Divné praskání/lupání na kole

10 nepřečtených
  • Johnny23

    Zdravím, moje MTB je VooDoo Aizan.

    http://www.bikeradar.com/…an-14-47920/

    Mám ho něco přes rok.. již po dvouch měsícíh jsem slyšel odcházet střed, za rok až to bylo kritické jsem ho vyměnil.

    Ovšem přesně měsíc po výměně kolo začalo dělat velice divné praskání nebo spíše lupání.. po dalším měsící to dělá ještě více (přirovnal bych to k tomu středu) plus v jedné pozici při šlapání cítím v noze vůly a tzv. hroucení. Nejvíce zajímavé je to že to lupání jde krásně slyšet když si stoupnu dám zadní kolo mezi nohy a pevně ho přidržuji, chytnu rukama za sedátko a kýváním na strany se lupání ozve, abych to ještě upřesnil tak sedátko stačí zatlačit do prava a lupne to.. povolím a lupne to znova.

    odhaduju vadu na prasknutý rám byť jsem žádnou prasklynu samozřejmě nenašel ale zvuk lupnutí vychází z přední částí rámu u řídítek.

    Snad mi někdo pomůže.. v servisu se dva mladí kluci také snažili přijít na závadu ale na nic nepřišli.

    Sedlovka to není, dělá to ikdyž ji vyndám úplně a projedu se na kole nebo s ním zatlačím jak jsem popisoval ale jde to špatně protože za vrh rámu to chce větší páku.

    Děkuji za rady

    0 0
    • Esi  

      Zadní náboj ? ložiska nebo volné konusy, pokud to držíš za zadní kolo a páčíš za sedlo tak by to mohlo být tam, Rám bych neviděl pravděpodobně bylo by to podle mě vidět na laku pokud je to tak hodně že by se to kroutilo. zlomit rám už se mi podařilo a žádné doprovodné projevy to nemělo, v klidu jsem jel lehce přes 30 a najednou jsem v klidu ležel :)

      0 0
    • Johnny23  

      tak skusil jsem odpojit zadní kolo, chytnou pevně zadní část rámu a za asistence druhého člověka který vždy zatlačil na stranu a pustil tak to stále lupalo. to stejné jsem skusil i při zvednutém předním kole do vzduchu abych se ujistil že tam neprobíhá jiná síla během „kývání“ kolem.

      ..je to sakra divný!!

      0 0
      • Vilém  

        A pri tom zvednutem prednim se delo co?

        Co treba hlavove, krk vidlice, spoj korunka nohy?

        0 0
        • Johnny23  

          při zvednutém předním kole a s nasazeným zadním kole na zemi sevřeným mezi nohama se dělo pořád to stejné.

          Skutečně bych to tipoval na ten rám že se nějak ohýbá a lupe.. zvuk vychází ze prední části rámu kde je nasazena vidlice.. to znamená že se odněkud zvuk šíří po konstrukci a vyznívá tam vpředu.

          0 0
          • 123J  

            Prohlédni pozorně rám, vypadá to že je někde praslý.

            0 0
            • Vilém  

              Tak teoreticky nemusi. Potkal jsem ramy, ktere praskle nebyly, ale lupaly v miste spoje trubek, kde nebyly poradne provareny.

              0 0
    • Džey Ár  

      Lupe při jízdě vestoje? Jestli lupe jen při jízdě v sedě, tak bych zkontroloval jestli nekřupe zrovna sedlo v lyžinách, případně rovnou mázni úchyt lyžin ve skořepině sedla. Omrknul bych taky objímku sedlovky. Jestli lupe i vestoje, tak zkus vyměnit pedajle, ty umí krásné zvuky když jsou na odchodu do věčných lovišť :-).

      0 0
      • kyl  

        Píše že to dělá i s vyndanou sedlovkou…

        0 0
    • hannawald  

      Mne nedavno pri silove jizde lupal povoleny vyplet zadniho kola, ale to jsi taky vyloucil..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.