• Kája4

    Ahoj,chtěla bych se zeptat,na Vaše zkušenosti s Trek remedy a Trek Slash,nevím pro který se rozhodnout.Víkendy jezdím spíš bikepark,přes týden les.(popřípadně enduro závody)Bohužel test bike jsem ve vel.S neviděla­.Jestli tedy máte někdo zkušenost s oběma typy a nebo jakékoli rady…Popřípadně jiné typy kol.Předem díky za rady.

    0 0
    • Tomas76  

      Remedy není ideální kolo do bikeparku, Slash je určitě vhodnější. Na běžný terén je zase univerzálnější Remedy. Jiank Slash se dá zapůjčit na test v 17.5" (ideálně nad 170cm), v 15.5 v ČR určitě není.

      0 0
    • Radyn  

      Mám letošního Slashe, a je to bestie která s ledovým klidem požere i opravdu velkej bordel, do bikeparku se není o čem bavit, tam Remedy moc nepatří. Určitě se není třeba bát toho, že by to kolo nebylo obratný, jak jsem četl někde tady ve fóru „že s ním asi nepujde kličkovat mezi stromy“ :D Jinak dávám na něm s prstem v nose i přes 70km výlety, je to hodně pohodlnej bajk a jede až překvapivě parádně i do kopce. Osobně se nebojím zapochybovat, že Remedy může těžko nabídnout něco navíc člověku, který je zaměřen na drsnější ježdění v lese a bikepark. Slash prostě i to „bežný ježdění“ zvládá v podstatě stejně jako můj přechozí 120mm Giant Trance X, a když přijde sjezd, tak se to na něm dá pálit velmi sebevědomě… Co by ale mohlo někomu vadit je lineární DRCV tlumič. Při větších skocích jde docela snadno na doraz, na druhou stranu díky té linearitě fakt žehlí neuvěřitelně a nebojím se jít do všecho po hlavě, stačí se jen pevně držet :) Celkově ti Slash prostě posune limity uplně jinam. Konkurencí mu můžou být Santa Nomad (šíleně drahý), YT Capra (celkem ošklivý), Orbea Rallon, Commencal Meta SX (jen růžová to může být)…

      0 0
      • Matysak1  

        taky se rozhoduju mezi Remedy a Slashem. U Slashe mám trach z posedu na celodenní vyjížďku (cca 100km). Je citelný rozdíl po otočení excentru do „xc modu“?

        0 0
        • saintjv  

          Pokud nehodlas ujet tech 70km za 2 hodiny tak bud uplne v klidu:)

          0 0
          • Šaragľa  

            Ahoj. Som šťastným majiteľom Trek Remedy 8, 2014, 27,5. K biku ti viem povedať toľko: Laicky povedané Remedy je veľmi pohodlný „xc bike“, ktorý je vo svojej koži na lúkach, singloch, poľných cestách, lesných cestách,sem tam nejaký malý skok, šotoline atď. Čo mňa osobne najviac prekvapilo tak vec, že na to aký je to pohodlný bike je to fakt strela vo výjazdoch a trakcia zadného kolesa pri stúpaní po rozbitom teréne je uplne super. Som s ním maximálne spokojný a fakt sa na ňom dajú dávať výjazdy aj do 100km. No na druhej strane jazdil som 7 rokov DH a nakolko viem aké vedia byť rozbité bikeparkové liny určite by som ho do bikeparku nebral! Nie je to jednoducho bike do bikeparku. Slash je čistokrvné enduro, na ktorom si zajazdíš aj v bikeparku, no má to už 160mm zdvih a to sa mi už zdá na výjazdy do prírody trošku veľa. p.s. Zváž ešte aj cenu, pretože Slash je o dosť drahší.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.