koupě zapletených silničních kol - odlehčení

20 nepřečtených
  • pee.tr

    V rámci odlehčení silničního kola jsem chtěl koupit nová zapletená kola. V současnosti jezdím na starých Mavic CXP33 + pláště Michelin Lithion + duše = 1300g váženo celé obuté přední kolo včetně RU. Když pátrám po hmotnostech kol zamýšlených ke koupi http://www.kupkolo.cz/…speed_z5895/, zdá se, že takový nákup asi nemá smysl. Výrobce uvádí přední kolo bez RU 830g. Další součásti dle dostupných informací váží cca 65g RU, 235g pneu, 100g duše = 1230g celé přední kolo. Tedy úspora pouhých cca 70g na předním kole. Zadek bude asi obdobný. Na silničce toho za rok moc nenajedu, ale vzhledem k tomu, že má nyní 10,5kg byla mi v minulosti doporučena prvně výměna kol. Ale zase o moc více, než stojí ty Aksia do toho pro mě nemá smysl investovat, takže asi zůstanu na tom, co mám teď. Potvrdí, vyvrátí, nebo poradí mi někdo něco? Díky.

    0 0
    • Pedro RB  

      Mavic Axium z odkazu jsou na úrovni: základní zapletený sety od renomovaného výrobce a tak jejich benefitem je solidní tuhost a dlouhá životnost, ale váží k 2kg (stejně jako např. Fulcrum Racing5)

      Jestli chceš poznat rozdíl při jízdě na lehkých kolech, tak to chce koukat asoň po střední třídě (Mavic Ksyrium Elite, Fulc. Ra. 3) které se budou váhou blížit 1600g, ale budou stát přez 8 tisíc..

      0 0
      • pee.tr  

        Dík, a co třeba toto http://www.cyklobazar.cz/…rium-sl-ssc/ Počítám, že vzhledem k tomu, že tam visí už dýl, tak to asi nebude nic extra?

        0 0
        • Pedro RB  

          Ksyrium SL jsou o další level výš (váha okolo 1500g, výplet hliníková slitina, odfrézovávané ráfky)Já je měl asi 2 sezony z druhé ruky a poslal jsem je zas dál. Praskaly dráty a nebyly levné. Kola absolutně tvrdá – na hliníkovém kole nepohodlné. Ale mohlo to být tím konkrétním párem, jehož skutečnou historii jsem neznal.

          Tyhle konkrétní mě překvapují ořechem pro 10s Campa. Vyšší sady Campy jsou 11s už aspoň 5 let. Co k tomu budeš mít za sadu? Shimano bys musel vyměnit ořech, ale ten majitel nabízí.

          0 0
          • pee.tr  

            Mám tam nyní toto.

            0 0
            • Pedro RB  

              Patrně teda 10kolečko Shimano. Tak to bys k těm kolům z inzerátu musel vzít ten ořech Sh. co prodejce nabízí.

              Na těch Pancho kolech, co jsem ti navrh, bys bral ořech Sh. 11s a za kazetu bys navlékl distanční podložku (plechový kroužek)a měl bys kola připravená na upgrade zbytku kola, kdy 11s už je prakticky standard.

              0 0
              • pee.tr  

                Současné je 9spd

                0 0
                • Pedro RB  

                  Ajo, starší Tiagra.. Ale i tak platí to samé. Jen bys podložku musel dát i na Sh. ořech na Ksyriích. A na ty Pancho kola 2.

                  0 0
        • Pedro RB  

          Doporučil bych spíš jít do nových. Co třeba takovýhle „tovární záplet z běžných dílů“?

          http://bikeart.cz/…-cerna-verze

          Pár lidí je tady vozí a celkem v poho..

          0 0
          • Smazaný účet  

            Na tu cenu mají luxusní hmotnost :o Nevíš jaké jsou v porovnání třeba s Fulcrum racing3 nebo Ksyrium elite ?

            0 0
            • Pedro RB  

              Já o nich kdysi jen uvažoval. Ale uživatel „blaf“ je bral původně pro manželku, ale teď na nich jezdí radši než na svejch Ksyriích, takže asi dobrý:-) Napiš mu.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Jestli jsou lepší jak ksyria, tak by to mohlo mít smysl. Kdybych na svého Treka madone 3.1 dal tyto kola v kombinaci s plášti continetal gp4000, tak oproti původním výpletům a plášťům půjde 1 kg dolu.

              0 0
              • Pedro RB  

                Tak 1kg na kolech poznáš určitě hodně! I kdyby sis měl trošku pohoršit v tuhosti. ale to ti já nepovím.

                0 0
              • Smazaný účet  

                V tuhosti bych si pohoršit neměl, protože momentálně mám na kole nějaké základní výplety od Bontrageru – komplet kola s dušemi a plášti váží cca 2850. A že budou nějak extra tuhá bych taky neřekl. Ale nestěžuju si a jezdím. Až budou finance, budou nové kola. Ještě hodně lehké jsou kola remerx, ale na ty jsem neslyšel zrovna kladné ohlasy…

                0 0
            • Pedro RB  

              nebo zkus usera „raf007“ Viz vlákno:

              http://www.bike-forum.cz/…a-vykon.html

              0 0
            • blaf  

              vazi vazne pod 1500g, za tu cenu super vaha

              s Ksyrii se mi to porovnava tezko, protoze Ksyria jsem mel na kole v zimnim setupu a pri prestavbe na letni setup jsem dal Pancha takze vysledek je, ze to kolo jede lip, ale asi hlavne diky tomu, ze je tak o 2kg lehci

              prijde mi, ze jsou min pohodlna nez Ksyria a to i prestoze na nich mam 25mm plaste (vyssi tuhost?), z kopce mi Ksyria nekdy plavala pod zadkem, u tehle jsem jeste nic takovyho nepozoroval, takze budou o neco tuzsi, ale vyraznej rozdil na rovine nebude, v kopcich ta lehci kola znat asi budou

              0 0
              • Smazaný účet  

                Díky za recenzi. U těch Bontrageru mám taky někdy pocit, že ve sjezdu plavu. Ale jak kdy. Jak jsou kola náchylná na rozcentrování a jak kvalitní jsou ty náboje ?

                0 0
                • blaf  

                  vyplet se zatim nepovolil, ale mam na nich zatim par set km, naby by mely byt novatec na prumyslech

                  0 0
    • Hnoj  

      Kolik vážíš?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.