• Darkson

    a je to tu zas:-). 3 týdny spěchu z práce domu, abych viděl dojezdy etap, aspoň těch kopcovitých. treattovi tímto dávám prostor pro jeho skvělé on-line reportáže.

    osobně budu fandit Romanovi a Lencovi. Křižák tím, že poslední dobou toho moc nezajel a zdůrazňoval, že vše směřuje k Tour, sám sebe dostal trochu pod tlak a pro Lance je to údajně(:-)) poslední Tour, tak doufám, že to bude na podium:-).

    Koho favorizujete a komu budete fandit?

    0 0
    • karliner  

      Fandit budu Lancovi, za černého koně považuji Cadela, který konečně má poskládaný solidní tým. Docela mne překvapilo, že lídrem Liquigasu je Basso…

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Ja myslim ze Basso jako jednicka je mlzeni. A myslim ze po tezkym Giru na to nebude mit. Nehlede na to ze ztrati uz v utery na kostkach, protoze to neumi jezdit.

        0 0
        • treatt  

          Jestli ano, mohl by být dokonalá vějička..na druhou stranu, Vino taky vyhlašoval, že bude jezdit nezištně pro Contadora…a ejhle..

          0 0
    • Glum  

      Tak, tak – zase na druhým monitoru v práci poběží eurosport. Na Lanceho jsem zvědavej (v jeho letech mu fandím, my starci musíme držet při sobě), Křižák možná bude obětován pro Bassa, kterej má velký ambice (minimálně čekám napětí v týmu – ilustrace: leadeři mají vždy nejnižší číslo s jedničkou, u Liquigasu to vyřešili podle abecedy a Basso je, jistě náhodou, ta jednička). Cadel to opět nezvládne, takže to vypadá na Contadora (pokud teda jeho tým ho bude schopnej dost podporovat, což je otázka). Můj tip na vítěze a docela bych mu to přál, je Andy Schleck.

      0 0
      • karliner  

        Oni to dle vzoru lídr a dál podle abecedy vyřešili všude :-)

        0 0
        • Glum  

          Jo, ale u Liquigasu (podle info šéfa týmu, bylo tuším na cyclingnews)jedou na dva lídry a celé je to podle abecedy (tedy ten Basso by měl být první ne proto, že je lídr, ale že je od B). Jistě se ale uvidí po pár etapách…

          Dvě jiné otázky: neměl jet Nibali a neměli nasadit Petera Sagana (alespoñ třeba na část Tour?)

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Nibali jako domestik, mozna. Mozna s nim ale pocitaji jako s leadrem na Vueltu; Sagana by odrovnali, vsimni si ze udelal vysledky hlavne na kratsich etapach, 150–170 km.

            0 0
            • Glum  

              Jo, souhlas: Sagan by to asi odstonal a má čas, Nibali asi bude ladit na Vueltu, ostatně už tak bude asi trochu dusno mezi lídry.

              0 0
              • karliner  

                Já myslím, že dusno vyřeší každoroční Romanova nevolnost v Alpách :-)

                0 0
                • o5majkl  

                  taky čekam, kdy ho bude bolet bříško :) ikdyž zase abysme ho nekritizovali až příliš-přeci jenom dva roky po sobě zajel na hranici desítky a to něco znamená…

                  0 0
            • treatt  

              Tak tak, Nibali si chce oddechnout, ukázat se na Kolem Polska a potom se soustředit na Vueltu. Proč bejt třetí v řadě na Tour, když může být lídr ve Španělích..

              0 0
        • Glum  

          Teda vlastně u Radioshack je to taky: lídr má být prostě od A.

          0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Bohuzel asi zase Contador. Ale treba ho v Pyrenejich sezere medved. Uvidime jak Schleckove, pral bych jim to, Andy mi pripada ze nejezdi tak lehce jako vloni. RK vypadal v tom kopci na TdS velmi dobre, tak budu doufat, ale trochu sem mi zda ze nema v kopci takovou tu lehkost nastupu jako Contador nebo Andy Schleck. Ale to jsem si o Bassovi myslel taky.

      Lance je rutiner, ale na ty mlady kluky uz nema. Do 10ky se ale urcite vejde.

      0 0
      • Glum  

        Na medvěda bych nesázel, snad jich je v celých Pyrenejích aktuálně 11. Ledaže by ho pokousal vychuchol.

        0 0
      • Jarque  

        Heh, s tím medvědem jsi mě rozesmál :D Taky čteš ty historický články v MF, že? :D

        0 0
      • treatt  

        Tak nějak souhlas. Každopádně bych neodepisoval Menčova. Jestli zase neudělá nějakou kravinu, tak by mohl zatraceně zlobit..když si člověk vezme, jak si dokázal držet na uzdě Di Lucu…

        A upřímně bych mu i fandil..akorát je labil na to, abych na něj vsadil..ale zvažuju to..zatím si poradil se začátkem celkem slušně

        0 0
    • Bulda  

      skromnej realista :)

      http://www.sport.cz/…euziger.html

      0 0
    • Snipp  

      mam v tom jasno prvni Alberto druhy Andy a dale je to otevrena hra

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ohlédnutí. Takhle asi Tour vypadat nebude.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • raceman  

      nevite co delali, ze se vysekali? ted sem o zapnul

      0 0
    • almafo  

      Ahoj mám jeden dotaz, nevíte prosím v kolik každý den vyjíždějí nebo kde bych to mohl najít? Díky všem

      0 0
    • roud  

      Hehe tipujete kdo bude první(největší doper) ? ? ? Je to tak skoro každej rok někdo vyhraje pak první tři usvědčej z dopingu a dostanou to ty další prostě smutný :O( ale letos už jezděj s motorama tak to třeba nebude tak hrozný ;o]

      0 0
    • ememem  

      inak jak som si len tak prezrel etapy tak az do prveho rest day mozno s vynimkou 1 etapy pekna nuda kde neni na co kukat a ani sa nic zasadne nemoze stat (leda ze by ten medved co sa tu spominal), fakt nechapem naco tieto politicky korektne etapy do spriatelenych sudrzuskych jamhirii vobec robia a ked tam na rok uz nebude ON tak som zvedavy cim budu chciet na tychto nudnych etapach nalakat. toto maju imho na gire vymyslene lepsie, aspon ze sa od talianov uz naucili ze horska etapa moze kludne skoncit na kopci a nemusi sa ist este 50km dole aby sa zas dali vsetcci dokopy…

      0 0
      • JSt  

        jen se chudaci pobouchaji :-/

        0 0
      • raceman  

        opravdu si to po dnesni etape stale myslis?

        0 0
      • karliner  

        Nemyslím, že by dnešní etapa byla zrovna nudná ty rozumbrado…

        0 0
        • ememem  

          to all: – pri vsetkej ucte co tam okrem padov a defektov a poslednych piatich km (ktore ale nemohli o nicom zasadnejsom rozhodnut) bolo zaujimave?

          0 0
          • karliner  

            Pokud jsi to skutečně sledoval a takhle se ptáš (a jen tak nepoprudkáváš), dovolím si otázku otočit – co je na přenosech cyklistiky vlastně zajímavé?

            0 0
            • ememem  

              Pokud jsi to skutečně sledoval a takhle se ptáš (a jen tak nepoprudkáváš) – dobre, trocha hej :-) ale inak vazne – imho by sa mali seriozne zamysliet cim budu chciet na buduci rok prilakat divakov v tychto „povinnych“ etapach napr. zavedenim casovej bonifikacie za vyhratu etapu a pod. (co by inak bolo aj celkom fer, naco sa vlastne ti sprinteri potom namahaju ked v prvom kopci aj tak o vsetko prijdu a na celkove umiestnenie nemaju sancu). dnes je to o tom ci to ON naposledy vyhra lebo nie, preto to znacna cast ludi sleduje od zaciatku, na rok prvych desat dni kym pridu etapy kde sa zacne lamat chlieb to velka cast dnesnych aktivnych divakov odsleduje v rannych bleskovkach.

              0 0
              • raceman  

                tour se rozhoduje v kopcich, ne v hromadnych dojezdech… spurteri jezdi na tour jen kvuli etapovym vitezstvim a zelenemu dresu, ne kvuli celkovemu poradi.. jsou proste hora svalu, ktera v kopci nema sanci… ani ta bonifikace by jim nepomohla, uvidis, s jakou sekyrou budou dojizdet spurteri v horach.. klidne i 15 min… to se pak vytvori skupinka spurteru a jedou si vklidu svoje :-)

                0 0
              • Biker jak Pes  

                K čemu se vlastně vysílají běžecké marathony, vždyť to je pořád dokola. Start, běží běží běží, žádná akce, v cíli je prvních 10 stejně vždycky borec z Keni nebo Etiopie… Pořadatelé by se měli zamyslet, jestli to vůbec pořádat, natož vysílat…

                0 0
              • karliner  

                Mě to tak vyhovuje, myslím, že Tour nemůže být z 20 horských etap, navíc, než dojedou pod ten kopec, tak je to taky nuda a když valí z kopce 90, tak to taky není „bohviečo“ :-)

                0 0
                • raceman  

                  jasne, nemuze, ale proc z vsech horskych etap byly loni snad jen dva dojezdy na kopci? to se staci divat na ty dve a uvidis rozhodujici nastupy co rozhodnou o vitezi:-) a z kopce je to krasa.. takovy cancelara loni jak si to po defektu dojel ve sjezdu , krasa :-)

                  0 0
                  • karliner  

                    To už testoval ten motor?

                    0 0
                  • ememem  

                    ved presne o tom hovorim

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    Jak bylo hezky vidět na letošním Giru, tak rozhodující horské etapy vůbec nemusí mít na kopci cíl.

                    Jak ta tříčlenná skupinka, kde byl Basso a Nibali v té jedné etapě nadělila v závěru na skoro rovině (bylo to nepatrně do kopce, ale tak propagačně) té stíhací myslím 5ti členné skupině s dalšími favority 3 minuty, to byla paráda.

                    A přitom kdyby byl cíl na tom předchozím pořádném kopci, kde se to ve výjezdu vše roztrhalo, tak rozestupy byly v cíly mnohem menší.

                    Takže nejen dojezdy na vrcholu jsou zajímavé.

                    A ještě k tomu hned ta jedna etapa v úvadu, kde ujela asi 20-ti členná skupinka a získala náskok 13 minut. To velmi oživilo celé Giro a Arroyovi to stačilo nakonec na udržení druhého místa a na první taky moc neztrácel.

                    0 0
                    • raceman  

                      nevím, giro sem nesledoval, ale jak daleko byl dojezd od vrcholu? loni na tour to bylo myslim i pres 20 km po vrcholu a to pak balik bud sjel, nebo naskok co nejvic stahl

                      jo ten 13 minutovy naskok byl pekny, ale to taky prokaucvali takticky.. :)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Taky skoro 20km:

                        http://www.gazzetta.it/…e/alt19.pdf

                        A koukni na výsledky té etapy:

                        http://www.steephill.tv/giro-d-italia/…

                        Žádný balík po to sjezdu ani nevzniknul, na to se to roztrhalo a nejlepší ujeli ve výjezdu na Mortirolo dostatečně.

                        Jen bylo hrozně zajímavé, jak když vznikly dvě skupinky, že ta méně početná dokázala té více početné nadělit v tom závěru přes 2 minuty (po sjezdu byl odstup asi 50s, jestli si to dobře pamatuju). A to měli v té sjíždějící skupince zájem je dojet všichni.

                        Já bych ale řekl, že ono vůbec Giro a zvlášť letošní je zajímavostí o třídu výše než Tour. A na Vueltě to bývá také často to samé (tedy také zajímavější než Tour).

                        Tour je nejsledovanější a nejprovařenější, ale z mojeho pohledu nejméně zajímavá z těch 3 velkých etapáků.

                        Hodně je to asi také dané tím, že na Tour jsou kopce sice hodně dlouhé, ale výrazně mírnější než na Giru a Vueltě. A ty prudší výjezdy dokážou více roztrhat i ty nejlepší vepředu.

                        Plus často ježděné horské časovky, ty se na Tour běžně nevidí.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Zase Tour má navrch výrazně lepší kvalitou přenosu, tedy aspoň loni byla nativně v HD, o čemž si na Giru a Vueltě mohou zatím nechat jen zdát. Letos jsem viděl jen včerejší sestři na ČT, takže jsem ještě nekoukal na Eurosportu HD, jak je na tom Tour letos s kvalitou přenosu a jeslti je zase nativně v HD.

                          0 0
                          • treatt  

                            Na Tour se ale taky závodí ještě o úroveň jinde..

                            Prostě Tour je nejvíc :-P

                            0 0
                        • raceman  

                          neco na tom bude… rikam, nesledval sem to, tak nemuzu poradne soudit, vychazim z lonske tour kdy to byla fakt nuda… ujeli ti, kdo celkove poradi neohrozili, pobrali body na puntikaty dres a pred cilem je sjeli :-)

                          v hdcku to urcite jde, sami to reklamuji pri prenosu

                          0 0
                    • McBlacky  

                      prej propagačně :)

                      14km průměrným sklonem 3,5%. Sice proti Mortirolu 13km/10% to byl už čajíček, ale pořád to je ***** kopec, bylo to 485m převýšení…

                      http://www.gazzetta.it/…e/alt19.pdf

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Já znám parametry toho kopce, dobře jsem to sledoval. A průměrný sklon 3,5% označuju skutečně za propagační, já to tak prostě vidím.

                        Hlavně jde o to, že ten sklon byl dostatečně nízký na to, aby oni tam jeli dostatečně rychle, aby se významně projevil odpor vzduchu a tedy dal výhodu větší skupince.

                        0 0
                      • karliner  

                        To je zhruba jako od Žalýho z Herlíkovic do Špindlu pod Medvědín. možná o fousíček větší sklon.

                        0 0
          • raceman  

            rikas, ze defekty a pady nemohli o nicem rozhodnout… tak se podivej, jak vcera dojel a. schleck, f.schleck, contador, armstrong, basso, chudak chavanell… a diky cemu? diky padum a defektum ;-)

            0 0
            • ememem  

              iste, to je ta „kauza medved“ ale o tm by to snad byt nemalo. vid. moja odpoved vyssie karlinerovi.

              0 0
              • raceman  

                diky tomu je ta tour mnohem vice atraktivni… loni to byla nehorazna nuda, protoze se rozhodo v 1 uniku contadora v dojezdu na kopec… zbytek byla takticka nuda a ja u toho usinal.. :-)

                sem zvedavy jak to bude letos :-)

                0 0
              • treatt  

                Ty vole, to nudný Paris-Roubaix by měli taky zrušit, vždyť je to o ničom, placka a o vítězství rozhodnou beztak pády a defekty, o tom by ta cyklistika bejt neměla, co? :-D

                0 0
    • mastihuba  

      ty pavečka jsou mazec už se zase válej :D

      0 0
    • Vhalasta  

      Boha jeho, to tam nemůžou vedle toho Bakaláře posadit chlapa který by mu říkal, že ten cca 25 zelný borec není Basso ale Roman?

      To je teda komenntář.

      0 0
      • Vhalasta  

        Už mají výsledku i na netu- celkově:

        16. KREUZIGER Roman + 02' 24"

        0 0
      • bosmilan  

        no dneska mu to moc nevyšlo.Hlavně to jak pořád tvrdil osmičlenná skupina v úniku a přitom jich bylo sedm.A hlavně si vůbec nevšimnul že Lance tam měl defekt.

        Ale na druhou stranu,mu to nezávidím,já osobně bych tuto práci nedokázal dělat

        0 0
        • Vhalasta  

          Hlavně že Roman neztratil, resp. jen drobné. Spíše celý jeho tým tam zůstal před kostkama vzadu, ale přeci:

          36. KOREN Kristjan + 03' 07"/ 49. BASSO Ivan + 03' 20"

          0 0
        • Ruprt2  

          přemýšlel jsem, jak to, že tolik defektí?

          To jsou průrazy?

          Jezdí se kostky na galuskách? Přemýšlel jsem proč na takové etapy nestříknou trochu nějakého tmelu.

          Nebo to není účiné při tlaku který vozí?

          0 0
          • raceman  

            to viš že se jezdi na galdach… ale když po nich jedeš 35km/h tak dostavaji nehorazny zahul, a navic když si to ulehčují na těch prašných okrajích, tak tak prostě říznou o šutr… včera armstrong, chavanell 2×

            a tmelu nevím.. ale možná by to trochu pomohlo

            0 0
          • JSt  

            povedlo se mi i cvaknout galdu tak, ze to tmel nepodrzel…

            ale netusim, jestli nejakou srajdu v galdach vozi.

            0 0
          • Biker jak Pes  

            Měl jsem zapnutý raději anglicky komentář (Bakaláře ee) a říkali, že Lance asi špatně zvolil pláště, co se týče tlaku, vezli kolem 6 atmosfér. Stejně to říkal i druhý borec, který to komentoval, nějaký norský profesionál, už si bohužel nepamatuju jméno.

            0 0
            • raceman  

              lance i chavanell pichli, kdyz jeli po tom prasnem okraji…

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Lancovi někdo před kolo nasypal sklo, to je jasné… :-D

                Jezdci jeho formátu nemívají defekty… :-D

                0 0
      • vijo  

        Ale to k Tour už za tie roky proste patrí… :)

        http://sport.sme.sk/…Bakalar/k/58 tam sú niektoré jeho perly :D

        0 0
      • Snipp  

        ale tak aspon furt mluvi ten druhy co tam je ten radsi drzi hubu a kdyz neco rekne je uplne mimo. Zase nevis jake tam maji vybaceni kdyz se divas v pokoji na plazmu a on to treba sleduje na notasu to je rozdil. Ale nekdy je uplne vedle to je fakt ale na druhou stranu kdo by nebyl:)

        0 0
        • Vhalasta  

          Njn, třeba o ponožkách jsem se dozvěděl skoro všechno.:)

          Ale že vůbec nedávají nikde ani pořadatelé průběžné pořadí obdobně jako třeba u lyžařů. Někde mají borci určitě čip, ni?

          0 0
          • raceman  

            staci se kouknout na letour.fr

            0 0
            • Vhalasta  

              Vyborná rada, to ti děkuji. Jenom nevím, jestli mluvíš o čipech (to zas nepotřebuju vědět tak nutně abych tam hodinu brouzdal) nebo o průběžném pořadí (pak nechápu, proč se neobjeví v přenosu a měl bych přebíhat ke compu).

              0 0
              • raceman  

                co presne tim prubeznym poradim myslis? na letour.fr mas online animovany prubeh kde mas vypsane kdo je v uniku, jaky maji naskok atd…

                jestli tim poradim myslis, kdyz je treba skupina v uniku a ma velky naskok, jak to v tu chvili ovlivjnuje celkove poradi, tak to tam taky tusim je… na 100% to zjistis v prubehu etapy

                0 0
                • Snipp  

                  on mysli pri sledovani v tv…a ne na netu

                  0 0
                  • raceman  

                    jasne.. ja ho chapu.. ale jelikoz ja to sleduju na netu, tak neni problem si parkrat kliknout :-)

                    0 0
                    • Vhalasta  

                      Zatím mě nenapadlo odejít od TV (comp mám v jiném pokoji) a především mě překvapuje, že ať už český komentář nebo i obraz eurosportu toto nevyužije a drmolí tam o Bassovi i když svítí číslo 44, resp. na závěr ukážou pořadí 10-ti lidí v etapě a celkově. To je teda dost ubohé.

                      Běžne EUROSPORT neplatím až teď, kdy jsem chtěl vidět Wimbledon a Tour k tomu ale z úrovně informování z ní v přenosu jsem tedy hodně klamaný.

                      No ale aspoň jste dali tip na průběžné pořadí na netu, celkové jsem tam, pravda, viděl dost brzo.

                      0 0
                      • karliner  

                        Každej rok si říkám, že Bakalář už nemůže plácat větší kraviny, přehlédnout více událostí ani více splést i to, čeho si náhodou všimne a každý rok mne opět překvapí novým levelem zmatenosti.

                        Podle mne je manažerem české verze eurosportu nějaký zvrhlík, který nenávidí cyklistiku a svoji nenávist přenáší na diváky neustálým prodlužováním angažmá toho senilního trouby.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        to už je na eurosportu tradice, že se věnují jen prvním místům.

                        0 0
        • treatt  

          Moje komentáře plynou ze sledování netu, okno o rozměru asi tak 4×5cm a dovolím si říct, že mám asi tak 100× větší přehled, než Baky, ať se kouká, na co chce :) Už je prostě senilní..

          0 0
    • jIrI___  

      Kdy se jede nějaká ta etapa po kočičích hlavách?

      0 0
      • Vhalasta  

        Ses brzo probudil:)

        Před hodinou ji dojeli, celé se to tam roztrhalo a Frank Sch. spadl a skončil.

        0 0
      • JSt  

        zu spät ;-)

        0 0
        • jIrI___  

          Sakra! Jsem o tom četl minulý týden v novinách a až teď si na to vzpomenul.

          0 0
          • Smazaný účet  

            zítra v 13:00 je záznam posledních 60 km na eurosportu… nebo i teď běži.

            0 0
            • jIrI___  

              Dík, nejsem v tu dobu doma ale pohledám to pak někde na internetu. TdF vůbec nesleduju, ale aspoň na kousek téhle etapy bych se rád podíval.

              0 0
    • scoo  

      odjizdime v patek vecer, cil Zeneva a Morzine. jestli se nekdo chcete pridat piste na mail.

      viva LeTour :)

      0 0
      • cameride  

        my budem od soboty v Morzine az do pristiho patku tak kdybys chtel potrenovat v horach, mel bych pro tebe partacku (3.z MČR v maratonu, ploužit se nebudete :-))

        kdyztak pis na cameride@seznam.cz, tvuj mail jsem nejak nenasel. D

        0 0
    • Smazaný účet  

      http://www.zive.cz/…default.aspx

      Škoda, že je to je HTC tým.

      0 0
    • treatt  

      Díky :)

      Zároveň poprvé zdravím po návratu z naší silniční Itálie, dřív jsem tedy nemohl..uvidíme, co mi dnes dovolí práce..

      Dnes tu máme 4. etapu z Cambrai do Remeše o 153km

      Vepředu nám pracují Lampre a Cervela, dá se předpokládat, že se bude špurtovat o bonifikační sprint..ujeto máme zhruba 62 km, průměrka první hodiny byla kolem 42km v hodině. Vepředu je odjetá skupinka s náskokem zhruba 2 minuty

      Jinak bratři Schleckové na sebe prozrazují, že hudbu nekupují, ale stahují, Andy nejraději říká „fuck off“ a má rád Pulp fiction, podle Franka není dost organizovaný, pořád něco zapomíná. Frankova největší chyba je jeho přílišná laskavost. Jako nejoblíbenějšího sportovce uvedl Frank Contadora, Andy teda Lance :-D

      A ještě detail, dnes má narozeniny Erik Zabel, tak by si určitě chtěl nechat nadělit dárek od svého svěřence :)

      0 0
      • treatt  

        Vepředu máme následující skupinku – Dimitri Champion (FRA/AG2R-La Mondiale), Nicolas Vogondy (FRA/Bbox Bouygues Telecom), Francis De Greef (BEL/Omega Pharma-Lotto), Inaki Isasi (ESP/ Euskaltel) et Iban Mayoz (ESP/Footon-Servetto)

        Jede se teď ale po dlouhých rovinách, balík má muže v úniku na dohled, tak to s nimi nevypadá příliš růžově, zatímco si všichni berou musetky s občerstvením..

        0 0
      • treatt  

        Peloton si stále hraje s únikem jako kočka s myší, osciluje to kolem 1´45´´, tedy pro balík ideální stav, na špici se neútočí a uprchlíci jsou přitom stále hezky na dostřel. V úniku se sice dobře točí, ale kdo by si na ně 54km před cílem vsadil?

        Sebastien Minard – jezdec, který po 4 dnech v Dunkerque potřeboval operaci pravého lokte, když trefil obrubník a včera si opět do něj dal pecku, když se smotal společně krom jiných i dvou svých spolujezdců, dnes dostává oštření od doktora pelotonu, který mu mění obvazy. Takhle si obnovit zranení na kostách musí být malina..

        0 0
      • treatt  

        Laon. Nádherné město, kam se pomalu balík blíží, kde je jedna z nejstarších gotických katedrál, která dokonce sloužila jako předloha Notre-dame v Paříži. Má 4 věže a 27 kaplí, s nádherně zdobeným portálem s klasickými středověkými výjevy.

        Katedrála měla celkem těžký osud, v 17.století ji poškodilo zemětřesení, během Revoluce byla výrazně poničena revolucionáři, během první války v blízkosti vybuchl sklad munice, který vytloukl její veškeré vitráže a spolu vzal přes pětset místních lidí. Nicméně dnes je kompletně zrekonstruována a je chloubou celého regionu.

        Co bude zase zajímavější z cyklistického hlediska, město je stupňovité a do jeho centra vede hodně slušná stojka, která se dnes ovšem na rozdíl od jiných závodů v regionu nepojede..

        Vepředu si dál dupe skupinka pěti, kde je zatím nejúspěšnější Nicolas Vogondy, se svými 21 vítěznými skalpy mezi profíky. Ale s vysokou pravděpodobností se o vítězství dnes poperou špurtéři, proto je celkem překvapivé, že je vepředu Vogondy, kterého bychom mohli čekat vepředu v těžších etapách, nicméně dnes se tam asi objevil spíš díky aktivitě, ale moc šancí není.

        V balíku se čile diskutuje, i když se trochu zrychlilo, za nedlouho by si měli muže vepředu sjet.

        V závěru to může být divoké, před cílem je několik kruháčů, které to mohou pořádně zdramatizovat..

        0 0
      • treatt  

        John Lelangue, sportovní ředitel BMC: „Cadel je na tom po včerejšku ze všech favoritů nejlépe. Tým na něj perfektně makal, Hincapie ho skvěle vedl po kostkách i trajektoriích. Odpověď na kombinaci Giro – Tour budeme znát až v Paříži, ale minulý rok skvěle zajel na Vueltě a potom na MS. Když dělali plán, zkusili to udělat podobně, připravit se skvěle na jarní klasiky, potom zkusit dát naplno Giro, ale to by mu mělo umožnit zregenerovat a dát v ideální formě i Tour. To ale teprve uvidíme“

        Každopádně Evans si pochvaluje, že po dlouhé době má k ruce velmi dobrý team a může se soustředit jen na své pedály..

        Tak uvidíme, jak dlouho mu to vydrží :) Rozjeto to má perfektně. Letos vypadá navíc o něco nabouchanější, svalnatější, než před rokem, letošní čistě vrchařský závěr by ho tedy mohl celkem bolet.

        0 0
      • treatt  

        42´ pro únik, kde se všichni drží dole a točí se poctivý kolotoč, ale s Columbií za zády to vypadá nemožné udržet do cíle..

        0 0
    • treatt  

      Silvain Chavanel, který včera přišel o žlutý dres, prožil divokou etapu, bojoval na kostkách, ale dostával tam dost čoud. Nejdřív se mu v sekci pavé zasukoval řetěž mezi placku a rám, nemohl ho sám vyrvat, tak čekal na doprovod. Když se mu podařilo za cenu pořádného zakyselení se vrátit dopředu, bodnul předek. Ochotný fanoušek mu přispěchal pomoct, ale bohužel mu vyndal zadní kolo. Hezká anekdotka, kdy Sylvain prosil fandu, že je sice moc hodný, ale zda by mu nevrátil zpátky do vidle kolo, které je v pořádku :) Každopádně po včerejším vyčerpání a zmaru se dnes objevil na startu s velkým úsměvem a s optimismem hledí do dalších etap, chtěl by se pokusit se případně zase pokusit zabojovat o cenný žlutý dres..

      Mimochodem Coppimu se kdysi stalo něco podobného při časovce, kdy svého mechanika Marnatiho nechal měnit píchlé kolo, ale jako tenhle fanda mu měnil zadní místo předního. Jinak klidný Coppi řval, ať mu někdo okamžitě dá revolver, aby mohl svého mechanika na místě zastřelit :) Nicméně to pro něj dopadlo dobře a večer si padli do objetí :)

      0 0
    • treatt  

      Vepředu se nám začínají skládat sprinterské teamy, začíná se bojovat o pozice, v závěru se pořádně poletí..

      Do cíle je už méně než 30 kilometrů, rychlost tedy půjde čím dál víc nahoru..zatím jsou vidět na špici nejvíc jezdci výrazná éčka Cervélo teamu pro Thora, který má zatím dokonale započatou cestu pro svůj další zelený dres…

      Jeremy Roy mezitím dostává defekt a bude to mít těžké se vrátit.

      Každopádně z chování Lampre je znát, že vzdává nějaké ambice Cunega na celkové pořadí, po defektu ho doprovází jediný spolujezdec, zbytek týmu pracuje na špici balíku pro Honda. Tedy změna cíle na prestižní vítězství v některé z horských etap pro „Malého prince“?

      Každopádně Damiono se dokázal vrátit díky pomoci svého domestika do balíku, zatímco Ametz Txuruka má problémy uviset zvýšené tempo, které rozjíždí špic..

      Vepředu jsou už naskládané bílo žluté dresy HTC a peloton se okamžitě natáhl, končí sranda..

      0 0
    • treatt  

      Tyler Farrar, který oslnil na Giru, má ale naražené zápěstí a loket z prvních etap, uvidíme, jak bude tentokrát silný v závěru.

      Hushovd, klasik závěrů, letos zatím ve velké formě, muž, kterého se vyplatí sledovat..

      Hondo, sprinter Lampre, který se dostal z pět do elity z českého působení, také není mimo hru…

      Bad boy, který vzbuzuje velké negativní emoce, tím spíš, že Cav letos moc nevyhrává

      Robbie už je starší, ale dnes chce udělat vše pro to, aby se pokusil etapu urvat..

      Uprchlíci zatím hezky odolávají soustředěnému tlaku Columbie a Cervela, náskok se drží kolem 35ti sekund, ale pomaličku se tenčí.

      Hushovd – „jasně, Cavendish, to je člověk, kterého se člověk musí pořád střežit, je totiž silný sprinter, ale i když letos měl problémy, normálně je to s ním v pohodě“. Nicméně Thor by chtěl čistý a fér sprint, zatímco pro Cava je dle jeho slov nejdůležitější vyhrát, za jakých podmínek, už je pro něj vedlejší..přístup na první pohled rozdílný, odpovídá tomu i obliba a respekt těchto dvou elitních sprinterů v pelotonu

      0 0
    • treatt  

      Za Lampre tam začínají hodně pracovat jeho jezdci na špici, Petacchi by měl mít přednost před Hondem a pod tlakem jak Lampre, tak dalších týmů náskok mužů v úniku pořád pomalinku klesá. Zbývá jen posledních 12km této nejkratší etapy letošní Tour, ale pro uprchlíky to je nekonečně daleko..

      Kdo by se ještě mohl ucházet o etapu dnes? Ciolek za Milram, tlačit se bude chtít Casar za FDJ, Renshaw za Columbii, pokud jeho leader zůstane vzadu, starý lišák Freire..

      Vepředu se pořád dře, ale balík už je kousíček, začíná se letět, Ballan a Hincapie jsou na špici, vzadu už prní tři odpadlíci nestíhají tempo balíku

      Pořád 15 sekund pěkně drží únik, respekt!

      0 0
    • treatt  

      Vogondy vypadá pořád dobře, Champion taky, ale ostatní vepředu už vypadají popraveně, nemají na to pořádně střídat, trošku se jim tak drobí snaha, i když zatím stále krásně odolávají, je teď pro ně velká nevýhoda dlouhé roviny, po které se jede. Pro únik by bylo nejlíp být už v oblasti závěrečných zatáček a kruháčů, drtí to tam ale Konovalovas a spol na špici balíku, je to těžké, přetěžké..

      0 0
    • treatt  

      Pitomé 4 kiláčky do cíle pro chlapy v úniku, bijou se opravdu sympaticky, ale stačit to nebude..

      0 0
    • treatt  

      Cav jen 3 vítězství letos, má navíc jen 2 spolujezdce, Hushovd tam ještě má lidi, i Sky..

      Lampre ale letí, Ciolek tam není, tak kdo, Thor? Thomas, už se tam loktuje, Farrar se tlačí, Renshaw je jediný pro Cava, Petacchi letí a je to taaaam! Páni, vyjel hodně, hodně brzy, držel to dlouho, dokázal ale udržet tempo a krásné, krásné vítězství!

      Takže Ale-jet druhý zářez do pažby..

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Bylo to kruté, přál jsem to trochu Robbiemu, ale Petacchi je frajer… :-)

        0 0
        • treatt  

          Chováme stejné sympatie, ale teda Petacchi hodně ostře..Hondo tam pro něj pěkně zamakal. Hodně nezáviděníhodná pozice pro Renshawa, zůstal tam sám a měl to bombit snad celej poslední kilák..

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Jj, Renshaw to měl těžké a čekal jsem, kdo vyjede první pro tak dlouhý spurt. Ze začátku jsem nevěřil, že to Petacchi vydrží, ale jde vidět, že ještě nestárne, ale pořád zraje. :-)

            0 0
    • treatt  

      Tak 5. etapa do Montargis, ke Quentinovi :)

      Odjeto je 92 km průměrkou zatím 39,8, vepředu jede Jurgen van de Walle (QuickStep), Jose Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) et Julien El Fares (Cofidis), kteří si cukli hned na začátku a aktuálně mají náskok lehce přes 4 minuty

      Krátké slovo k mužům v úniku:

      JULIEN EL FARES (FRA, Cofidis) V pětadvaceti letech objevuje Tour, profíkem se stal v roce 2008, chráněnec Erica Boyera má na kontě 3 vítězství v profipelotonu. V roce 2010 vyhrál 4. etapu na Tour Méditerranéen do Saint-Paul-en-Foret. Ve sprintu porazil Jonathana Thira et Dominiqa Cornu. Na letošní Tour se zatím ukázal třináctým místem v dojezdu do Bruselu

      0 0
      • treatt  

        JURGEN VAN DE WALLE (BEL, Quick Step) Belgičan, který je v profipelotonu od roku 1999 je nejstarším mužem v úniku s svými 33roky a jede svojí třetí Tour. Ovšem z minulé odstoupil už po 2. etapě, naproti tomu v roce 2008 dojel na 75. místě do Paříže. V této sezóně má zářez z etapy Halle-Ingooigem 23. června. Ve své kariéře se tento rodák z Oostende radoval zatím mezi profíky třikrát

        Perlička mimo cyklistiku, Richard Sarazy, který pilotuje jednu z televizních helikoptér dnes slaví jubilejních 10 tisíc letových hodin, které má nasbírané i na akcích jako je Paříž – Dakar..

        JOSE IVAN GUTIERREZ (ESP, Caisse d'Epargne) Profesionál od roku 2000, 31 let, 25 vítězství na kontě. Stájový kolega Christopha Moreau vyhrál 27 června národní titul. Gutierrez jede svou 7 Tour, nejlepší umístění, na 22. místě, má z roku 2007

        0 0
        • karliner  

          pro srovnání – informace o Gutierrezovi od Bakaláře (volná citace) – „těch Gutierézzů bylo ve španělskch týmech spousty, tenhle byl asi mistrem v časovce“

          0 0
      • treatt  

        Uvidíme, jak to bude dnes v boji o zelený dres, dojezd je mírně do kopce, což by mělo vyhovovat postavě typu Hushovda. Na druhou stranu to bylo stejně i v Bruselo, kde ale všechny přejel Petacchi a Thor dojel až třetí. Možná už tedy norský hrom nemá takovou výbušnost, jako míval, každopádně jeho vyrovnanost pro něj hovoří jako pro favorita celkového pořadí soutěže o zelený dres.

        Zajímavost zepředu, na občerstvovačce si trojice v úniku nevzala musetu, nebudou tedy do konce už jíst, na druhou stranu jedou špic přibližně 300–400 metrů, odstřídají a okamžitě se každý napije automaticky z bidonu, které jim podávají sportovní ředitelé z doprovodných aut

        0 0
      • treatt  

        Columbia rozhodně neskládá po neúspěších zbraně a začíná pracovat na snížení náskoku úniku, který pod jejich tlakem klesá na 3 minuty, do té doby drželi otěže jezdci Saxo, hlavně O´Grady, Sivstov a Sorensen..

        Lampre zaměstná Andreje Kašečkina, Kazacha, který měl pozitivní nález na krevní doping v roce 2007 na Kolem Turecka, podepsal s italským celkem smlouvu do konce roku 2010

        Velká zajímavost, Cavendish si právě vyměnil pravou tretru..dost možná signál, že není v pohodě..

        0 0
      • treatt  

        50km do cíle, nějaké 2 minutky náskoku. Teoreticky to je pro únik nemožné udržet, na špici balíku jede Sivstov a Montfort za Columbii a Grega Bole za Lampre. Je to tedy zatím tři proti třem, i tak náskok pomalu jde dolů, až se rozjede víc lidí, sekundy budou tát jako sníh na slunci..

        0 0
        • raceman  

          jak to rozjede Columbia, tak jim ani svěcená voda nepomůže :-)

          0 0
      • treatt  

        Pro zajímavost, na silnicích bude během Tour nasazeno přes 14 tisíc četníků, kolem 1 400 policistů a kolem 15ti tisíc organizátorů…

        Denis Menčov bodnul zadní kolo, okamžitě zpomalilo několik Roboboys, je tedy jasně vidět, že Denis je jasný leader. Jen co se rozjel, mechanik mu z auta ještě „opravoval“ cosi na kole, udělil mu slušnou rychlost a dál už si pojede ve vláčku svých domestiků..

        Na špici se začíná skládat italské Lampre, s jídlem roste chuť, Petacchi dnes rozhodně chce zkusit třetí etapu..

        0 0
      • treatt  

        Tak zmíněné již neplatí, v úniku se začalo pořádně točit, balík za to evidentně vzal, na konci se to tam začíná přelévat ze strany na stranu, je to nervóznější, peloton přišlápl, i Jens už jde místy přes 180 tepů..

        0 0
      • treatt  

        Do balíku a postupně k jeho čelu se propracoval aktuálně 13. jezdec celkového pořadí, Denis Menchov, je vidět, že balík se roztáhl do celé šíře silnice, všichni se propracovávají dopředu, favoriti se teď objevují vepředu, Vino, Liquis, Fabian, jednoduše všichni..

        Peloton jede rychle, ale zatím nijak nervózně, vypadá to ale jako klid před bouří..

        0 0
        • treatt  

          Ups, tohle jsem zapomněl poslat už před hodnou chvílí :)

          0 0
      • treatt  

        Chlapci vepředu za to hodně vzali, 15km do cíle si dokázali mírně natáhnout náskok, který už klesal k minutě, teď je zase kolem minuty patnáct, balík vzadu to má trošku těžší se zorganizovat, jak se týmy propracovávají vpřed na relativně úzké silnici. Muži v úniku střídají dokonale vyrovnaně, ale je otázka, jestli jim to bude co platné..osobně bych na to nevsadil..

        0 0
      • treatt  

        Pokud by se jelo stejným tempem, teoreticky balík sjede únik 4km před cílem..tak uvidíme, jak to dopadne ve skutečnosti..

        0 0
      • treatt  

        Deset kiláčků do konce, na kazetách skřípou jedenáctky, sviští se lajny na špici balíku, nejlépe poskládaná je tam Comlubia, zatím vypadá lépe, než včera..

        V úniku pořád bojují, slušné cvičení síly, kterou musí práskat do pedálů, aby vzdorovali letícímu balíku..

        0 0
      • treatt  

        Včera bylo trochu překvapivé, že se Thor nechal dost zavřít v závěrečné rovince, dneska už určitě nebude chtít jet jen za Cavem, dá se naopak předpokládat, že bude pěkná mela o místečko za zadním kolem Petacchiho..

        Dnes to bude otevřený boj o zelený dres, ceněnou trofej..

        Naštěstí jsme dnes neviděli žádný pád a Gutierrez útočí a zkouší to sám!!!

        0 0
      • treatt  

        3 lidi z Astany si odvedli svoji práci a vycouvali si z pelotonu..

        Mno, maličký pád člověka z Caisse d´epargne ráno byl, ale nic vážného..tak čistě oprava pro statistiku :)

        0 0
      • treatt  

        Cestase klikatí, je ouzká, v balíku se drtí na špici, na dalších místech se za každou zatáčkou musí ze sedla, přelévá se to, je to velký boj..

        Španěl vepředu jede totál kaši, zkouší to, je pěkně zalehlý, ale je jednoduše bez šance proti síle za zády..12 sekund na 4,5km jsou příliš málo

        0 0
      • treatt  

        A je tu konec, úniku chyběly tři kilometry..

        Špic závodu tak berou do rukou Lampre, první lajna se přelévá ze strany na stranu, podél se tlačí Garmini pro Farrara, zezadu se tlačí Milramové

        0 0
      • treatt  

        Cancellara si hlídá pozici, Renshaw se rovná, ale HTC už nemají žádný vláček, nechali si ho pěkně rozbít, 10 minut jeli na nic, Eisel si dával špic v podstatě k ničemu, za ním se srovnali Garmini, začíná to tam pěkně mlít, jezdci se dotýkají lokty

        0 0
      • treatt  

        Hushovd 4. Cav hned za ním, Cav je zatím dobře, Peta je dál, Garmini párádně rozjetí, Alessandro se nechal zavřít a Cav, Cav jede ***** silně, je to teď nebo nikdy, je to…ano, udržel!

        0 0
      • treatt  

        Nebyla to totální akcelerace, ale dokázal se propracovat na první flek a nikoho si vlastně nevyvezl za kolem a dokázal dlouho držet plný kotel, vítězství silou..

        Ostatní se nechali opravdu zavřít, Ciolek se dokázal hezky dostat za Cava na druhý flek..Renshaw udělal dokonalou práci, Cav by mu měl líbat nohy, Farrar zaspal, rozjel se pozdě a zavřel za sebou Petacchiho, Hagen se hodně propracoval, ale už to bylo pozdě

        0 0
        • treatt  

          Tak ještě ke včerejšku..

          Před cílem už nestačil vláček Columbie, která musela jet příliš dlouho, Tony Martin odstoupil mnohem dřív, než by si HTC přálo. Chybí jim pár mužů, proto jejich vláček není tak oslnivý. Naopak nejlépe to rozjížděli Garmini, takže se strhla mela o místo za zadním kolem Tylera Farrara, kam se vmáčknul Renshaw s Cavem hned za sebou. Pak proběhla docela tvrdá loktovačka s Freirem a Hushovdem, ale Renshaw k tomu jen dodává, že jsou normálně dobří kamarádi, často spolu trénují a až opadnou emoce, sami uznají, že jim přece dva kiláky před cílem nemohl takový flek pustit, když je to jeho práce. Je to letos opravdu těžké pro všechny, všichni přijeli v top formě a Renshaw je opravdu šťastný, že se jim konečně podařilo vyhrát

          0 0
          • treatt  

            Thor Hushovd (Cervelo Test Team) – 5. v etapě, 7. celkově. „Dnes bylo strašné vedro, opravdu jsem v něm trpěl. Měl jsem dobrou pozici do sprintu, vydal jsem spoustu energie, abych se dostal za kolo Renshawa a Cavendish to dokázal pro sebe. Je skutečně jeden z nejlepších sprinterů světa. S dneškem jsem spokojený, dokaázal jsem zase urvat pár bodů do honu za zeleným dresem. Ale nejsem tady na sbírání bodů, vždycky je lepší vyhrát etapu a protoz tady jsem. Teď se těším do hor, kde bude o něco chladněji, než tady.“

            Robbie McEwen (Katusha) – 7. v etapě, celkově 23.„Dnes jsem hodně trpěl, místo toho, aby se má zranění zlepšovala, to dnes bylo naopak horší. Asi to je tím, že jsem ztratil zraněním lokte opravdu hodně krve. Snad to bude zítra lepší.“

            Carlos Sastre (Cervelo Test Team) – 101. v etapě, 46. celkově „I když to byla jen přejezdová etapa, byl to dnes dost těžký den, kdy jsme nastoupali 1 600 metrů na divokých cestách, které jsou v této části Francie a foukalo nám hlavně do proti. Byl to extrémně teplý a náročný den. Dnes jsme poprvé viděli na dresech slané mapy, všem nám to začíná ubírat sil.“

            0 0
    • treatt  

      Trochu nervozity při pohledu na peloton, který se najednou natáhl podél slunečnicových polí, žlutý dres i Evans najednou zmizli z pelotonu, buď defektili, nebo si dali pauzu, před chvílí se jelo kolem třicítky, tak se to trochu zahustilo, Saxo na začátku tak trochu přidali, aby se jelo v rytmu, který je trochu příjemnější pro jejich nohy a rychlost je kolem čtyřicítky, jde se víc ze sedel a ulevuje se sedacím partiím

      Ve sjezdíku se jede pohoda, pro zajímavost si při přišlápnutí na špici posílá Jens Voigt kolem 600 wattů, kolem 120ti otáček a puls pohodových 130 bpm při rychlostech přes 60 :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nevíte, co říkají pravidla o jízdě za autem (viz defekt Berta Grabsche)?

      Ten panáček ty šlupky dost podcenil. Už píchl obě :)

      0 0
      • treatt  

        Pravidla ježdění za auty nedovolují. To je fakt. Na druhou stranu, traťový komisař to musí vidět :) Za druhé to musí chtít vidět :) Za třetí může být jistá tolerance, která rozhodně je, pár vteřin v závětří nikdo neřeší..a navíc jsou situace, kdy se vyplatí se vyvézt natvrdo za autem, aby se člověk dostal do pelotonu ve chvíli, kdy se jedou kule, jinak by ztratil totiž mnohem víc, než případnou penalizaci..

        0 0
        • karliner  

          To je furt něco. Pravidla taky nepovolují montovat do kol elektromotory… :-)

          0 0
        • treatt  

          Každopádně teď na příkladu Menčova je vidět, jak to funguje v praxi – pokud je člověk zavřený vzadu za kolonou, nedostává penalizace za vyvážení se za auty. Na druhou stranu je tam pěkná zácpa, tři jezdci Rabo tedy musí tak jako tak skákat od jednoho auta k druhému. Sportovní ředitelé si předávají vzkaz, že se zezadu blíží jezdci protroubením, aby s nimi každý počítal a nechal je předjet..

          Teď už se opravdu jede, na rovině je to pořád 50, Menchov boys tedy budou muset nějaký čas pracovat, než se jim podaří se vrátit..

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Kdysi jsem videl nejaky zaznam z myslim Hincapieho powermetru, jak si nekde dojizdel kolonou po defektu. Byl u toho komentar jak si vzdycky oddechne za autem a poskoci k dalsimu, a krasne videt na tom zaznamu.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Na anglické verzi eurosportu se před chvílí bavili o tom, proč se v profipeletonu neobjevují bambusová kola. Je to přece lehký, pevný a ekologický materiál. Prý to není odolný proti termitům.

      Ale USA i jinde se běžně vyrábí.

      http://www.bikebamboo.com/index.php

      0 0
    • treatt  

      Tak mi bylo řečeno, že nemám vypisovat ptákoviny na b-f o Tour a radši jít do hospody :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Do hospody můžeš kdykoliv, Tour je jen jednou v roce :)

        0 0
      • JSt  

        kery vul? :-))

        0 0
      • karliner  

        To teda musí být nějaký cyklistický ignorant. O víkendu bude zpravodajství rozšířeno o SMS servis doufám…

        0 0
        • treatt  

          Vzhledem k tomu, že jsem mimo Prahu bez internetu, Eurosportu a čehokoliv jiného, jsem pěkně v háji a budu sám doufat v pasivní sms servis :(

          0 0
      • Medunka  

        ;-)

        0 0
      • Ruprt2  

        piš sem i nadále.

        Mě to zajímá moc určitě nejsem sám.

        0 0
    • treatt  

      Tak, dnešní sedmá etapa z Montargis do Guegnonu o délce 227,5 km nebude moc zadarmo. Uvidíme, jak se dnes bude dařit únikům, profil jim rozhodně nahrává, protože se jede opravdu zvlněným terénem, stále nahoru dolů, navíc je to dlouhá etapa, špurtérské týmy toho začínají mít dost a balík teoreticky nebude chtít bláznit před Alpami, které se již blíží.

      Na druhou stranu, velice těsný boj o zelená dres a jedna z mála příležitostí rozhodnout ve hromadném sprintu bude jistě lákavá.

      S očekávaným vedrem to tedy bude dlouhý a těžký den..

      Přehled kopců na cestě:

      • Km 69.5 – Côte de Bouhy – 2.9 km stoupání 4 % –4. kategorie
      • Km 91.5 – Côte de La Chapelle-Saint-André – 2.1 km stoupánísklonem 4.3 % – 4. kategorie
      • Km 179.5 – Côte des Montarons – 3.6 km stoupání sklonem3.6 % – 4. kategorie
      • Km 204.5 – Côte de la Croix de l'Arbre – 2.3 km stoupání sklonem4.5 % – 4. kategorie

      Poslední kilometr jde spíš z kopce, s jedním maličkým výjezdem, ale potom zase dolů. Teoreticky tedy velká šance pro Cava, Petacchiho..ale uvidíme, jak se to vyvrbí..

      0 0
      • treatt  

        Tak co myslíte, uspěje dnes únik? :)

        Já bych si tipnul, že možná ano, odjede tak 12 lidí z různých týmů, nikdo nebezpečný pro celkové pořadí a balík si pak dá pohodovější rytmus..

        0 0
        • treatt  

          Tak na prvním kilometrů nastoupili tři jezdci – Sebastian Lang (Omega-Pharma-Lotto), Mathieu Perget (Caisse d'Epargne) a Ruben Perez Moreno (Euskaltel). Balík je zatím pasivní, nechává je jet, na 205.km mají uprchlíci 5 minut

          0 0
      • treatt  

        Na špici balíku za to berou Columbie, aby nenechali únik moc odjet…hm, to jim to začíná brzy..

        Jinak Amaël Moinard opouští formaci Cofidis a od příští sezóny bude jezdit s Cadelem v BMC..

        0 0
      • McBlacky  

        pokud bude spurt tak bych dneska vsadil na Garmin a Farrara. Sprinter jeho třídy si určitě bude chtít odvézt etapu a Garmin je silný team

        0 0
        • treatt  

          Včera to ale pěkně prokaučovali a Tyler se nechal pěkně zavřít..

          0 0
      • treatt  

        První pád má dnes na kontě Inaki ISASI FLORES, Bask z formace Euskaltel, na rozdíl od svého krajana a stájového kolegy Ametse TXURRUKY, který po svém včerejším pádu dojel už jen do cíle a dnes nemohl nastoupit

        Peloton jinak má dnes lehkou nevýhodu, cesty jsou totiž úzké, skutečně únavná cesta, prakticky není nikdo po rovině, neustále to stoupá nebo klesá, v balíku se pořád musí ze sedla, dojíždět..bude to náročné pro všechny, nějakých 90km do cíle mají uprchlíci stále kolem pěti minut náskoku

        Ruber Perez, který je v úniku, neodhazuje bidony, zbytky vylévá na silnici a prázdné vrací do svého týmového auta, místo toho, aby je odhazoval – asi má hodně rád přírodu :)

        Jinak ještě jedna zajímavost. Cavendish má jiné kolo, než zbytek jeho týmu, minimálně design odpovídá modelu 2009, je tedy dost možné, že Marc vsadil na loňský model. Jestli to je otázka pověrčivosti nebo nastavení kola, to je otázka, ale včera to každopádně přineslo konečně úspěch. Krom kola měl ale i své zelené Oukleje, které vozil minulý rok..asi tedy spíš rituálek, co zafungoval :)

        0 0
      • treatt  

        Průměr třetí hodiny závodu je 39,4 kiláků v hodině, čas si říct něco k mužům v čele závodu:

        RUBEN PEREZ MORENO (ESP – CAISSE D’EPARGNE) jede svou 4. Tour ve svých 28 letech. Rodák ze Zaldibaru vyhrál zatím jen jedinkrát mezi profíky od debutu v roce 2005. Vítězství se mu podařilo letos v etapách Kolem Bavorska, ve Vietachu. Na Tour se ukázal hned v první etapě, kde ukořistil 9. místo. V roce 2008 v etapě do Digne-les-Bains dojel 7. v etapě, kterou vyhrál Oscar Freire

        Bernhard Eisel si předvedl malý striptýzek a ukázal, že jako kapitán týmu po odchodu Hincapieho je na poměry profíka-silničáře chlapsky urostlý..a není jediný, další lidi sundávají spodní funkční triko, teď třeba Andrej Grivko..

        0 0
      • treatt  

        SEBASTIAN LANG (ALL – Omega-Pharma) je zkušený jezdec. Ve třiceti letech jede šestou Tour a dokázal získat již 12 profesionálních vítězství od roku 2002. V této sezóně si připsal nejlepší výsledek na Giru, 5. místo ve 13. etapě. Naposledy získal podiové umístění v roce 2008 na Dauphiné Libéré, kde byl druhý ve druhé etapě. Jezdí spolehlivě až do Paříže, 75. v roce 2009, 72. v roce 2008, 65. v roce 2006 i 2005 a 78. v roce 2004.

        MATHIEU PERGET (FRA – Caisse d’Epargne) profesionál od roku 2004, tento 25ti letý Francouz jede svojí první Tour. Jeho jediné vítězství je z roku 2009, kdy dokázal přejet Španěly Arroya a Florencia v závěru Tour de Limousin..

        Vepředu jinak dál nejvíc pracuje Columbie

        0 0
      • treatt  

        A je to..vypadl mi přenos :(

        Tož si jdu dát dortík 8-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          že ty deš na to pivo? :)

          0 0
          • Medunka  

            hospoda už byla včera a mistr nedorazil, protože místo práce se věnoval TdF a pak to musel dohánět :-D

            0 0
          • treatt  

            Ne ne, lehký jahodovo-broskvový dortík, co mi udělala kolegyně 8-)

            0 0
        • raceman  

          nikam ;-) prejdi na jinou stranku :-)

          0 0
          • treatt  

            Nemůžu najít žádný aktivní stream :(

            0 0
            • raceman  

              fr nebo en?

              0 0
              • treatt  

                Ve Fr…právě si předplácím Eurosport player, ztratil jsem nervy :-D

                0 0
                • raceman  

                  sem si prave rikal, ze ty bys nesledoval en :-)

                  0 0
                  • treatt  

                    Uaaaaaaaaaaaa, GRRRRRRRRRRRR­RRRRRRRRRR!!!

                    Právě jsem vyplázl 4 eura na to, abych zjistil, že i když si za to zaplatim, tak nemůžu sledovat francouzskou verzi!!!!!!!!!!!!

                    Angličtinu, Bakyho, Italy, Rusy, Bulhary, Holanďany, Řeky, Maďary, Poláky, Portugaly, Rumuny, Rusy, Španěle, Turky a ne Francouze!!?!?!?!?!­?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?­!?!?!?

                    0 0
                    • raceman  

                      ou.. to je pekne napikacu :-/ ja se k tomu playeru ani nedoklikam :-) projistotu

                      0 0
                    • treatt  

                      Sorry, byl jsem tak naštvanej, že jsem ani moc nekoukal a nepsal..

                      Ale teda Renshaw je naprostej génius, když jeli tři Garmini na začátku, myslel jsem, že to Farrar musí mít..škoda promarněné šance, tři spolujezdci a neměli svého kapitána za svým kolem..Hagen se nepropracoval na dobré místo, Petacchi je stále rychlý, naopak Thor ztrácí už dva ny po sobě..

                      0 0
                      • raceman  

                        jj jak se tam vecpal renshaw a cav za ty garminy, to byla krasa :-) garmini jim to pak pekne rozjeli

                        0 0
                      • McBlacky  

                        skoro jsem to tipnul. Provařili to amatérsky .(

                        0 0
                    • raceman  

                      nechcu te opetovne ******, ale v FAQ je napsane, ze fr verzi tam nemaj :-)

                      0 0
            • JSt  

              http://atdhe.net/…ur-de-france v reci amerikanskaje funguje

              0 0
              • raceman  

                taky na něm jedu :-) ale včera už to admin taky 2× bloknul

                0 0
                • Ruprt2  

                  co to máte za admina :-)

                  0 0
                  • raceman  

                    admin toho webu… ja mam admina u kysliku

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      aha včera jsem to zrovna nesledoval, ale šak obnovíš a jedeš dál ne?

                      0 0
                      • raceman  

                        nn, neblokli stranku jako takovou, ale jen to video… ale po chvili zas jelo.. ale stat se to pri dojezdu, tak me streli :-) proto je dobre mit zalohu :-)

                        0 0
                        • Lister  

                          Tak a už jsme zase bez obrazu :-(

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            jo já taky. ale to stačí okamžitě zmáčknout F5 a je to :-)

                            Nečekejte až se to obnoví samo :-)

                            0 0
                            • Lister  

                              No chvíli to opravdu nejelo :-)

                              Předpokládám, že tohle je nejkvalitnější zdroj, který je dostupný – aspoň jsem teda nenašel nic lepšího.

                              0 0
              • Lister  

                Překvapilo mně, že je to překvapivě dost koukatelný. Trčím v práci a jedu na tomhle – bohužel náš admin tohle blokuje spolehlivě, tak to zachraňuje mobilní internet.

                Jinak kdyby někdo neznal, tak tady je vždy link na stream

                0 0
    • Smazaný účet  

      Ten Cavendish je v laufu :)

      0 0
    • Thidney  

      perlička k dnešní etapě – Barredo a Costa se v cíli poprali

      video zde

      detaily zde

      btw: omlátit někomu kolo o hlavu, byť jen přední, to se jen tak nevidí :)

      0 0
    • raceman  

      lance ma dneska velkou smulu, skoda…

      0 0
      • Pavel.ct  

        Copak, defekt?

        Dnes mám bohužel možnost to sledovat pouze na grafice TdF a vidím, že visí asi 33´ za hlavním polem.

        0 0
        • raceman  

          1 pad kolem 10 km.. pomotalo se tam hafolidi.. bohuzel sem ho nevidel.. a druhy pad tesne pod 1. kopcem 1 kategorie na kruhaci takze je cely pobouchany a museli dojizdet balik.. a uz je to minuta :-/

          0 0
        • raceman  

          dobry je, ze krizak je v hlavni skupine :-) a basso nikde…

          0 0
    • treatt  

      Páni, co se to děje dneska?!

      Nemám moc času, tak zkratky..

      Velkej pád, Roman ležel, Pinau, Evans..

      Před chvílí Lance, rozedraný záda, Paulinho se vymačkal, aby ho dovezl zpět do balíku a v předposledním kopci rychle odpadl, velká ztráta. Brajkovič taky a Lance odpadá!

      Vino nejdřív taky, najednou se teď objevil na špici, kde si nehorázně dává Tiralongo pro Astanu..

      Chris Horner veze Lance a vypadá, že by mohl jet 2× rychleji, Lance je na tom špatně..prý se ale tváří špatně už od začátku etapy, prosakuje, že má problémy sedět..

      Odpadl překvapivě ale třeba i Le Mevel, dříve skvělý vrchař..

      0 0
      • treatt  

        Ale Roman zůstal úplně vepředu!Bassa jsme za celý kopec neviděli..Sastre je taky mezi favority

        0 0
      • raceman  

        jj dnesni etapa to pekne protridi… ja bohuzel nevidel ten velky pad na zacatku.. tesim se na souboj contador x evans x andy

        0 0
        • Pavel.ct  

          Díky za info, večer na to mrknu ze záznamu, konečně trochu zajímavější etapa (dalo se to čekat).

          Po včerejšku jsem tipoval, že po dnešní etapě bude Křižák v první desítce… ;o)

          0 0
      • treatt  

        Tak, ve sjezdu je vláček Astany na začátku, Lanceho grupa letí, Horner teď dostává sodu od Armstronga, má tam dva lidi, co se teď odtaví, aby se ho pokusili dovézt zpět..

        Ale Vino?! Nejdřív vypadal, že v nejprudší části odpadne, pak se ale zmáčkl a tahá špic?!

        Chavanel dneska ztrácí žluťák, už má pořádnou díru..mezi uprchlíky naopak vypadá velice silně Aertz, že má dneska dobré nohy, uvidíme, jestli jim to bude stačit až nahoru..ale za nimi se asi pojede pořádný peklo..

        0 0
        • raceman  

          neprislo mi ze dostal sodu… ted to vypada jak kdyby jeli pianko aby lance neodparali uplne..

          0 0
          • treatt  

            Možná právě proto, v jednu chvíli na něj Lance pěkně řval..

            0 0
      • treatt  

        Typický Vino…pouští se jako sokol dolů a natahuje první skupinu favoritů, něco štěká do vysílačky, možná že si pojede jak chce on a kašle na Contadora :-D 25km do konce a bude to ještě něco!

        Roman tam nikoho nemá, odcouval si na začátku stoupání ke svému autu a doplňuje si flašky

        Lanceho skupina ztrácí, moc nestáhla na rovince..vepředu stále tři muži v únik, vypadají zatím dobře…

        0 0
      • treatt  

        Anthony Charteau teď nastoupil na špici první grupy, zvláštní, normálně domestik z Bbox, na dnešek má možná volnou ruku. Janez Brajkovic si dojel svého kapitána a rozjíždí mu teď tempo, ale mají kolem půl minuty díru a bude to těžké..

        Na papíře nevypadalo předchozí stoupání nijak zásadně, ale s tím vedrem, co panuje, se dějí tedy věci! Odpadají velká jména..

        A z vlastní zkušenosti můžu říst, kopec do Avoriaz se pěkně táhne, dá se očekávat ještě pěkná selekce.

        První skupina má několik desítek lidí, Menchov a Sastre jsou úplně vzadu, Astana rozjíždí pořád pěkné tempo, Tiralongo a Navarro tam odvádějí neskutečnou práci! Vino tam je taky na špici a chlapci z Radio naopak vypadají, že přestali sjíždět..Lance prohrává svoje pódium na Tour…

        0 0
        • Thidney  

          už ho zase složili, Lance si vybírá peška za všechny tour zpětně ,(

          0 0
      • treatt  

        Andy si dává poslední občertvení…*****, Euskaltali padají těsně před Lancem, špatně převzali tašky a Lance jde zase lehce k zemi!!!

        0 0
      • treatt  

        Lancovi už teď jede jen mladý Slovinec, Horner už zmizel..Lance to teď bude mít hrozně těžké..čelní skupina vjíždí do Morzine..

        Sastre jede vzadu, teď bude mít problém, jestli se zrychlí. 3 Astany a Contador, Burghardt veze Cadela, jeden Sky, jen jeden, Wiggins..a půjde do tuhého!

        Avoriaz se ční na skále vysoko nad nimi

        0 0
      • treatt  

        Menchov a Sastre pořád vzadu, ale v hlavní skupině, Lance už ví, že je po všem..

        Cadel vypadá velice silně, odhodlaně, ten by měl dojet velice dobře. Astana ukázala, že je teda neskutečně silná! Basso i Roman jsou v popředí, Andy si jede pohodu po boku mistra světa…špic se jede neskutečně, to jsou bomby..

        A vepředu odpadá Holanďan, dál jede jen Moinard a Aertz..8km do konce – budou to mít hodně těžké, Mario buší už strašně dlouho, Moinard vypadá vykašenej už mnoho kilometrů..ex­plozivní nástup jezdce kaťuše z balíku – Rodrigez a vypadá velice dobře, nahoru to je ještě ale daleko

        0 0
      • treatt  

        Navarro by zasloužil medaili, už je za ním přímo jen Contador, Gadret, co se skvěle ukázal v kopcích Gira naopak ztrácí..

        Vepředu za Contadorem stále Cadel, Andy a vypadají v pohodě..hned za nimi Basso, Roman asi 3 lidi potom. První grupa ztrácí lidi, hlavní balíček bude mít tak 25 lidí..Kloden už začíná ztrácet, Hesjedal, Nicolas Roche taky..

        Rodrigez si docvakává vepředu Aertze a Moinarda

        0 0
      • treatt  

        První grupa tak 12 lidí už jen, Roman tam je!

        Moinard odjel Aertzovi, který mu popřál, podali si ruku, ale to těžko bude stačit

        0 0
        • Thidney  

          Menchov, Sastre, Rogers, Gesink… zatím se to drží a Contador vyčkává, třeba mu stačí to tak dovézt.

          0 0
      • treatt  

        Moinard pohlcen, 5km do konce, maso tempo. Gesink, Sastre, Menchov, pořád tam jsou mezi favority! Levi taky..

        0 0
      • treatt  

        Roman s Cadelem 5–6 místo, těsně před nimi Basso, Navarro nehorázně, furt rozjíždí!!!

        0 0
      • treatt  

        Rogers začíná být na gumě na konci vláčku favoritů…Wiggins se prosívá na konec skupinky, ale dostává tam tak metr dva..aj, to bolí, to bolí a pomalu odpadá!

        0 0
      • treatt  

        Roman si dává..Wiggins je out, odpadá..ale Roman pořád skvěle na pozici vedle Ivana

        0 0
      • treatt  

        Navarro tm apracuje jak totálně nasazenej, dává si strašně a prosívá to..Jak se zrychlí, Rogers bude mezi prvními, co budou v prlbémech to uviset. Geisnk a Menchov jsou na konci, alejsou tamRoma si asi dává totálně, nemá svůj výraz s široce otevřenou pusou, ale napjatý škleb

        0 0
      • treatt  

        Sanchez tam je, Andy vypadá odhodlaně, Cadel stále na pohodu, Basso se taky mačká, Roman bojuje tvrdě, je tam, je tam..a je to tu!!!

        Roman útočí

        0 0
      • treatt  

        Roman si hrál a zkusil to..Contador neútočí, Gesink i Menchov se to skvěle dojeli, jsou v pohodě, Gesink útočí, po něm Sanchez. Rogers musí odpadnout vzadu, Rodrigez taky trpí…Basso je spíš na konciu. Gesink zase zrychluje, Contador hend za ním, pak Andy, pak Cadel

        0 0
      • treatt  

        Andy, Andy jede! Evans je vzadu! Sanchez sjel Andyho a Contador nejede!!!Sjíždí Roman, Andy odjel..Gesink to teď zkouší dorazit, pak Vino, pak Roman

        0 0
        • Pavel.ct  

          Tak už to vidím na webu TdF, Křižák po dnešku 7. místo, super!

          treatt: díky za skvělý „live“ komentář, skoro stejně skvělý jako od Roberta B. Super oživení sledování grafiky na TdF.

          Už se těším na večerní záznam na eurosportu :o)

          Díky

          0 0
          • treatt  

            Není zač a nechci vypadat nafoukaně, ale srovnání s Bakym je pro mě spíš urážka :(

            0 0
            • JSt  

              jsem se ted dival na sestrih na ct sport a jedno bych ti vytkl. absence zviratek! ten cunik byl skvely. zkus, pls, neco takoveho zakomponovat i do svych reportu :-D

              0 0
              • treatt  

                Omlouvam se :) byl jsem poněkud pod časovým tlakem, ale zlepším se ;)

                0 0
        • Jenda_T  

          mi to připadalo že Roman se snažil vytáhnout Bassa dopředu ale že jemu se nějak nechtělo, protože se přitom Roman ohlížel v zád, ale rozhodně to byla krásná etapa, teď se teprve ukazuje kdo nato má

          0 0
    • in4mator  

      Prodávám dres Tour de France na Aukru, možná by to mohlo někoho zajímat… http://aukro.cz/…a_skoda.html

      0 0
      • raceman  

        ahoj

        jsem z ostravy, za kolik by si ho pordal hned?

        0 0
        • in4mator  

          Bohužel prodávám jenom přes to Aukro, kdyby ještě nikdo nepřihodil tak snad, ale takto by to bylo nefér vůči těm, co už přihodili, musel bych nejspíš zrušit aukci.

          0 0
          • raceman  

            nedomluvime se pres icq? ja totiz nejsem na aukru registrovaný

            0 0
    • krool  

      Aktualni info k Lysa Hore.

      Ta dira na 4. kilometru, kde dochazelo casto k padum je uz konecne spravena.

      http://www.lysa-hora.cz/…phpThumb.php?…

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Neeeeee, Laaaaance! :-( Taková smůla, to snad není možné.

      Ale Roman dneska zářil, jel jako bůh… :-)

      0 0
      • McBlacky  

        za první pád nemoh, ale vykostit se při objezdu kruháče :/

        0 0
        • raceman  

          rekl bych ze na kruhaci ho smotal tymovy kolega.. moc dbre to videt nebylo a za 3 pad taky nemuze :-) chudak, dneska si to vyzral…

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Říkal, že se mu vyzula galuska… :-/

          http://velonews.competitor.com/…or-me_128132

          “We came into that round-about before the Col de la Ramaz. I clipped a pedal and then my tire rolled off and the next thing I was rolling along the ground at 60–65kph,” said Armstrong.

          0 0
      • daymaker  

        škoda převelká, hlavně z důvodu ztráty napětí mezi ním a Albertem. Ubyl favorit, tuhle ztrátu už nedá… :-( Včera jsem měl pocit, že Contador chtěl dotáhnout Andyho, ale nedal to. Že by první vlaštovka překvapení třeba v Pyrenejích…? :-)

        0 0
        • Hornet  

          Videl som len skrateny zazanam na stv3, a tiez sa mi zdalo, ze Contador v zavere nemal na Andyho, ale este budu dobre kopce. Hlavne sa ukazalo, kto je aky silny, zaver bol hodne dramaticky.

          0 0
        • treatt  

          Měl jsem stejný pocit. Ale bude to stačit na to, aby ho Andy přejel? Můj tajný favorit Menchov měl včera náročný den, i Cadel v závěru spíš tuhnul..příjemně mě překvapil Sastre, že to uvisel, dědek :) No, bude to asi nejzajímavější Tour za posledních 10 let, yepeee :)

          0 0
          • Hornet  

            Ze mu dal v zavere 10s nemusi este vela znamenat, uvidime dalej.

            Moji traja favoriti po vcerajsku: Alberto, Cadel a Andy, ale bolo by zaujimave, keby sa k nim pripojil Kriziak :-)

            0 0
        • Lister  

          Je to škoda, na vítěství by to asi nebylo, ale určitě by to bylo zajímavější. Teď to je vlastně jen Alberto vs. Andy – kterému bude ale zatraceně chybět brácha. Takže pokud se Bertík někde nesmotá, tak vlastně nemá soupeře – ale třeba se spletu a Andy to dotáhne – hodně bych mu to přál.

          Roman jel parádně, občas mi na něm ale vadí příliš profesorský, sterilní styl jízdy – chybí mi tam podobný pokus, který včera zkusil Andy. V každém případě super jízda a možná to letos padne do pětky.

          0 0
          • daymaker  

            možná se pletu, ale mám pocit, že Roman včera zkusil nástoupit jako první z té skupiny, ale velmi rychle pochopil, že na to nemá… pak jsem měl chvilku strach, jestli to uvisí, ale dobrý… to nejtěžší je teprve čeká, navíc ty vedra… uvidíme.. Andymu bych to taky přál… navíc bych od Liquigasu čekal, že Romana s Bassem někdo trochu popotáhne třeba stejně, jak včera předvedla Astana… neskutečné, jak se Contador vyvezl…

            0 0
            • Lister  

              Jenže situace v Astaně je trochu jíná, než v Liquigasu. V Astaně máš jedničku jasnou a na něj všichni tahají, ale v Liquigasu máš v tuhle chvíli dva lídry (kteří tam včera zůstali) a zbytek moc nestíhal. Na koho se bude makat se rozhodne až podle výsledku v Alpách – stejně si ale nedokážu moc představit, jak Basso tahá kopec pro Romana :-)

              0 0
              • karliner  

                Bych řekl, že Liquigas má jen jednoho lídra a tím je Basso…

                0 0
                • Lister  

                  Bych řekl, že pokud Roman Bassa neporazí, tak to bude zklamaní :-)

                  0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Bych řekl, že Liquigas rika mediim ze má jen jednoho lídra a tím je Basso…

                  0 0
                • Darkson  

                  …to tvrdí Basso, podle Romana jsou oba lídři. v každým případě je dobrý, že je Roman před Bassem. za týhle situace po něm nikdo nemůže chtít, aby tahal pro Ivana.

                  osobně si myslim, že aktuálně je Ivan pro Romana největší „soupeř“, doufám, že ho brzy setřese v celkovým pořadí:-)

                  0 0
                  • Lister  

                    S tím se nedá než souhlasit!

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    uvidíme jak to bude zítra. Už se těším…

                    0 0
                  • treatt  

                    Právě že může..

                    Jen tak pod čarou..je náhoda, že pro flašky si odcouval Roman a dovezl i Ivanovi a ne naopak?

                    0 0
                    • karliner  

                      Asi nová strategie, aby se domestik neunavil ;-)

                      0 0
                      • treatt  

                        Muhehe..

                        mimochodem, dnes je volný den a den potom to Romanovi nejezdí, tak by měl dostat dneska pěknej knedlik, nechceš se toho ujmout a toho lenocha trochu prohnat? ;)

                        0 0
                        • karliner  

                          Teď ne, ale až bude volný den v Pyrenejích, tak tam budeme, takže ho případně trochu protáhnout můžu :-)

                          0 0
                        • Medunka  

                          psal, že si dá 2 hoďky, tak snad se na zítra dobře připraví

                          0 0
                • treatt  

                  Pro Italy je Giro modla. Kdo vyhraje Giro, je polobůh. Basso je Ital. Liquigas je italský tým. Víc myslím netřeba říkat..

                  0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    ..a double je vic nez Gira a TdF.

                    Podle me zatim cekaji jak se to vyvine. Stejne jako Basso/Nibali na Giru. I kdyz nemyslim ze by Liquigas mel v aute nejake skvele strategy, v tyhle fazi urcite neobetujou jednoho pro druhyho. Ale proc neudelat rochu kourovou clonu ze Basso je lidr, (Ital, etc.) Viz Schleckove a Sastre par let zpatky. A z toho kdo jel zrovna pro flasky bych taky nic moc nevyvozoval (nema cenu aby jezdili oba, ale nekdo musi, a koneckoncu RK je mladsi).

                    0 0
                    • karliner  

                      Uvidíme, možná naše dohady vyřeší obvyklá Romanova krize a nevolnost po dni volna…

                      0 0
    • treatt  

      Jedna smutná zpráva, Simon Gerrans ze Sky, který měl v té velké smotce včera na 7.km pád, má po snímkování potvrzenou zlomeninu ruky. Jeho Tour tak končí, což nechce slyšet žádný jezdec..

      0 0
      • karliner  

        Měkkejš. Tyler Farrar má taky zlomené zápěstí a jede :-)))

        0 0
    • daymaker  

      tak dneska uvidíme, zda se Contador zkusí narvat do žlutého… snad Roman nechytne krizičku a dojede bez větší ztráty… hlavně to někde nepoložit!

      0 0
      • Lister  

        Taky se těším. Dnešní profil úplně vyzývá k úspěšnému úniku některého z agresivnějších dobrých vrchařů (kdyby ještě jezdil Richard Virenque, tak by to byla etapa pro něj), ale za ním by se mohlo dít opravdu dost zajímavých věcí. Alberta ve žlutém ještě nečekám (takticky mi to nepřijde nejchytřejší), ale bude se chtít určitě přiblížit na co nejmenší odstup a pak všechny dorazit v Pyrenejích.

        0 0
    • pajan  

      Á… zase kompakt :-)

      0 0
    • treatt  

      A je to tu! Opravdu prověřující etapa, 204,5km v Haute-Savoie, přejíždí se klasické průsmyky Colombiere, Aravis, Col des Sasies a hlavně, hlavně Madlenka..zas­loužené Hácéčko, nepříjemně dlouhý kopec, který s teplotami, které stále panují, budou hodně prověřující..

      0 0
      • treatt  

        Christophe Moreau dnes ráno oznámil, že tato sezóna bude jeho poslední a uzavře tak svou pěknou kariéru, kdy po dlouhé roky jako jediný dokázal držet nadějě galského kohouta na Tour..

        0 0
      • treatt  

        Do dnešní etapy nenastoupili: Vladimir Karpets (Katusha), Ital Fabio Feline (Footon Servetto), Němec Robert Kluge (Milram) a Australan Simon Gerrans (Sky)..

        Dnes se nastoupá víc než 4 000 výškových, dnešní náročnosti jsou následující:

        Côte de Châtillon (KM 18,5 – 4. kat.): 2.1 km výšlapu průměrem 3.9 %

        Col de la Colombiere (KM 46 – 1. kat.) 16.5 km výšlapu průměrem 6.7 %

        Col des Aravis (KM71 – 2. kat.): 7.6 km výšlapu průměrem 5.9%

        Col des Saisies (KM 97 – 1. kat.): 14.4 km výšlapu průměrem 5.1%

        Col de la Madeleine (KM 172.5 – HC): 25.5 km výšlapu průměrem 6.2%

        0 0
      • treatt  

        Vepředu se nám postupně zformovala následující skupina:

        Luis Leon Sanchez, Jose Ivan Gutierrez a Christophe Moreau (Caisse d'Epargne), Cyril Gautier a Anthony Charteau (Bbox Bouygues Telecom), Jérôme Pineau (Quick Step), Sandy Casar (FDJ), Rinaldo Nocentini (AG2R-La Mondiale), Jens Voigt (Saxo Bank), Johannes Fröhlinger (Milram), Rein Taaramae (Cofidis) et Damiano Cunego (Lampre)

        Moreau se chce dnes rozhodně ukázat, Sanchezovi nevyšla poslední etapa, tak se chce porvat a předvést, co v něm je..

        Pineau si jede pro body do vrchařské soutěže, Jens Voigt dostal možná zelenou, ale daleko spíš bude připravovat terén pro Andyho, pokud se staně něco velkého mezi favority..

        Jinak vepředu jede poklidný vláček BMC, který dokonale obklopuje muže v žlutém, který zatím vypadá ve velké pohodě, kousek od sebe jedou dva mistři světa v jednom dresu, Ballan a Cadel, těsně před ním dres amerického mistra Hincapieho, všichni hlavní favoriti v klidu v popředí pelotonu

        0 0
      • treatt  

        Lance ke své smůlovaté etapě – „Moje Tour skončila, ale já zůstávám. Prožil jsem špatný den, velice špatný den. Zezačátku to bylo dobré, cítil jsem se silný, ale potom přišel ten nešťastný kruháč těsně před výjezdem. Dopadl jsem opravdu tvrdě a po takovém pádu se dát dokupy není tak lehké. Všichni už se rozjížděli. Ale já toho využiji, teď si budu chtít závod užívat, podpořit tým, neztěžuji si“

        Skupina vepředu má náskok pět minut, balík ještě sjíždí z Aravis, zatímco první skupinka už stoupá na Saisies..

        0 0
      • treatt  

        Pád se dnes nevyhl Thoru Hushovdovi, který si sjel k lékaři a bude to pro něj nepříjemnější, než obvykle..

        Na začátku etapy nastupoval Vinokurov, který ale byl pohlcen, vzápětí to zkusil Cunego, ale ani jeho skupinka se neudržela před balíkem příliš dlouho..hlavní zásluhu na tom má team BMC

        Cavendhish nebo Roux mají problémy od prvích metrů stoupání, grupetto dnes asi bude hodně početné a bude asi rozdělené na klasické a ještě dál „sprinterské“..

        Jinak vepředu už nevypadá nejčerstvěji Sandy Casar, což ale není překvapení, jezdec založením spíš sprinter může doufat jedině v pravidelné tempo a nepříliš prudké pasáže, aby se mu dařilo viset v úniku..

        0 0
      • treatt  

        Alain Gallopin – „minulý rok jsme chtěli zaútočit ve Verbier, kde nakonec jely Saxo, ale Lance byl jediný, kdo zůstával v bitvě proti Albertovi. Dnes už nemáme naději na žluťáka, Levi je nejlépe postavený, novým kapitánem je on, ale dost možná se soustředíme na nové naděje – což budou krásné a silné úniky.“

        0 0
      • treatt  

        Včera bylo během volného dne opravdu nádherně, Lance si třeba vyjel na svůj starý známý kopec Joux-Plane..okolí, kudy dnes Tour projíždí, je naprosto úchvatné, savojské štíty jsou dnes překrásně vykreslené bez jediného mráčku..

        Zatím se jede zatím relativně v klidu, práci na čele balíku odvádí stále BMC, zatímco jsme se přehoupli přes kopec a letí se do údolí – rozhodně vysvobození i pro dva jezdce Liqui, kteří viseli na chvostu pelotonu už jen očima..odstup se maličko stáhl blíž ke čtyřem minutám, pro peloton ideální průběh etapy zatím..

        0 0
        • raceman  

          dneska z toho mam kulove, ani konec neuvidim.. takze diky tobe za komenty ;-)

          0 0
          • treatt  

            Jasný, dělám to rád..akorát mám dnes strašné výpadky sítě, skoro nic nevidím :(

            0 0
      • treatt  

        Kolem mety sto kilometrů do cíle přichází zpráva od doktora pelotonu, Gérarda Porta, že Thor nemůže jet svoje, protože mu je zle po jeho pádu..

        Balík táhne ve sjezdu mistr světa omeleta z Varese, Alessandro Ballan – který je velice spokojený se svým přechodem do týmu BMC, kde je daleko více v pohodě, není tam takový tlak na podporu lídrů, jako bylo v Lampre (Petacchi, Cunego..) a zcela mu vyhovuje menší tým, kde má větší prostor pro svoje pojetí jízdy..

        0 0
        • raceman  

          škoda :-( co se stalo ze se smotali?

          0 0
          • treatt  

            To jsem bohužel neviděl…

            0 0
          • treatt  

            Ale bylo to v úniku, kterého se Thor účastnil, v prvním sjezdu potvrzoval svoji sjezdařskou třídu a dokázal odjet balíku..pak se do něj po pádu vrátil a odcouval si k doktorovi..škoda veliká!

            0 0
      • treatt  

        Madelaine..to je téma, které teď běží v hlavě naprosto všem jezdcům…nyní jsme na rovince, která je přípravným terénem pro peklo, co za chvilku přijde. První dva kilometry jsou pěkně prudké a v podstatě se to v lese táhne stále velice nepříjemně. Pak přijde narovnaná pasáž, kde se zase ale asi pojede pořádně rychle. Pak se zvedne zase velice náročná pasáž, opět jedno narovnání, kdy se dojede k hlavní skále nahoře a pak se zvednou závěrečné serpentiny, které nejsou moc ve francouzském rytmu, proto se Madelaiene říká spíš pyrenejský kopec, je velice dlouhý a přitom pěkně prudký..

        Andy – „dneska to bude nářez, dá se čekat hodně hodně velkých věcí. Mělo by se to na Madlence daleko víc prosývat. Možná se dnes dočkáme nějakého překvapení, uvidíme, jestli se bude útočit. Jestli se nebude, tak se budu snažit jet s ostatními. Jestli ta možnost bude, jasně, pojedu si pro žlutý dres, ale není to cíl pro dnešek“

        0 0
      • treatt  

        BMC jede pravidelné tempo, i tak se ale na rovině podařilo mužům v únik navýšit náskok na 6´24..

        Rinaldo Nocentini v úniku..

        Minulý rok se mu povedla parádní premiéra na Tour, přestože až v 32 letech. Dokázal se udržet několik dní ve žluťáku, aby si dokázal vyjet přepychové 13. místo v Paříži. Letos měl ale zlomeninu ruku, sezóna mu zatím nevychází tak hvězdně..asi by chtěl dnes prolomit tohle konstatování..

        0 0
      • treatt  

        Michael Barry, klíčový muž Bradleyho Wigginse, není schopen uviset balík, odpadá jeden jezdec za druhým, Lars Boom, Moinard, opravdu obrovský počet jezdců, hned úvodní pasáže jsou smrtelné, Fedrigo, Hincapie, Gadret, všichni odpadají, Gadret se ještě zkouší vracet..

        0 0
      • treatt  

        Rogers out, Brajkovič..bývalý peloton už má tak nějak kolem 30ti lidí…vepředu pracuje Sorensema likviduje spoustu lidí, hned za ním Vino a jede se pěkná kudla..a Vino, Vino nastupuje se svým široce vlajícím dresem!

        0 0
      • treatt  

        Skupinka vepředu jede jako hlouček, táhne Sanchez a odstup de dolů na 5´08..

        Sastro je zase klasicky na konci balíku favoritů, Flecha překvapivě drží tempo..

        0 0
      • treatt  

        Matt Lloyd zatím na špici balíku favoritů vypadá hodně dobře, Lance, Sastre, jsou spíš ke konci, je tam vidět i Menchov, spíš ke konci..

        Vino si sám pěkně dává, dupe do toho jako moloděc a vypracoval si odcuk 20 vteřin..

        0 0
      • treatt  

        Moreau teď maká na špici úniku, Sanchez hned za ním, v míň prudké pasáži se letí na velkou..náskok zatím 5´19

        Vino pomalu navyšuje svůj náskok a jede sólo, nějakých 24 sekund..No­centini odpadl z čelní skupiny a za chvíli si ho Kazach docvakne..jako teď Taaramae, estonec, který byl odjetý, ale není schopen uviset Vinovo tempo..

        0 0
      • treatt  

        Pineau a Frolinger odpadají z čelní grupy, Vino jede jako stroj, ale uvidíme, co mu to bude platné..únik je ještě dost daleko, hlavní favoriti za ním budou zas zrychlovat..

        0 0
      • treatt  

        Ksakru mi se to hrozně seká, prakticky nic nevidím :(

        0 0
        • destr  

          Tak andy s albertem už zbytku odjeli…žluták je už mimo…roman už asi taky dost ztrácí :-(

          0 0
        • treatt  

          Zajímavá scénka, Andy s Contem dojeli Sancheze (Luise Leona), co byl v úniku a ten předal svůj bidon Albertovi..každý z jiného teamu, ale oba Španělé..

          0 0
        • treatt  

          hm, tak vidím jeden obrázek asi tak za dvě minuty :( Ale jestli vidím dobře, tak Roman táhne skupinku, kde je Lance..Cadel je ještě o něco dál vzadu..

          0 0
          • Darkson  

            jestli vidim dobře já, tak je to Basso a Romana nevidim:-(

            0 0
          • Smazaný účet  

            Nene, to je Basso. Křižák jede vzadu v balíku.

            0 0
          • McBlacky  

            LA tahá Basso.

            0 0
          • Jaroslávek  

            Kua jasně že je to Basso do pytle.

            0 0
            • destr  

              Takže Roman je kde teda? :-)

              0 0
              • Jaroslávek  

                Prostě není vidět.

                0 0
              • karliner  

                Je domestik, takže dotáhl lídra Bassa kam měl a odcouval si. Co je na tom divného?

                0 0
              • destr  

                Tak to vypadá, že roman na AC AS strácí přes 7 minut :-(

                0 0
                • Premik  

                  Tak nakonec dojel Roman kousek za Bassem – žádná hrůza, jak tu někteří strašili, že jede vzadu v balíku.

                  Strašně kecáte někteří -))

                  0 0
                  • treatt  

                    A Tys věděl, kde je? Podle všeho hroznou dobu unikal zájmu kamer..

                    0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

                      To asi nikdo. Musel jet solo a pak si to v kopci dolu sjet, kdz prijel s lidma odpadlyma z Bassovy skupiny.

                      No 5 minut na Andyho uz je ale dost, a navic vsichni v top ten vypadaj dobre..

                      To bude zas reci kdo je lidr, kdyz jsou s Bassem od sebe v GC 2s.

                      0 0
                      • karliner  

                        Lídr je Basso, bublinu o „spolukapitánství“ nebo „dvou rovnocenných lídrech“ přifukují pouze česká média (nikde jinde jsem podobnou blbost nezaregistroval), pro které je přání otcem myšlenky. Na skutečnost, že Roman bude opravdovým lídrem si budeme muset my počkat a Roman změnit tým.

                        0 0
                        • Vhalasta  

                          Tos moc nehledal. Na offico stránkách liquigas , říkají: „…i capitani della Liquigas-Doimo, Ivan Basso e Roman Kreuziger…“. Italsky neumím ale to asi není třeba.

                          0 0
                          • karliner  

                            hm, na anglické verzi to není…

                            0 0
                            • Vhalasta  

                              Toho jsem si všiml, že jim překlad stránkového článku trvá 4dny:)

                              0 0
                          • daymaker  

                            myslím, že po včerejšku a pokud Bassovi někde nedojde, tak už je „EL Capitano“ jenom jeden… :-)

                            0 0
                            • kubad  

                              jako myslíš kvuli těm 2s co mají mezi sebou v celkovém pořadí?

                              hehe

                              0 0
                              • daymaker  

                                to vím, ale přeci jenom, Basso se včera ukázal! myslím, že pochvala ho neminula a tak nějak podvědomě ho si myslím berou jinak než Romana. Uvidíme dneska, kdy si myslím, že mezi favority bude asi klídek, dopředu se budou honit jiní. Možná se pletu. Contador se Schleckem si to asi rozdají v Pyrenejích. Že by Roman měl na nějaký únik??? Navíc by to nebylo moc taktické… POuze mé subj. názory, těším se, je o co bojovat!

                                0 0
                    • Medunka  

                      Roman k dnešku: Bad day for me,the legs were not ok;(,but I'm relax because TDF is so long and hard!hope get better for me in next stages!

                      0 0
                    • Premik  

                      nevěděl, a všiml sis, že bych vydával svoje dojmy za fakta jako někteří? -) Dneska tu jeho skupinku neměli pokrytou, jako by neexistovala. Kdyby to bylo na Giru, tak neřeknu – tam je to někdy pěkná bramboračka, na Tour mě to překvapuje.

                      0 0
                      • Jaroslávek  

                        Já teda osobně žádná fakta neuváděl, když ani nešly uvádět, že. Vůbec ten přenos byl pro mě dost nepřehlednej a to nemluvím o Bakym, který se údajně ještě dlouho po dojetí orientoval.-(

                        0 0
        • treatt  

          Tak jsem aspoň zaslechl, že v úniku zůstal Sanchez a Casar, krom Cunega a Chartreaua – takže na koho vsázíte jako vítěze etapy? Já zkouším Sandyho..

          Ježiš a chudák Samuel Sancez, koukám, že má 10 sekund díru na Alberta a Andyho, tak blízko, ale asi bez šance, když se tam točí dva..

          0 0
          • treatt  

            Ou yes, tak dneska mi to vyšlo, mám radost! :) Bravo Sandy!!!

            0 0
        • treatt  

          Zaslechl jsem, že Basso táhne Lancovu skupinku..vzhledem k tomu, že jsou celkem dobří přátelé, je to náhoda? :) Kdoví, co se ještě stane, Lance možná ještě vůbec není ze hry, těžký den může mít každý, čeká nás ještě strašná porce hor, tak jestli teď už LA pojede bez zaváhání, proč by se nemohl prokousat zpět někam k první pětce?

          0 0
      • treatt  

        No pecka, musel jsem pracovně být chvíli mimo a přišle jsem o to největší :( Andy si odjel s Contadorem, Sanchez jel s nimi, ale akorát jsem viděl, jak Schleck nastoupil a chudák Sanchez nemohl reagovat..ale jede si svoje a zas tolik se mu nevzdálili..

        0 0
        • destr  

          Sancheze dojeli, nejel s nima…

          0 0
          • treatt  

            Luise Leona Sancheze dojeli (Caisse d´Epargne, španělský šampion), Samuel Sanchez Gonzalez (Euskaltel, olympijský vítěz) jel s nimi nahoru a dojel jen kousek za Contadorem a Andym…a teď ve sjezdu se k nim blíží, je totiž špičkový sjezdař..

            0 0
        • karliner  

          Máš to pomotaný more..

          Ten co ho dojeli a dal Contadorovi láhev byl José Ivan Guttiérez. Pozná se od LL Sanchéze podle toho, že má dres mistra Španělska ;-)

          0 0
          • treatt  

            No jo no, dělám toho moc najednou :( špatnej den dneska :(

            0 0
          • treatt  

            Dneska asi končim s reportem, vidím jeden obrázek za několik minut, nic nefunguje, řešim pracovní průsery..tak sorry :(

            0 0
        • cubas  

          to jak Voigtovi seklo 500 m pred vrcholem, to bylo jak ucebnice. Uplne jsem cejtil, jak mu bylo. Fuj :)

          0 0
      • treatt  

        Tak ještě pár ohlasů ke včerejšku:

        Sandy Casar:

        „Moje nejlepší období je vždycky květen, červen, červene a to právě skvěle dopadá na Tour. Vedro je něco, co miluji. Měli jsme několik dní teplo a podivně mi to vůbec nesedělo, ale to prostě patří k Tour! Je to nejgrandióznější závod, je to opravdu něco. I pro lidi, co neví o cyklistice nic, pokud nejedeš Tour, tak v tý cyklistice nic neznamenáš“

        Kadel:

        „Tým byl skvělý a práci musím dokočit jen já. Bohužel jsem to nedokázal. Když na Tour vezeš žlutý trikot, ať už jsi dobrý nebo ne, prostě tam musíš být, ale já dnes nebyl ve své kůži. Každý den na kole trpím, ale dělám to rád. Tentokrát to už ale bylo moc“

        Contador:

        „Duel? Ne, ještě tady je mnoho lidí, kteří se můžou dostat do úniku, je spousta úniků, kterým se podaří odjet daleko. Ale mně je jasné, že kolo, které musím sledovat, je to zadní Andy Schlecka. On je ten nejnebezpečnější.“

        Andy:

        „Aniž bych chtěl být nějak arogantní, myslím, že jsme s Albertem prostě trochu jinde. Ostatní dneska nebyli moc silní.“

        0 0
    • Zerocool  

      je to někde live on internet?

      0 0
    • Manas  

      Offtopic: Tahle reklama me pobavila: http://www.youtube.com/watch…

      Obzvlast cast s gelama :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Podle oficiálního webu to chlapi z bboxu pojali jako časovku.

      0 0
    • zbyslavjak  

      existuje u nás nějaké stoupání, které by se dalo srovnat s některým z výjezdů na Tour?( mám namysli prémii 1.kategorie, HC rozhodně ne:-)

      mimochodem co je považováno za nejtěžší silniční výjezdy u nás? nikde se mi nepodařilo najít info, které by se tím zaobíralo

      0 0
      • Medunka  

        53×11 má v jednom vydání TOP stoupáky a myslím, že se to už tady na BFku řešilo

        0 0
        • Medunka  

          1/2008

          Top 10 českých stoupání

          NEŽIJEME POD ŠTÍTY VELEHOR. NEMÁME ALPY, DOLOMITY ANI PYRENEJE ČI ARDENY S JEJICH CYKLISTICKÝM VĚHLASEM, ALE POŘÁDNÝCH KOPCŮ SE U NÁS NAJDE NĚKOLIK. TAKOVÝCH, KTERÉ JSOU DOSTATEČNOU VÝZVOU PRO SILNIČÁŘE. VYBRALI JSME PRO VÁS DLE NAŠEHO NÁZORU DESET NEJPROSLULEJŠÍCH STOUPÁNÍ NA NAŠEM ÚZEMÍ, JEŽ STOJÍ ZA TO BÝT POKOŘENA V SEDLE KOLA.

          • Černá hora (Krkonoše)
          Dlouhé Stráně (Jeseníky)
          • Ještěd (Ještědský hřeben/Jizerské hory)
          • Klínovec (Krušné hory)
          • Lysá hora (Beskydy)
          • Praděd (Jeseníky)
          • Pustevny (Beskydy)
          • Svojše (Šumava)
          • Šerlich (Orlické hory
          • Zlaté Návrší (Krkonoše)
          • nejdelší: ZLATÉ NÁVRŠÍ (22 km)
          nejvyšší: PRADĚD (1491 m)
          • nejprudší: LYSÁ HORA (8,4 %)
          • nejoblíbenější: DLOUHÉ STRÁNĚ (tréninkový cíl profesionálů)

          Ale na kopce v TdF to nemá

          0 0
          • zbyslavjak  

            diky za info, jinak co tim zase Vinokurov sleduje?:-)

            0 0
            • jecnak  

              Treba chce vyhrat a nebo se nudi.

              0 0
            • Premik  

              on je celkem trubka, slova taktika nebo strategie jsou mu úplně cizí, takže nic bych tam nehledal. -)

              Nevíte co je s Romanem?

              0 0
              • Jaroslávek  

                Viz výše.

                0 0
                • Premik  

                  jj, už jsem to četl, trochu jsem se ještě utěšoval nadějí, že někde plápolá mezi Contadorovou a Lanceho skupinou. No nic, bude muset dál vozit Bassovi bidony, který ho dnes možná skočí v pořadí.

                  0 0
                  • Premik  

                    Andymu ten teď už 99% žluťák moc přeju, už loni udělal Tour a letos vypadá ještě silnější..

                    0 0
                  • treatt  

                    Nakonec se plácal aspoň s Vinokurovem, minutu za Bassem..

                    0 0
                    • Darkson  

                      jsem si celou dobu řikal, že je to v pytli, že dneska RK chytí 10 minut a nakonec se k naší radosti objevil v cílové rovince minutku za Bassem. sice dneska nestačil nejlepším, ale rozhodně neprohrál celou Tour, tak můžem fandit dál.

                      btw, co se stalo Cadelovi, to normálně rupnul? v cíli toho měl dost

                      0 0
                      • Vhalasta  

                        Kua, o 2 vteřiny za Bassem 11-tý. Ale to je ještě dobré, po dni volna má vždy krizi a jestli tohle byla letos největší tak OK. Na 5 místo ztrácí „jen“ 1 min. 40 vt..

                        0 0
                      • treatt  

                        Jen tak pod čarou, Cadel jel včera se zlomeným loktem po pádu z 8. etapy…proto je taky tak otejpovanej..

                        0 0
                        • Darkson  

                          Cadel je trochu smolař, vloni mu na Vueltě 2 minuty měnili zadní kolo, letos zdravotní komplikace na Giru i Tour, ale je to sympaťák a dříč a já mu fandim:)

                          0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Vino-to jsem taky nepochopil.

              Za me dneska dvakrat super Navarro, a Jens Voigt. Myslim ze kdyby ho Contador pod vrcholem schvalne neutrh ze by jim dole jeste pekne potah a pomoh o par vterin.

              0 0
              • treatt  

                To je klasický Vino :) Vzpomínáte, jak si úplně stejně nastoupil třeba na Galibier? Odjede na velkou na pul minuty, ale ještě před koncem stoupání ho sjedou a propadne se :) Ale člověk se s ním nenudí, to je zase pravda :-D

                Navarro je naprosto nehoráznej! Stále se před startem Tour hovořilo o síle Saxo a Radioshack, ale tohle je domestik k nezaplacení!

                Já nevím, jak říkám, prakticky mi to včera neběželo, ale viděl jsem sekaně ten úsek, kdy Jensovi totálně došlo – a zdálo se mi, že Contador se ohlížel a vysloveně čekal, jestli to ještě nezmáčkne Jens přes kopec – mu bylo velice dobře jasné, že by jim to na rovině pěkně tahal a to by bylo výhodné jak pro Andyho, tak pro Alberta..ale neviděl jsem nic předtím, tak nevím, jestli nenastupoval nebo něco podobného..

                0 0
                • Darkson  

                  co jsem pochytil ze zmatený režie, tak Jens byl v úniku,odpad z první skupiny a počkal si na Shlecka s Contadorem a dotáhnul je skoro až na vrchol stoupání. jel podle výrazu dost na krev, tak potom co si ostoupil, počkal na skupinku za sebou a do cíle dojel s nima

                  0 0
                  • treatt  

                    To jsem psal už v live reportu, že je Jens v úniku a že dost pravděpodobně počká na Andyho, aby mu pak pomohl – tady ;)

                    0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Me prislo na netu ze mu odjel, ale vecer na sestrihu uz si nejsem tak jistej; a taky to nebylo tak tesne pod vrcholem jak se mi zdalo odpo. Kazdopadne to vypadalo jako ze se Jens snazi je uviset, ale asi si omylem prehodil moc na tezko a skoro se zastavil, a bylo.

                  0 0
                  • daymaker  

                    Chtěl je uviset, aby pomohl Andymu na posleních 12km po rovině. Jenže Contador to moc dobře věděl a nastoupil, aby se Voighta zbavil, což se mu povedlo…

                    0 0
                    • teepeex  

                      sorry tak to jsem nepochopil, jako aby mu pak jens s andym na rovine neodjeli? :))

                      stacilo by mu nestridat a jel by za nima do cile uplne zadarmo

                      pro nej by bylo vyhodnejsi, aby je voight odtahl imho

                      0 0
                      • daymaker  

                        taky možnost… ale bylo vidět, jak si Con hlída Jense a když viděl, že mele z posledního, evidentně nastoupil… Andy se ještě koukal, jestli mu parťák bude stačit, ale nestačil… dle medií se předtím Con s Andym dohodli, že když mu Andy s Jensem nebudou do konce stoupání nastupovat, tak on neujede z kopce… je v tom guláš, každopádně celkem drama.. :-)

                        0 0
                        • raceman  

                          :D:D ted sem videl opakovani na eurosportu, a contador je teda mizerny sjezdar :-) bych chtel videt, jak by jim ujel :-)

                          0 0
                          • daymaker  

                            říkám, spekulace médií… uvidíme… možná chtěl Contador Schlecka tím dostihem ve dvojko utahat na další dny… :-)

                            0 0
                            • raceman  

                              zas neni andy tak blby aby mu to odtahl sam… by se sprajcl a tim by pak ztratil i contador..

                              0 0
                        • treatt  

                          Já viděl jediný okamžik, když Jensovi totálně seklo – a Contador se otočil, dlouho na něj koukal, evidentně doufal, že se ještě zmátoží…když se prakticky zastavil, vyjeli oba ze sedla vpřed..

                          Moreau jim střídat nemohl, protože měl spolujezdce vepředu, tak proč by si tam na rovině drtil špic Contador na střídačku s Andym, když jim to mohl celý odervat Jens???

                          0 0
                    • treatt  

                      Tím, že by Jens zahal, by si Contador najížděl náskok na ostatní, tedy to bylo v jeho zájmu stejně, jako Andyho. Potom nechápu Tvůj pohled na věc :)

                      0 0
                      • daymaker  

                        to co píšeš, zní velmi logicky… bylo to pro mě včera takové zmatené… .-) uvidíme, co měli ti dva nakonec v hlavě za plán… :-)

                        0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  http://www.ceskatelevize.cz/…-cyklistika/

                  18:10 min. Mas uplnou pravdu, beru zpet, Jens proste vytuhnul, navic v tu chvili jel zrovna spici Schleck a Contador se ohlizel co je s Voigtem.

                  Sive co ty z toho mrnjavyho vokynka vykoukas to je neuveritelnyj.

                  To je zupa ze CT4 ma sestrihy pristupny, a v dobry kvalite.

                  0 0
    • Medunka  

      BTW navrhuji Treatta jako nástupce Bakyho :-D

      0 0
      • rdx  

        dneska to je fakt neskutečnej megaguláš co tam Baky předvádí. To mu tam nemuzou ten internet zapnout?

        0 0
        • jecnak  

          No jak neprispiva Threatt na b-f tak to nema Baky z ceho cist…

          0 0
          • treatt  

            On sem bohužel nekouká, jinak by věděl aspoň se zpožděním, co se děje :-D

            0 0
            • Vhalasta  

              Tak dnes bych se ho (bakyho) zastal, to spíš režie ve Francii by se měla jít učit od staříků, co brali Závod míru a pořadatelé by se měli někdy podívat, jak vypadají informace, na lyžaře.

              Fakt děs, včetně serveru letour.

              0 0
              • treatt  

                Tohle je otázka Eurosportu..na francouzské televizi jsou informace většinou perfektní..ale letos bohužel nechytám :(

                Jinak Bakyho bych se nezastával, ten se v tom nevyzná, ani když to má 3× graficky na obrazovce, stejně neví, která bije, viz etapa na kostách..

                Jsem rád, že ho nemusím trpět, jednou je to vtipný, pak už jen tragický..

                0 0
                • Vhalasta  

                  Předpokládám, že přenos je jen jeden a eurosport ho od někoho kupuje. Jiný může být jen komentář a když nemáš na místě lidi tak informace nemáš kde vydolovat.

                  Ale jinak souhlas…

                  0 0
                  • karliner  

                    A jak vysvětlíš třeba, že si včera spletl vítěze a svoji tezi o vítězství Charteaua opakoval ještě několikrát i když mezitím se na obrazovce objevila grafika prvních 3 jezdců v cíli, včetně několika detailních záběrů, kde i sváteční fanoušek cyklistiky poznal, že první dres byl FDJ a na druhém místě Caisse d´Epargne. Po několika minutách se opravil a sdělil divákům, že tedy asi Charteau byl až druhý, ale tón prozrazoval, že se mu to stejně nějak nezdá :-)))

                    Treatt ti sem napíše 100× víc informací, a to sedí v práci a má přenos puštěný v malém okénku… Ale na rozdíl od toho děduly se v současné cyklistice orientuje a umí francouzsky…

                    0 0
                  • treatt  

                    Ono se stačí koukat na obrazovku, co se tam děje. A aspoň si přečíst, když Ti to tam po nějaký době dokonce režie napíše. Ale ani to už Baky nezvládá..

                    0 0
              • Premik  

                jj, dneska to těžce nezvládli, nechápu jak mohli zasklít skupinu s Romanem v popředí závodu

                0 0
                • zbartos  

                  Dnes ve Zprávách v TV říkali, že Roman měl v průběhu etapy až 10 minut ztrátu, ale že ji stáhl na 5 minut v cíli. Takže on byl zřejmě skutečně většinu času někde vzadu a teprve v závěru to stáhl…

                  0 0
                  • raceman  

                    jestli myslis suprovni zpravy na nove s 3 dny starymi zabery a koncvou tresnickou na dortu starou 4 dny .-)

                    0 0
                    • zbartos  

                      Myslim, že tak nějak se ta stanice jmenovala, moc to nesleduji…

                      0 0
                    • pepek  

                      Tak na Novu je to význačný počin i tak. Jistě měli velký problém, jak to vtěsnat mezi fotbal v Burundi-Ukundy a fotbal v Dolní Lhotě.

                      0 0
                  • Vhalasta  

                    To asi někdo vzal z letour.fr, kde měl virtuálně v celkovém pořadí chvíli před cílem ztrátu 11 minut. Tomu ale nemůžu uvěřit, stejně tak, jakože to pročadil kolem Evanse a kamery si toho vůbec nevšimly. Asi spíše jel sám svoje tempo (jak u něj bývá zvykem) a sbíral odpadlíky od Armstrong grup.

                    0 0
                    • daymaker  

                      já si totiž myslím, že Roman za Cadelem vůbec nebyl. To akorát Bakalář mlel nesmysly… :-( Evans odpadl už na začátku posledního kopce, ne-li dřív…

                      0 0
                • karliner  

                  zřejmě českej domestik není pupkem světa profesionální cyklistiky, i když bychom si to přáli…

                  0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  http://www.cyclingtipsblog.com/…ur-in-ruins/

                  tady je asi uprostred stranky fotka RK jak jede solo pod vrcholem Madeleine. Kus pred nim je videt auto, zrejme asi za Basso/Armstrong grupou?

                  0 0
              • Thidney  

                nezlob se na me, ale nezvladl ani viteze etapy :(( a trvalo mu to snad 5 min

                nasledne kdyz uz je Roman v cili a vi kolik po Bassovi dojel i kdyby odhadl na minutu, tak preci nemuze tvrdit ze ma Roman ztratu 10 minut, kdyz na obrazovce sviti u Bassa ztrata na Andyho 5 min a Roman mel pred etapou necelou min. na Bassa. Nezvladnout dopocitat alespon priblizne /tolerance max vterin/ celkovou ztratu a pripadne dilci ztratu na Bassa, jedineho cecha je pro komentatora ceskeho sportovniho kanalu pruser za ktery by se melo vyhazovat. Ksakru to jsou boty na urovni Poulicka.

                0 0
                • Vhalasta  

                  Popravdě, já ho v té době už neposlouchal a díval se na letour (kde měli taky dlouho blbosti) a počítal si to sám. Porovnáním s Bassem to šlo.

                  Gró mého příspšvku ale není obhajoba Bakyho jako spíše hanění organizátorů obecně.

                  0 0
                  • Thidney  

                    Tak frantíci to maj naprosto nezvládnutý, ale třeba tím vnášej zmatek do vysílačkovýho pojetí cyklistiky :)

                    0 0
                  • Thidney  

                    Tak frantíci to maj naprosto nezvládnutý, ale třeba tím vnášej zmatek do vysílačkovýho pojetí cyklistiky :)

                    0 0
                • Lister  

                  Nechápu, že ho může někdo poslouchat, jediné občas pozitivní jsou jeho telefonáty – když se mu teda zadaří a dokáže udržet alespoň nějakou slušnou linii (což je tak jednou ze tří pokusů).

                  Mimo jiné jsem se po včerejšku dozvěděli, že Watt je práce – mají to tam pět let a pořád to chudák nechápe.

                  Český komentáře vyžaduje manželka, protože se tomu upřímně řehtá, ale v okamžiku kdy usne – což netrvá dlouho – to přepínám na angličtinu. Třeba včera v okamžiku, kdy odpadal Cadel, měl komentář skoro stejné grády, jako když Katka finišovala 50ku na Olympiádě. Radši ani nechci vědět, co při tom tlachal Baky.

                  Dneska to bude určitě zajímavé. Vzhledem k dnešnímu datu a profilu trati čekám francouzské peklo – dnes je to pro Frantíky povinnost.

                  0 0
                  • Thidney  

                    když jseš vyjímečně v hospodě, a obsluha odmítá přepnout na jakýkoliv jiný komentář, tak bakyho holt zkousnout musíš :))

                    Naštěstí mě to potká jen občas, zajímavý je, že to je vždy etapa, kde Romanovi sekne.

                    0 0
                    • Blade  

                      Málo chodíš do hospody:)

                      0 0
                      • treatt  

                        No je to jasný, může za to Thidney! Teď jde akorát o to, jestli do tý hospody chodí příliš málo, nebo moc :)))

                        0 0
                  • Vhalasta  

                    Když odpadal Cadel tak Baky vykřikoval něco jako „nádherná krize! no to je úžasné!“. My se doma docela řezali.

                    0 0
                  • treatt  

                    Oproti Francouzům to je nuda nuda, šeď šeď ;)

                    0 0
                    • Lister  

                      No v tom máš prostě drobnou jazykovou výhodu :-)

                      Ale pořád – pokud si můžu vybrat tak Bakyho nikdy…

                      IMHO tvůj komentář je stejně best!!!

                      Než končím v práci, tak si přečtu tvé reporty, abych byl v obraze. Pak si to většinou ještě pustím zpětně ze záznamu a postupně dobíhám do živého vysílání přeskakováním nezajímavých úseků (díky bohu za STB s HDD), ale když není čas, tak to stačí pro skoro dokonalou představu.

                      0 0
                      • treatt  

                        Díky, jsem rád, že se to líbí a je to pro někoho platný!

                        Akorát nevím, jak dnes, jsem pracovně poněkud mimo :( Tak snad aspoň něco urvu po očku

                        0 0
                    • Vhalasta  

                      Tak mě napadá, kde to bereš, z nějakého satelitu? Holka by mohla překládat a to co řekne Baky… No, snad ty rozhovory jsou někdy zajimavé.

                      0 0
        • tchurillo  

          Obavam sa, ze ani Bakalar sa nevyrovna komentaru na TfD suhrnu, ktory vysiela kazdy vecer STV3. Je to suhrh, zaznam, vsetko je uz teda jasne a dane, ale chlapik v tom mal specialne vcera vacsi gulas ako my vsetci pri priamom prenose… Dost zly zazitok. Neviem ci to tam niekomu davaju komentovat za trest?

          0 0
          • ememem  

            nie, to len odraza celkovy stav v stv kde 90% zamestnancov bud su hochstapleri alebo tupci. obzvlast henten sudruhmi vytvoreny treti akoze sportovy kanal co vysiela bud ozaj veci z kanala alebo zdvojene to iste co stv2 a vsetci to platime. vdaka bohu za to sulikove referendum.

            0 0
      • treatt  

        Tak mi koukej udělat petici, až se rozhoupu a pošlu do Eurosportu životopis ;)

        0 0
    • jonys  

      Tak po včerejšku je jasný,že o výhru budou bojovat Contador se Schleckem(na to se těším,bude to větší drama než loni),pár borců si to rozdá o bronz a ostatní trička.

      Armstrongovi,který po loňsku,kdy rozdíl od těch 2 byl parník,nepocho­pil,že kdo chvíli stál,stojí opodál,snad docvakne,že špička a budoucnost cyklistiky se jmenuje jinak,protože tihle 2 asi letos budou bojovat spolu na krev a ten dištanc bude o bojovou flotilu a ani tým poskládaný z domestiků na motorkách by nebyl nic platný…Nemá to daleko do zoufalství Schumiho,jedině snad výhra etapy může odfouknout trochu prachu ze zašlé slávy…

      Romanovi držím palce,bohužel se ukazuje,že schody mezi desítkou,pětkou­,bednou a vítězstvím jsou ******** vysoký a strmý a sebemenší zaváhání znamená tvrdej pád.Teď už bude hodně těžký pohnout se aspoň o kousek výš…

      0 0
      • raceman  

        asi nevíš, co je to se 3× za etapu se řádně vyštípat a pak jet potlučený dál…

        0 0
        • jonys  

          Přesně to jsem čekal.Kdyby nespadl,vedl by o 2 minuty.A kdyby místo horka pršelo a kdyby se na Madelain jelo z druhé strany,a kdyby a kdyby…Ale padali i jiní.A kdyby třeba nespadl tehdy Beloki a kdyby neodstoupil tehdy Valverde kvůli kolenům,a kdyby mohl tehdy startovat ten a ten nebyl nemocnej,nemusel být 7×vyhrát tamten,a kdyby se nezranil Ballack,mohli být mistři světa Němci,a kdyby se hokej hrál na 3×15,mohl OH vyhrát taky někdo jinej a kdyby Federera nebolely záda a…kdyby,kdyby,kdy­by.

          K úspěchu se musí sejít spousta okolností,ale štěstí přeje připraveným.A že ti 2 jsou někde jinde je už 2.rok snad jasně vidět,ne?

          0 0
          • Darkson  

            furt nechápu jakou souvislost má Armstrongova fyzická forma s jeho ztrátou ve zmíněné etapě evidentně způsobenou pády…

            0 0
            • raceman  

              howg, netvrdim, ze lance ma na A&A, ale kolega jonys zrejme nechape to co si napsal… :-)

              0 0
              • Darkson  

                chtěl jsem jen říct,že když někdo po 2 nebo 3 pádech a následném sjíždění ztráty dojede vzadu, nic to nevypovídá o jeho fyziččce a už vůbec ne o tom, kdo kde stojí a kdo nebo co je budoucnost cyklistiky:-)

                jo a na AC a AS Lance se vší pravděpodobností opravdu už nemá, ale furt to jsou jen spekulace

                0 0
              • jonys  

                Kolega jonys byl papat :-)

                Že to netvrdíš ty je dobře,byl bys za blázna :-)

                Ale pokud to věděl LA,tak nemusel zakládat tu superstáj,s cílem jezdit v první desítce mohl zůstat v Astaně,ne?

                Výmluva na pády mi v této situaci připadá asi jako kdyby Zbrojovka Brno po debaklu od Barcelony svedla vše na bolavý kotník kapitána…

                Když tehdy Ulrich spadl při závěrečné časovce,měl šanci Armstronga stáhnout.Ale prostě musel jet hranu a spadl.Tečka.Ar­mstrong teď spadl 3×.Když ti ženská řekne,že při cestě na nákup 3× bouchla auto,asi si taky pomyslíš,že to už nebude jen smůla,že taky asi bude mít díl vlastní viny…Nebo tunel Blanka,že :-))

                0 0
                • raceman  

                  jenže on za ty pády nemohl… a k te staji… nenapadlo te, ze z toho ma taky prachy?

                  a myslis, ze kdyby ulrich nespadl, tak by ho stahl?

                  0 0
                  • jonys  

                    Nemohl…3× je právě dost na to,abych si myslel,že to nemůže být jenom pešek…nepozor­nost,únava,špat­ná volba stopy,chvilku pohled jinam…

                    Prachy…pak si ale musí vybrat:víc lovů a ztráta glorioly neporazitelného šampióna,nebo lepší hospodaření(vydělal málo???)a nasmrtelnost alá Boby Fischer.

                    Psal jsem už loni,že ty návraty v dnešní době jsou cesty na popravu.Opravdový šampion odchází na vrcholu,ale nezvládli to jinčí kabrňáci,takže čemu se divit,že.

                    Stáhl,nestáhl…to je buřt!O tom se dá opravdu jen špekulovat a to je o ničem!Gyan prostě nedal penaltu v poslední vteřině mače a Ghana jela dom.Jestli by jinak vyhrála MS je zbytečný se bavit!

                    0 0
                    • teepeex  

                      a jonys, nerikali ti uz na zakladce a pak v pionyru brouk pytlik?

                      vsem tu rikas, ze moc spekulaci skodi a sam tu fabulujes prvni lajnu clovece:))

                      0 0
                    • Darkson  

                      já mam pocit že si to trochu pleteš.

                      to že Gyan nedal penaltu byla jen jeho chyba, stejně jako kdyby v přímým souboji Lanceovi supeři v kopci ujeli.

                      když tě někdo shodí v pelotonu nebo spadne těsně před tebou je něco jinýho. to bych spíš přirovnal k tomu, když ti na hřišti Van Bommel nebo De Jong zláme nohy nebo žebra, viz finále MS. to snad není chyba postiženého, ne?

                      0 0
                      • jonys  

                        My si nerozumíme.Mohl bych cpsát o Mexiku a Anglii,ale už nemám sílu…

                        Prostě odmítám snižovat vítěze tím,že někdo jinej byl poškozenej.

                        Španělé jsou mistry prostě proto,že to vyhráli.Už je buřt,že Paraguay měla opakovat penaltu,protože Španěláci vlítli do vápna víc,než o minutu později při pecce Alonsa.

                        TDF vyhraje Franta nebo Karel a bude to proto,že bude první v cíli.Jedno kolikrát kdo spadne.

                        Ale moje teorie je,že to štěstí opravdu přeje připraveným,že to není vše zas taková náhoda.

                        Jasan?

                        0 0
                        • Darkson  

                          rozumím, taky jsem vítěze nesnižoval, stejně tak doporučuju ctít a nezatracovat poražené z důvodu pádu nebo zranění…štěstěna je vrtkavá

                          0 0
                          • jonys  

                            No a jsme zpět u jádra:já věřím,že Armstrong ještě v pár etapách dostane od pár lidí těžce na zadek(však v etapě na Madelain nespadl,ne?)a doufám,že se nesníží k tomu,čím se dehonestoval Federer po prohře s Berdychem-bolely mě záda,jinak bych ho přejel(myslím,že včera si LA na bebina nestěžoval,to je dobře).

                            0 0
                  • JSt  

                    sam rikal, ze na tom kruhacu sel do rotace kvuli skrknuti pedalem, coz je proste jeho chyba, ale samozrejme taky smula :-)).

                    0 0
          • treatt  

            A vyčítá někdo Belokimu, že se jako srágora vyválel nebo co?!

            Nějak tomhle nerozumím. Lance jsem nikdy extra nemusel, ale má mojí úctu tím, že v jeho letech si takhle dává. A stát se mi takovejch věcí během jedný etapy, asi bych tam to kolo hodil přes plot a šel na panáka.

            Krom toho Lance je bojovník, nevzdá se, pojede teď dost možná pravidelně a je klidně možný, že postupně rupne stejně několik lidí, jako včera Cadel a Lance se vrátí nejen do top ten, ale relativně vysoko..

            Asi není ten typ, který by si nechal ještě v jedný etapě nandat půl hodiny záměrně jen proto, aby ho pak nechali jet zkoušet urvat etapu..

            0 0
            • jonys  

              A nerupnul Cadel právě kvůli držkopádu a fraktuře zápěstí nebo čeho?A jak by jel,kdyby nespadl?A kde by byl Vandevelde?A Fran­k?Vidíš,to jsou ty spekupace.K ni­čemu!Bojovníci jsou tam všichni.Kolo přes plot bychom hodili my,oni ne.

              0 0
              • Excel  

                ..a taky kde by byl Cancelara, kdyby mu nesebrali motor.

                0 0
                • pepek  

                  Ale zase Jonys, jako NEcyklista do toho zjevně docela vidí. Kdyby sedl na skutečné kolo, tak snad aji toho Lance zařízne.

                  0 0
        • Blade  

          Všichni říkají, že se 3× vysekal.. Co já viděl, tak jen dvakrát, na potřetí z kole jen eležantně sesedl :)

          0 0
    • Thidney  

      Pro zajímavost z Klödenova twitteru http://yfrog.com/3dn50yj

      Kdo jim zajišťuje ubytování? Tohle už je druhej průšvih na týhle Tour. No ať si pustěj „tohle, třeba jim to pomůže :)“: http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • treatt  

      Tak a již k dnešku!

      Etapa 10. Chambéry – Gap. 179km

      Kopce na cestě:

      Km 77.0 – Côte de Laffrey – 7.0 km stoupání průměrem 9 % 1. kategorie

      Km 98.0 – Côte des Terrasses – 3.3 km stoupání průměrem 7.1 % 3. kategorie

      Km 145.5 – Col du Noyer – 7.4 km stoupání průměrem 5.3 % 3. 2. kategorie

      Mnohem jednodušší den, než včera, zajímavý je kopec Laffrey, který je celkem prudký, každopádně dnes by během větší části etapy měl být balík klidnější

      0 0
      • Pebe  

        k tomu řazení kopců do kategorií včera na UK Eurosportu rozebírali, jak se to dřív dělalo, že přijeli pod kopec v autě a podle toho na jaký rychlostní stupeň to vyjeli, taková to byla kategorie, na HC nevyjeli vůbec :-)

        ale předpokládám to bylo hodně dřív :-)

        0 0
      • treatt  

        Ze začátku etapy bylo spousta nástupů, jako první zaútočil Tony Martin doprovázený Voecklerem, který ukázal svůj mistrovský dres, ale brzy byli vráceni. Pak následovalo nervózní období plné pokusů o únik, například pětice jezdců včetně nového muže v puntíkovaném dresu, Anthonyho Charteau, balík si je brzy pohltil zpět.

        Potom se balík přiblížil k prvnímu sprintu dne a Lampre ho natáhl do pěkné lajny, norvozita vzadu vedla k pádu Huntera (Garmin-Transitions) a Bookwaltera (BMC), kteří se ale rychle posbírali a na pásce sprintu si vzal plný počet 6ti bodů Petacchi před Hushovdem, který bere 4 a McEwen 2 body

        Potom opět nastoupil Martin a poodjeli s Jérémy Royem (FDJ), Daniel Ossem (Liquigas) a Aitorem Perezem (Footon-Servetto), dokázali se dostat na 20 sekund náskoku, po 6ti kilometrech ale byli opět pohlceni

        Peloton se pak začal ve větru a neustálých nástupech tříštit do skupinek, až vepředu se začali vzdalovat Dries Devenyns (Quick Step) a Mario Aerts (Omega Pharma-Lotto), k nim se docvakli Vasilij Kiryenka (Caisse d'Epargne) a Sergio Paulinho (RadioShack). Nicolas Vogondy a Dimitri Champion zkouší vyrazit za uprchlíky, ale Saxáci a dokonce Lance sám dělají policii na špici a rychle jim vysvětlí, že na francouzský ohňostroj tady nikdo nemá moc nálady a francouzské týmy tedy byly docela v pasti ve svůj nejdůležitější den­..

        Pierre Rolland (Bbox Bouygues Telecom) dvakrát nastupuje, nejdřív s Championem, ale nervózní balík si je sjede, potom ovšem s Maximem Bouet (Ag2r-La-Mondiale) konečně dokážou získat pár desítek metrů a odjíždí směrem k úniku vepředu. Pomalu si stahují díru, která je dlouho lehce pod dvě minuty

        Velkým úsilím ale postupně dokážou sjet únik a Francouzi tak mohou živit naděje na dnešní etapové vítězství, muselo to být hrozně těžké, ale tito dva to dokázali sjet

        0 0
        • Manas  

          Jeste mozna bych zminil ze asi na 30tym km si ustlal Popovic, docela drsne. Moc se mu potom nechtelo slapat.

          0 0
      • treatt  

        Na čele tak máme skupinu v následujícím složení: Pierre Rolland (FRA/ Bbox Bouygues Telecom), Maxime Bouet (FRA/AG2R-La Mondiale), Mario Aerts (BEL/Omega Pharma-Lotto), Dries Devenyns (Quick Step), Sergio Paulinho (POR/Radioshack) a Vasili Kiryenka (BLR/Caisse d'Epargne)

        Pokud se nestrhne bitva mezi favority za nimi, etapa by se měla rozhodnout mezi těmito muži, jejich náskok se totiž po prvním těžkém kopci dne vyšplhal k devíti minutám ve chvíli, kdy chybí do cíle 100km

        Na co bude ještě potřeba dát pozor, je poslední kopec na cestě, který dokonce nemá žádnou klasifikaci. Sjede se z průsmyku Noyer, na rovině bude čekat druhý mezisprint a pak přijde krátký, ale intenzivní výjezd, po kterém se sjede až do cíle. Tady by se jěště mohlo ledacos udát, únik se tam bude rozhodovat a uvidíme, jak bude hodný balík, nebo jestli si bude někdo chtít mastit pírka :)

        0 0
      • treatt  

        Podél cest je opravdu hodně Australanů, kteří fandí, ale každopádně Norsko musí být zcela vylidněné, protože podle ohlasů všichni přijeli na Tour mávat vlajkami a podporovat Thora :)

        V balíku musí vládnout velká spokojenost, jede se klidné tempo, po včerejšku opravdu balzám. Francouzi mají lidi v úniku, už se nenastupuje, lidi vepředu nejsou nebezpeční v celkovém pořadí, takže se nemusí stíhat. Vepředu se celkem disciplinovaně střídá, je dost brzy na jakékoli taktiky..

        0 0
      • treatt  

        Stěnu Laffrey se snažil nejrychleji dát Charteau, aktuální nejlepší jezdec polka dotky, ale ve chvíli, kdy mu nastoupil Pineau, s tím nemohl nic dělat. Pineau si tak virtuálně opět přebírá ceněnou trofej..

        Jean-René Bernaudeau, ředitel Bbox doufá, že peloton se nebude snažit sjet únik a ten bez problémů doveze svůj náskok až do cíle..Balík dál hlídají a tempo určují Saxo boys nového muže ve žlutém, pana Schlecka

        0 0
      • treatt  

        Peloton a celá kolona se nádherně klikatí po silničce ve sjezdu k výjezdu na Terasy, kam už únik dojel a má aktuálně náskok 9´53

        Vepředu sjezd rozjížděl rozvážně, stejně jako teď první pasáže stoupání Fabian, za ním naskládaná celá Saxo squadra..

        0 0
        • treatt  

          Fabian si jede do kopce svoje, tak nějak svoji pohodu, na zádech má poskládaný celý svůj tým, pak jsou poskládaní Astanaboys, za nimi Liqui..

          0 0
      • treatt  

        Jerome Pineau si zašpurtoval pro bodíky na prémii, ale teď už je naládován lahvema a zpoza balíku je bude dovážet spolujezdcům.

        Pro Jiříka mám špatnou zprávu, státní svátek a zatím žádné běžící prasátko, ani třeba stylová Marianne (symbol revoluce) s odhaleným poprsím, furt tam motaj lesklejma nožkama jakýsi hubeňouři na kolech :)

        0 0
        • treatt  

          Tak teď aspoň hezká scénka, kdy na konci bylíku celkem urostlý jezdec Cofidisu roztlačil jako na dráze svého o mnoho menšího kolegu naládavého bidony, aby se mu líp jelo dělat pingla dopředu :)

          0 0
      • treatt  

        Hustěěěěě…Andy Schleck teď dělá domestika, odcouval si pro flašky ke svému autu..netradiční pohled na žluťáka..

        0 0
      • treatt  

        No jo, Cancellarovi došla baterka v motorku, tak se schoval do háku a balík teď musí táhnout Nicki Sorensen.. :)

        Na vrch Teras se nejrychleji vepředu mezitím dostal Mario Aertz, který je také mužem nejvýše v celkovém pořadí na 44. místě s odstupem 32 minut a do vrchařského bodování si tak nasbíral celkem 38 bodů, za které mu v této soutěži náleží 9. místo

        A když jsme u těch podrobností, pojďme se podívat na jednu z nadějí galského kohouta pro dnešní den, Maxima Boueta:

        23ti letý jezdec z Ain je provařený jako jezdec, který je schopen zajet všude. V roce 2008 začal profi kariéru u Agritubel a velice rychle dokázal získat první vítěžství v prologu Tour de Normandie. Minulý rok získal další skalpy a hlavně se ukázal na Tour jako útočník se srdcem bojovníka v několika únicích. V letošní sezóně zatím na první úspěch čeká..

        0 0
      • treatt  

        Jeden info detail – někteří jezdci mají svítivě žlutý podklad startovních čísel – dnes zrovna Caisse d´Epargne, to ukazuje aktuálně nejlepší team v celkovém pořadí v součtu..

        Červený podklad má právo vozit nejútočnější jezdec s předchozí etapy

        Jinak Jerome Pineau si právě nechává od Gérarda Porta, doktora Tour, ošetřit pravý loket..

        Peloton je teď v krátké stojce, jinak jsme spíš v rovinatější pasáži etapy, do jejíhož konce zbývá 59km a uprchlíci mají náskok přes 11 minut a podle grafiky tam ze všech nejvíc tahá Aertz (23 procent času na špici)

        Tak, podívejme se na druhého Frantíka v úniku:

        PIERRE ROLLAND (Bbox Bouygues Telecom), mladý jezdec, 23 let, profík od roku 2007. Svou kariéru začal u Crédit Agricole (2007–2009). Do dnešního dne má na kontě 3 profesionální vítězství, z toho jedno v roce 2010– 4. etapa na Circuit de Lorraine, v Belleville-sur-Meuse). Letos jede svoji druhou Tour poté, co minulý rok získal lichotivé 23. místo v celkovém pořadí v Paříži. O jeho schopnostech jezdit do kopce vypovídá jeho tělesná konstituce, 68kg na 183cm

        0 0
      • treatt  

        že je dnes klidnější etapa ale rozhodně neznamená, že se naní na co dívat :)

        0 0
        • treatt  

          viz..

          0 0
        • treatt  

          A taky jednou vidíme, kdo zprostředkovává ty nádherné letecké pohledy na závod.. (levá strana ;)

          0 0
          • zbyslavjak  

            zrovna jsem chtel napsta, ze se sice nic nedeje ale prostredi ve kterem se dneska pohybuji to nahrazuje, opravdu parada

            0 0
      • treatt  

        Na autě Milramu jsme si mohli prohlédnout sbírku Lightweightů v bílé barvě a abych moc neslintal, tak si představme dalšího jezdce v úniku:

        VASIL KIRYIENKA (BLR – Caisse d'Epargne) je již zkušený jezdec, ve svých 29ti letech ale jede svou první Tour. Bělorus má na kontě 5 vítězství mezi profíky, přičemž poslední úspěch zůstává tím nejkrásnějším – na Giro 2008 dokázal přejet v závěru 19. etapy Di Lucu a Jefimkina. Tento bývalý dráhař dokázal v bodovačce získat titul mistra světa v roce 2008 v Manchesteru!

        0 0
      • treatt  

        Údolíčko..

        0 0
      • treatt  

        Hm, mírné uspání z pohodového tempa a podívejme – na mostku, pod kterým byla pěkná díra, se udělal dost slušný špunt, vypadalo to tam chvíli trochu divoce..

        0 0
      • treatt  

        Maxime Bouet nevypadá v úniku ani trochu v pohodě, začíná tam pěkně plandat na špagátu při výjezdu na Noyer, asi platí za úsilí, které vydal při stíhačce úniku na začátku dne..a to máme ještě 3 kilometry nahoru..

        0 0
      • treatt  

        Ou, Bouet tuhne a definitivně odpadá z úniku, nedokáže se přehoupnout přes kopec s ostatními a jeho naděje právě zemřely..

        I když zatím má díru ne zásadní, určitě do 50ti metrů, kilometr do konce, to bude mít sakra těžké, aby měl naději do sjezdu

        0 0
        • Thidney  

          a už je zase zpátky, počkali :)

          0 0
        • treatt  

          Ještě ale čaká závěrečná stojka, Maxime to bude mít strašně těžké, i když se teď zas dotahuje, lámal to pěkně ušima, dotáhl se, ale teď bude následovat těžký a celkem nebezpečný sjezd, není pro něj moc dobrét přijet takhle vymrtvený zrovna do tohoto sjezdu, ale nakonec to dokáže v této skupince. Zabojoval obdivuhodně!

          0 0
          • treatt  

            No, Maxime tam měl jednu chvilku na nervy, šel pozdě na brzdy, jak si dojížděl, už měl nohu z pedálu, trocha adrenalinu na ochozu s pěknou dírou dolů..

            0 0
      • treatt  

        Moreau teď zaútočil s Popovytchem, ale nahoře už nečekají žádné body..je tedy trochu záhada, proč zrovna teď nastupuje…asi to je prostě nějaká Moreauvina :-D

        0 0
        • teepeex  

          ja myslim, ze se nechteli strkat v tom brutalnim sjezdu s ostatnima tak si jen tak popojeli a dali zevl dolu;)

          0 0
          • treatt  

            Viděls ty serpentýny, jak byly ty první strašně prudký? :-O Nejen ouzký, ale jak to padalo dolů? Jsem docela koukal..ostrej sjezdík, co neodpouští..

            Takže Ti dávám za pravdu, navíc bylo 14. července, Moreau jede poslední Tour, tak si užívá chvíle v televizi :)

            0 0
      • treatt  

        Nějaké momentky ze sjezdu, únik má 20km do cíle a nedostižný náskok..

        0 0
      • treatt  

        A Maxime se nám opět dostává do problémů na poslední stojce dne, opět tam vlaje, Rolland se stále ohlíží, jestli jeho krajan ještě drží..

        Takže, čas na sázky, koho tipujete? Paulinho zatím vypadá naprosto čerstvý, Aerts je starý mazák, ale v úniku makal nejvíc..skoro bych se klonil k úspěchu Kiriljenky..nejsem si jistý, jestli Rolland bude schopen splnit francouzské naděje, i když je velice silný jezdec, co si právě sjel za svým sportovním ředitelem pro rady..je každopádně dobrý sprinter, pro něj bude zásadní si sbírat nástupy a udržet skupinku pohromadě. Bouet asi bude odpadat, jakmile se začne zvedat ze sedla..

        A pro Jirku posílám aspoň nějaká zvířátka ;)

        A je to tu, je to tu! Útočí Aertz a 15km před koncem zkouší odjet sám!

        0 0
      • treatt  

        A je po skupince! Aerts to v posledním kopci totálně rozstřelil, Paulinho se vydal do protiútoku za Devenynsem a nezadržitelně ho přejel, jediný má ještě snad nárok Kirilienka, ale bude si muset Paulinha rychle sjet, Francouzi jsou setřeseni..

        0 0
      • treatt  

        Je jasně vidět, kdo je tady nejlepší vrchař, Kirilienka ale dokazuje svoje kvality, když si dokázal Paulinha dojet a teď jedou spolu a odjíždí svým bývalým kolegům z úniku…a už to je pěkná díra za nimi! Devenyns, Aerts a Rolland mají opravdu ztrátu…Bouet podle očekávání mizí kdesi hodně hodně vzadu..

        0 0
      • treatt  

        Tak dvojice vepředu vypadá velice silně, jedou v pohodě a zatím to vypadá, že zůstanou spolu a rozdají si to nakonec mezi sebou…to byl rychlý úklid!

        0 0
      • treatt  

        Tak trojka vzadu začíná celkem dobře točit, ale mají už opravdu velkou díru..a místo trapný cyklistiky konečně fotbal na půlce obrazovky – utkání Ghana-USA ženy do 20ti let..

        0 0
      • treatt  

        V roce 2003 se právě tady rozsekal Joseba Beloki, jedná se o technicky velice náročný sjezd, klikaté úzké silničky, kde je v tomto počasí často rozměklý asfalt..Dvojice vepředu má 6km do cíle a letí, aby je zezadu nedocvakli, už mají vypracován náskok 56 sekund

        0 0
      • treatt  

        Nicolas Roche nastupuje v posledním kopci z balíku a odjíždí si..

        0 0
        • treatt  

          A svým nástupem si Ir dokázal nakonec vyjet náskok na balík v hodnotě 1'21". Posunul se tak na 13. příčku s časem 6'23" na Andy Schlecka..

          0 0
      • treatt  

        tak dvojice vepředu je jasná, teď jen, jestli si to mistr světa v bodovačce pohlídá a na rozdíl od komentátorů eng eursportu si to myslím a věřím mu..

        A máme kilák do cíle!

        0 0
      • treatt  

        Tak poslední kilometr, Paulinho první flek, trocha taktiky, ted je první Vasilej…jako klasický dráhař si ho hlídá za sebou :)

        Paulinho jde do toho, Kirilienka zaváhal, jakoby neměl chvíli dost energie v nohách, asi si tím prohrál etapu, bude to na cílovou fotku, ale Paulinho se radoval hned za páskou, evidentně jistý, že Vasila udržel těsně za sebou..

        A je z toho ukázkový příklad prokaučovaného spurtu

        0 0
      • treatt  

        Tak Kirilienka to pěkně prokaučoval, evidentně si byl jistý svým lepším finišem, přitom zareagoval pozdě na nástup vrchaře Paulinha, který byl doslova explozivní a přes svůj hodně úderný finiš se přes něj již nedokázal procpat. Za lajnou bylo vidět jeho gesto zmaru, tohle si opravdu projel..

        Tak ještě uvidíme, jak si to rozdají sprinteři z balíku o důležité body..Petacchi, Hushovd, Hagen..to bude chvíle pro ně..

        0 0
        • treatt  

          Cav, Petta, Thor..dost, jdu domů :)

          0 0
          • Jaroslávek  

            A teď mi řekni, když tady byla taková trochu prudší výměna názorů o LA, kde a proč zase včera nabral nějakou ztrátu, jak psali na iděsu.

            0 0
            • raceman  

              protože už je z něho pouhý domestik leviho, který to „nemusí“ řešit… ale mas pravdu… mohl dojet s balikem :-) buh vi proc nedojel..

              0 0
            • Darkson  

              koukám, že na skupinku favoritů nabral minutku a půl. vzhledem k tomu, že se prý včera jelo celkem volně, to asi nebude z výkonostních důvodů.

              myslim si, že celkový pořadí už neřeší. naopak čím větší ztráta v celkové pořadí, tím spíš ho nechaj ostatní v některý z etap ujet:-)

              0 0
      • treatt  

        Ještě ke včerejšku..pro favority to byl možná odpočinkový den, vzadu to ale dost bolelo i přes poměrně poklidné tempo. Renshaw, Cavendish a spol dost trpěli, vedro si vybíralo opravdu svou daň, kopce byly nepříjemně prudké.

        Jak přiznal Robbie McEwen, měli toho vzadu opravdu plné brejle, ze začátku se jelo strašně nervózně, jak se vepředu nastupovalo a zkoušelo se poodjet, vzadu byli jako na gumě, stále si museli stahovat nekončící díry a měli daleko ke klidné jízdě..

        Robbie sám zatím ještě zdaleka nekouká do cíle v Paříži, má šeredně podřený bok a naraženou nohu, ve které se mu stupňuje pnutí a bolest. V cestě budou stát Pyreneje, takže dnešní etapa bude příležitostí, o spurt bojovat rozhodně bude, ale je to taky pro něj otázka přežívání každého dne..

        0 0
        • treatt  

          A jak že se to vlastně ocitl Paulinho včera v úniku dne? Radioshack teď soupeří o nejlepší team, který zatím vedou chlapci z Caisse d´Epargne. Jednoznačný pokyn tedy byl – jak jde dopředu někdo od nich, některý Radio musí hned vyrazit taky. A okolnosti tomu chtěly, že zrovna ten nástup, kde si to pohlídal Sergio, byl ten správný..

          0 0
    • Medunka  

      Tak jeden diskutující na idnes.cz včera:

      //Kreuziger opět promarnil svou šanci… radši to zabal…

      Když se favorité nikam nehnali, tak proč by se někam hnal Kreuziger? Proč by se měl pokoušet využít šance na únik, když žádný z favoritů nejevil známky soutěžení? Z tohohle Kreuzigerova přístupu je mi ZLE

      Radši pojedeme tak, abychom se neunavili… Přece není důležité vyhrát, ale zúčastnit se //

      Co si o tom myslíte? Taky je vám zle z toho, že někdo dokáže takhle myslet?

      0 0
      • raceman  

        mas to tak vsude, co lidi nechapou, na to nadavaji…

        0 0
      • Jaroslávek  

        Už se tímto nenechám na rozdíl od jiných věcí rozhodit.

        0 0
      • treatt  

        Tak diskuze na idnes je myslím možné bez čtení rovnou spláchnout do žumpy..

        Myslím si o tom, že je zcela zbytečné to číst, natož se tím jakkoli zabývat..

        0 0
      • Ruprt2  

        Je mi to úplně jedno.

        Takovéto fandění je ve všech sportech stejné.

        Ono i to, že někdo reaguje na idnesu ještě takovou formou o něčem svědčí.

        0 0
      • McBlacky  

        vtip je v tom, že kdyby se o únik snažil někdo kdo má šanci na slušný GC, tak by se rázem přestalo jet volně a favorité by začali soutěžit.

        Proto se nechal jet bezvýznamný rideři. Nikoho slušnýho ujet nenechaj.

        Je to v podstatě taková dohoda s Saxo a Astanou. Vy nás nebudete ***** /jednotlivci/ a na oplátku se pojede klídek /pro všechny/. Nemám strach, že Voight nebo Navarro by nedokázali udělat v kopcích pelotonu peklo.

        diskutující na news portálech tomu rozumí asi jako já 2.mongolský fotbalový lize

        0 0
        • Jaroslávek  

          Nevadí, to doženeš.

          http://www.fifa.com/…andings.html

          0 0
        • ememem  

          asi tak, coz ovsem aj spolu s tym ze sa vzadu mastili a co ja viem co furt nic nemeni na tom ze doteraz boli okrem casovky este 2 fakt zaujimave etapy (7 a 8) kde sa to rozdavalo a zbytok by az do najblizsej nedele mohli pokojne vynechat (no povedzme ze ten uplny dojazd v piatok o niecom bude) a nic zasadne by sa nestalo. uznavam ze pretekat musia aj sprinteri, ze je to „okolo“ a nie „cez kopce“ atd. nicmenej historiu pisu vitazi a ti si to vyriesa v 6–7ich etapach + casovke.

          p.s. – ja cyklistike nerozumiem to uznavam ale pekna sceneria mne osobne nemoze nahradit zavodenie. neviem naco kukat 5 hodin na etapu ked viem ze na jej konci bude celkove poradie presne to iste jak pred nou. ciastkove bodovacky su mi docela ukradnute aj ked poslednych 5km je zaujimavych vzdy.

          som volakde cital ze od 2011 alebo 2012 ma byt globlany zakaz vysielaciek aj ked su takmer vsetci proti ale ososbne si mylim ze je to jedina cesta jak zatraktivnit velke etapaky hlavne v tychto rovinatych etapach kde ked maju on-line info tak sa vyjmuc nehody fakt nic zasadne nemoze stat.

          0 0
          • treatt  

            Říkáš to sám. Když tam člověk nechce vidět, co se v závodě děje a proč, je to nuda. Prostě se furt šlape do pedálů.

            Pro ostatní, co to zajímá, sem tam zase zkusím něco napsat ;)

            0 0
            • ememem  

              ved pis, streaming mi cez proxac neprejde, ofiko ich on line stranka je pekne o nicom takze to sledujem kym nejdem domov aj tak tu.

              0 0
              • treatt  

                No mě právě dojímá tenhle přístup – já tomu sice nerozumím, ale stojí to za lejno a nic se tam neděje. Jak jsem říkal, když do toho člověk nechce vidět, fakt se tam jen šlape do pedálů.

                Ale přijít s tím, že zajímavé je jedině celkové pořadí, mi přijde jako docela arogantní postoj vzhledem k tomu, že pro drtivou většinu lidí v profipelotonu je výhra „pouhé“ etapy ne jednom z velkých „Tours“, té francouzské obzvlášť, snem a potenciálně největším úspěchem celé kariéry..

                Už jenom, jak si to teď rozdávali Pineau s Chartreauem o body na vrchařské prémii, celkově je to neskutečná hra nervů jako na šachovnici s obrovským množstvím taktik a proměnných..

                0 0
    • treatt  

      Prý zatím nejoblíbenější fotka celé Tour :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ani se nedivím :)

        0 0
      • JSt  

        taky citite tu zmenu v mysli, kdyz sjedete pohledem z tech prsniku na starenku vlevo? :-))

        0 0
        • pepek  

          No ale musíš nám říct, zda ta změna je u tebe pozitivní, nebo negativní. To je myslím, docela podstatný.

          0 0
          • JSt  

            to prave zalezi na uhlu pohledu, jestli je to negativni :-D

            0 0
          • Manas  

            A taky uplne nadbytecny. Jsou informace o ktere mohu byt ochuzen aniz bych citil ujmu.

            0 0
        • treatt  

          Doteď jsem žádnou stařenku neviděl :-D

          0 0
      • Jaroslávek  

        Pjekný, ale na tenisu v Austrálii, byly tenkrát vyvinutější ty děvčata.-) Jinak ten chlapík s těma kladivama to má myslím ošéfovaný.

        0 0
    • treatt  

      Frank Schleck stále nestrávil svůj pád na začátku Tour a včera se opřel do organizátorů. Podle něj je pokrytectví trvat na bezpečnosti jezdců, kteří musí povinně vozit helmy a potom je na závodě jako Tour hnát do míst, kde jsou pády prakticky zaručeny. Podle něj se jedná o hraní si se zdravím a životy jezdců pro zábavu diváků. Nikdo by podle něj neměl radost z vyhrané Tour jen proto, že by upadl Andy nebo Alberto. Když si ustlal, nebyl jen v bolesti, ale prý hlavně frustrovaný a naštvaný. Na letošní Tour byl prý skvěle připraven a chtěl předvést velké věci. Teď doufám, že se dá dohromady alespoň na Vueltu..

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Nejak s nim nesouhlasim, na tech terenech se jezdi prvni ctvrtina sezony. Ze to nejezdi a neumi je jeho vec. Uz takhle maj vrchari na etapakach vyhodu jak prase. Jedna etapa na kostkach roztaha GC stejne jako jedna etapa na horach.

        Franka pokousal medved na kostkach, ale Lance na kruhaci a Cadela myslim na rovny silnici.

        0 0
    • treatt  

      Tak zdravíčko ve spolek, máme tu jedenáctou etapu o délce 184,5km z Bourg-Lés-Valence do Sisteron, dnes by se mělo jednat o sprinterskou záležitost, jejichž týmy si to budou chtět rozdat ve finále o důležité body i etapový vyvřín.

      Únikům naopak bude svědčit začátek etapy, kdy se bude pozvolna stoupat až na 56,5km, kde je vrchol Col de Cabre, kopec třetí kategorie o délce 5km a sklonem 5.9%..

      0 0
      • treatt  

        Tak hned od prvních chvil dokazuje jezdec Cofidisu, Stéphane Augé, jak moc štve svěřence Erica Boyera, že včera chyběli vepředu. Za ním se vydávají Anthony Geslin (FDJ) et Alberto Benitez (Footon-Servetto) a na čele se tak formuje první trojka… Aktuálně s náskokem 3´10´´

        0 0
      • treatt  

        Dnes tolik aktivní asi rozhodně nebudu, mám dost práce..jen pod čarou, teď se parádně soupeřilo o body na vrchařské prémii, rozhodně se strhne tvrdá bitva o dva sprinty na cestě, kde Lampre, HTC, Katuše a Cervélo budou chtít urvat každý bodíček, což znepříjemní život trojici vepředu, která má dvě minuty a půl náskok..

        0 0
      • Pebe  

        trojice vepředu moc nejede,povídaj si s autama a náskok už je pouze 1:37minuty

        0 0
        • treatt  

          No ono je to celkem logické..jak to přišlápnou, tak za to balík za nimi vezme a během chvíle je sežere..to ví moc dobře, tak si teď s nima budou hrát jako kočka s myší..maj jedinou šanci v podstatě, že si je balík bude držet na dostřel, zároveň si je nebude chtít zcela sjet, protože pak by hned začaly nové nástupy..a můžou doufat, že budou mít dost sil to dovézt do cíle..

          Nevsadil bych na ně ale ani zlámanou grešli..

          0 0
          • treatt  

            Tak já jsem dnes opravdu dost mimo hru, musím hasit pracovní průsery :(

            Únik 1´34 na metě 70km do cíle, peloton to má pěkně pod kontrolou..

            0 0
            • treatt  

              Teď jsem zaslechl dobrou zprávu, Danny Atherton, 4X jezdec a skvělý downhiller měl obrovskou kliku, zle se rozbil a zlomil si krční obratle – v nemocnici naštěstí vše vypadá, že nemá poškozenou míchu, neztrácí citlivost a pohyblivost nikde v těle…GET WELL man!

              0 0
              • Manas  

                Ted si me vydesil co se zase stalo to je zprava stara 5 dnu ;-)

                0 0
                • treatt  

                  No ke mně se to dostalo až teď :) a předávám už dobrou zprávu, že to s ním vypadá dobře :)

                  0 0
            • marios  

              Dnes je to pohodička, to bych se s nima i svezl, kdybych přejel ten kopec. Až bude balík chtít (dostanou rozkaz), mají tu 3 sjetou během 3km, při tom bych ale být nechtěl, v tom balíku.

              0 0
      • marios  

        KOukám, že Pineau si dojel pro 1 bodík za 4 místo na na té VP. Pilnej jak Ferda M.Asi se utkal s tím Charteauem.

        0 0
      • treatt  

        Tak únik pohlcen, 15km do cíle, nejdřív to rozjížděli Radioshack, ale čistě, aby se jelo pravidělně. Po úzké pasáži ale za to vzali Saxo boys a vzadu v balíku musí plivat krev a proklínat ty zatracený vrahy typu O´Grady, Cancellara a Jens, kteří jim teď sveřepě a asi s radostí znepříjemňují život..z balíku se stal pořádně natáhnutý had, strašlivé kule se jedou, okamžitě vzadu odpárali spoustu jezdců, naráz odpadli 4 lidi z Astany, Contador je vepředu jen s Vinem..

        Hushovd je ve velice dobré pozici, Eisel si to pěkně diriguje pro Cava, Ciolek a Freire ale vepředu vidět nejsou..

        0 0
      • treatt  

        Rabos evidentně pracují pro Menchova, aby se udržel vepředu, Oscar tam asi chybí, Pineau a spol si už jedou pohodové grupetto vzadu. 10km do konce a dopředu se cpou Rabos a Oscar se dostal propracovat na zadní kolo Thora. Gesink jede úplně vepředu, Van den Broeck je tam osamocený, Jens už dostal voln a vepředu bombí Fuglsgang, ideální situace pro HTC, práci za ně teď odvádí Saxo, dnes bude tedy těžké Cava porazit..

        0 0
      • treatt  

        8km do cíle a bere za to Spartakus, zbývají za ním ještě další dva Saxo, zatímco Chavanel útočí a v jeho zadním kole okamžitě Popovytch! Martin za HTC mobilizuje na pokyn Eisela, že se musí kamžitě rozjet..tohle je nebezpečné

        0 0
      • treatt  

        Tony Martin je ale velice silný, takže brzy Chavanela dostuhnout, Popo tam evidentně vyrazil jako policie kvůli soutěži..a tak ne, Popo dokonce střídal, ale bylo to beznadějné…Lampre si jede zaháknuté za Hushovdem, který sedí na kole Cavendishe..

        Teď už to bude mít v rukou Columbie

        0 0
      • treatt  

        Zase se to trošku zklidnilo, na čele se poskládalo Lampre, na špici se to přelévá, HTC se viditelně nechce utavit příliš rychle.

        Čelo teď 3 Lampre, Sky se vydává dopředu, kde zatím táhne Cervelo, ale Lampre si zase pohlídalo plní vláček. Proprácovává se tam i mašinka Garminu, Zabriskie tam dává

        0 0
      • treatt  

        Vláček Sky se proprácovává, Thomas je tam vodící ryba pro Hagena, ale nedokážou se tam dostat, Lampre teď to má pohlídané, skvěle je tam Thor hned za nimi

        0 0
      • treatt  

        Powels za Sky to rozjel, na jeho kolo hned Martin za HTC, bojuje se o pozice skutečně hroznýma kulema, Lampre teď opět buší, aby se před ně nikdo nedostal…zatáčka a teď bude dlouhá, dlouhá rovina

        Jeden kilák

        0 0
      • treatt  

        Renshaw vypadá velice svěží, Farrar se tam dostává díky Deanovi, nehoráznost, totální bitva mezi Renshawem a Deanem, Renshaw do něj bušil hlavou, to byl teda volnej souboj elitních rozjížděčů, Dean zavíral Renshawa, ale ten se nedal, prostě si prorazil cestu, umožnil tím Cavovi vyrazit z daleka a dokázal to udržet, šel po něm Petacchi, ale neměl ani zdaleka akceleraci na to, aby se mu přiblížil…Farrar dojíždí třetí..

        0 0
      • treatt  

        Uff, tak to teda byla bitva báječných můžů na létajících strojích, velice pravděpodobně to byl nejrychlejší dojezd letošní Tour, neskutečné, co tam chlapi předváděli v dojezdu, Dean se snažil zavřít Renshawa k hrazení, protože Cav by potom neměl kudy dopředu, ale Renshaw si prostě hlavou proboxoval, prostě neskutečné, let, doslova let!!!

        0 0
      • treatt  

        Cavendish dneska prokázal, jak je silný, stále zbývalo 200m do cíle, když Renshaw ztratil rychlost v souboji s Deanem, měl to tedy velice daleko na pásku, rozhodl se ale okamžitě vyjet a dokázal to udržet až do cíle. Naopak Farrar se tam nechal nakonec zavřít nejdřív Renshawem, pak ještě musel přibrzdit za Petacchim, který se díky práci Honda dokázal dostat k hrazení do lajny za Cavem dřív, než sprinter Garminu..

        Thor dojel ale až sedmý a přichází o svůj zelený dres. Stejně tak Hagen se dnes neprosadil, nedojel ani v top ten, když se nechal u hrazení dokonale zavřít

        0 0
        • raceman  

          kurec, paradni komenty jako vždy ;-) už se těším, až tio zítra zkouknu :-)

          0 0
        • Thidney  

          Renshaw diskvalifikován z Tour za úder hlavou. Na jednu stranu rozhodčí chápu vzhledem k pravidlům a k tomu , že pokud nezakročí začnou takový skopičiny dělat dementi na okresních přeborech a přeci jen ti asi neustojí co profíci na tour, což by přineslo slušný a zbytečný smotky. Na druhou stranu letošní tour je dost nervní a vzhledem k incidentům které proběhly je to moc.

          0 0
          • treatt  

            Coooo? :-O Tomuhle ale moc teda nerozumím..Dean ho zavíral, křižoval mu, tak se tam Renshaw procpal..je fakt, že v jednu chvíli to bylo dost rázné, ale diskvalifikace z Tour? :-O

            0 0
            • daymaker  

              bylo to rameno na rameno… ta hlava byla navíc, ale disq…??? škoda, dle mě jeho parádní práce…

              0 0
            • Thidney  

              Odůvodnění -opakovaný úder hlavou = velké riziko smotání se většího množství lidí a ještě mu přišili znemožnění Farrarovi čestně spurtovat. Budu to muset zkouknout znova.

              0 0
              • teepeex  

                ty berany duc mi prisly byt pomerne ferovy a nezakerny zduchani, ale je pravda, ze nasledne Farrarovi hodil nepeknou vlnu a hodne ho zbrzdil, tam to smrdelo

                presto se mi disq zda byt jo prilis

                0 0
                • Pebe  

                  on Dean taky není žádný svatoušek a bylo i vidět, že se tam strkal ještě před tím než se vůbec dostal na špic…a že Renshaw potom hodil myšku Farrarovi mi přijde jako takové vrácení toho křížení od Deana. Ono kdyby se Renshaw nechal od Deana tak by nakonec zkončil hodně u hrazení, jen je vidět kdo měl silnější nervy.

                  osobně mi to přišlo tou hlavou trochu moc, asi by to stačilo ramenama, ale tak účel to splnilo, že ;-)

                  0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    Co je uz moc a co ne? Jak kdy, ale berany duc uz asi ano.

                    http://cyclocosm.com/…group-sprin/

                    0 0
                  • Pebe  

                    jsem to našel, tady čas 21:40 je krásně vidět jak se Dean proloktovává dopředu

                    0 0
                  • Thidney  

                    http://www.youtube.com/watch…

                    tady je v druhé půli záběr zeshora a je vcelku zajímavé, co tam kdo vyvádí krom těch dvou kiwi :)

                    Dean to udělal chytře, nehodil vlnku jen dal loket před Renshawa a jel šikmo, jenže trať není v tom místě úplně rovná. Podívej se na video, pohled shora čas 0:31 – to je kdy jde loket do R. a kde je stín Renshawa vůči bariéře a kde je stín v 0:34. Cav, který jede rovně se dostává až za Deana :)

                    0 0
                    • Pebe  

                      se divim, že nevyloučili taky Petacchiho, když má sprinter držet svojí linii a on si v klidu přejede od pravé bariéry k levé a zavře taky Farrara, který svěsí nohy, podruhé :-)

                      0 0
                • treatt  

                  Nevim, pro me to bylo ostre, ale naprosto fair, rozhodnuti jury mi prijde naprosto ulitle..

                  Mimochodem jsem poprve videl sestrih etapy na CT4 a..boze, co to je proboha za kolika?! Panenko marja, to byly kecy! Kecal o úplných nesmyslech okolo, ale v dojezdu se absolutně neorintoval, si to taky představuje jak hurvínek válku, že si holt prostě dopředu najede kousek před cílem nějakej tým a dojede si do cíle bo co..a pominu, že si plete Saxo a Sky a pod.. děs běs..

                  0 0
                  • Pebe  

                    tuším se jmenuje Mejtský, zlatej Jílek

                    0 0
                    • Blade  

                      Jílek taky mele capiny, ale co předvádí Mejtský, to je otřes! Loni taky na jeden dva sestřihy zaskakoval za Jílka a bylo to v bleděmodrým to stejný co včera.

                      Nejlepší byl konec sestřihu, kdy podával informace o následující etapě: „..a náročný dojezd, ten dojezd se jmenuje… ee.. ..ten dojezd bude hodně náročný“

                      Asi do rodiny s Bakalářem, když nepřečte, co má na obrazovce napsáno.

                      0 0
                    • Manas  

                      Mejstky komentoval dlouhou dobu i zavody CP DH. Obcas mu sel nekdo neco rict od plic a par lidi mu chtelo rozbit hubu :-)

                      0 0
                      • Pebe  

                        jj, to vim, ten hlas a projev je docela nezaměnitelný ;-)

                        a vůbec se nedivim :-)

                        0 0
                      • treatt  

                        Když to tak říkáš, mám pocit, že jsem ho slyšel komentovat tehdá nějaký Red bull city ride, v Blavě myslím..a to byl masakr..docela mě dostalo, jak napráskal Peatymu: jestli si správně pamatuju, během 2 minut mu dokázal dát minimálně 4 různá jména, nejvíc mě odboural „Štefan Pýt“ :-D

                        0 0
          • raceman  

            podle toho co ted ukazali na nove to vypadalo na zamer aby ho a cava nezavrel…

            0 0
        • McBlacky  

          já na to teda nemám zas tak obdivnej názor. Spurty ano, ale tohle mi přišlo prasácký. Když tlačil Dean tak HTC měli rozhodně víc prostoru než pak nechal Renshaw Farrarovi, když ho nafest a rychle zavřel k hrazení.

          Z mého pohledu to férové nebylo a když jsem to viděl tak bych se nedivil kdyby se v cíli servali :) disq zas tak mimo není. Cílený kontakt hlavou – kde to jsme, cyklistika? Ztěží

          0 0
          • treatt  

            Jo, Renshaw pak Farrara docela drsně zavřel, o tom žádná..počkej, až zas někde budeš nastupovat za Oťasem, dostaneš hlavičku, abys věděl, o čem ta cyklistika je ;)

            0 0
          • black.horse  

            Souhlas, kdyby mu Renshaw dal jednu hlavičku a jel, neřeknu ani ň, prostě přehnaná obrana, ale on ten úder opakoval což už nelze považovat za obranu spíš otevřený útok… Navíc to zavření… Mrzí mě to, je ho škoda, ale trest zaslouží, nějaká hranice slušnosti prostě bejt musí:-(

            0 0
            • treatt  

              Hm, koukal jsem teď pořádně na záznam, Tylera tam pak zavřel dost hovadsky. Ohlédl se, kde je Farrar, když viděl, že půjde zleva, tak to poslal na hrazení. Nejen nesportovní, ale i dost nebezpečné..Cav by vyhrál podle mě i tak, tohle bylo opravdu zbytečné :(

              0 0
              • black.horse  

                Právě, obě ty věci byly zbytečně vyhrocené, opakovaná hlavička a pak i to zavření:-( Moc velká škoda, spurty jsou vyhrocený to je jasný, ale je třeba se udržet na určité hranici slušnosti… Nechal se asi zbytečně vyprovokovat tím jak na něj Dean zatlačil loktem. Zase nadlehčeně z jiného pohledu: za svého týmového spurtera se vždycky bije jako lev! :-)

                0 0
    • losna  

      Zajímavé, včera jsem chytal přes UPC Eurosport s komentářem p. Bakaláře a dnes je v angličtině.

      0 0
      • HarryTP  

        já taky no :-( ale treba bakymu nebylo dobře tak to pustili anglicky

        0 0
        • Ruprt2  

          přečetl si to večer na bf a dneska zůstal s hambou doma. :-)

          0 0
        • treatt  

          No oni to ti dva mudrové vynahradí..běží mi to čistě na pozadí a teď rozebírali, jak se má upravit česnek, aby byl opravdu jemný a chutnal skoro jako brambora…

          Boha jeho.. :-D

          0 0
          • Ruprt2  

            a jak teda? :-)

            0 0
            • treatt  

              Aj, v tu chvíli jsem se díval na ten novej Look, na kterým se vozí chlapci z Cofidis, tak mi tahle zásadní informace unikla :( Omlouvám se :-D

              0 0
    • McBlacky  

      Honzo, založ prosím další vlákno. Sice nevím proč, ale větší se mi blbě načítají.

      0 0
    • Trog  

      Zdravím

      Určitě si hodně lidí všimlo že Contador dostal zákaz závodit na jeden rok a že přišel o vítěžtví TDF 2010.

      Tzn. 1. A.Schleck, 2. D.Menšov, 3. S.Sanchez

      Jen by mě zajímalo jestli Contador bude muset vracet vše co vyhrál a jestli ostatní dostanou to co měli dostat.

      Nebo jestli se to řeší tak že je vše promlčeno a tím to hasne?

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Těžko říct, v poslední době se už odebíralo hodně TdF vítězství, ale tohle mě nikdy nenapadlo. Taky by mě to zajímalo, jestli to mělo nějakou dohru.

        0 0
        • Trog  

          Jinak do letošní Tdf se nevlezla staj Rabobank,takže jména jako C. Sastre,D. Menšov se budou snažit vyhrát Giro bo Vueltu,tzn. velká konkurence pro Romana K. pro kterého je Giro letos priorita.

          Dále Cervelo se spojilo s Garmin(myslím) a přibudou 2 nové stáje.

          0 0
        • Trog  

          Omlouvám se Rabobank pojede,ale tým Geox-TMC nepojede do kterého Menšov přestupuje.

          0 0
      • McBlacky  

        ještě se nejspíš odvolá. tuto možnost myslím má

        0 0
        • karliner  

          Taky si myslím, že je ještě dost předčasné určovat konečné pořadí TdF 2010, když vlastně ještě pořád probíhají soudy o prvenství v TdF 2006…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.