Pomozte vybrat nová kola na Favorita

9 nepřečtených
  • N-Dorfin

    Ahoj, renovuju Favorita a potřeboval bych na něj nový kola .. vyhlídnul jsem si tyhle:

    1. http://www.vseprokolo.cz/…h%20622.html

    s tím, že bych tam dal 6-kolečko .. cena je pěkná, ale nevím s těmi jednostěnnými ráfky .. mám strach, abych to nemusel dávat pořád centrovat (mám 75 kg a přes obrubníky nejezdím) ..

    1. pak jsem uvažoval o těhle http://www.vseprokolo.cz/…0HG%207.html

    .. ty už jsou dvoustěnné (jde na ně pouze 7-kolo) ..

    1. zapletené z kupkola .. http://www.kupkolo.cz/…ano278/Akce

    .. tyhle kola jsou pro 8 a více pastorků .. jak by to utáhla ta favoritacka prehazka ? Kdybych musel kupovat kazetu (i když 400 za 9kolcovou tiagru je hezká cena) a jeste hazku (200–400 kč) tak by se to vysplhalo tak na 2 500 .. což už je docela dost

    Nejraději bych vzal ty první .. pokud to jsou kola kvalitou srovnatelná s origo favoritackyma tak bych do nich sel (popř. mam si koupit 6 nebo 7kolco ? Razeni mam packama na ramu …)

    P.S. Pláště mám Continental Ultrasport kevlar 23–622/700×23c

    P.P.S. Hlavně jezdím na biku, na tom favoritu chci najíždět kilometry a svihy tak do 60 km .. průměrný jezdec

    Díky moc

    0 0
    • maajkee  

      Ty první mám na trekingovým kole do práce a do města a je to docela bláto, i když já mám 90kg, tak jednou za 2 měsíce přecentrovat.

      Taky chci kupovat nějaký kola na favorita co už asi půl roku ve skleoě renovuju :) a mám zálusk na ty z kupkola.

      0 0
    • Ricci  

      Mam tie WHR500 z kupkola,zatazujem ich viac ako 100kg a drzia perfektne,predne uz prezilo aj naraz zboku do auta cca v 30km/h a nebolo ho treba ani centrovat…

      0 0
      • N-Dorfin  

        to zní dobře .. ale co budu muset ještě udělat krom koupě kol a kazety (9kolco) ? Budu muset měnit stávající přehazovačku a přesmykač (nebo řazení?) ??? – všechno origo favorit

        0 0
        • orca.1  

          Mám tyhle kola na rámu favorit. Původního singla jsem změnil na fitnesku přidáním bikových dílů: kazety sram 11–32, řazení deore, přehazka taky. Jeden převodník 39z. Levnější bude určitě vzít ty levnější kola, kazetu 6–7kolo, otázka jestli to pův. přehazka-řazení pobere.

          0 0
    • TomasJ  

      WHR-500 jsem jednou koupil na zkousku a mohu k tomu rict asi jenom to, ze kvalita odpovida cene. Mekke rafky nekvalitni rafky, co se velmi snadno rozcentruji, a neprilis kvalitni konusove naboje.

      Prilis bych je nedoporucoval.

      0 0
      • orca.1  

        Záleží jaké máš nároky. Samozřejmě jsou to jedny z nejlevnějších zapletených setů, takže nelze očekávat špičku, ale pro rekreační použití mají výborný poměr výkon/cena. S ráfkama nemám zádný problém (rider 70kg), konusy je třeba po zakoupení povolit-poladit, jsou (jako snad všechny náboje Shimano..) přetažený z výroby.

        0 0
        • JSt  

          presne jak rikas. na ten muj solich jsou naprosto dostatecny ;-). jestli s tim nekdo planuje vymetat diry a trefovat rantly, urcite nejsou kola s 20/24 dratama za necelych 1800,– spravna volba :-).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.