• Krejca

    Máte ho někdo? nebo nějaké zkušenosti z testování? A co vás stál?

    Dík

    0 0
    • maxipes-fik1  

      Necelý měsíc zpátky jsem na něm dal při testování tak 5km. To kolo je Mercedes. Nemyslím jen kvalitou nebo osazením (za tu cenu bys jistě našel mnohem lepší). Myslím tím hlavně charakter jízdy. Spousta pohodlí, nicméně pořád ještě dost sportovní a živý. Je to kolo, na kterém si umím představit dát celodenní těžký výlet, pak večeři a potom se jet ještě jen tak pro radost projet do západu slunce, zatímco ostatní parťáci si budou marně rovnat záda.

      Většinu km najezdím díky svým časovým možnostem na krátkých vyjížďkách do 40 km (takže jezdím 29" ht a měnit nebudu), ale kdybych hledal něco na dlouhé celodenní toulky krajinou, bude tohle jeden z favoritů a klidně bych skousnul i to horší osazení oproti konkurenci.

      No ale na to, že jsem na něm strávil sotva 20 minut jsem už asi napsal dost. :-D

      0 0
      • Krejca  

        Díky ,většinou jezdím to co ty a právě zvažuju 29 začal jsem u HT ,ale tohle kolo se mi vysloveně líbí.

        0 0
        • maxipes-fik1  

          Je to něco za něco. Jel sem na něm stejná místa jako jezdím na svém HT. Tam kde tě to na HT láká přizvednout se ze sedla a protáhnout se přes horizont ve stoje naplno, tam tě RF nechává v klidu a naopak si užíváš tu pohodu, že kromě šlapání vlastně vůbec nic nemusíš. A tak je to všude. Když si během dvou hodin po práci potřebuju vyčistit hlavu, tak by mě to asi trochu nudilo a na těch pár celodenních výšlapů do roka trochu nepohodlí skousnu. Ale jestli si ho někdo kolem mě nakonec pořídí, už teď vím, že mu ho budu nechutně závidět. :-)

          0 0
          • Krejca  

            A pocit z houpání? jak tu píše kolega?

            0 0
            • maxipes-fik1  

              No houpalo se to. Ne moc, ale dupat do toho jako na HT prostě nelze. Sice se to dá různě škrtit na tlumiči, ale hádám, že by mě asi moc nebavilo tam pořád šátrat a stejně to měl pořád naplno. I při tomhle nastavení bych si uměl představit celodenní svezení.

              Na druhé straně jsem tam zkoušel i další fully a přišlo mi, že když už full, tak tenhle. Chrtí fully mi nějak nedávají smysl a příšery se 150 mm zdvihu mi přijdou dobré tak akorát na to, abych na ně domontoval motor.

              Jezdil jsem tam třeba i SuperFly v podobné specifikaci nebo Zaskara 100 na 29" a přesto, že třeba SF je na první pohled hodně podobné kolo, projev je totálně jiný.

              0 0
    • Jetson  

      Já testoval loni přes víkend nějaký top model a pro mne to byla houpačka. Ať jsem foukal tlumič (RP23) a nastavoval jak jsem chtěl. Pravda, že to kolo přímo říkalo: „Ještě ten balvan, ještě tenhle kořen“. Pocit, že s mou chatrnou fyzičkou odevzdávám část energie do houpání, mne ale dovedl k Brainu.

      0 0
      • Krejca  

        A mel si Rumblefish 2013 nebo něco jinýho?Můžeš upřesnit tvý současný kolo?

        0 0
        • Soreno  

          Já ho testoval teď na testovacím dnu treku v ČB podívej na stránky jezdí s tím snad po celej republice. Houpe se? no je to ful :-) – já jsem přistupoval k 29, že jí nepotřebujem ale po pojetí tohodle fulu jsem řek, že klidně bych si jí pořídil. Přesně jak se píše nahoře celodení výlety a neřek bych, že se to houpe víc než moje stávající kolo. Jediný co mi kazilo radost byla vidlice od foxu, která se vysrala a přestala tlumit. Sám prodejce přiznal, že to prostě teď tyhle modely vidlic dělaj – takže bych šel do nejnižšího modelu, kde je RS (no i kvůli ceně) :-).

          0 0
        • Jetson  

          Neměl jsem 2013, spíš 2011 (ale nevím přesně) komplet na XT.

          Moje současný je v profilu.

          0 0
    • Seky  

      Vlastním loňskej model. Letošní jsem jezdil jen jeden víkend na testování, cca před 2 týdny, najeto na něm mám tak 10 km. Testovačka měla CDT tlumič a vidli a zaplať bůh, že mám loňskej model s Revelatinonem a RP2. Jinak je to naprosto stejný kolo, osazení prakticky totožný a rám úplně stejnej. Já mám teda toho nejlevnějšího Rumbla, ale nesednul mi Sram (hlavně brzdy), tak jsem vše přeházel na SLX a maximální spokojenost.

      Co se týče jízdních vlastností. Srovnávat to s HT je blbost, tohle je Trail-bike. Pokud se rozhoduješ mezi HT a fullem zkus si ještě Superfly 100. To má XC geometrii a menší zdvihy a tolik to nehoupe.

      Jinak Rumble houpe (jako každej full), když teda neumíš šlapat do kulata, to pak se zapnutým propedalem prakticky nehoupe. Ale kdo umí opravdu šlapat do kulata? Taky je třeba vzít v úvahu, že sice něco stratíš houpáním, ale hodně ušetříš na zpracování otřešů od terénu. Pro mě rozhodně větší benefit než nějaká minimální ztráta houpáním. Ale tohle je hodně o hlavě, jak to překonáš není co řešit, ale spousta HTčkářů to nekousne. Pak se jim zdá, že houpe i Epic (kolo, který já nazívám měkým HTčkem).

      Jinak Rumble není žádnej XC chrt, je to kolo na pohodový brouzdání krajinou (chtěl jsem napsat pohodový Loudání krajinou, ale na Loudačku to opravdu není). Například minulý víkend jsem si na něm maximálně užíval Singltreky, jo je znát, že do nějakejch utaženejch obraceček, je to trošku delší, ale to bude hlavně mizernou technikou jezdce.

      Na tom kole mě hlavně fascinute to pohodlí jak psal maxipes-fik, na tom kole můžeš sedět jako pytel hoven, všechno projedeš a nic necejtíš, záda ti hodně poděkujou.

      0 0
      • maxipes-fik1  

        Tos trefil naprosto přesně. Jak pohodlí, tak to šlapání. Sám musím uznat, že když si s tím člověk dá nějaký výšlap, tak sice má pocit, že mu to houpání kus síly sežere, ale když je pak nahoře, uvědomí si, že právě díky plynulosti jízdy (a tedy i šlapání) na tom nenechal o nic víc energie, než na udrncaném HT.

        0 0
      • Krejca  

        Myslíš že i ten zadní tlumič není dobrej? Neměl si možnost porovnat to ve stejný kategorii třeba se Specializetem?Tu­ším Stump?

        0 0
        • Seky  

          Jo Stumpa FSR jsem jel, ten má o trošku vyšší zdvih 130mm. A jak Spešly nesnášim, tak musím uznat, že to je super kolo. Rumble má trošku jinou geometrii, ale FSRko nijak nezaostává, jen je trošku jiný. Určitě bych ho zařadil do výběru.

          Jel jsem i Cambera, nebylo to špatný, ale tomu kolu prostě něco chybí, mě to přišlo takový nezajímavý, bez nápadu, nevím úplně jak přesně to popsat. Vzhled je hroznej, obzvášť naživo.

          0 0
    • Johnnyxjr  

      Mrkni sem

      Vážení příznivci cyklistiky,

      jak jsem již v minulém týdnu informovali, ve dnech 10. –12. 5. 2013 bude probíhat TESTOVÁNÍ kol TREK.

      Pro úplnost posíláme seznam testovacích kol.

      Pro účast na této akci je třeba se zaregistrovat na některý ze tří dnů. Pozor NEDĚLE je již takřka obsazená (ještě ccá 5míst pro testování)

      10 a 11téhob května bude TESTOVÁNÍ probíhat přímo u prodejny EURO BIKE Praha

      12tého května pak pro omezený počet zájemců pořádáme hromadnou vyjížďku v oblasti Kokořínska, kam Vám přivezeme testovací kola. Na místo doprava vlastní.

      Adresa: Penzion Malba, Kokořínský Důl čp. 38, Kokořín okr. Mělník, 277 23

      SEZNAM TESTOVACÍCH KOL

      velikost

      TR-Fuel EX 9 2013 17,5

      TR-Fuel EX 9.7 2013 19,5

      TR-Remedy 8 2013 17,5

      GF-Lush 29 2013 17

      GF-Cali SL WSD 2013 18,5

      TR-Lush S 2013 17,5

      TR-Lush S 2013 16,5

      GF-Superfly 100 AL Elite 2013 23

      GF-Superfly 100 Elite SL 2013 17,5

      GF-Superfly 100 SL-2013 19

      GF-Superfly 100 SL-2013 21

      GF-Rumblefish Elite 2013 17

      GF-Rumblefish Elite 2013 19

      GF-Rumblefish Elite 2013 21

      TR-Madone 5.2 C 2013 56

      TR-Madone 5.2 C 2013 58

      TR-Madone 5.2 C 2013 60

      TR-Domane 6.2 C 2013 54

      TR-Domane 5.2 2013 56

      TR-Domane 6.2 2013 58

      TR-Slash 7 2013 18,5

      Fuel EX 8 2013 18,5

      Domane 4.5 2013 58

      Domane 4.5 2013 60

      Domane 4.5 WSD 2013 52

      SuperFly 100 AL Elite 2013 17,5

      SuperFly 100 AL Elite 2013 19,5

      SuperFly 100 AL Elite 2013 21

      Lush 29 SL 2013 17

      SuperFly 100 Carbon 2012 21

      0 0
      • Krejca  

        Jo už jsem psal prodejci u nás,když jsem tam byl říkal že ty testovačky bude mít i tady,určitě si na to chci sednout ,je to aspon podle mě za kolo i tak dost kaček.

        Jinak děkuju za názory,v podstatě se na kole chci trochu narovnat a zpohodlnět a po vašich názorech se mi začíná strachy klepat rozpočet :-)Na ty Foxe taky sliším čím dál víc kritiky ,tak jedině zkusit výměnu už u prodejce.Nebo juknu po 2012ce

        0 0
        • maxipes-fik1  

          No ale nezapomeň, že je to G2 geometrie vidlice. Vyměnit ji za normální sice technicky lze, ale změní to geometrii kola a to docela výrazně.

          0 0
    • tm  

      Podobné dileme řešil loni Seky, proto pouze zopakuju co jsem psal jemu o modelu Rumblefish 2012:

      • vyborny stroj na celodenni brouzdani krajinou cestou necestou, pricemz to„necestou“ mu jde lip
      • maraton na nem lze odjet velmi pohodlne, kdo si koupi tohle kolo vetsinouneaspiruje na top ten
      • vyjezdy – jak vysoko: je to 29, takze jsou spis limitem sily jezdce, nezze to klouzne nebo se postavi na zadni.

      jak rychle: normalne, ale zapomen ze v pulce krpalu nastoupis skupine k uniku. Nastoupis, ale nezrychlis ani neujedes, jen se rozhoupes

      Moje osobni doporuceni: pokud nemas za barakem vysoke kopce plne tezsich trailu, nebo mas ambice obcas rychleji objet nejaky zavod, bude bohate stacit Superfly.

      0 0
      • Krejca  

        V čem je superfly jiný?

        0 0
        • tm  

          No asi základní rozdíl je v určení a s tím souvisejícími konstrukčními úpravami a zdvihy.

          Rumblefis = trail bike = vyšší zvihy + bytelnější kontrukce = vyšší váha

          Superfly = cross country = nižší zvihy + jiné tlumiče(bez DRCV) atd = nižší váha

          0 0
        • maxipes-fik1  

          Je tužší, není to taková žehlička. Posed je nataženější, víc do sportu, míň relaxu a pohodlí.

          Těžko se to vysvětluje, chce to na ty kola si sednout nejlépe hned po sobě. Když SuperFly, osobně bych raději volil HT.

          0 0
          • Krejca  

            Na ty testovačky se určitě chystám,třeba se vrátím k původní myšlence 29HT a to se mi do toho míchnou zas i jiný značky.

            0 0
        • Seky  

          V zásadě ti to popsal TM. Podle mě si musíš odpovědět na základní otázku a tou je: co chceš? Rozdíl mezi Superflyem 100 a Rumblefishem, na papíře vypadá jako nicotný. Člověk by si řekl, že u Treku se úplně zbláznili, když udělali Suprflye se zdvihem 110mm a Rumblefishe se zdvihem 120mm. Na papíře se zdá, že ten 1 cm zdvihu nemůže nikdo ani poznat, ale věř mi, jsou to dvě, zcela odlišný kola.

          Superfly 100 je rychlý a relativně lehký XC, kdežto Rumble je 14 kg, těžkej trailovej tank co schroustá na cestě neskutečný věci, ale to 1,5 kg váhy je znát. U Rumbleho mi hodně pomohlo přezout gumy, ty sériový jsou příšerně těžký. Dal jsem tam NN SS a rázem jsem uspořil 0,5 kg a to je hodně znát.

          Rumble je takovej hravější, velmi ochotně jde do zatáček (teda na 29"). Jezdit na něm z kopce je vyloženě za odměnu :-) Do kopců je to trošku o fizičce, ale opětovně se mi potvrdilo, že na některjch kopcích jsem rychleší, když tlačím a předbýhám i kolegu cojezdí na HT. Rumble rozhodně není pro někoho, kdo kouká na tachometr a honí průměry, tohle mě přešlo ve 20, Rumble je o pohodě a radosti z jízdy.

          Závěrem bych ti asi doporučil, navštívit testovačky a né jednou. Ujasnit si co chceš jezdit a jakým stylem a pak si ve finále, to co si vybereš půjčit na víkend, aby ses ujistil, že to je opravdu správná volba.

          0 0
          • Krejca  

            A pujčí to někdo -myslím prodejce – na víkend? To se mi až nezdá.

            0 0
            • Azmir  

              Odkud si, v Ostravě i Praze jsou testovačky něčeho celkem často, jestli si někde mezi, tak to bude asi horší.

              0 0
            • Seky  

              Dobrej prodejce ti ho na výkend proti záloze půjčí. Když ho nebude mít jako svojí testovačku na krámě, tak si může prodejce půjčit testovačku od Brettonu (dovozce). Teoreticky to nemusí být na víkend, protože ty testovačky od Brettonu objíždějí republiku, tak spíš budeš mít štěstí mezi týdnem. Zkrátka chce si to půjčit aspoň na dva dny, aby sis mohl pohrát s nastavením.

              Případně teď bude test centrum TREKU na Singltreku u Kyselky, tak není nic jednodušího než si tam zajet a zařádit si s kolem celej den na Singlu, půjčovný na celý den, bude stát něco kolem 600,– a dostaneš voucher na asi 500,– pro nákupu novýho kola, takže půjčovný za nula, nula prd.

              0 0
    • tm  

      … a cena? Zalezoi na Tvem prodejci. Kolik si usmlouvas, za tolik bude.

      0 0
    • PatrikL  

      Ako tak pozerám, dosť tu riešiš pohupovanie. Tak zaraď do výberu Trance, to ide do kopca dobre a z kopca to je fajn tiež :)

      Test aj s nejakými meraniami a konkurenčnými modelmi je napr. tu http://www.pdfmagazines.org/…04–2013.html

      0 0
      • Krejca  

        Pokukuju ale po 29. 26 mám doma i když HT

        0 0
        • PatrikL  

          Hej jasné, myslel som že iba 29" pozeráš. 26" by som neradil :)

          0 0
          • Krejca  

            Ty to je ale kolo za 100,to je už dost mimo moje koleje :-)

            0 0
            • PatrikL  

              V tom teste bol najdrahší model, ale tento je o dosť lacnejší a dá sa povedať že sa aj o dosť viac oplatí

              http://www.mojekolo.cz/…-29er-1–2013

              0 0
              • Krejca  

                Taky to vypadá zajímavě,někde na něj kouknu,dík

                0 0
              • Krejca  

                Osazení podobný jak na TREKU a zase ta foxka,ale alternativa to je.

                0 0
              • Milvus888  

                hrozně hnusný kolo

                0 0
                • Jetson  

                  Pokud se tu řeší rumblefish, tak se asi tazateli tenhle design zamlouvá.

                  0 0
                  • Krejca  

                    Mě se líbi Rumb ale reakce byla evidentně na Gianta

                    0 0
                    • Jetson  

                      A nepřijde Ti to podobný look?

                      0 0
                      • Krejca  

                        No ten Giant je hodně pokroucenej,navíc treka jsem viděl v obchodě a tam se mi líbil víc než na fotce.Chystám ho testnout na singlu tam bude test centrum a tomu dám víc než vzhledu.A navíc porovnám se superfly.

                        0 0
                        • Azmir  

                          Tak to jsem zvědavý co na ně řekneš, mi se fakt nelíbilo ani jedno :)

                          0 0
              • Seky  

                Tohle je kolečko, ktrerý bych rozhodně moc rád někde testnul.

                0 0
    • TeryPV  

      Zrovna v sobotu jsem se na něm projel. Pohodlí, jak už někdo napsal, jak v Mercedesu:) Sedí se na něm dobře, opravdu je pohodlné, je super na hore kopcom, po rovinkách rozbitějším terénu, ale jako Trail Bike mi to nepřišlo. Takové kolo bych si pořídil na celodenní výlety krajinou, na pohodu, pohodlí, ale na techničtější ježdění asi ne. Jak říkám, nadchnul mě pohodlným posedem a příjemnou jezdivostí, ale zklamal obratností a i tlumením větších nerovností, i když to může být otázka nastavení. Určitě se na něm projeď, jen tak zjistíš, co je to za kolo :)

      0 0
      • Seky  

        Ono o tom technickém ježdění má každej jinou představu :-)

        0 0
        • Krejca  

          Začínám se už na dálku přiklánět k Superfly.

          0 0
          • Krejca  

            Jen to lehce oživím,mám za sebou testovačku na Superfly 100 al Elite a mám rozhodnuto :-)

            to kolo chci :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.