem dobrá, ale běžná cena Visionu na konci roku) se dá koupit i něco lepšího. Měl jsem Visiona 2004, (hned po starém zeleném egoistovi asi druhá nejhezčí barvevná kombinace od Authora). Mám metrák a rám není nejpevnější, takže se malinko vlnil. O vidli (Skareb) to platilo dvojnásob. Co se prasklin rámu týče – pár lidí v okolí ho má všechny jsou bez problémů. Kolo mě spolehlivě odvezlo kam jsem chtěl, čili celkově jsem byl spokojen. Proto jsem ho podal :). (pavelcalta.chy­trak.cz/vision­.html) (chci fulla).

      Ale chtěl bych si s tvým dovolením přihřát polívčičku :). Kamarád má úplně ten samý model (vision 2004), ve velikosti 19´´ (efektivní horní rámová trubka by měla mít dle katalogu 587mm). V současné době ho prodává. Oproti mému bývalému kolu (viz link), on ho prodává s originálním, nepoužívaným sedlem (jeho fotky v blízké době vyvěsím na výše uvedené adrese). Já jsem ho prodal za 15kkč… Takže kdyby byl zájem…Ale Plzeňsko je pro tebe asi trochu z ruky :). Pic

      0 0
    • ropman  

      takže díky za názory :-) Kolo je v garáži, s tím že je škaredý a design odpudivej nesouhlasím, mě i přítelkyni se hodně líbí, prachy za lakování určitě vyhazovat nebudeme. Je lehoučký, hodně dobrá výbava, karbon sedlovka … dnes bude možná první zkouška v terénu, ještě doladit tlak ve vidlici a myslím že by mohlo dobře sloužit :-)

      0 0
      • Hejdik  

        Vyfoť ho a hoď ho sem,docela by mě to zajímalo.

        0 0
        • martt  

          vyfot aj s holkou :-)

          Ale vazne. Vision je vyborny bicykel, moja manzelka na nom uz vyhrala kopu pretekov.

          0 0
        • ropman  

          je úplně stejnej jako tady – www.author.cz/…id=6&pid=737 , jen má ještě navíc černý rovný rohy

          0 0
          • karliner  

            95% holek je úplně ukradený, jak je kolo vybavené, hlavně musí mít pěknou barvu, takže osazení bych na Tvém místě vůbec neřešil, spíš barvu a design…

            0 0
            • ropman  

              vybavení jí úplně jedno nebylo, sice tomu moc nerozumí ale nechala si poradit od více lidí a vyšlo z toho že je to super kolo. Hlavně její starej pevnej Superior má kolem 14kg, tohle 11,6kg. A barva se jí líbí taky takže vlastně dokonalost

              0 0
      • Lister  

        jak je slečna velká a co jste vzali za velikost ?????

        jen tak pro info, jelikož letošní authory mají takovou dámskou geometrii (jsou takový připosražený), tak si myslím, že bude spokojená :o)

        0 0
        • ropman  

          172cm a rám je 19", nic jinýho tam asi neměl a myslím že bude dobrej. Vybírala si to komplet ona, já ho viděl až včera před domem :-)

          0 0
          • Lister  

            ufff teda…

            …no jestli jí to sedí, tak proč ne :o) 172 cm mi přijde na 19 moc, 17,5 bych považoval za ideální ale slečnu jsem na živo neviděl, nevím jak jí to na tom kole „sedí“, tak to ber jen jako takový můj naprosto irelevantní názor :oD

            Jen takový dovětek…já jsme se taky 4 roky přesvědčoval že jsem dorozsl dost na dospěláckou velikost 19, abych pak zjistil že nic většího než 17 pro mě nemá smysl :o)

            0 0
            • ropman  

              já měl taky půjčenou Meridu AM 17" a neměl jsem krom krátké sedlovky problém. To kolo je stejně dlouhý jako její původní, je to možná zvyk a mohla by mít menší, ale horší to určitě nebude. Šak za chvíli mrknu jak na tom vypadá :-)

              0 0
          • mr.antik  

            cože?

            0 0
          • Luka  

            no, tak jako… nechci bejt za sejcka, ale myslim si, ze to bude strasne dlouhy…

            0 0
            • Lister  

              klidně sejčkuj :o)

              Mám stejný názor.....ale tahle slečna má proti tobě aspoň tu výhodu, že už má zkrácenou verzi author geometrie :o)

              0 0
              • Luka  

                nojo, to jo… na druhou stranu mam pri podobnym vzrustu 17"ram… a je to tak tak. myslim, ze bude slecna hoooodne laborovat s posedem. ale coz… ja tomu prece nerozumim :)

                0 0
                • ropman  

                  zatím nebyl moc čas laborovat, včera jen narychlo 30km projížďka, pár fotek jsem udělal ale ne ze správnýho úhlu. Nepřu se, že by nezvládla i kratší, ale i na tomto rámu se ještě nějak instinktivně posouvá na sedle až dozadu, prostě je na tento posed zvyklá. Záleží určitě i na tom co a jak člověk jezdí, já třeba se svým kolem ve strmým výjezdu (díky zmršené geometrii starýho rámu novou 100mm vidlí, ale lepší než pevná) občas kolenem kopnu do řadících páček na řidítkách. To stejný bych čekal u moc krátkýho rámu a jakože si nehraju na odborníka, i když už nějakých +20 let jezdím a nemyslím, že jako trouba, třeba z této fotky ( www.lukabike.com/…tale/112.jpg ) bych řek, že už na tom rámu moc prostoru nezbývá (ale je to trochu zkreslenej pohled). Hledal jsem nějakou fotku z boku při správným posedu ale nenašel. Myslím že mezi trupem a rukama by měl být zhruba pravý úhel, je to tak ? A není v tom případě tento rám už malej ? Při rychlejším sjezdu z kopce je taky řekl bych výhodnější položenější posed, stejně při strmým stoupání se takový kolo nebude při šlapání v sedle hned stavět na zadní (jako kámošův Schwinn Moab 19", kámoš má cca 180 cm a sedlo musí cpát moc dozadu, v kopci to jinak než jít ze sedla nevyšlape, ale má dlouhej trup a ruce, krátký nohy) a nebudu kopat koleny do řidítek.

                  Prostě Vaše názory beru, poslední dobou je trend čím menší rám tím lepší cítit i tady na B-F, ale tuto devatenáctku bych fakt tak tragicky neviděl. Můžem ještě porovnat délky nohou, trupu a rukou majitelů :-) nejen skoro nic neříkající výšku. S krátkýma nohama a delšíma rukama při stejné výšce bude potřeba delší rám než opačně.

                  Ale jak říkám, ještě na to v klidu mrkneme, tragédie to nebude a prodávat se taky nic nebude :-P

                  0 0
                  • martt  

                    klidek, moja dcera ma tiez pod 170 cm a jazdila v pohode na 19 palcovom Ravo Racing XC aj na 19 palcovom Visione 2004. Fotky ako na tom sedi zo spravneho uhlu som sem niekde daval, presne tato diskusia sa tu totiz opakuje asi tak kazde tri mesiace.

                    0 0
                  • Luka  

                    dejme tomu, ze tadu to je videt z boku… ale ja mam 5cm predstavec a sedlo hodne vzadu… byli tu i takove nazory, ze i kdyz na tom kole vypadam normalne, jezdi se mi dobre, nic me z nej neboli, ani na jizdnich vlastnostech ani na pocitu neni patrno ze by byl dlouy, tak pry mi dlouhy je… ;) takze na bikeforu se najde spousta rad…

                    slecna muze mit delsi telo nebo ruce nez ja a razemm ji 19" (ted uz zkracena) muze vyhovovat… to jo… ale abyste pak nehonili tu dylku… ale hlavni je vis co? aby z toho kola mela dobrej pocit. a jestli ma zavodackou raketu, na kterou je pysna a ktera se ji libi, tak ma to nejlepsi kolo pro to, aby se sama mohla zlepsovat a jezdit jako dracice…!!!! :)

                    0 0
                    • ropman  

                      pěkná fotka … ten posed řekl bych v pohodě, lehce kratší, nevím jak rám Vision 2004, ale 17" Vision 2006 má délku 583 mm, r. 2007 19" 587 mm, tzn. totožný, od tebe už se bude lišit jen klasickým cca 10–11cm představcem a normálně umístěným sedlem.

                      Právě že už si to přestává číst a já jí to přestávám přeposílat, protože měla radost z kola který jí pocitově sedělo a líbilo se a začínala z toho být otrávená, že si koupila špatně… ale teď už je zas přesvědčená že je to ok :-), takže hlavně si to v terénu užít :-)

                      0 0
                      • kámen úrazu1  

                        Luka má rovnou sedlovku a ta posed taky zkracuje. To máš tak dva cm, plus o 6 cm kratší představec, a hnedle je to o 8 cm kratší než původně. Luka ví, jaký mám na to názor. :-) Navíc je možné, že kolena ji bolí kvůli posedu příliš posunutém dopředu, čert ví.

                        Ať přítelkyně na naše názory kašle. :-) Je sice možný, že je na dlouhý posed zvyklá a přitom krátký by jí po pár kilometrech připadal lepší, ale hlavně, že je spokojená. Když nebude mít problém ani na dlouhých vyjížďkách a v těžším terénu tak vybrala dobře, tabulky netabulky. Já naopak šahám po krtaších kolech než většina stejně vekejch ženskejch kolem mě a taky jsem spokojená. Kolo je to pěkný, design nejen že mně nepřipadá odpudivý, ale líbí se mi. Jasně, našla bych hezčí. Ale i ty, který se mně líbí mnohem míň a přitom jsou u tady téměř blahořečených značek. Ať vám to jezdí.

                        0 0
                        • Luka  

                          kolena uz jsou ok. skutecne to bylo sedlem vepredu a vysoko :)

                          0 0
                          • kámen úrazu1  

                            Tak to jsem ráda, že si to vyřešila a můžeš konečně zase bez obav z bolesti jezdit. Supr, gratuluju! :-)

                            0 0
                            • Luka  

                              :) ani netusis, jak sem taky spokojena :) sice jeste musim nohu setrit (ta poskozena chrupavka se pry bude tak mesic dva spravovat), ale ani po vikendu v beskydech nemam problem… jeste jsme to ani nebyli zapit a oslavit :)

                              jediny co me stve, ze nejak konci sezona (a rok) :)

                              0 0
                              • kámen úrazu1  

                                Čím dřív skončí tím dřív tu bude jaro a s ním další Toulovcovka. :-)

                                0 0
                                • Luka  

                                  no jasneeeee!!! jen jestli letos me nekdo z toho kola dostane. nejak me chyta „druha miza“ celoletni komplikace maji za pricinu ze ted z kola odmitam dobrovolne slezt :D

                                  0 0
                              • Lister  

                                budu muset zkusit tvůj postup, protože kolena taky zlobí.

                                Posed dozadu, jsem už posouval a vidím, že to možná byla trefa do černého, je pravda, že se mi teď šlape líp :)

                                PS: jinak sezona přece nikdy nekončí........

                                0 0
                      • Luka  

                        jasne, min kecat a vic jezdit. casy laboraci uz me taky opustily :) ale hlavne, at si tu tvrdi kdo chce co chce, takovej bajk, to je clen rodiny, takze na nej budte hodni a mejte ho radi! a casem stejnak treba prejdete na fullika :)

                        0 0
                • ropman  

                  tak ještě nová informace .. její délka nohy od chodidla k rozkroku je 86 cm, dle tvých stránek www.lukabike.com/…dy/posed.php použijeme závodní koeficient pro MTB, tedy 86 × 0,56 / 2,54 = 18,96"

                  Takže podle tvých stránek má závodní kolo dokonale na svou postavu :-) (no flame :-)

                  0 0
                  • Luka  

                    ale jo, o vejsce nelaboruju, spis o te delce… ale ja se nehadam, jen rikam svuj nazor…

                    0 0
        • kámen úrazu1  

          Letošní Infinity série Authoru je sice oficiálně kratší, ale vzhledem k tomu, že dosud nejmenší velikost 15" nahradili 16,5", je to pro prťata ještě horší. 16,5" stejnýho modelu je o fous delší než bývala ještě loňská 15". Tož asi tak…

          0 0
          • Lister  

            jo jo ale předpokládejme, že slečna bude asi větší než průměrně vzrostlý hobit :oD

            PS: sorry ;o)

            0 0
            • kámen úrazu1  

              To víš, jednoho průměrně vzrostlého hobita (tohle si zapamatuju, je to perfektní slovní spojení) to zklamalo a tak si musí postěžovat. :-) Kór když nejvyšší dámský model, jediný z Infinity série, protáhli na pánskou velikost.

              0 0
              • Lister  

                jsem tě chtěl jen poškádlit....­....protože tvoje problémy opravdu chápu, my jsem měli se sháněním kola taky problémy a skončili jsem u dámského Supa a velikosti 15, protože všechno ostatní bylo moc dlouhý :o)

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Jak poškádlit? Já jsem na svoji výšku celých krásných 1600 mm pyšná. :-) Aspoň se mám na co, spolu s váhou 50 kg, vymlouvat, když zrovna někoho zdržuju na rovině. :-))

                  0 0
                  • Lister  

                    jo jo to znám, ale u nás doma je slečna o celých 50mm vyšíí :)

                    Ale jinak si taky moc nestěžuje a třeba jezdit za ní v autě to je zážitek, protože za její sedačkou je každé auto Mercedes :oD

                    PS: nádherný kolo v profilu.......

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Dík. :-)

                      0 0
                    • yoggi  

                      tak ja mam 169cm a vies aka je priestranna fabia vzadu ked sedim v predu :))) tam je miesta, aj 185cm osoby mi hlasia ze sedi pohodlne a este dokonca ma na nohy rezervu je tam miesto nazvis :)))

                      0 0
                      • martt  

                        Ja do vysky nemam nejak moc, ale potrebujem dostatok sirky. Fabia je uplny muciaci nastroj, do Oktavie sa nacpem uz celkom bezbolestne, Mondeo co mam teraz celkom ujde ale najlepsi bol Passat co som mal predtym.

                        A nech som on-topic: Author Vision so Skarebom sa podo mnou dost kruti

                        0 0
                        • yoggi  

                          co tak trosku zhodit a bolo by po probleme, ale v autobuse je miesta dost ak chces pokracovat takymto smerom.

                          0 0
                          • martt  

                            zhadzujem uz asi tridsat rokov, zatial s negativnym vysledkom :-)

                            0 0
                            • dancing dog  

                              Já tak cca 15 let.. ale to chrtům a inženýrům přes kliky z FTVS nevysvětlíš, nemůžou to pochopit… :-)

                              0 0
                  • Krys  

                    Hovorí sa, že dobrého veľa nebýva. :)

                    0 0
                  • mr.antik  

                    já si myslim, že to je uplně ideální výška. Vůbec nechápu ty starosti, jak se všecko kroutí a praská :-)

                    0 0
    • dancing dog  

      Podle mě dobrej nákup slušnýho kola za dobrou cenu…nerozumím, co je na tom designu tak hroznýho, spousta jinejch značek má skoro stejnej / Fuji, Kona../, myslím, že podstatou kritiky designu je hlavně nápis Author na rámu.. Neříkám ale, že za původní cenu nebylo to kolo předražený…

      0 0
      • xentar  

        design je otázka vkusu.. já mám author context a se vzhledem jsme vc než spokojenej – mám tu stříbrnou verzi, krásně tak vyniká masivní rám. možná, že slečny by radši subtilnější vzhled, nevím. podle žen z okolí ale mám pocit, že jde víc o barvu – a ten vision oranžovo stříbrnej vypadá víc než dobře

        0 0
        • hawrda  

          Tak si trochu přisadím.Koupil jsem AUTHOR KINETIC jako novýho zimáka a tak vůbec jako náhradní kolo do foroty.No jezdit se na tom dá,ale ta geometrie(nevím zda se týká jen nižších řad či nikoli)je dost děsivá.Kolo jede jakž takž rovně ,ale zlomit ho do zatáčky je fakt úkol.Když už to zatočí tak to má tendeci se úplně sklopit,takže už se nedivím proč někteří méně zdatní cyklisté na těchto kolech působí poněkud vratce.Mě je to celkem fuk,jak jsem nadnes bude z toho zimák takže žádný HC bajky tento stroj nečekají,ale jako primární stroj bych to teda nechtěl.Nicméně to je můj názor a komu AUTHOR slouží dobře tak mu samozdřejmě přeju a´t slouží co nejdéle.Hoj

          0 0
          • Luka  

            no, kinetic (aspon kdyz jsem ho mela ja v r.2003) byl dost akcni, nicmene jako zimak, nebo pohoda-bagaz-bike je naprosto super :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.