• MF

    Zaujimalo by ma ako susite rezervoar na vodu. Prebehol som nieco z minulosti a v podstate sa tu siri nazor ze origos vesiak je vyhodeny peniaz a stoji za to spravit si vlastny. Ja po pravde moc doveru k takymto rieseniam ala Premek Podlaha neholdujem. Takze by ma zaujimalo ci je to fakt hovadina kupit ten origos a ci ten doma vyrobeny nahradi ten kupovany. Zatial na to nemam nic a vysusit to je dost otrava.

    0 0
    • cabbage  

      a co do nej narvat uterku? zadny bastleni ani nakup predrazenyho prislusenstvi.....

      0 0
    • Lister  

      To záleží jestli máš omega rezervoár nebo ne. Pokud ano tak strčit celou ruku s utěrkou a pak pořádně vysušit. Někdo tu psal že tam roluje takovou tu plastovou sí?ku co se dává do umyvadla. Akorát nevím jak dobře se to pak vytahuje. Tak já bych koupil asi nějakou větší, ustřehlů pár oček a vytvořil z toho zbytku háček za který bych to zavěsil a na origoš bych se vykašlal. Mám hydrapak takže tohle naštěstí neřeším

      Když už se to tady objevilo tak se taky přidám s dotazem. Jak čistíte hadičku. Dá se někde koupit nějaký kartáček ne čistění na ocelovém lanku, kterým se to dá protáhnout. Mylsím, že něco takového dělá Camelbak, ale to je drahý spíš bych chtěl něco co se dá koupit třeba v drogérce. Ještě mě napadlo urvat konec karáčku na zuby a brzdové lanko a to do toho zatavit. Nezkoušel někdo něco podobného??

      0 0
      • MF  

        Mam tu OMEGU. Uterakom to do sucha neutries. Vzdy tam trosku ostane. Narvat tam ale uterak mi pripadne ako dobra myslienka. Skusim.

        CO sa cistenia tyka, tak nasiel som zopar napadov v historii. Slo cca o taketo napady. Zlepit spajdte a na koniec dat vatu. Dalsi bol omotat lanko dajakou handrickou a podobne. Som kukal tie origos sady. Tak je to dajakych 300 korun, ale zas cloveku to zrejme vydrzi dost dlho, takze by som sa tomu asi ani nebranil… Nemam moc rad take pitome domace riesenia z ktorych ma potom vytaca ze sa to sere.

        0 0
        • RomanP  

          Já jedno pitomý domácí řešení zkusil na camela a málem jsem dvakrát po sobě ten měděnej drát o průměru 2mm s vatou v očku nakonci nevytáh. Vyčistil jsem to tím slušně, ale je problém, že tam občas kousek vaty zůstane a nebo se to utrhne celý, popřípadě to přeženeš a pak se to někde zasekne, tak jsem si řek děkuju pěkně, ale 300kč mi za to ****** nestojí a koupil ty dva kartáčky v sadě, z čehož používám hlavně ten jeden malej, kterej fakt funguje a nemám problém, ten velkej je sice zbytečnost, protože se dá koupit kdekoli, ale co nadělat, když je to sada. Co se týká vysoušení, tak ho pořádně propláchnu a pak obrátím naruby a za to jeho očko a kus drátku v podobě háčku pověsím. Pokud tu zazní lepší řešení, zkusím…

          0 0
          • MF  

            No presne o tomto hovorim. Domacim riesenim usetrim 3 stovky ale poskodim zalezitost za tisic :) A to domacie riesenie vyzaduje tiez dajaky cas na vyrobu. Ten cas radsej vrazim do dajakej normalnej prace a na dane udelatko si zarobim. Ten napad so susenim tiez nevyzera zle. Len som sa to bal prevratit naruby.

            0 0
            • RomanP  

              To domácí řešení je hlavně mimo času o nervy :-) Já se ho nebál převrátit naruby už snad 50× a není problém, jen co uschne ho vrátím nazpět a je pokoj.

              0 0
            • Lister  

              Taky jsem měl za začátku obavy jestli to neporuším, ale na předváděčkách si na plný vak klidně stoupne dospělý chlap, tak to teď drhnu pěkně silou. Jestli po velikonocích nic neseženu v obchodě nebo v práci v laborce tak taky koupím tu sadu. Lepší utratit ty tři kila než čekat až mi tam naroste prales.

              0 0
              • Gumicuk  

                Camel ja cistim nasledovne, nekolikrat ho poradne vyplachnu horkou vodou, pak ho napustim a peileju tam primerene klasickeho sava, promicham, upustim trochu hadickou aby se ten roztok dostal i do ni a zavru a necham tak 1–2 dny podle lenosti :-) pak ho vyleju a zase proplachnu horkou vodou, vyklepu z nej posledni kapky a nacpu dovnitr srolovanej frote rucnik, trosku zatreseu a necham bejt, pripadne dam na slunicko a za par chvil je sucho. Muzu rict ze tenhle zpusob se mi naprosto osvedcil. Zadny zapach po savu tam neni citit a je to ciste jako detska prdylka :-)

                0 0
                • Twisp  

                  jenom doplnim, neudelejte blbost jako ja a nečistěte ho savem na WC (myslel sem ze to bude ekvivalent norm. sava a necuchl si k tomu) :) ta prichut hajzlu pak jde tezko odstranit

                  0 0
                  • MF  

                    Chlapi s tym savom neblbnite. Ci uz hajzlovym alebo obyc. Je to jedovate a rakovinotvorne jak svina. To radsej budem ten rezervoar kazdy pol rok menit jak to pucovat savom.

                    0 0
                    • Lister  

                      Blbost !!!! Neber to osobně.

                      0 0
                      • MF  

                        Neberiem to osobne a za svojim si stojim. Mne je to jedno. Ked chcete kludne si to cistite savom.

                        0 0
                        • Lister  

                          Savo není nic jiného než chlornan sodný. Je to ?ěkavá látka, které se poměrně rachle odpařuje takže jediný problém může vznikmnout při používání v uzavřené nevětrané místnosti, kdy může dojít k podráždění sliznic( třeba dýchacího traktu nebo očí). Ale jinak se taky třaba používá na desinfekci a chlorování vody v soukromých studních(navím co se používá průmyslově, ale chlor je tam taky). Je to jen voda s trochou sodíku a chloru. Ale určitě je tu i dost chemiků tak ti to třeba vysvětlí přesněji. Tož tak.

                          0 0
                          • hanz  

                            asi tak, párkrát jsem už savo použil a když to pořádně vypláchneš tak ani vidu ani slechu po něm…co spíš nestíhám je jak se vám tam může vytvořit plíseň…mám dva camely jeden rok druhej dva, po vyjíždce vždy vypláchnu několikrát vodou, sundám naustek, dovnitř srčim specielně zmačkanej kus drátu a pověsím uzávěrem dolu. Jediné co se mi tam tvoří je zabarvení od čaje a to jde dolu trochu tím savem, ale zázraky nečekat.

                            0 0
                          • MF  

                            OK moze byt. Nevyznam sa v tom a predavam ako som kupil od dvoch chemikov ktorym nemam preco neverit. Takze asi to neriesme aj tak sa pravdy nedohladame. Vidim to skor tak ze davat bacha na to aby sa to poriadne po jazde vydrhlo a vysusilo. Po dajakom case to vymenim a hotovo. Dik za rady

                            0 0
                • Lister  

                  V jakém ředění. Asi to tam neliješ přímo co :-)

                  0 0
                • Meesha  

                  Tak sem ho dneska taky pripravil na sezonu… Nejvetsi pruser byla hadicka – tu vycistit,to je fakt operace. No ted ho nechavam odlezet naplnenej tepolu vodou s trochou sava. Urcite na nej ale zapomenu, tak doufam, ze az si na nej vzpomenu, ze tam este bude… :-))

                  0 0
                  • Gumicuk  

                    Chemii bohuzel vubec nerozumim, ale po precteni obalu na klasickem savu jsem dosel k nazoru ze pri rozumnem pouzivani je to v pohode… protoze- jak jiz bylo vyse zmineno, pouziva se i k desinfekci studni a pod. sice dohne zredene, ale pouziva se. Dale se pouziva i k cisteni detskejch hracek to myslim ze mluvi za vsechno… Taky nechapu, jak se vam v camelu muze delat plisen… je fakt ze do nej leju jen cistou vodu, ale i tak…Pak kdyz ho cistim tak toho tam dam primerene :-) od oka ale muze to bejt tak panak (?) asi jo. I kdyz jsem tam toho nalil vic nez jen panaka, tak semi camel nerospusitl :-))

                    0 0
                    • Lister  

                      Doporučuju ředit předtím než to tam naliješ právě aby se ti nerozpustil. Jednou jsem si takhle rozleptal spoj u akvárka a dokážeš si představit co by se asi stalo, kdybych to v klidu v obyváku naplnil.

                      0 0
                      • Gumicuk  

                        No vidis, ja si myslel ze Savo zase neni az takove svinstvo, koukam ze jsem asi trochu blahovej. Budu si na tyhle cistici prostredky davat bacha, kdyz tady nekomu po ociste cilitem slezla povrchova uprava z retezu…

                        0 0
        • gaston  

          hadicku protahnu dratem na kterem mam namotany cistic na troubele od dymek (100 ks baleni stoji necelou stovku}

          0 0
      • djano  

        lister : na hadicku som priatelke urobil jednoduchy pripravok : kupil som u cinanov za 30,–Sk sadu kefiek na riad, z tej najmensej som odstranil plastovu koncovku (ostala kefka na drote), k drotu som upevnil stare lanko z prehadzovacky (omotal,ohol,stla­cil kombinackami a aby to neskrabalo omotal izolepou). Naklady : 30,–Sk (a to ostatne kefky mozete dat matke/manzelke/svo­kre do kuchyne), cas : 5–10 minut. Len som lenivy vymyslat nieco na koniec lanka, tak pri pretahovani si ruku musi omotat handrickou. Cisti to vyborne.

        0 0
    • Twisp  

      Kamarad pouziva drateny raminko (narovna ho a zdeformuje do vlnek) ma to i tu vyhodu ze se da povesit Ja tam negdy strcim takovy ten rucni kuchynsky nastroj na slehani … nejsem kuhynskej typ takze nazev nevim :)

      0 0
    • blick  

      Nesuším. Před vyjížďkou pořádně vymeju a poté vypláchnu studenou vodou, naplním něčím chutným a tradá..

      0 0
    • MARIN  

      Po vyjizdce at uz jsem pil obyc vodu nebo nejaky iontak, vyplachnu vlaznou vodou a vytru rucnikem/uterkou. Pro poradny vyschnuti strcim dovnitr nejaky umely bazmek tusim na spagety ktery byl v zade ruznych podberaku,otacecu do kuchyne. Hadicku cistim tak 1 za 3–4mesice kdyz je uvnitr videt trochu bordelu. Na konec lanka niti pridelam kousek vaty a nekolikrat to protahnu.

      Problem mam ale s cistenim naustku Camelbak v tech jeho zahybech uvnitr mi to nejak zacina bujet zivotem a nepomaha ani 2denni ponoreni v Savu (zredenem:).Nejde to ani nejak oskrabat treba sroubovakem :(

      0 0
      • blue  

        vnitrek naustku cistim bez problemu tycinkama na cisteni usi

        0 0
        • jaradal  

          Tak to jsem zkoušel tento víkend. Po opakované koupeli v roztoku sava a vařící vodě jsem absolutně neuspěl :-( Podotýkám, že jsem použil i dost brutální násilí (šroubováky, pilníky …), ale vatičky do uší ani náhodou! Co vám zabírá? Ta usazenina v náústku je tvrdá jako kámen.

          0 0
          • kovar  

            to by mě fakt zajímalo, jak to děláš nebo ostatní děláte, že se Vám v v pytlíku a náustku cosi usazuje nebo dokonce něco plesniví. Naprosto nechápu..

            0 0
            • MARIN  

              v pytliku (od Camelbaku:) se mi nikdy nic neusadilo ani nevyrasilo ale naustku jsem hoooolt asi nevenoval vubec zadnoupozornost a jednou si ho prohlid a zdesil se. Tycinky s vatou nepomahaji ani namocene v Savu a jinych vecech,sroubovakem nebo nozem to proste seskrabat taky nejde,potopeni na dva dny do Sava taky nepomohlo

              0 0
              • Lada1  

                si kup nejaky kulaty kartacek, co se pouziva na cisteni hlavni. stetiny se delaji z ruznych materialu a jou i kovove

                0 0
                • MARIN  

                  V praci jsme ted rozpousteli nejaky kotelni kamen v kyseline citronove tak ji nechan taky zapusobit a uvidime :)

                  0 0
            • RomanH  

              Prestoze piji pouze cistou vodu, Camel vcetne hadicky i naustku po vyjizdce ihned proplachnu teplou vodu a necham jej vyschnout, v naustku se neco usazuje. Podle me je to prach z venku. Obcas jej vycistim vatovou tycinkou, ale uplne do vsech koutku se clovek nedostane.

              0 0
          • cabbage  

            to pijes misto jontaku beton?:)

            0 0
          • blue  

            zkusil bych Calgonit

            0 0
            • Lada1  

              ja bych pouzil HCl – tu 30% . Pouzivam to na cisteni sajratu a vodniho kamene v bazenech a je to super.

              0 0
      • Lišák  

        Zkus Savo proti plísni.

        0 0
    • kundi  

      Pouzivam drotene ramienko z kosele, ktore som si vytvaroval do tvaru flase od cocacoly ;-) s tym ze spodok som vyhol do praveho uhlu. Ked to vkladam do camelbaku (3litre) jemne to stlacim aby som to dostal cez otvor a vo vnutri sa to roztvori.Tym sa v pohode odparia posledne kvapky aj zo zahybou. Na hadicku pouzivam original kefku.

      0 0
    • chemik  

      Na sušení camelbaku používám tip, co jsem vyčetl kdysi kdesi, tuším že ve Velu. Zavěsím plnícím otvorem dolů a vložím čisté zmuchlané papírové ubrousky nebo papírové utěrky, které jednak zabrání slepení stěn vaku a navíc se do nich vsakuje zbylá voda.

      0 0
      • Gumicuk  

        Teda nejak mi pripadne jednodussi tam dat ten srolovanej frote rucnik…

        0 0
        • chemik  

          Jo to je určitě lepší. Já jen nenapsal, že mám starý Camelbak s malým plnícím otvorem otvorem, takže tam by se ten froté ručník špatně cpal. Jinak už se mi jednou stalo, že jsem na ten ubrousek zapomněl a mněl jsem ion?ák i s nádivkou, vřele doporučuji takto obohatit pitný režim o tolik potřebnou vlákninu :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.