Tréninkové plány na Garmin Connect

121 nepřečtených
  • Sipal

    Máte někdo zkušenost s cyklo tréninkovými plány na Garminu, nebo třeba srovnání s jinými tréninky? Má smysl podle toho trénovat, jsou rozumně poskládané? Letos mám najeto 5k na biku, jezdím s tepákem abych se neflákal, ale na segmentech na Stravě vidím že stejně postupně spíš zpomaluju. Tak jsem to chtěl nějak nakopnout. Nezávodím, jen bych chtěl vidět nějaké zlepšení. Případně kdyby někdo měl komentáře k těm jednotlivým plánům, moc nevím jaký ve finále bude rozdíl mezi tréninkem podle Time Trial a podle Mountain Bike plánu. Díky.

    0 0
    • Sipal  

      Nikdo nic?

      0 0
    • Hosta  

      Ahoj, právě jsem s tím začal. Takže zkušenosti minimální, ale postřehy těch co to absolvovali by se hodily.

      Zvolil jsem závod na 100km. Jezdím jenom na MTB kole a nebo doma na rotopedu.

      Jestli je rozdíl mezi časovkářským trénigem a MTB plánem nevím. Zkus pustit a porovnat.

      Jsem hobby jezdec (vloni 3k km) a proto jsem si řekl, že bude lepší něco než nic :-)

      Mám za sebou 2 tréningy. ,–)

      0 0
    • zacatecnikamater  

      Cyklistické nevím, ale běžecké cpou na můj vkus moc krátké distance. Jinak poskládaní je to hezky, a při vynechali nebo horších výsledcích než se očekává se to samo upravuje a upozorňuje.

      0 0
      • Hosta  

        ukazuje to někdě i nějaký přehled jestli se člověk zlepšuje a nebo jak si stojí s teoretickým plánem? Mám za sebou první týden, tak „sosám“ informace.

        0 0
    • Hosta  

      První zkušenosti – nelíbí mi střídání zón o 2 stupně skokem. Ze zóny 4 se do zóny 2 dostávam 3 min+ , takže jsem si doplnil doplnil interval v zóně 3. Obecně přechod mezi 4 a 3 trvá kolem 1 min, jde mi jenom aby mě furt garmin nepeskoval, že jsem mimo zónu :-)

      Tréning v zóně 2 na kole venku si nedokážu představit. Jsem z Vysočiny a kamkoliv vyjedu je to do kopce. To se mi nedaří držet zónu 2. Teď jsem zavřenej doma, takže doma na rotopedu to jde. Až budu jezdit na kole, tak vím, že abych si to užil, tak to budu porušovat a víc než polovina jízdy bude v zóně 3. Uvidím, jak na to bude garmin trenér reagovat, krom toho, že bude celou vyjížďku hlásit vysoký tep.

      0 0
      • jakub_kencl  

        Tak si ty alarmy vypni a nebude tě to stresovat :-)

        0 0
        • Hosta  

          Jsem rád, když mě upozorní, že jsem tam kde nemám být, když už jsem v zóně a zamyslím se a nebo se zaposlouchám a tím vypadnu ze zóny:-)

          Vložením „mezizóny“ jsem to minimalizoval.

          0 0
        • beet.cz  

          Chlapi, kde se ty alarmy vypínájí u naplánovaných tréninků? Nemůžu to najít. Začínám s tréninkem na 100 mil a teď opravdu nechci, aby to na mě pořád hulákalo.

          0 0
          • beet.cz  

            Našel jsem v nastavení Settings/System/Sou­nds/Alert Tones že mám nastaveno na „In App“

            Ale v jednotlivých aplikacích nic takového k nastavení nevidím.

            Tak nevím.

            0 0
            • beet.cz  

              Neví teda někdo?

              Já přišel pouze na to jak jak vypnout tóny a vibrace pro cele hodinky, nikov pro aktivitu. Tedy na Fenix3.

              0 0
              • sorak  

                Jo asi jen upozoneni jako pro vsechna upozorneni (System – Upozorneni – Tony upozorneni – Vypnout].

                Taky me to venku stvalo, kdyz slapu doma na valcich, tak to tolik neresim, ale jak jedu venku, tak je clovek za pako jak furt pipa kdyz je s tepovkou mimo rozsah. :D

                0 0
      • jmaselnik  

        jakej má potom smysl řídit se takovým tréninkem, když víš, že ho stejně nebudeš dodržovat? Jinak jestli se zóny 4 dostáváš do zóny 2 přes tři minuty, je to taky na pováženou a dost pravděpodobně po intenzitě neubereš dost razantně. Nejde ani tak o to, aby Tě „garmin nepéroval“, ale abys mezi úseky dostatečně orazil a trénink fungoval.

        Vím, je to těžký, když jsem byl mladej tak mi taky přišlo že běhat kilák nad 5 je blbost a potupa, ale holt já si na 5min/km fakt neodpočinul a pole toho potom ty intenzity nestály za nic.

        0 0
        • Sipal  

          Jo, souhlasím. Končím teď druhý týden a taky mě občas překvapí pětivteřinový nástup ze zóny 1 do zóny 5, nebo z 5 do 2 (a okamžité propípání, že mi tepy hned neklesly :)). Je potřeba se být vědom toho, že tepy mají zpoždění za výkonem a ty zóny, i když se odvíjejí od tepů, tak defakto vyjadřují výkon.

          Takže, není potřeba se stresovat že ze zóny 5 nejsem v zóně 2 dost rychle, ale je potřeba prostě ubrat tak moc, aby se tam tep postupně dostal. To je taky dost o praxi a zkušenosti, naučit se jak jet, aby to odpovídalo příslušné zóně, a počítat s tím, že tepy mají zpoždění.

          @Hosta: Mrkni na moje intervaly – 2 minuty zóna 2, 2 minuty zóna 5, 4 minuty v zóně 1 – červená tep, šedá příslušná zóna. Ta šedá křivka přesně držet nejde, ale to taky není cílem.

          Co se týká jízdy v zóně 2 – no, je to šudlačka, tam je prostě potřeba podřadit tak moc, aby se člověk do té zóny dostal. Taky bydlím v kopcích, rovinky jsou max na asfaltu, v lese pořád nahoru dolů. Prostě v zóně 2 jedeš krokem, vypadá to blbě ale význam to má. S trénovaností rychlost poroste i v téhle zóně. Jinak já třeba zvažuju že si zajdu na laktát, mě přijde zóna 2 zbytečně nízko, ale bez měření to je fakt jen pocit. Zase z toho jsem unavenější než když jsem předtím jezdil o 20 tepů výš, tak to asi něco dělá.

          0 0
        • Hosta  

          jaký to má smysl? Jak jsem psal, řekl jsem si, že je lepší nějaký plán(i když porušovaný) než žádný. Jsem opravdu hobby jezdec a dělám to pro zábavu, proto když se dostanu na kolo, chci z toho mít trošku vyžití. Proto očekávám, a zkusil jsem si to, že i když jsem jel na pohodu a vše po „gravel“ a asfaltu, tak jsem se v požadované zóně neudržel. Chápu, že ten tréninkový plán má svůj smysl, ale taky to člověka musí bavit. Proto jsem to i upřímně napsal. Beru to jako otevřené sdílení zkušeností, i když nedávají úplně smysl. :-)

          Bohužel moje mládí je dávno v háji, ale dokážu si představit tu zónu 2 udržet v běhu po rovinatém okruhu, teda v mém podání klusu a nebo rychlé chůzi. Na tom kole mi to fakt nejde, ale třeba na to časem přijdu. Navíc jsem byl zvyklý si dát v víkendu trip mezi 40 až 80 km. To mi s 1,5 a nebo 2 hodinami v zóně 2 nejde dohromady. Až se vyčasí, tak to bude dilema.

          Nikdy před tím jsem s tepovkou nejezdil ani to neřešil. Řešil jsem to, abych se projel, zamakal si co to jde a dostal se domů zdráv a celý. :-)

          0 0
          • jmaselnik  

            To je úplně ok, pak má smysl si hrát s tréninkem uvnitř a venku se tím vůbec netrápit ;-)

            0 0
      • vitzero  

        Ahoj. Ty zóny je důležité držet. Pro rozvoj aerobní kapacity a až ta bude natrénovala, je člověk schopen vytrvalosti a síly i ve vyšších intenzitách.

        Ve zkratce je něco o tom i ve článku v odkazu.

        https://www.centrumsportmed.cz/…ha-haceckeho

        Bacha, v odkazu má 7 power zones (1 recovery – 7 neuromuscular) rozdělených do 3 zón.

        0 0
    • Hosta  

      tohle je můj interval 5min zóna 4 a odpočinek v zóně 2, ten byl kratší, ale zvládal jsem to v poho.

      0 0
    • Hosta  

      Ještě téma k diskuzi:-) když jedete Aerobní trénink v zóně 2 – držíte stejnou zátěž a kadenci po celou dobu?

      Já jsem střídal kadenci a zátěž, aby to nebylo tak jednotvárný, ale držel zónu 2.

      0 0
      • milan.v  

        Ono asi záleží, na čem to jezdíš, protože když budeš jezdit například s chytrým trenažérem, neřešíš zátěž, jen tu wattáž a kadenci na daném profilu…

        0 0
        • Hosta  

          Mám magnetický rotoped – 6 stupňů zátěže = úroveň chytrosti jednoho vola co na něm šlape :-D

          1-čka nevyužitená, 6-tka jenom jako opravdu těžká zátěž s velmi nízkou kadencí.

          Kadenci a teď i tepovku řeším garminem.

          0 0
    • kucka7  

      Netušíte někdo jak se dají v tréninkovém plánu měnit dny kdy můžu trénovat. Mám každý týden jiné pracovní dny a nevim jak si to přizpůsobit.

      0 0
      • Hosta  

        V Garmin connectu v kalendáři jde trénink přesunout – čapneš ho myší a přetáhneš do dne, kde Ti vyhovuje

        0 0
        • kucka7  

          Aha, já se to snažil udělat v telefonu. Díky

          0 0
          • vitan  

            V telefonu to jde taky.

            Garmin – kalendář – trénink – detaily – změnit plan (nebo tak nějak:)

            0 0
      • Venda  

        Prisel jsi na to jak to udělat v telefonu? Nejak se mi to nedaří. A pc nemam…

        0 0
    • Hosta  

      Tak jak Vám to jde plánem?

      Já jsem na začátku 6t-ého týdne. Zatím vše odtrénováno doma na rotopedu, dle předepsaného plánu, jenom občas si „tréning v Zóně 2“ protáhnu(o 10 až 30min) než je předepsaná hodina a dávám si posilování s TRX systémem.

      Cítím se dobře a mám z tréningu dobrý pocit. Uvidíme, jak to půjde dál a jaké to bude venku na kole.

      0 0
      • karf  

        Jedu podle nich od 18.12.2020, vše venku na kole a jsem maximálně spokojená – nejsem přetrénovaná, i těžké tréninky jsem zatím zvládla celé. Jen se mi zdá, že fakt hodně objemu jedu v zóně 2 a ta je teda hoooodně pomalá. Uvidíme, jestli to bude mít ten správný efekt. Jinak jsem si vybrala plán pro cyklokros a kritéria a od začátku jezdím intervaly v zóně 5, i teď v zimě venku a překvapivě dobrý.

        0 0
        • Mamoulian  

          Záleží na terénu a trénovanosti. Já jezdím třeba ty tříhodinové tréninky ve dvojce s průměrnou rychlostí kolem 25–26km/h. To mi zase tak pomalé nepřijde.

          0 0
          • karf  

            To já sednu na kolo a už jsem ve dvojce. A kde se ty zóny přenastavují? Nemůžu to nějak najít ani v hodinkách, ani v Garmin Expres.

            0 0
            • Mamoulian  

              Pusť si to třeba na webu.klikni na symbol hodinek,pak nastavení a nakonec nastavení uživatele. Dole to máš. Na Connectu to jde podobně.

              0 0
              • karf  

                Díky moc, tak jsem tam nastavila zvlášť zóny pro cyklistiku a zvlášť pro běh, ale ani po x pokusech se pak nezdařila synchronizace. Ta proběhla bez chyb až po odstranění těchto zón. Tak asi moje Instinkty to neumí, tak jako neumí spojovat různé disciplíny v triatlon :(

                0 0
                • Mamoulian  

                  Zvláštní. Instinkty nemám,tak nemůžu potvrdit,ale myslím že by to mělo jít.

                  0 0
                  • jakub_kencl  

                    Mám Instinct a jde to. Mám dvoje zóny. Pro kolo a pro běh. Tedy netuším proč, když neběhám :-)

                    0 0
                    • karf  

                      Tak až bude čas, tak to můžu víckrát zkoušet, ale vždycky to píše ať odstraním nějaký soubory :(

                      0 0
                      • Mamoulian  

                        Asi plná paměť. Jestli máš sesynchronizované všechny aktivity, pár jich umaž,ať se ti uvolní trochu místa.

                        0 0
    • sorak  

      Ja jsem letos zkusil taky ty plany poprve, jezdim celkem malo, loni 3k km, ale mam rad delsi trasy, kde mam casto ale problem s krecema (po 100km napr.) a rad bych potrenoval tak, abych byl schopen dat 150–160km v Pa jako presun za rodinou a v Ne odpo byl schopen jet tu samou vzdalenost zpet a nebyl z toho rozbity dalsi tyden.

      Proto jsem zkusil plan na 19tydnu na zavod 100mil.. aktualne mam za sebou 4tydny + tyden a pul pauzu kvuli nachlazeni (premyslim jak nasledne dojizdet nebo nedojizdet), jeste trochu pokaslavam, ale asi uz na to zas sednu.

      Jezdim na valcich (magneticka brzda pokud je potreba), ty prechody 2>4 nebo 2>5 mi taky prijdou trochu na palici, ale spis ze i kdyz poradne roztocim kliky, tak mi trva docela dlouho, nez tepove dolezu do pasma 4 nebo 5.

      Treninky v zone 2 jsou za me napohodu z pohledu udrzeni v zone, ale mam psychicky problem vydrzet slapat 2 nebo 2,5h na valcich.. :( uz se tesim ven, tam aspon na par vterin muze clovek prestat tocit nohama. Ta chybejici setrvacnost je veliky handicap :(

      Priklad 2h v zone2 v priloz, kadenci udrzuji stejnou, jsou tam videt propady k 0 skrze prestavky – potim se jak hovado i pres ventilator pred sebou a tak kvuli otreni potu a piti delam obcas kratickou prestavku.

      0 0
      • milan.v  

        Jo, to věřím, že prostoduché šlapání na válcích musí být nejen o morálu…

        0 0
      • Hosta  

        Já na rotopedu trénink v zóně 2 v pohodě. Dneska jsem poprvé vyrazil na bika. Plánovaný tréning zóna 2, se mi teda moc nedařil. Jezdím jenom na horským a na Vysočině, takže v kopcích je to s tepem peklo. Nejlehčí převody a stejně jsem to neudržel. A to jsem se snažil . :-)

        čára je tep 145 – konec zóny 2.

        0 0
      • jozoob  

        Tak uz to je rok stare, ale mozno sa to niekomu hodi – zaciatok intervalu sa pocita, odkedy sa zmeni usilie/kadencia, nie az ked sa do nejakej zony dostane tep. Ten ma spomalenie niekedy aj par desiatok sekund, najma ked ide o presuny medzi viacerymi zonami.

        0 0
    • sorak  

      Ještě dotaz – když máte intervaly, kdy po vyšší intenzitě máte jít do zóny 1 (píšou buď odpočinek nebo regenerace), tak lezete z kola nebo jen podřadíte co nejvíc navolno a šlapete co nejméně? toto je na válcích problém, je třeba udržovat kola roztočená na určitou rychlost (jejich gyro efekt je zasadní složka rovnováhy) a pokud dám hodně lehký převod, tak z toho prakticky padám :D takže pro mě ta zóna 1 je o tom na chvíli z kola slézt..

      0 0
      • karf  

        Jezdím jen venku. Naslézám, ale přestanu šlapat. Jenže kvůli zpětné utilizaci laktátu ze svalů se snažím cca po 10 vteřinách aspoň 3 krát protočit nohy. Stejně mi to třeba od třetího opakování intervalu ani za 4 min. neklesne na tu 1. Třeba to přijde s lepší trénovaností.

        0 0
      • milan.v  

        To je ale věc válců, resp. omezeností jejich využití…

        0 0
        • sorak  

          to mas asi recht, kazdopadne jsem si valce poridil cca 4–5let zpet, kdy jsem toto v planu nemel.. a porizovat ted neco jineho (smart trenazer treba) je nerealne kvuli jinym prio (barak, maly decka atd.), takze to musi stacit :)

          0 0
      • jecnak  

        I na obyc valci je mozne regulovat odpor – prifouknout plaste nebo dat zadni valce blize k sobe. Pak uz jen zalezi, zda mas dost velky rozsah prevodu.

        0 0
        • sorak  

          jo to mas pravdu, ale problem je, ze kdyz snizis rychlost roztocenych kol pod nejakou hranici, tak uz ta jizda na valcich je hodne nestabilni a peres se s tim a snazis se balancovat.. mozna jsem jen lama, mam na tom najezdenych max 100h.. :)

          0 0
      • Hosta  

        Já se snažím stále šlapat, změním na rotopedu odpor a snížím kadenci. Ale stejně se na 1 nedostanu. Beru to jako, nápovědu garminu, zvolni co to jde, aby jsi co nejvíc odpočinul před dalším intervalem. Když se nepodaří tepu klesnout do 1, než začne další interval, tak si z toho nic nedělám. Třeba u intervalů 1min v 5 × 1 min v 1 je to nereálný pro nikoho.

        0 0
      • Hosta  

        Když už jsme narazili na intervaly – jak dodržuje čas/zóna.

        Když má být například interval v 4 a odpočinek 2 – začnete zvyšovat zátěž a tep dříve než začne čas intervalu, aby jste byli v zóně co nejvíc času? Tím se zkrátí čas na odpočinek a nebo zkracujete interval v zóně? Skoková změna prostě není možná.

        Několikrát jsem upravil trénink tak, že jsem tam doplnil přechodovou zónu s časem cca 20s, aby to bylo reálnější dodržet.

        0 0
        • sorak  

          add prvni – jo, beru to taky tak, jen jsem se chtel pobavit s dalsima, jestli v tom treba nedelam chybu,ale ono se to asi jinak neda..

          add druhy dotaz – tolik to nehrotim, ale treba 10s pred koncem odpocinku roztocim vic nohy/valce.. ale pro me 2min interval v z5 aktualne znamena, ze cca minutu a ctvrt az minutu a pul najizdim do zony 5 a realne v ni jsem cca 30–45s.. a to mam nejtezsi prevod a valce roztocene tak, ze vic to nejde, protoze uz by to asi bylo o hubu (rychlost nekde kolem 55–60km/h mi to ukazovalo).. za 4min odpocinku stylem ze dam lehky prevod a snazim se udrzet na valcich se mi povede slezt na hranici z1/2 (1.8–2.1) tak za 3min.. takze chvili na to zas zacinam roztacet na z5

          0 0
      • Mamoulian  

        Venku se do jedničky dostanu celkem v pohodě,,snížím kadenci tak na 65, lehký převod a jen točím nohama. Na válcích sem se dostal nejníž na 2,3. :-)

        0 0
      • Je3y  

        Řešil jsem to u běhu.. jako dostat se na 2 z 4 se mi jeví jako naprosto nemožné, pakliže bych měl zůstat v „běhu“

        0 0
    • Pepíček1  

      Ahoj,

      nějak mě nesedí ty plány, na zítřek:

      16 února 2021

      60minutové cvičení– Zahřátí.– Jeďte 3 minuty usilovně v horní části zóny 5. Na tuto úroveň se dostane váš srdeční tep až ke konci intervalu. Pokud nemáte měřič výkonu, budete muset úsilí odhadnout.– Jeďte 10 minut usilovně v horní části zóny 4 nebo v dolní části zóny 5.– Zklidnění.Při těchto intervalech je třeba vyvinout úsilí, ale neměli byste mít problémy s jejich dokončením.

      Zahřátí – 05:00 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)

      Zahřátí – 05:00 min:s – Zóna srdečního tepu 2 (Snadné)

      Zahřátí – 05:00 min:s – Zóna srdečního tepu 4 (Limitní)

      Zahřátí – 02:00 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)

      Zahřátí – 00:30 min:s – Zóna srdečního tepu 5 (Maximální)

      Zahřátí – 02:00 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)

      Zahřátí – 00:05 min:s – Zóna srdečního tepu 5 (Maximální)

      Zahřátí – 03:00 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)

      Kolo – Stisknutí tlačítka Do kola – Zóna srdečního tepu 2 (Snadné)

      Kolo – 03:00 min:s – Zóna srdečního tepu 5 (Maximální)

      Regenerace – 10:00 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)

      Kolo – 10:00 min:s – Zóna srdečního tepu 5 (Maximální)

      Regenerace – 10:00 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)

      Kolo – 10:00 min:s – Zóna srdečního tepu 2 (Snadné)

      Hlavně nějakých 10 min. v pětce, rozumí tomu někdo?

      0 0
      • Sipal  

        Podle popisu to je hranice 4/5, to je na 10 minut v pohodě.

        0 0
      • karf  

        Mě to moc nepřekvapuje. Stále mi to šolichalo 3 min v 5 a pak prsk, taky 10 min. v 5. Navíc i v horní části 4. Zřejmě je čas se žvejknout, ale ne na max, aby to člověk dal těch 10 min. Navíc zítra už nejsou megamrazy. Např. V Praze +3, takže intervaly v 5 pohoda, ne? :-)

        0 0
        • sorak  

          :D koukam, ze je to dost individualni.. :D

          u nas (podhuri Beskyd) vcera –23°C, dnes teda jen –10°C, ale silný vítr, pocitovka opět cca –20°C :D

          nicmene me poslednich par tydnu trapi nachlazeni a tak intervaly vypoustim a jen obcas dam aerobni hodku az hodku a pul na valcich..

          0 0
      • sorak  

        no 10min v z5 docela zahul no.. me zas prijdou docela silene 30s intervaly v z5 nasledovane 15s „odpocinkem“ v z1:

        Zopakovat 10 krát

        **Kolo – 00:30 min:s – Zóna srdečního tepu 5 (Maximální)

        Regenerace – 00:15 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)**

        Kolo – 03:00 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)

        Zopakovat 10 krát

        **Kolo – 00:30 min:s – Zóna srdečního tepu 5 (Maximální)

        Regenerace – 00:15 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)**

        Kolo – 03:00 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)

        Zopakovat 10 krát

        **Kolo – 00:30 min:s – Zóna srdečního tepu 5 (Maximální)

        Regenerace – 00:15 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)**

        Kolo – 05:00 min:s – Zóna srdečního tepu 1 (Zahřívání)

        0 0
        • Hosta  

          Tak mám pocit, že by to bylo za chvilku stále v zóně 5, za 30s bych se z 5tky po pár intervalech nedostal.

          Já tam mám:

          4× 1min zóna 5 (maximální) a pak 1min Regenerace -zóna 1

          5min regenerace

          4× 1min zóna 5 (maximální) a pak 1min Regenerace -zóna 1

          5min regenerace

          4× 1min zóna 5 (maximální) a pak 1min Regenerace -zóna 1

          Poslední interval se už nemůžu dostat do 5, ale podle popisu mám jet s maximálním úsilím…tak to dodržuj:-).

          10min v 5tce to už je docela maskr, ne?

          0 0
    • karf  

      Na celý březen mi to tam naplánovalo na úterý KOMPLEXNÍ TRÉNINK na kole. Je to na hodinu a nic víc k tomu nepíšou. Nevíte někdo o co jde? Myslela jsem na nějaký posilování s vlastní váhou, nebo kruháč, ale je to na kole a bez udání tepovky.

      0 0
      • Kratter  

        Ukazuje mi to to samý, dokonce každý týden to tam mám vždy alespoň jednou. Přišla jsi na to co to má být?

        0 0
      • neminem laedere  

        Poslal jsem dotaz na českou Garmin podporu. Odpověď mě docela zklamala: „Bohužel detaily všech tréninkových plánů a jejich jednotlivých kroků opravdu neznáme. Detaily každého tréninku by měly být uvedeny a viditelné v kalendáři, po kliknutí na konkrétní trénink v konkrétním dni.“

        Vypadá to, že „komplexní trénink“ spíše na kole být nemá. Vede mě k tomu část popisku delšího „aerobního tréninku“, kde se říká: „Lze provozovat jako součást komplexního tréninku zkraje sezóny, pokud počasí neumožňuje jízdu venku.“

        0 0
        • Kratter  

          Hm hm, škoda.

          Tyjo ale dobrej postřeh, takže prostě nějaký cvičení, ale ne kolo. Tak to je fajn, to mi docela vyhovuje, díky! :)

          0 0
    • vrabec_obecny  

      DOPORUČENÝ TRÉNINK – PROBLÉM

      Ahojte, mam Fénix 6 Pro a pouzivam na něm doporučený trénink. Hodinky mi ovládaji trenazer, kdy je vzdy nastavený daný výkon v EGR modu po dany cas. Takto vse funguje, ale trenink je na mne vzdy dost mekký. Pres treninkem mi to napise predpokladany uzitek aerobni a anaerobní. Po tom co je odjeto mi aerobního vzdy plus minus sedi ale anaerobní nikdy. Tam mam vzdy nulu. Snazil jsem se zvysit si v connectu Vo2 max, ale to evidentne vliv nemelo. Na hodinkach mam taky stale tu hodnotu, co mi hodinky zmerily. Nemate nejaky typ, co udelat aby mi predpokladany anaerobní prinos odpovidal se skutecnym? Díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        A jaké máš nastavené zóny? Ty defaultní?

        0 0
        • vrabec_obecny  

          Zony mam defaultni. Rucne jsem si nastavil jen FTP a to Vo2 max. Ikdyz v hodinkach se mi to vo2 max stale zobrazuje jen to namerene…

          0 0
      • beet.cz  

        Když kouknu k sobě do connectu, tak defaultni zóny tam mám 50–60–70–80–90–100. V cyklistice jsem tepák ještě neměl, ale zóny 1 a 2 se mi zdají hodně nízko. 50–60% je u mě chůze.

        Když trénuju v běhu tak jedy podle plánu např. 2km na 85% –1km na 70%. Takže pro běh mám nastaveny zóny 68–72–78–82–88

        Takže zóny jsou vlastně:

        1 – 70%

        2 – 75%

        3 – 80%

        4 – 85%

        5 – 90% a výš.

        To mi IMHO dává větší smysl, než ty defaultní.

        0 0
        • melda  

          Já jsem to nastavoval podle výsledků testu, tzn přelom 2–3 jsem dal AEP a 3–4 ANP, ale zdá se mi, že mě to dává hroznou sadu. Měl jsem první trénink – začátečník na sto mil a rozehřátí mi to dalo 5min zóna 2, 5min zóna3, 5min zóna 4 (tady jsem začínal tušit, že něco není v pořádku)…

          0 0
    • melda  

      Čau, dnes jsem ti treninkový plán pustil a měl bych pár dotazů. 1. dá se trenink posunout? první mi to dalo na zítra, ale já bych měl dneska čas, tak bych si ho rád přehodil. 2. teď jezdím na zimáku, kde mám možnost jen tf, ale na letním mám i wattmeter a mám i smart trainer. Mám zakliknout všechny tři rovnou, nebo při přechodu na letní to nějak přenastavit? Díky

      0 0
      • kucka7  

        Dotaz na přesun tréninků zodpovězen výše, jde to v počítači v kalendáři myší dle potřeby. Ostatní nevím, mám jen tepak

        0 0
      • Mamoulian  

        Nebo si prostě v hodinkách vyber zítřejší trénink. Taky to tak někdy dělám. Nebo když je hnusně a nedá se na kolo, tak si dám ten trénink o den později.

        0 0
      • sorak  

        Jak rika kucka7 – nejlepe pres webove rozhrani https://connect.garmin.com/modern/

        vlevo nahore Kalendar a idealne v mesicnim nahledu drapnout a pretahnout do jineho dne..

        (jedine co mi nejde je posun mezi mesici ted treba unor/brezen, kdyz mesic nezacina/nekonci v pulce tydne)

        0 0
    • melda  

      Ok, díky za info. Ještě by ně zajímalo, dá se měnit jestli pojedu konkrétní trénink podle wattmeteru nebo tepáku. Teď se počasí střídá a já nemám na zimáku wattmeter. Díky

      0 0
      • niro125  

        Na dotaz ohledně možnosti přepínám mezi tepy a watty bych se chtěl také zeptat. Sám jsem to nikde nenašel, ale při střídání kol, kdy na jednom je a na druhém není měřič výkonu by se to hodilo.

        Zatím jsem to řešil tak, že jsem si ten konkrétní tréning editoval v connectu a naházel tam místo zón výkonu tepy. Ale tam nevím jak rozložit 7 zón výkonu do 5 zón tepů takže to skládám tak nějak odhadem.

        Ještě dotaz – pokud mám spuštěný trénink tak se mi nezobrazují strava live segmenty ?

        0 0
        • melda  

          tak jsem psal na podporu garminu –

          Dobrý den,

          pokud je plán sestaven pro trénivání na základě výkonu, není možné jej přepnout na trénování dle tepu.

          S pozdravem,

          Tomas Pecenka

          Technická podpora

          Garmin Czech s.r.o., Evropská 176, 160 41, Praha 6

          0 0
    • melda  

      Tak ještě bych měl jeden dotaz. Po dokončení tréninku se mi automaticky dá pauza, někdy si toho všimnu dřív, někdy ne. Pak musím ručně znovu odpauzovat, aby mi garmin zaznamenával trasu. Dá se tahle autopauza po ukončení tréninku nějak vypnout? Díky

      0 0
      • Sipal  

        Mě to nedělá, po dokončení tréninku mi normálně čas běží dál, dokud to nezastavím ručně. Takže sice neporadím, kde to vypnout, ale jít by to mělo.

        0 0
      • Hosta  

        Jde přidat manuálně krok tréningu – jízda do stisku tlačítka Lap a to by nemělo aktivitu ukončit po vypršení navrhovaného času tréningu.

        Nemám to vyzkoušené, ale teď jsem si to přidal do zítřejšího tréningu, takže zítra mohu dát vědět, jestli to funguje :-)

        0 0
        • Hosta  

          Otestováno. Funguje to.

          Byl naplánován tréning na 2hod – Zóna 2 a po 2 hodinách pokračoval dál dokud jsem ho neukončil stiskem tlačítka LAP.

          1 0
    • Venda  

      Da se k tem treninkovym planum dostat i bez hodinek nebo si je musim pořídit? Diky!!

      0 0
      • Sipal  

        I bez hodinek, stačí registrace na https://connect.garmin.com a naklikat si to.

        0 0
        • Venda  

          Registroval jsem se, ale z treninku se mi tam otevrelo jen nekolik univerzálnich treninku na fitko a podobně.

          Kolegove maj Fenix 6 a meli navolenej konkretne bezecky trenink, kde jim to rikalo „dnes se jen volne vybehnou“ nebo „do ted jsme se věnovali vytrvalosti, tak zrychlime“ a mel tam nejaky 15s sprinty atd.

          Proste ne jeden trenink, ale dlouhodoby treninkovy plan, ktery se nějak vyvíjí.

          A o to mi jde. K tomuhle se dokazu dostat bez hodinek? Případně si muzu pujcit od taty na zaregistrovani fenix 3, abych se k tomu dostal. Na samotny trenink pouzivam svoje staricky Suunta.

          Diky!!

          0 0
          • ch77  

            Tréninkové plány jdou najít jen na PC na Garmin connect. V aplikaci na telefonu se mi taky nezobrazují.

            0 0
            • Venda  

              Jo tak. Tak to musim jeste najit PC… :-(

              0 0
              • ch77  

                Tak se mi ukazují i když se přihlásím na mobilu, ale přihlásím se přes prohlížeč. Ta jejich aplikace je osekaná.

                0 0
                • Venda  

                  Jj, uz jsem se tam dostal. Moc diky!!!

                  A jeste mě zajímá. Garmin pracuje s peti zonami tepu. Jsou dve moznosti počítání. Bud se odecita klidova tepova frekvence nebo ne. A tedy kdyz je max 200 a klidovka 50, tak je 50% 100 tepu nebo 125 tepu (200–50)*0.5+50. Nevite s kterou Garmin pocita?

                  0 0
      • Mamoulian  

        Jak píše Sipal, není to nutné, měl by ses k nim dostat po registraci na Garmin. Ale nebude to asi moc k ničemu. Leda si to přepsat přizpůsobit nějakému jinému sport testeru.

        0 0
        • Venda  

          Právě že starej sporttester mam, tak bych chtel vyzkouset jen ty plany. Ale zatim jsem se k planum nejak nedostal. Zkusim oslovit kolegu, co ma i ty hodinky, aby mi to ukazal.

          0 0
    • Mamoulian  

      Přestaly se mi synchronizovat tréninky z plánu. Včera sem chtěl vyrazit,dám na hodinkách Tréninkové plány a tam byl poslední z předchozího dne.Někdo stejný problém?

      0 0
      • Sipal  

        Odeber hodinky v Garmin aplikaci a znova je připoj, mělo by se to snovu syncnout.

        0 0
      • Hosta  

        Mě včera provedl to, že po spuštění naplánovaného 1hodinového tréningu začal odpočítávat 2hod :-) Překvapil mě.

        0 0
    • Lukster  

      Ahojte, reaguji plány nějak na to, jak si vedete? To znamená takový virtuální trenér? Je to nějak interaktivni? Díky!

      0 0
      • Hosta  

        Mám GarminEdge820 a plán je v fixní, nic se nemění a není ani žádná odezva. Kolega má nový Fenix6 a dal si běžcký plán a ten aktivně upravuje tréningy a vyhodnocuje. Na začátku ho testnul a teď ho jeho cepuje virtuální kouč. Běžecké tréningové plány jsou propracovanější a je jich více. Nestěžuji si, jenom konstatuji. Čekal jsem, že bude třeba po nějaké fázi odezva formou zprávy, absolvoval jsi vše naplánované, jen tak dál… No, ikdyž to vlastně vím, tak mi to nemusí psát:-)

        0 0
    • Hosta  

      Tak se mi blíží konec tréninkového plánu. Vyvstává otázka: „Co pak?“.

      Co kdo plánujete po dokončení plánu?

      0 0
      • milan.v  

        Jezdit bez něj?

        0 0
      • karf  

        Taky mě to na konci května čeká. Hrozně se těším, že si vyjížďky užiju jako společenskou událost. I když to znamená jezdit v zóně 3, kterou mi nikdy trénink nedoporučil a kterou se nikdy nikam neposunu. Asi teda si předem dám dobu, kterou strávím bez plánu, ale budu to dělat kvůli hlavě. Taky se snad už rozjedou jiné aktivity, jako třeba plavání.

        0 0
        • Hosta  

          Jak jsem se již přiznal, tak jsem nedělní vyjížďky s kámošem v zóně 2 nevydržel. Všechny co jsem jezdil sám nebo s dcerou, jsem se snažil zonu dodržovat, ikdyz mi dcera v kopci ujižděla.

          Proto jsem hodil dotaz, co kdo plánuje pak.

          Já zvažuji, drzet nedělní tripy bez zónoveho omezení a v týdnu dát nejaky intervaly a popřípadě jednu zonu2. Cítím, že se půjde ještě zlepšovat, kámoš je na tom líp a furt mi ujíždí, ale už se začíná jazýček vah vyrovnavat, proto nechci úplně vše vynechat, když jsem mu začal dýchat na záda 

          0 0
    • Motyll  

      Pořeboval bych si postavit vlastní trénik na tranažer, kde bych definoval čas úseku, rozsah kadence, rozsah srdečního tepu. Lze něco takového na Garminu?

      0 0
      • Forester  

        ano, bez problémů ve webovém rozhraní Garmin Connect/Trénink nebo v mobilní apce/Tréninky. Používám, nahraji do GE830 a pak jezdím na trenažéru/válcích.

        0 0
      • jaja01  

        jde to, s tim omezenim, ze muzes mit jen jeden typ cile, tzn. bud jen kadenci nebo jen srdecni zonu

        0 0
        • Motyll  

          Díky, to jsem tam našel. Jenže já bych právě potřeboval trénink dle všech zmíněných parametrů. Pokud to GC neumí, víte o alternativě?

          0 0
          • milmat  

            Trochu uchází k čemu je dobré, respektive jak to chceš celé uřídit. V každém případě máš až 10 hodnot, které můžeš zobrazit na jedné obrazovce Garmin Edge. Nejlepší je si koupit wattmetr a trénovat podle něj.

            0 0
          • Forester  

            Moc tomu nerozumím. Trénink jedeš dle wattů, tepů, rychlosti nebo třeba kadence. Ty ostatní údaje jsou doplňkové.

            Jak je zmíňeno nade mnou, zobrazit si můžeš údajů, kolik xhceš, ale řídit se můžeš dle jednoho.

            0 0
          • jmaselnik  

            V tréninku můžeš mít časový interval a jeden cíl, tzn. výkon, tep, kadenci nebo rychlost. Když pojedeš na výkon, můžeš si pro účely tréninku nastavit alerty kadence i tepovky. Není to úplně ono, ale použít se to dá.

            0 0
            • Motyll  

              Rozumím, že řídit to přes watty je nejsnadnější. Wattmetr ale zatím nemám. Zadaní jednoho tréninku viz obr. Do Garminu jsem to přepsal čas / kadence a tep budu tedy hlídat dle papíru.

              Každopádně díky všem za rady, tohle jsou pro mne nové věci.

              0 0
              • jmaselnik  

                mně teda ten trénink s papírem moc nekoresponduje. A kdybych mohl radit, řídím trénink podle tepů a kadenci podle papíru. BTW ke každé položce tréninku můžeš přidat poznámku, která se Ti na začátku intervalu zobrazí, takže do papíru se nemusíš dívat vůbec :-)

                0 0
                • Forester  

                  Jen dotaz k té poznámce. Opravdu se ti zobrazuje? Já jsem si myslel, že se zobrazí, ale na GE830 se mi tedy nezobrazí. Pouze typ aktivity (zahřátí, rege, kolo, …), její délka (případně vzdálenost) a pak zóna (tepovka, watty, kadence, atd.). Poznámka bohužel nikdy :-(

                  0 0
                  • jmaselnik  

                    dole na displeji bys měl mít takovou šipečku, když potáhneš nahoru, zobrazí se Ti poznámka a další krok v tréninku

                    0 0
                • Motyll  

                  Máš pravdu, prohodil jsem screeny, proto to nekoresponduje. Díky za doporučení, předělám to na tepy.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Je to tim, ze nemam PRO verzi hodinek Fenix, nebo opravdu Garmin nabizi jen 3 typy planu pro hodinky? 5k,10k a half.

      Chtel byc dostat plan pro maraton do hodinek a podle toho behat, ale Garmin ma jen tyto 3. Na webu pak ma jeste dalsi, ale ty nejdou odeslat do zarizeni.

      0 0
      • Mirec.K  

        S Pro to nič nemá. V hodinkách je proste niečo, nastavíš v Connecte maratón a on bude aktualizovať cez kalendár zariadenie. Nič netreba nikam posielať.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo, uz tomu rozumim. Tyhle se nezobrazuji ve Widgetu „Trener Garmin“ ale v kalendari. Ale to neni nic proti nicemu, dulezite je, ze zobrazi upozorneni pred spustenim aktivity.

          Diky za radu, to jsem nevedel.

          0 0
    • Kratter  

      Zdravím. Vyznáte se někdo v garmin tréninkách a garmin zónách? Proč se v názvu i popisu zmiňuje zóna 6, když nikde v rozepsaných krocích zóna 6 už není?

      0 0
    • RUSH  

      Nastavil jsem si v Garmin connect Treninkový plán. Ten jsem poslal do Edge, kde jsou v sekci Trénikové plány vidět jednotlivé tréniky.

      Chtěl jsem některé tréninky z Treninkového plánu absolvovat na trenažéru. Mám Edge 530 a trenažér Elite Suito-T..Myslel jsem, že trénink intervalů z toho plánu bude na trenažétu probíhat ERG módu. To se mi ale nepodařilo.

      Buď jsem zapnul aktivitu Uvnitř a pak jsem v Najít trénink žádný trénink nenašel (prázdno).

      Nebo jsem v Treninkových plánech vybral daný trénink, ale ten na trenažéru neprobíhal v ERG módu.

      Poradíte mi někdo?

      0 0
      • Pety  

        Máš Suito v Edge připojený jako trenažer ? Ne jen jako čidla ?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.