• Gargal

    Ahoj,

    v sobotu jsem si koupil tohle kolo (http://www.genesisbikes.at/index.php…).

    Celkem jsem se na něm byl projet dvakrát (cca 85 km), bohužel dnes při druhé vyjížďce mi začalo lupat někde ve středu kola. Ze začátku to luplo sem tam, ke konci jízdy to už bylo nesnesitelné hlasité lupkání.

    Abych byl upřímný, dříve jsem jezdil na kole, které jsem čistil jenom zevně, nikdy jsem žádné „vnitřnosti“, tzn. jen jsem ho udržoval vizuálně pěkné. Přičemž kolo jelo celé roky naprosto v pořádku, stačilo čas od času vyměnit brzdy, promazat řetázek a kazetu – a jelo se dál.

    Takže aby bylo jasné, absolutně netuším, jak se kolo čistí. Zatím jsem zkoušel jenom přitáhnout pedály, nicméně to nepomohlo. Chtěl jsem aspoň ten zkusit rozmontovat, ale nerad bych to pokazil ještě více. Mám tam co pokazit? Proto se chci zeptat, mám se do toho pustit, nebo raději jít na servisu, kde mám garančku? I když není to po těch 85 km brzo?

    0 0
    • Gargal  

      Omlouvám se za nefunkční odkaz, tento by měl už být v pohodě: http://bit.ly/11vSqxh.

      0 0
    • Nerez  

      Řešil jsem taky něco podobného krátce po koupi kola. Lupání ze středu, měnili jsme se servisakem kliky, šlapátka a dotáhli střed a nic. Nakonec ten střed celej rozdělal, znovu složil a dotahl a byl klid.

      0 0
      • Gargal  

        Ahoj, díky. Jak dlouho to tak může přibližně trvat, když se do toho hned pustí? Mám totiž ten servis docela daleko, tak jestli tam to kolo budu muset nechávat, nebo stačí chvilku počkat. Protože když už tam něco budou mít, tak asi čekat se nevyplatí a budu tam muset dojet autem s kolem a nechat jim ho tam. Nebo ještě možná stojí za zkoušku tam zavolat, kdy budou mít méně práce, nicméně jistě někdo poradí, jak dlouho takové kompletní rozebrání asi zabere. :)

        0 0
        • mtucek 1  

          Zavolej tam a objednej se. Podle me je prace na pul hodiny/ komplet rozebrani/ – zkus se domluvit na pockani.

          0 0
        • George.999  

          Záleží na tom jak bude servisák ochotný. Bude to práce odhadem tak na 15 až 20 minut. Ale vzhledem k tomu, že začala sezóna, bude mít asi dost nabitej program, počítej spíš s tim, že si ho tam nechá.

          0 0
          • Gargal  

            Super, díky moc! Poslední věc: nedoporučujete tedy, abych to sám nerozebíral a využil garančku?

            0 0
            • George.999  

              Pokud na to máš nářadí a znáš alespoň přibližně postup (sundání klik apod.), tak to klidně zkus. Nějak mě nenapadá věc, která by se na tom dala pokazit. Otázkou je, jestli je to opravdu střed. Ono se ten zvuk rámem nese, že bys se kolikrát nestačil divit, odkud to vychází.

              0 0
    • Vilém  

      Pockej na ctvrtek, treba to bude OK:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.