Test vidlic - Mountainbike Magazin

18 nepřečtených
  • Trojci

    Jen jsem chtěl upozornit na velmi zajímavé výsledky testu v německém Mountainbike Mazazin.

    www.mountainbike-magazin.de/…n.181515.htm

    Odpusťmě Němcům chybné popisky vidlic a zahleďme se především na testování tuhosti vidlic. Nové Marzocchi v tuhosti překvapivě celkem vyhořely..

    Jen škodolibá poznámka směrek k jednomu jistému člověku: Revelation se zdá být opradu jistý Preis/Leistung Sieger :))

    0 0
    • Archer  

      Koukam, ze XC 700 SL docela dobre dopadla :) Ale divim se, ze stoji min, nez Revelation… v CZ je to prave naopak.

      0 0
      • Trojci  

        JJ,

        ty neodpovídají českému trhu. Ikdyž já ty oficiální ceny moc nesleduju. Na druhou stranu, přeš ebay se asi také dá sehnat ledascos o hodně levněji :)

        0 0
      • Trojci  

        Ikdyž tedy: to že XC 600 a XC 700 sl stojí podle nich úplně stejně je trošku divné..

        Ale, ještě bych se vrátil k výsledkům toho měření tuhosti – to je pro Marzocchi pěkná ostuda! A to se všude chlubí novejma můstkama a 32 vnitřníma nohama..

        0 0
        • Archer  

          To XC 700 SL jsem mel na biku, a vubec nepripadla me nejak mekka.

          Mozno teto testy me pomohou tuto Marzocchi prodat. Ne ze me nelibi, ale nemam kam ji namontovat :)

          Za jizdy je fakt dobra, zehli paradne.

          0 0
      • milan1  

        Nenech si prosím předkládat výsledky od někoho, kdo nemá páru čím se ohání. Tady zase a jenom pokračuje Trojciho boj o své pravdy. vše začalo tím, že jsme mu s Mlokem vyvraceli, že délka zasunutí nohou má vliv na pevnost vidlice, dodnes to nepochopil ! Tento odkaz, který objevil opět v diskuzi s mlokem se snaží použít jako beranidlo pro dosažení své pravdy. V diskuzích používá otázky typu, tak řekni, tak pověz a když to nepochopí a nezapadne do jeho přesvědčení, tak vyrazí do útoku a nejradši by snad i trestal za to, že mu někdo řekl, podle něho nepravdu. Každý má právo vybrat si svého favorita a od něho čerpat informace. Já s mlokem jsme už dávno vyléčeni z toho dělat závěry z dětsky jednoduchách hvězdiček v testu a používat tohle jako kladivo, co má dopadnout na ty podle Trojciho neznalé protivníky, to je opravdu slabota, která za vynaložení zbytečného úsilí bude zde uvedena na pravou míru.

        Moutain Bike Magazín takové testy provádí samozřejmě několik let a metodika zde byla již popsána. Měří se zkrut vidlice o jeden stupeň a je zaznamenána síla, která k tomuto zkroucení vedla je to potom hodnota, kterou už nebudu vypisovat Nm/stupeň Když vezmu měření od roku 2005, tak svůj standart a přibližně stejnou hodnotu a to okolo 17 si zachovává FOX. Reba, která byla měřena ve verzi U turn měla v roce 2005 hodnotu 20,4 o rok později stejný typ má hodnotu 15 a v letošním roce je měřen typ WC, který má karbonovou korunku a je tedy výrazně jiný a má hodnotu 12,9. Nešvar který je tady zřejmý je nerozlišování typů a provedeních korunky. To, že by mohla být i chyba v měření, to už se laik z hvězdiček nedozví a neřeší to. Právě hvězdičky a z toho správného zdroje jsou tím, co dokáže oslovit trojciho. Rozlišovat typy a přitom k tomu byl nabádán ani tohle nesvede. Nad metodikou měření která vede k těmto výsledkům jsem se tady už rozepsal a máme své pochybnosti minimálně s mlokem celkem ve shodě. Tyhle rozporuplné výsledky známe dobře já i mlok, protože se o to zajímáme trochu hlouběji, než po povrchu skákající Trojci. Jestli máme stále doslova čelit jeho útokům za to, že jeden poleta nedokáže přijmout zcela zásadní fakta sdělená mu mnohem zkušenějšími a více do hloubky problematiky zabranými jedinci, tak tu budou probíhat stále tytéž boje a jeho stylem velmi nevybíravě. Mnohé jistě potěší právě tohle a libují si v tom, když se vede hrubá debata. Pokud mají zájem, mohou si posloužit sami, stačí zaodporovat trojcimu a zažijí na vlastní kůži, jak to chutná, třeba dojdou k zajímavému zjištění. Pokud chtějí poznat technickou část věci a to, kdo za co bojuje, prosím zahloubejte se do problematiky a udělejte si svůj vlastní závěr. Pro mě a jistě i mloka to má zase tohle řešení, prostě to vzdáme a výsledek? Budou se tady prohánět odborníci typu Trojci a bude o zábavu postráno, tentokrát se bude bavit jenom hrstka nás, kteří si uvidí k jakým nesmyslům to nakonec povede. Řešením problematiky tuhosti jsou zase a jenom měření, měření v důvěryhodných podmínkách a na mnoha typech, které, přes stejný název mohou mít tolik provedení, že se to bude podepisovat i na jejich tuhosti.

        0 0
        • milan1  

          A ještě snad pro zasmání a jako důkaz, který si může Trojci prakticky ověřit tím, co jezdil. Jeho bývalý Black konkrétně systém RTWD měl v roce 2005 změřenou hodnotu 21,5, tedy podstatně vyšší, než Reba i Fox a jeho zcela stejný bratříček Black ovšem s Infinite trawel měl stejným časopisem a ve stejném testu změřenou hodnotu 17,6. Tento ojedinělý výsledek Blacka překonal dokonce i Pike, který měl v jenom provedení – ocelová pružina hodnotu 20,5 a pouze vzduchová verze Pika se mohla přiblížit tomu superpevnému Blackovi a to jenom přiblížit – hodnotou 21,3 Takže až Vás zase někdo ohromí hvězdičkami z testu může mít i takhle skvělé základy svého poznání, kterými Vás utluče. Fakt dobrá zábava :-))))))

          0 0
          • milan1  

            A zase mi to nedá, čím víc to pročítám, tím je to zajímavější. Pike, který měl hodnotu 20,5 dostal v pevnosti hodnocení 5 hvězdiček a hned ten pod ním s hodnotou 21,3 dostal Pike Air hvězdičky pouze čtyři. Z toho by taky byly dobré závěra pro hvězdičkové odborníky, třeba to, že vzduch je mnohem pevnější než ocelová pružina a že jistě to natlakování musí přeci prinést vyšší pevnost materiálu, to už je ale jenom moje scifi, kam by se mohla ubírat debata vedená v budoucnosti :-)

            0 0
            • Trojci  

              Dobrá komedie :) Podle toho co píšeš, jsou kluci z MountainBike Magazin úplně mimo. Aby opět nevzniklo nedorozumění: netvrdím, že nejsou. Nehájím je. Jen dávám do diskuze jejich měření.

              Musím ti poděkovat za konstruktivní přístup.

              A zvlášť ti děkuji za to, že si se konečně naučil, jaký mám nick.

              0 0
            • Trojci  

              Kde najdu ty zmiňované výsledky měření? Uvádíš spoustu čísel a neuvádíš zdroj: to je chyba.

              0 0
              • vifon  

                Pozri vyssie, milan tam jasne napisal Mountain Bike Magazin v teste vidlic z roku 2005. Je to konkretne cislo 3/2005.

                0 0
              • milan1  

                Tímhle to skončilo Trojci, nikdo nemá povinnost ti donekonečna předkládat vše když tvé chování spočívá ve vydávání příkazů a případně trestů za tebou špatně pochopené principy. Tenhle styl je doslova odpuzující. Pokud i teď po tom všem co proběhlo nepovažuješ za vhodné se omluvit za své chování, tak věř, ža mě přešla chuť se s tebou už zabývat i v méně podstatných detailech. Byl bych velmi rád, kdybys byl, po všem co proběhlo vnímán především ty, jako velice konfliktné a v odbornosti silně problematický jedinec, který kroutí vždy fakta dle své potřeby a že na tvé soudy nejde vsadit ani ta nejnižší mince.

                0 0
        • Trojci  

          Za nic zde nebojuji – pouze uvádím odkaz na test vidlic a dávám tento do diskuse. Nic netvrdím, nic nevyvracím, nic si nemyslím.

          Pokud si snad myslíš, že ano, na tomto místě tě tedy upozorňuji, že NIKOLIV !

          0 0
    • navikin  

      Je tam nějaká tabulka – sumář výsledků, nebo mám koukat na slovní popis u každé vidle samostatně? Nějak si s tím nerozumím.

      0 0
    • Fugas  

      To je zajímavý, MX Pro na 30mm nohách je podle testu tužší než ostatní Marzocchi 07 na 32mm.Tomu teda nerozumim. Jinak tam je u MX a XC500 taky prohozenej obrázek…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.