• R4YNE8

    Cetl jsem mnoho o techto problemech v historii, ale neda mi to se zeptat znovu.

    Pul roku vlastnim model Superior XC840 09 a resim nesnesitelne vibrace ramu pri brzdeni.

    Vim, ze Superior mel s timto problem jiz pred rokem u modelu XP920 i dalsich, ale letos by to melo byt vsechno ok diky nove pridane patce.Jenze problem je tu znovu.Zpocatku zadne vibrace az nyni.Kdyby to bylo mensiho charakteru nejspise bych to hodil za hlavu.Jenze je to celkem nesnesitelne a urcite to nechci jen tak nechat.

    Byl jsem i znameho, ktery servisuje kola a take nevedel co s tim.

    Reklamaci by mi asi jiz neuznali, menil jsem spoustu komponentu z kola.Brzdy jsou ale porad originalni Hayes Stroker Ride s novejsimi kotouci.Nejsou to ty klasicke kulate.Takze je mozna problem v kotouci.Zitra zkusim jiny kotouc a doufam, ze problem byl jen v kotouci.Nedavno jsem je odmastnoval pomoci spreje.Takze skvrny by tam byt taky nemely.

    Nevite co dal zkusit ? Mozna by pomohlo to necim podlozit, ale opravdu mi nic originalniho nenapada.

    0 0
    • R4YNE8  

      Omluvte ty chyby v textu.

      Diky vsem za rady, tipy.

      0 0
    • BB  

      máš tam nějaký adapter, nebo je brzda přímo na rámu. Pokud je tam adapter, tak bych zkusil ofrézovat styčné plochy s rámem a pak zkusit něčím přilepit.

      0 0
      • Vilém  

        To ofrezovani je jeste vic potrebne na brzde s IS montazi.

        0 0
    • Barak  

      Rozhodně bych to šel reklamovat. To, že tam máš jiné komponenty by neměl být problém.

      0 0
      • R4YNE8  

        Mam strach z toho, ze by mi nevratili komponenty, co mam soucasne na kole.

        Menil jsem vidlici,kola,plas­te,sedlovku,pred­stavec,riditka,gri­py a pri reklamaci bych asi dostal zpet seriovku a nikdo by mi tech 15 000,– co jsem vlozil navic nevratil.Takze z tohodle pohledu mam strach to jit reklamovat.Idealni by bylo kdyby sel poslat jenom ram.

        0 0
        • kubad  

          neboj reklamovat budou jen rám

          0 0
        • Barak  

          Pro takovouhle reklamaci je stejně nejlepší, když společně s tou danou věcí předáš i písemnou žádost o reklamaci. Pokud vím, zákon to dokonce zákazníkovi ukládá a prodejce by bez ní reklamaci mohl i nepřijmout. Tímto způsobem získáš několik výhod:

          • můžeš podrobně popsat závadu (pro prodejce je nejjednodušší poslat tvůj vlastní popis s výrobkem a vyhneš se tak zkresleným informacím než se zboží dostane výrobci/dovozci nebo autor. servisu)
          • v tomhle případě můžeš do reklamace vypsat komplet komponenty, které kolo obsahuje a vzhledem k tomu, že ti to prodejce potvrdí, neměl bys mít problém, že se ti vrátí kolo přestrojené
          • písemná reklamace obsahuje datum, takže pak v případě problémů máš opět doklad o příjmu k reklamačnímu řízení (ne všichni prodejci dávají automaticky potvrzení o převzetí)
          • v případě, že se reklamace zvrtne v nějakou nepříjemnou tahanici, máš alespoň něco v ruce
          0 0
    • daymaker  

      Řešilo se to tady i když ohledně jiné brzdy… http://www.bike-forum.cz/…//forum.html

      Napřed jsem myslel, že tento nešvar mají jenom Magury, pak že zase jenom zadní stavba Ghostu a nakonec se objevují stejné problémy u jiných kol a brzd. Věř mi, že jsem se ptal tolika servismanů a bikerů, nikdo netuší. Nové desky, kotouč, seřízení… Nic nepomohlo. Jediné co asi nikdo nevyzkoušel je podložení desek měděnou pastou. Já se k tomu ještě nedostal… :-)

      0 0
      • Ruprecht  

        I měděnou pastu jsem na svém starém Supovi zkoušel :-)… a nic. Pomohla výměna kotoučů (Avidy za Shimana)… Ale co kolo, to jiné řešení :-)

        0 0
        • R4YNE8  

          Dneska vyzkousim jine kotouce.

          Take doufam, ze bude problem v tomto.Kdyz bylo kolo nove, tak vubec zadne vibrace nebyly.

          Az v posledni dobe zacal ram nesnesitelne vibrovat pri vetsim zabrzdeni.Kotou­covku mam pridelanou pomoci 6 sroubku na naboji a zleva mezi kotoucem a ramem je takovy gumovy plisek.

          0 0
          • kycis  

            Gumovy plisek?!?! A nebude to treba ocelovy drivko? :-D Ja bych zkusil 1. novy desky. me zacal po 4000 km na jednech deskach vibrovat muj Trek, vymenil jsem je i kdyz meli jeste tak 1 mm, a je klid. 2. jinek kotouc. Me u Supu zabralo vymenit origo hayes 180 za shimano 160, a pak postupne vsechyn tipy a triky co uz tu bily popsany 100krat…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.