Zapletená silniční kola Shimano WH-R500 a desítková kazeta

49 nepřečtených
  • BikerM

    Sháním nějaká tréninková zapletená kola za solidní cenu a docela se mi zamlovají Shimana WH-R500, problém je v tom, že já vozím Ultegru 10 kolo a na kupkolu.cz uvádí doporučení 8/9 převodů www.kupkolo.cz/…icni_55/Akce . Mohu na ty kola dát desítkovou kazetu? Máte s nimi nějaké zkušenosti? Díky za každou radu

    Anketa: Dá se na ně hodit desítková kazeta (aby fugovaly všechny převody)?

    ano
    9x
    100%
    ne
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • Pedro RB  

      Já jsem si pořídil SH 550 ještě když jsem jezdil 9 pastorků a teď po přechodu na Ultegru 10 je to taky bez problémů. Obecně se u Shimana přechodem na 10 šíře ořechu (i kazety) nezměnila..

      0 0
    • roud  

      jezdi je kamarad co jezdi za psk whirpool a ma nanich nalítáno opravdu kotel a je s nima max spokojenej levny kola co hodně vydržej

      0 0
      • BikerM  

        A má tam doufam 10kolo…? :D

        0 0
        • roud  

          ja myslim že jo ma to na duře

          0 0
          • BikerM  

            Doufam, že je má taky jen jako tréninkový když je má na duře..

            0 0
            • roud  

              popravdě to nevim… u něj je to možná jedno jezdí fakt výborně..... (ja mu nikdy nestačim) :)

              0 0
              • BikerM  

                tak se pochlub kolik ti dává… :D

                0 0
                • roud  

                  no minule sem jel a mam na tachaku 38.8 a on na mě že se loudam tak si to domysli.....

                  0 0
                  • BikerM  

                    hmm..Dobrý povzbuzení. :D

                    0 0
                    • roud  

                      a nejtrapnější je že on jel na těhle shimanech zatimco ja sem si vez prdel na mojí loukoti od maviku a opravdu mi to jelo nadherně :(

                      0 0
                      • BikerM  

                        Tak když jezdí za whirpool..musí něco jezdit.. :d

                        0 0
                        • roud  

                          jj podle mě to bude časem náš nejlepší cyklista když sem loni viděl co předváděl loni v alpach tak sem jen zustaval čumět všichni sme umirali v kopcich a on s úsměvem hodil těžší převod zved se ze sedla a jel.....

                          0 0
            • roud  

              jinak ja jako treningovy kola doporučuju mavic aksium mam na nich už něco najeto a max spokojenost

              0 0
    • yetti  

      U Shimana ma 6,7 a 8mi kolo stejnou roztec (rozdilna sirka) a 8,9,10ti kolo stejnou sirku (rozdilna roztec). Takze bych se nebal, ze to nebude pasovat :-)

      0 0
      • Vrci  

        10 nemá stejnou šířku jako 8 a 9. 10 je užší proto se pod ni dává na 8/9 ořech podložka a proto na poslední durovej náboj nedáš 9 kazetu. Alle na R500 jakákoliv 10 kazeta s podložkou půjde. Podložka je součást kazety.

        0 0
        • yetti  

          Kdyz jsem prechazel z 9ti kolove SH105 na 10ti kolovou Ultegru, tak jsem pouze sundal jednu kazetu a misto ni dal novou a zadnou podlozku jsem nepridaval ani neubiral. Pokud to jde takhle na orechu u Mavic Aksium tak nechapu jak by to mohlo byt na SH orechu jinak. IMHO prave jsem zmeril sirku kazety pres zuby u XT9 a Ultegra 10 a nameril jsem cca to same.

          0 0
          • Pedro RB  

            Mám jedny kola s nábojem Shimano (Sh. WH550R) a jedny s nábojema Mavic (Ksyrium SSC SL) a na Mavic musim při stejný kazetě podložku dávat a na Shimano ne. Asi je Mavic ořech širší (že by příprava na 11?:-)

            0 0
    • maxtor  

      Vrtá mi hlavou jedna věc: je ořech pro MTB stejný jako ořech pro silnici? Jednou jsem zkusil nacpat jen tak kazetu Dura-Ace 10S na XTR ořech a nešlo to – celkem mě to překvapilo. Vím ale o tom, že někco vozí silniční kazety na biku…

      A pochopitelně k problému zakladatele threadu – půjde to s tou podložkou. Tady je to černé na bílém (teda to, že to má ořech na 8/9 kolo)

      cycle.shimano-eu.com/catalog/cy­cle/products/com­ponentlanding­.jsp?FOLDER%3C%3E­folder_id=25343­74302049944&AS­SORTMENT%3C%3E­ast_id=1408474­395181667&bmU­ID=1183844106230

      0 0
      • BikerM  

        Pokud vím, tak silniční kazeta na bikovej náboj jde, kamarád to tak vozí.

        Tu podložku dostanu ke kolům nebo ke kazetě?

        0 0
        • roud  

          hou vysvětlete mi proč chcete na bike silniční kazetu dyt ji tam akorat odrovnate ty pastorky sou užší a nevydržej tolik jako na mtb .....

          0 0
        • maxtor  

          Vím, že když jsem kupoval desítkovou Duru, byla u toho. Bohužel jsem ji někde ztratil. Ta podložka je ale hodně tenká – tipl bych tak pět desetin. Fakt nevím, co by se stalo, kdybys ji tam nedal. Podle katalogu Shimana je šířka 10s kazety 37,5mm a 9s kazety 36,5mm. Tím pádem už smysl té podložky nechápu vůbec…

          0 0
          • roud  

            ja když sem daval devitkovou ultegru na maviky a nedal sem tam vše co u ty kazety byly (taky tam byla mala podložka) tak kazeta nešla na fest dotahnout (pastorky měli malou vůli)

            0 0
            • maxtor  

              Pozor, my se ale bavíme o Shimano ořechu 9s a kazetě Shimano 10s – to je trochu rozdíl. Jak´s reagoval výše – není rozdíl mezi silničním a horským Shimano HG pastorkem. Pro sichr to ještě zkontroluji, ale srovnatelné řady (Dura- Ace – XTR nebo Ultegra – XT) mají materiál i povrchovku stejnou.

              0 0
              • BikerM  

                Materiál asi mít stejný nebudou..Vždyť ta Dura-Ace kazeta stojí pěkně velkej balík www.kolokram.cz/…uct_info.php?… . Já vozim Ultegru..

                0 0
                • roud  

                  dura ace ma uplně jinou povrchovou upravu než xtr

                  0 0
                • maxtor  

                  XTR je levnější, ale to je výsada ČR. Mrkni na zakraniční e-shopy a tam to vyjde na stejno. Je paradox, že XTR sada, která je podle mě výrobně náročnějčí a komplikovanější (např. brzdy) je levnější než Dura-Ace.

                  Jinak, abych byl přesnější. Dura kazeta má 3–4 největší pastorky titanové, ale to má snad nová XTR taky.

                  0 0
                  • roud  

                    hmm nevim co se tu ted řeší prostě desítková kazeta na devítku ořech de a duru bych si na mtb nedal tot vše :)

                    0 0
                    • maxtor  

                      Spíš ty řešíš úplně něco jiného něž ostatní:-) Desítková kazeta na MTB by se asi řadícím pákám všeho druhu moc nelíbila. Nedovedu si představit, že by někdo něco takového zkoušel… Znám dost lidí, kterým MTB kazeta připadá dost měkká a vystaší si v pohodě měkčí silniční kazetou 9s do 26–28 zubů. Jsou to většínou lidi, kteří přešli ze starších 8s systémů a tam to tak bylo. Stejně tak jsou lidi, kteří raději místo horské přehazovačky vozí silniční, která má paradoxně tvrdší pružinu a teoreticky jistěji řadí. Už chápeš?

                      0 0
                      • roud  

                        omg sam si tu začal řešit že si zkoušel vyměni ty kazety… to zaprvý a zadruhý původní dotaz byl zda na devítku ořech de dát desítka kazeta tak mi netvrď že tu řešim něco jinyho…

                        0 0
                        • maxtor  

                          Ano, to je pravda, odpověděl jsem zakladateli a nadhodil daslší téma, abych kvůli takové kravině nezakládal nový thread, protože mě to celkem zajímalo.

                          Zamysli se ale nad tím, co tady někdy píšeš ty. Možná by nebylo někdy špatné napsat slovíčko domnívám se nebo myslím si a nepsat namísto toho rezolutně nepřesnosti o věcech kterých toho moc nevíš.

                          Neber to jako kritiku, ale spíš jako doporučení. Seknout se může každý ale střelit od pasu, že např. že DA kazeta má naprosto jinou povrchovku než XTR bez ničeho jiného je fakt síla.

                          Jsem tu o něco dél než ty a taky jsem párkrát naletěl, když jsem tvrdil kraviny, o kterých jsem byl předvědčený, že jsou absolutní pravda a taky jsem párkrát oprávněně dostal kartáč. Tak doufám, že všechno v pohodě a že mi tady nebudeš spílat do nadávek všeho druhu, O.K.??

                          0 0
              • roud  

                podle mě je ořech na devítku i desítku uplně stejnej (aspon si to myslim)

                0 0
    • Jarque  

      Co myslíte: Shimano wh-r 500 nebo zplést klasiku na noname nábách a noname drátech? Zjišťuji, že zadní ráfek je na odpis a nevím jestli se vyplatí přeplétat to na původních nábách nebo koupit rovnou nový low end zapletence. Současný ráfky mám alex rims at 450, 32 děr

      0 0
      • šlapatko  

        Vyhrabávám mrtvolu. Zajímají mě Vaše recenze na levnější kola shimano. Silniční i MTB. Na silnici vozím mavic aksium elite. Za daný peníz slušná kola, mají najeto cca 15000km a ještě poslouží. Trochu mi vadí tužší chod ořechu. To nejspíš neovlivním, bude to konstrukcí. Ořech čistím po cca 3000km.

        Konstrukčně mám raději shimano, dobře seřízené konusy točí déle než aksia, fulcrumy, novatecy i HOPE ( mám na předním kole ). Klasický ořech shimano, se dvěma praporky mi plně vyhovuje. Stačí první zimu rozebrat, vyčistit, lehounce namazat dráhy a je na roky klid. Konusy jsou taky na dlouho když se seřídí.

        Neznámou je pro mě tuhost kol a kolik vydrží. Kdyby vydržely co aksia, tak jsem spokojený. Vážím lehce pod 100kg.

        Budu rád za každý postřeh. Ideálně kdyby se ozval někdo s majitelů a porovnal s jinými záplety.

        0 0
    • šlapatko  

      Nikdo nevozí, výplety od shimana ? Silniční, MTB ?

      0 0
    • capo  

      Když už tady bylo potvrzeno, že na ta kola jde i 10s kazeta, šla by tam i 11s? :)

      Zvažuju koupit do trenažeru kolo s 9s 105 a přitom se mi doma válí nevyužitá 11s Ultegra…Neříkám že ji tam určitě dám, ale mám rád info pokupě :).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.