Trek 8000 nebo Gary Fisher Big Sur Disc

47 nepřečtených
  • Ladin

    Ahoj, předem se omlouvám za založení nového příspěvku, ale potřebuji poradit s výběrem kola. Nemohu se rozhodnout mezi Trekem 8000 http://www.mtbs.cz/katalog08.html?… a Gary Fisher Big Sur Disc http://www.mtbs.cz/katalog08.html?… . Cena je kolem 32.000,– Kč u obou. Co se týče velikosti, tak měřím 183 cm, bude mi vyhovovat 19.5? Díky

    Anketa: Trek 8000 nebo Gary Fisher Big Sur Disc

    25x
    57%
    0 0
    • Tomcat  

      No bral bych Garyho díky Foxe a protože Gary je promne legenda která furt Treku do vývoje kecá

      0 0
    • Ladin  

      hmm, 2:2, zatím remíza

      0 0
      • pižmoň  

        jako celek jsem pro geryho,ziskas dobrou vidlu i ram slusnou sadu i zbytek ktery casem muzes lehce poladit

        0 0
    • GaryFisher  

      nemozem inak hlasovat ako za GF :) …ram, vidla

      0 0
    • Balvan  

      tezky rozhodovani. designove se mi zase vic libi Trek:) budes kupovat v bike parku? toho treka mi tam nabizeli misto scotta, ale uz byl nad muj financni limit

      0 0
      • Ladin  

        jj, v BikeParku. Také jsem chtěl původně Scotta, ale ty už nikde nejsou. A co si chtěl za scotta, scale 50? Jedině si nechat ze 60, kterou ještě mají  udělat dle výbavy 50 a rozdíl doplatíš. Jinak zatím koukám, že více se dle komentářů zamlouvá GF, ale Trek zase vede v anketě.

        0 0
    • vysmátej bajker  

      Gery je trochu delší(není tolik obratný oproti Treku ale zase lépe drží stopu,dá se to poladit),rozhodoval bych podle geometrie,rám je základ to ostatní se dá časem vyměnit.

      0 0
    • MTBTUBE  

      Mně jako majiteli TReka 8000, nezbývá  nic jiného, než ho vřele doporučit. Abych řekl pravdu mám ho necelý týden, ale stejně si myslím, že bude lepší než GF a vybírat kolo ve stejný cenový relaci podle vidlice-no nevím. Sice budeš mít lepší vidlici (né-li stejnou), ale za to „horší komponenty“. Měřím 182 a perfektně mi padne 19,5-pozor když jsem si ho kupoval, tak jsem byl upozorněn na fakt, že už jich na centrálním skladu ASI moc nebude. Jinak designově je úplně někde jinde než GF. Když tak přikládám foto-foceno narychlo v předsini.

       

      PS:Na treku je REba SL, tak si tady fóru přečti dojmy z této vidlice a rozhodni se.

      0 0
      • Ladin  

        Díky, to jsem potřeboval slyšet :o) Koukám na tu tvou sedlovku, máš tam ještě nějakou rezervu?  Měřím jako ty, ale mám dlouhé nohy. Doufám, že ta 19.5 bude stačit. 10 let jezdím Authora „21“. Dříve mi radili 21 dnes 19.

        0 0
        • MTBTUBE  

          Ještě zbývá nějakých 9,5 cm. Měl jsem možnost zkoušet i 21,5, ale přišlo mi to až moc – necítil jsem se na tom ok, proto padla volba 19,5 a nelituji.Je to samozřejmě induvuální. Nejlepší by bylo si napřed obě velikosti „vojezdit“ a pak se rozhodnout.

          U mě to ± sedí

          0 0
    • teepeex  

      je nutny si na obe kola sednout

      dizajn nejezdi

       

      jsem pro Fishera, pnac je jezdim uz hezkych par let a geometrie Genesis je proste excelentni

      imho pochopitelne

       
      0 0
      • Tomcat  

        dizajn nejezdi ale jezdí design není jen vzhled a estetičnost i on je nositelem „použitelnosti“.

        Design Garyho je tvz Genesis Geometrya to není „o barvě“ ta nejezdí.

        0 0
        • teepeex  

          hmm, asi jsi me spatne pochopil,

          ale psal jsem autorovi tohoto vlakna a ten doufam porozumi tomu memu textu trochu lepe

          0 0
    • Hnoj  

      Rozhodně Trek a to právě kvůli vidli ! Jinak lepší výplety a kliky…

      0 0
      • Martin11  

        Vidlice není až tak důležitá (resp. je, ale rám je důležitější). Ta vidlice se dá případně vyměnit, ale Genesis geometrie od Garyho je jednoznačně lepší než TREK…

        0 0
        • Medviedok  

          ako na co… Mne sa na tom GF hlavne nepaci ta cervena ale tak to je subjektivne. Ak si pohodak a v zjazdoch drevo tak vezmi GF, ak jazdis sportovejsie tak trek (a to mam sa GF prosimpekne :)

          0 0
    • MTBTUBE  

      Přidávám foto z dnešní krátke byť velice mokré projížďky.

      Omluvte zhoršenou kvalitu snímku.

      0 0
    • Ladin  

      Tak jsem se už rozhodl, stal jsem se majitelm TREKa 8000. Všem děkuji za příspěvky a hurá do přírody.

      0 0
      • MTBTUBE  

        Jde vidět, že máš vkus. Pro jakou velikost ses nakonec rozhodl?

        0 0
        • teepeex  

          kdyby mel vkus, tak vletel do Garyho, to je snad zrejmy ne? :)

          0 0
        • Ladin  

          vzal jsem si tu 19,5 – zatím však nebyl čas to pořádně protáhnout po kopcích

          0 0
        • Ladin  

          Tak jsem to dnes projel. SUPER, konečně jsem si užil pořádné vidlice. Jenom nevím, zda jsem neměl vzít tu 21. Připadala mi ta19.5 malá.  Sedlovku mám vytaženou až k předposlení rysce. Koukal jsem na geometrii TREKA  a jeho rámová trubka má 62.5, takže dost dlouhé. 9 let jsem jezdil  na Authoru o velikosti „21“, asi jsem si na to moc zvyknul. tak jen doufám, že jsem těch 9 let byl moc nataženej a ted mám konečně správnou velikost a je jen na čase si na ní zvyknout a užívat si. Nějak jsem to v obchodně podcenil. Dal jsem na prodejce, řekl jednoznačně 19.5, tak jsem šel do ní.

          0 0
          • Balvan  

            Dneska je trend spise mensich ramu. Kolo je lehci a lepe ovladatelne. Ja mam 180 a koupil si 20" Cube a ted si rikam ze bych mozna snesl i 18". myslim ze jde pouze o zvyk, malou rezervu na sedlovce mas a to je skoro idealni velikost kola, kdyz jsi se sedlovkou co nejblize max vysunuti. Jsou lidi co k vuli tomu kupujou i delsi sedlovky.

            0 0
          • Balvan  

            Jo  a dneska jsem byl v Bikeparku a koukal jsem znovu na zivo na toho tvyho Treka a je to fakt krasavec:)

            0 0
            • MTBTUBE  

              Jukněte . kvalita mých fotek jako obvykle nic moc . . .

              0 0
            • Ladin  

              jj, krasavec to je. Aspoň mě v kopcích, až budeš projíždět na Jezeřím poznáš a dáme na Lesné pivko. :o)

              0 0
              • Balvan  

                ok;) takovejch kol tam moc nebude, obcas mi prijde skoro jako zazrak, kdyz v Krusnejch horach potkam cyklistu

                0 0
          • kubad  

            proměř si délku svého Autora, aby nebyl kratší než tvůj nový rám v 19,5"

            0 0
    • kuba-kun  

      Ahoj, mam stejny problem jako Ladin :-)… vytipoval jsem si nejdrive Scott Scale 50, ale ten uz davno neni… ted stojim pred rozhodnutim Trek 8000 vs Gary Big Sur… je tam mensi cenovy rozdil – Trek 31.100 x Garry 32.900… taky ta velikost, dnes jsem sedel na Treku 19,5" a nevim… merim 179 cm, nevim jesti pro me neni spise ta 18,5" ?? … u Garryho jina moznost nez ta 19" neni… vubec nevim, poradi mi tu nekdo?? nejaky komentar, rada… Diky

      0 0
      • kcvalin  

        Presne tohle jsem resil pred rokem a ted mam treka. Chtel jsem garyho ale ma velikost uz byla vyprodana a tak jsem sel do toho treka. Merim 190 a koupil jsem si 19 a pul. Loni jeste nedelali cleneni velikosti po palcich, jinak bych sel do 20 a pul. Pro tebe bych doporucoval 18 a pul.

        Co se tyce toho garyho, tak jsem tenkrat zkousel 19 a 21. 19 mi byla mala – tak si myslim, ze pro tebe by mohla byt vhodna.

        Osobne bych spis chtel toho Garyho, ale jinak to co mam je super, jsem s tim moc spokojenej. Ta vidle mi bohate staci a geometrie mi naprosto vyhovuje, je to raketa. Akorat jsem si se svoji vyskou koupil delsi sedlovku – tam byla 35puvodne a ted mam 40cm dlouhou. Predtim jsem jezdil autora sectora 21 a ted trek 8000 19apul mi vyhovuje mnohem vic.

        0 0
      • Evilcleaner  

        s tvou výškou určitě 18,5… já měřím 182 a mám 19,5 a musel jsem dávat hodně krátký představec (mám raději kratší posed), jinak trek je raketa, ta geometrie je taková správně živá (zvláště když tam mám krátký forbes), celé kolo je potom takové příjemně ostré a nechá se krásně vést po stopě, přesto mi nikdy nepřišlo že bych postrádal stabilitu.

        jinak gary je trochu jiná filosofie, sám si musíš určit jestli chceš spíč závodní xc ht stroj (trek) nebo garyho který má navíc velmi specifickou geo. o kterém bych teda řekl že nebude tak orientován na závody jako spíše nastaven pro co nejlepší ovladatelnost (s tím souvidí i délka posedu)

        0 0
        • kuba-kun  

          Tak vubec nevim, ale diky za radu… Treka urco 18.5

          Vetsina lidi se priklani k Treku, jeste nikoho jsem neslysel objektivne argumentovat pro Garyho… vubec nevim… asi mi to vse vyprodaj a zustanu s holym zadkem…

          0 0
          • Evilcleaner  

            podle mě neuděláš chybu ani s jedním. gary je víc exklusivní co do prodaných kusů, proto méně ohlasů. ale třeba kolega co ho jezdí v týmu s ním nemá jedniný problém. přeju štastnou ruku při výběru;)

            0 0
            • kcvalin  

              Presne tak, ja oba dva ty ramy povazuju za to nejlepsi co se da koupit jakozto hlinikovej ram, seriove vyrabenej (jeste bych tam zaradil spesla stumpjumper). Za cenu 32000 je to hodne dobry kolo. Apropo, v kterym krame to maj za tu cenu?

              0 0
              • Evilcleaner  

                tak dneska jsem byl na skok v yogi (ostrava) a všiml jsem si že je tam za takovou cenu mají, bavil jsem se i o tom s prodavačem a na závody by se přiklonil k trekovi. co jsem vypozoroval tak ten gary má kola bontr. duster, což vypadají jako pořádné all-mountain záplety.

                0 0
      • Ladin  

        ahoj, tak jak si už četl, já jsem si vybral Trek a nelituji, je to opravdu „raketa“. Já mám 19.5 a měřím 182 cm. Velikost mi vyhovuje. Jinak také jsem chtěl původně scotta scale 50, ale jsem rád, že už ho neměli, protože bych neměl Treka. A co se týče letošního modelu, tak nemá chybu. Je však pravda, že vidlice REBA SL 08, už byla v servisu. Stalo se mi přesně to, jak již bylo popsáno v jiném  threadů – odešel Lock out nebo těsnění, tak něco. Jinak spokojenost. Letos se chystán do Beskyd, tak doufám, že kolo při sjezdu z Lysé hory po žluté nezklame. :o)  Tak vem Treka a koukej šlapat.

        0 0
    • pavel69  

      obě kola jsou stejné pavel

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.