• skibob

    Ahoj, kdysi moje zmínka o GF Sugar vyvolala několik negativních reakcí. Je schopen někdo seriozně napsat, proč tyto biky budí negativní emoce? Koho z vlastníků jsem se ptal, tak spokojenost...... Díky za objektivní názory.

    0 0
    • BB  

      napada me jedina negativni vec a to je, ze muj znamy reklamoval 3 praskle ramy. Je fakt, ze je to kus chlapa, urcite pres 95 kilo a z kopce jezdi dost brutalne. Nakonec to vzdal a skoncil u HT. Ale s vlastnostmi kola byl nadmiru spokojen.

      0 0
    • wroum  

      je fakt, ze spousta cukru popraskala, ale znam dost spokojenych majitelu. me se ale vubec nelibi chod zadni stavby a strasne se mi nelibi tlumic Cane Creek. Celkove z toho mam pocit jako ze softailu a ne z fullu.

      0 0
    • Maara  

      Taky mi praskla zadní stavba, ale místo kde praskla (můstek na zadní vidlici) je na novym rámu přepracovaný, tak to snad vydrží. Jinak jsem s ním maximálně spokojenej

      0 0
    • Garyk  

      I mně praskla zadní stavba v tom samém místě, a to po třech měsících ježdění. Model 2005, takže to soudruzi z USA ani po 6 letech výroby nevychytali. Ale jinak naprostá spokojenost. Genesis geometrie opravdu funguje, bajk šplhá jako kamzík, ani nemusím moc řešit těžiště a dávám věci, na které jsem s předchozími bajky neměl nárok – i ten profláklej Maturi?ák nebo Cukrák po modré :-). Takový pohodový maratónský celopéro…

      0 0
    • 0702  

      Já jsem s ním spokojený – rám z r. 2001, ale koupený nový. Opravdu jediné co mi vadí je tlumič, který se nechová košer v situacích, kdy by to člověk očekával. Ale o této skutečnosti jsem věděl, byl na ni upozorněn kamarádem, kterému praskla zadní stavba podobně jako Vám, přesto do něho šel znovu..

      0 0
      • skibob  

        Zatím dík za příspěvky. Zajímám se o full suspension, protože jsem na páteř. Nechtěl jsem žádného fulla, ze kterého bych měl mořskou nemoc z houpání, ha ha … Ptal jsem se na GF Cake, ale u nejmenovaného prodejce se vrátilo 7 rámů z 9 prodaných s prasklinami. Mám v merku skoro nejetého Sugara 2+ s pružením/tlumením Fox Forx, tuším z roku 2003. Spíše se mi zdálo na pohled slabší okolí hlavy řízení-navaření trubek rámu. Jak je to s údržbou čepů a pouzder uložení zadní stavby? Vznikají vůle? Dík......

        0 0
        • Garyk  

          Ujeto necelé 4000 km, zatím bez vůle. Údržba čepů nulová (hlavně nemazat), pravidelně kontroluju, jestli nejsou povolené. A houpání se u Sugara neboj, když poladíš tlumič, je to v pohodě.

          0 0
        • jpl  

          Mam od zimy koupenyho Sugar 3+, model 2003, novyho. Najeto cca 1000 km, bez problemu. Zkousim ruzne nastaveni tlaku tlumice, houpani se neboj, muzes z toho mit pohodovy svihovy full nebo i hravejsi dole kopcom, na ktery predtim potrebujes vyjet. Co se tyce hlavove oblasti, je v pohode. Hlavova trubka vydrzela primy naraz do kovove zavory, kterou jsem ohnul. Mirna deformace, ale bez poskozeni … JInak potvrzuji spokojenost s Genesis geometrii, splha vytecne, jisty v zaberu, bez problemu ve sjezdu.

          0 0
        • Vazelina  

          Cau, mám GF Suger 1, 2001, koupeno 2004, najeto 1000. vse OK, pokud by jsi chtel pujcit ram na vyzkouseni, tak neni problem, vyuziju ho velmi malo – prace.

          0 0
      • mastihuba  

        kamarádovi praskl před tejdnem, tak pak dej vědět :))

        0 0
    • banditos  

      No jak vidím, tak ten rám praská skoro každýmu, možná už to je varování.

      Gary šel s kvalitou ukrutně dolů, znám 2 borce co jim prasknul HT Gary.

      Myslím, že jsou i lepší alternativy Kona, GT, Jamis, levnější pak Giant apod, možná i pro to.

      Ale to je ve hvězdách. Já bych ho po takovéhle odezvě prasklých rámů nekoupil.

      0 0
      • Smazaný účet  

        No bodej?… Jenom toho ****** s reklamací… Víc lítáš po reklamacích než jezdíš

        0 0
      • mastihuba  

        Neboj 2 prasklý kony už sem taky viděl, dřív nebo pozdějc rupne asi všecko.

        0 0
    • skibob  

      No to je palba!! Já už se chystal prodat svého Versuse a vozík za auto. Vidím to ale pesimisticky. Asi se na to vykakám. Mám metrák a nerad bych se učil parakotoul v lese, až to křupne. Co příspěvek, to rám v hajzlu.

      0 0
      • lubos  

        A kdyz jsem loni psal, ze GF praskaj, tak mi tady malej nekteri dali pres hubu, jak si dovoluji tohle o GF rict. Zato Merida kdyz praska, tak to kazdy rika, co je to za smejd (no, ne ze by nebyl :o)).

        0 0
        • Peslezedirou  

          Z toho si nic nedělěj, vždycky se objeví nějaký modní komponent nebo značka a všichni to považují za ikonu a nikdo proti tomu nic neřekne :o) Občas ale nějaký dříve spokojený majitel, něco negativního řekne a ostatní se chytí. Kolikrát to už bylo RR, CRX, Sugar, Pells atd.....

          0 0
    • syrtis  

      GF sugar 3+. Zkušenost: po najetí nějakých 10 tisíc km praskl rám.

      0 0
      • Seky  

        A jako myslíš, že ta tvoje zkušenost, bude po 8 letech zakladeteli ještě k něčemu?

        0 0
        • Sugar67  

          Třeba jo, co ty víš ;-))

          Jak je z mého jména jasné, řadím se mezi spokojené majitele tohoto biku, který je dnes již v důchodě ;-) Poté 3 roky GF Caliber – prasklá zadní stavba – bezproblémová výměna za nový rám – TREK Ex9 (loni). To jen k přístupu některých značek k reklamacím.

          0 0
    • syrtis  

      Myslím, že zakladateli je to k prdu, ale lidem, kteří hledají informace k určitým tématům – a procházejí i stará vlákna – ten můj opožděný příspěvek rozhodně neublíží.

      0 0
      • Vilém  

        …a proto se k nemu budes pravidelne, jednou mesicne, vracet a vytahovat to.

        0 0
    • Hynas  

      A můj stále drží…sice na něm jezdí moja, ale je to už skoro 12 let starý kousek.

      :o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.