camelbak - čištění rezervoáru

50 nepřečtených
  • borda

    jak čistíte rezervoár? i když vezu jenom vodu, a po vyjíždce rezervoár důkladně vymeju a vysuším tak se mi poměrně často stává, že voda má takovou „acilpirinovou“ příchu?. poradíte někdo co s tím? Už jsem ze zoufalství objednal i originál čistící sada i když je drahá jako prase.

    0 0
    • blue  

      pouze vyplachnu vodou a necham vyschnout, zadnou prichut z toho citit nemam… a to obcas v nemnecham zbytky caje treba tejden, kdyz sem linej to udelat hned jak prijedu…

      kdyz je nejhur, naredim savo (bacha, je jich nekolik druhu, nepouzivej to savo na zachod :-)) a vodu 1:1, necham to tam treba hodku pusobit, pak to nekolikrat vyplachnu a je jako novej…

      0 0
    • BB  

      cistici sadu mam, ale nikdy jsem ji nepotreboval. Je potreba vcas vymyvat, po vymyti nezapomenout vypustit hadicku a nakonec do vaku neco vrazit, aby dobre schnul. Nekdo tady kdysi poradil srolovat do vaku podlozku do drezu, zkusil jsem to a perfektne funguje, usetris za drahe raminko.

      0 0
      • pit  

        Tu umelohmotnu podlozku do drezu mi radil uz niekto v starom bikefore…od vtedy ju so 100%ou spokojnostou pouzivam…a usetril som cca 450,– Sk za original ramienko od Camelbaku :-)

        0 0
        • borda  

          hm, to jsem se sakra měl zeptat dřív. to budu asi jeden z mála ..... kdo má doma ramínko se dvěma kartáčema za 550. DOUFÁM, ŽE TO ZA TY PRACHY BUDE ASPOŇ FUNGOVAT

          0 0
          • BB  

            nic si z toho nedělej, ten kartáč se může hodit, já ho někde mám taky, trochu mě překvapil, že je krátký. To znamená, že se hadice musí sundat od vaku, aby se protáhla celá. Máš ho taky tak krátký, myslím ten kartáč ?

            0 0
            • borda  

              no, jeste nevim, ta sada mi prijde pocitam zitra. pak dam vedet. jak oddelavas hadicku od vaku? normalne vyrves?

              0 0
              • BB  

                jo po vyplachnuti hodne horkou vodou hadice zmekne a jde vyrvat. Jinak abych te potesil, vzal jsem si bryle a zjistil, ze hadice je pekne ve vnitr cerna. Tak jsem ji vycistil kartackem a opravdu to funguje, takze minimalne kartac je bezva.

                0 0
                • kovar  

                  no jo, ale radici lanko s hadrikem ti udela stejnou sluzbu a zadarmo a nemusis davat Komersii nehorazne prachy za jakysi kartacek.

                  0 0
                  •  

                    No ja sem ted vyzkousel slepit pomoci kancelarske pasky 3 spejle dohromady a na zacatek dat vatu, funguje dobre a nic to nestoji

                    0 0
                • Vojtíšek  

                  Než jsem si koupil Camel, tak jsem používal Hydrapak.

                  Moje první zkušenost s Camelem byla ta, že jsem si do něj nalil vařící čaj, jako vždycky. Oblíknu se do všech vrstev, zakuklím se, dávám návleky a najednou cejtím teplo na prdeli. Absolutně jsem nechápal co se děje. Sundám ba?oh a on z něj ten čaj krásně crčí. Hadice je poměrně hodně měkká a trubička na vyustění hodně krátká (v porovnání z Hydrapakem) takže jak se to ohřálo, tak se roztáhla hadice tak, že se svlíkla úplně sama. To se mi z Hydrapakem nikdy nestalo. Takže jsem musel hadici zkrátit a nasadit znovu. To samé se mi stalo ještě 2× i s chladným ion?ákem. Takže jsem nakonec použil plastovou stahovací pásku a zatím OK. Ale napoprvý jsem byl docela pěkně rozladěnej, že to teda vůbec nemaj domyšlený…

                  0 0
      • RUMcajs  

        Ramínko používám, ale drátěné z čistírny oděvů. Stačilo trošku zohýbat, po vložení otočit o 45stupňů aby se stěny nelepily k sobě a voala, za 6Kč učiněnej zázrak :-)

        0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Nalej do něj vodu, cmrdnout trochu Sava (klidně i Savo WC, to má sakra sílu) a nechat přes noc. Nejlepší je tu vodu se Savem natáhnout i do hadičky. Ráno je pytel jak novej :-). Toho Sava fakt ale jen málo, aby se ta guma nespuchřela.

      0 0
      • jecnak  

        JJ ja sice pouzivam Domestos, ale myslim, ze je to fuk. Pak uz jen poradne proplachnout a je to jako novy.

        0 0
        • pali  

          umývam to saponátom na riad cez velký plniaci otvor sa tam dostanem v pohode aj rukou vypláchnem vodou a nechám tam zasunutú kefu na čistenie fliaš a nechám vysuši?.

          0 0
    • blick  

      Ne penicilinovou..? Trocha SAVA stačí.:-)

      0 0
      •  

        kolik je trocha, dnes sem zkusil na 2l cca 20 ml sava, jak dlouho nechat působit?

        0 0
    • RUMcajs  

      Taky lze camela čistit solnou pastou. Stačí tam nasypat hrst soli s trochou vody a zlehka vydrhnout. Písek na nádobí vzhledem k „vůni“ nedoporučuji – dlouho vyprchává.

      U toho sava se mi většinou stává, že pak vak páchne, takže opatrně s ním.

      0 0
      • skvedo  

        Ale když poškrábeš ten plast, tak se tam pak snadno něco škaredého zdrcne. Písek na nádobí je na plasty naprosto nevhodný.

        0 0
    • mm  

      No ja prijedu dom, zbytek vody tam necham a priste, az zase jedu (nekdy i za tri tydny :-), tak to proplachnu horkou vodou. Cas od casu umyvam octem (kyselina etanova) pri redeni 1:1 s vodou. Necham treba pres noc odstat a mechanicky docistuju hadicku „lanko-harikovou“ metodou. Bacha na savo – svuj prvni reservoar sem uplne rozleptal. ( Pouzival sem doporucenou koncentraci, co je na obale, ale nebyl sem s ucinkem spokojenej, tak sem pritvrdil a za tri hodiny to bylo – zvykackovyty povrch tloustky 2mm.) Jestli je nekdo z vas chemik, mohl by mi rict, k jake reakci tam doslo? Pytlik je asi polyethylen (obal od sava prece taky, ne?)a savo bezohledu na typ je chlorid sodny + chloran sodny.

      0 0
      • RUMcajs  

        Chemik sice jsem, ale ne analytický, takže zas tak moc tomu nerozumím.

        V plastech se používají barviva a měkčida/tvrdidla, které ovlivňují fys. chem. vlastnosti podobně jako příměsy různých prvků v oceli.

        0 0
      • kovar  

        podle me je Savo zhovadilost, ale to je kazdeho vec. Pytlik urcite neni z polyethylenu, je to asi mekcene PVC a jelikoz nevim cim mekcene a jestli je to vubec PVC, tak ani nemohu hadat, co za pripadnou reakci tam probehlo nebo jaky fyzikalni proces tam nastal.

        0 0
        •  

          No já bych si osobně dovolil tipnout polyethylen, myslim, že by to mohli vyrábět vyfukováním, jak koukám do tabulek: rPE: měkký, houževnatý, teplotě odolný –60 až 90 stupňů Celsia, chemicky proti kysleinám, zásadám, olejům a rozpouštědlům odolný, výborný vysokofrekvenční izolátor

          použití: nenamáhaná málo pružná těsnění, hadice, vodovodní trubky, nádoby, láhve, víčka ve framaceutice a potravinářství, fólie na obaly a antikorozní povlaky

          0 0
    • Maskyč  

      Já používám jar s vodou a naprostá pohoda. Když se to potom několikrát důkladně propláchne čistou vodou, tak to není vůbec cítit.

      0 0
    • Korda  

      Originál čistící sada není potřeba. Mám dobrou zkušenost s tabletama na čištění zubních protéz (mají téměř stejný složení a 6 jich stojí v lékárně cca 20,– Kč). Používám najednou 2 tablety na 2 l rezervoár. Aplikuju to preventivně tak 1×-2× měsíčně, podle toho, jak často bag používám. Nebo do toho nasyp obyčejnou jedlou sodu a nech přes noc vybublat.

      0 0
    • jiral  

      Po vyjíždce vypláchnout vodou s jarem, pak čistou vodou, trochu vytřít a dát na chvíli do mrazáku. Pak vysypat led a je vysušeno, umyto a připraveno na další použití. Funguje to!

      0 0
      • katkac  

        Mám podobný problém. Vak plním POUZE vodou. Když přijedu domů a dám ho sušit. Všechno je OK, až na hadičku, kde se mi udělala plíseň. Nevíte někdo jak to mám šetrně a efektně kompletně vysušit?

        0 0
        • Slavoš  

          Použij řadící lanko a na konec si dej kousek hadru,nebo něco jiného co ti vytře hadičku do sucha,já tam mám kousek obvazu a ten po čase měním.

          0 0
        • likras  

          sundám koncovku (tu profouknu zvlášť) a foukám chvilku kompresorem , teda pokud nejsem línej seběhnout dolu do dílny :-)

          0 0
    • Log1ck  

      Mě se osvědčil prášek do myčky. Stačí přiměřeně malý množství, dolejt teplou vodou a pořádně to protřepat, nechat odstát, protřepat, nechat to v tom klidně den. Čistí to slušně, líp než jar a hlavně to nenechává žádnou pachuť.

      0 0
    • ancistrus  

      I po téměř 8 letech pořád aktuální téma :) Hned po vyjížďce vypláchnu vodou a nechám vyschnout a asi 2× ročně nechám přes noc naplněný vodou se savem. Pak samozřejmě pořádně vypláchnout.

      0 0
    • Smazaný účet  

      vypláchnout vodou a strčit na mrazák…před další vyjížďkou vyndat…

      0 0
      • Slavoš  

        Kdo to má pořád rozmrazovat,teď suším a je to v pohodě.Dostal jsem sušák na vak. :-)

        0 0
        • LM  

          Když to vyndáš jako první věc než si začneš chystat věci, míchat pití a oblíkat se, tak je to před vyjetím v klidu rozmrzlé. Stačí to akorát po propláchnutí trochu vytřepat ať tam nemáš moc vody a led se tam nemá jak vzít.

          V parném létě je naopak výhodné tam nějakou vodu nechat zmrznout ;-).

          ps: když už je to vykopané :-)

          0 0
    • Joseph de Sax  

      já vždycky vlezu dovnitř a hnůj vykydám vidlema…

      0 0
    • RMX  

      Mám doma tyto tablety, šlo by to použít na rezervoár Camelbak? https://www.lekarna.cz/…ablety-28ks/

      Někdo tu psal že používá podložku do dřezu na vysušení. Jak zhruba velkou koupit :-)

      díky

      0 0
    • ToMášMarný  

      Vykopu mrtvolu.

      Máte někdo zkušenosti/vě­domosti s čištěním camelbaku octem? Nejsem si jistej jestli je to dobrej nápad, vak by měl být z polyuretanu a ten kyselinu octovou nerad, nemám tušení jakou koncentraci snese..

      0 0
      • Archik  

        Já teda neexperimentuju, protože vak je dost drahej. Liju do něj jenom vodu a jednou za rok do něj hodím originál tabletu a víc to neřeším. Nikdy mi nesmrděl a voda nemá ani žádnou příchuť, takže to asi funguje. Takže se připojím pro sledování.

        0 0
      •  

        Naredene Savo, hadicku protahovat, rozebirat a detailne cistit naustek. Tam je to diky slinam největší problem.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Používám tablety na čištění zubních protéz. Koupíš za pár v lékárně. Vyplachuju celkem pravidelně a vak ok. Jen na vodu nejezdím

        0 0
        • přez les  

          Taky dávam tabletky ,beru to mladýmu z rovnátek ,stačí čtvrtka a zalít teplou vodou jednou za tejden

          0 0
      • scota  

        Jedlá soda mají jí v každé samoobsluze cca 5 Kč.

        0 0
    • pekoss  

      Hm, camelbak uz mam asi 6 let a kolikrat myslite, ze jsem ho cistil? :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        A jsi zdravej jak ripa, pac mas staly prisun penicilinu, vid :-)

        0 0
        • Archik  

          Hele pokud tam člověk leje jen vodu tak sem v něm nikdy žádný bordel neměl a čistím to jednou ročně jinak jen vyplachuji vodou.

          0 0
          •  

            Nemit tam bordel i pri pouziti pouze vody gje nerealne. Bordel tam mas jen jej nevidis. Ale plisen bys videt mel obvzlast ve ventilu.

            0 0
        • pekoss  

          Na tom neco bude :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.