Vibrace / lupání po výměně pohonu za nový

11 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Ahoj, přešel jsem u karbonového rámu Ghost Lector z hliníkových kol na karbon, přičemž výměna si žádala i přechod na novou kazetu (kvůli novým nábojům kompatibilním se Sram XD ořechem). Dříve jsem měl pohon komplet Sram NX, tak jsem tam dal novou kazetu + převodník + řetěz z řady Sram GX.

    Jde tedy o přechod z pohonu Sram NX (který běžel na klasickém ořechu) na GX (který běží na XD ořechu a nábojích DT Swiss 350 – verze 2022).

    Byl jsem s tím i dvakrát v servisu (kvůli doladění přehazování), nicméně i po 2 úpravách servisem mi na nejmenším pastorku (především při větším záběru – jízda mírně do kopce) vrní ve středu (cítím vibrace v klikách, které jdou asi z převodníku) a na druhém nejmenším pastorku mi v tom sice nic nevrní, ale lupe to (opět především při záběru do kopce). Na ostatních, větších pastorcích se to neprojevuje.

    Jet s kolem do servisu a zpět (v dopravní špičce v Praze po práci) jsou pro mě 3 hodiny. Navíc si nejsem jistý, zda by to vyřešili… tedy se mi tam potřetí moc nechce.

    Nesetkal jste se s něčím takovým někdo? Kazeta GX nová, převodník GX nový, řetěz GX nový (staré NX zůstaly jen kliky a přehazovačka – ta má najeto jen 1 sezónu a dle slov servisáka nemůže dělat problém)… vše kompatibilní, vše nové. Délka řetězu je na články přesně podle doporučení od Sramu, poloha přehazovačky seřízená na milimetry měřákem od Sramu. Dorazy kontrolovány 2× v servisu, přehazovačka nastavována 2× v servisu, kazeta opravdu utažená.

    Jediné co mě napadá a na co i upozorňoval servisák, že řetěz si trochu lépe sedne, až se malinko vytáhne. Že teď jak je nový údajně zapadá těsně za okraje zoubků… na nejnižších postorcích ho může zoubek pastorku sem tam lehce nadzvednout (při protáčení dozadu).

    Je toto normální u nové sady? Sedne si to časem? Nebo poradíte nějaký „Sram servis“ v Praze?

    0 0
    • roman 3D  

      ještě bych vyměnil hazku za nějakou co funguje

      0 0
    • Tadynikdoneni  

      Neřešit, jezdit :). Pocit drobných vibrace na malém pastorku při velké síle na pedálu jsou IMHO normální. Lupání těžko říct, to může být víceméně cokoliv, většinou to ale stejně není nic, co by něčemu vadilo. Pokud tě to trápí, tak bude stejně potřeba začít kolo postupně od kazety dále rozebírat a hledat příčinu. Pokud tě to nějak moc neobtěžuje, tak bych to nechal být, třeba to časem přejde :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi tomu dám cca 100km a uvidíme jestli si to nesedne… ale pokud ne, nechci to na kole co stálo po upgradech přes 100k nechat vrnět a lupat… to vrnění přechází do noh a je to po delší době na tomto pastorku nepříjemné, to lupání je slyšet na 15 metrů kolem, což rozbíjí relax z jízdy :( …když to už stálo takový prachy, mohlo by snad jednou fungovat bez vibrací a lupání…

        0 0
        • milan.v  

          Přes 100 tisíc a kombinace dvou nejnižších MTB sad od SRAMu, to na kole nechceš…

          1 0
          • Smazaný účet  

            Doteď jsem jezdil na NX pohonu a řazení / chod naprosto bez problémů ve vší spokojenosti… dalších 38 tis za XX1 do toho fakt nedám, protože to není moje hlavní sportovní aktivita – jen občasná forma odpočinku a relaxu.

            …aneb chyba není v cenovce pohonu… i GX, NX a dokonce i SX umí chodit bez brnění a lupání :o)

            0 0
            • Vilém  

              Moc nechapu nac se tu vlastne ptas, kdyz vse vis bud ty, nebo tvuj servisak.

              2 0
    • tomvv  

      Absolvoval jsem to stejný ( jen nový kola byly hliník) a vrnění je normální.

      Řetěz je tam už hodně zkřížený, pastorky těsně u sebe, tak to prostě drhne. Někdo říká, že mu pomohla výměna řetězu za 12s, protože je užší.

      PS: časem se to trochu zlepší , jak si to sedne.

      0 0
    • Mr.Duck  

      Prevodnik. Nebo mozna ne, koukam ze jsi ho menil a ja neumim cist. Ale co popisujes je vetsinou vibrace kdyz retez sleza dole z prevodniku, u ojeteho prevodniku dost bezne pri silnejsim zaberu.

      1 0
      • va-bo  

        Tak tak, tohle sice nebude ten pripad, ale stejne se projevuje vyjety NV prevodnik s novym retezem.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.