Tréninkové plány Garmin na chytrém trenažéru

7 nepřečtených
  • kapo22

    Zdravím,

    Přemýšlím nad cyklotrenažérem, který bych primárně používal na tréninkové plány z Garminu. Neplanuju jezdit hodiny krajinou podle Zwift/Rouvy ale jen 2–3× týdně hodinu trénink dle plánu.

    Na hloupém trenažéru jsem dle požadované intenzity upravoval odpor páčkou a bylo vyřešeno. Na chytrém žádná páčka není, tak nevím, jestli si to nějak můžu volit jinak nebo to třeba můžu nějak poslat do trenažéru a ten mi sklonem vynahradí odpor.

    Řeším docela hlučnost a tak přemýšlím, jestli drahý hloupý trenažér nebo levný chytrý.

    Máte s tím někdo prosím zkušenost?

    Díky :-)

    0 0
    • Doyle  

      Jedině drahý a chytrý je to nejlepší, co můžeš dnes mít.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • ladys  

      Garmin to umí řídit, najdi si vlákna k chytrým trenažérům a studuj…

      1 0
    • Milkis  

      Na chytrém trenažéru odpor nastavuje trenažér sám podle údajů obsažených v tréninkovém plánu, resp. podle dalšího nastavení trenažéru. Zda existuje drahý, avšak hloupý smart trenažér, netuším. Spíše bych řekl, že nikoliv. Ten můj (Tacx Neo 2T Smart) je chytrý dostatečně, Tréninky lze z Garminu importovat i vytvářet nové podle sebe. Stejně tak, ale netuším, zda lze koupit levný, avšak chytrý trenažér. Otázkou samozřejmě je, co podle výše ceny je pro Vás drahý a levný trenažér.

      0 0
    • Kubasan  

      Mám čerstvě Elite Suito T, zatím zkouším různá stoupaní z aplikace Elite. Trenažer v těchto stoupáních přidává malinko větší zátěž než asi v reálu je. Některá stoupání jsem jel i v reálu a byla snadnější :D Zkoušel jsem nějaký trénink z aplikace Elite i z Garminu. Mám Edge 840. A buď ti odpor automaticky reguluje trenažér dle vybraného tréninku nebo si to případně můžeš korigovat sám na Edgi, pokud to je příliš náročné :D

      0 0
    • Prazak0  

      Pro velkou část lidí na těch pár hodin týdně na trenažéru moc nezáleží. Není podstatné, aby ukazoval watty co nejpřesněji. Je dobré moci sledovat výkon – třeba snímáním rychlosti a trénink řídit dle tepu. Samozřejmě u tepu počítat se zpomalením, takže na kole měřit i tu intenzitu třeba přes tu rychlost. Pak není problém si trénink nastavit, aby byl dle nějakého plánu, např. v nějaké stanovené intenzitě, nebo na vytrvalost atd.

      Kdybych zvažoval investici, tak hloupější trenažér a měření wattmetrem na kole. Ale i levné trenažery, někdy po dokoupení nějakého měřidla, umí měřit watty dle výkonové křivky. Dle mého názoru na struktuře toho tréninku zas tak nezáleží. Víc jde o psychickou stránku. Mě vadí bezduché šlapání, takže to měření má motivační význam. Asi jde jezdit jak ve vyšších intenzitách, různé intervaly a nebo na vytrvalost v pásmu Z2. U trenažeru bych koukal i na šlapání, aby měl dobrý přirozený odpor, podobně jako jízda venku.

      0 0
    • kapo22  

      Drahý hloupý myslím tteba Elite Qubo s Elastogelovým válečkem pro nízkou hlučnost. Když k tomu koupím plášť a redukci na pevnou osu, jsem skoro na ceně, kde začínají chytré trenažéry třeba Elite Turno, Tuo nebo Decathlon. Kazetu mám, takže tu bych nekupoval.

      Dřív jsem měl hloupý trenažér a bylo to až na hluku v pohodě. Pustil jsem si k tréninku seriál nebo cyklokros a hodina utekla jak nic. Teď už je ale z domu nenávratně pryč, tak přemýšlím o náhradě. Na to mé ježdění mi v zásadě stačí jenom tep, rychlost a vzdálenost. Doma bych určitě našel snímač na zadní náboj, takže o výstupy bych měl postaráno.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.