• jonti

    Dnes som skúsil lockout na Skarebe, a zistil som vcelku šokujúci fakt – tým, že je jedna noha zamknutá a druhá nie, keď sa o vidlicu opriem celou váhou keď je zamknutá, koleso sa vo výške pneu pohne asi o 5mm. To mi príde fakt dosť. Možete vyskúšať svoje vidlice, najlepšie s tvrdým lockoutom, a popísať, ako sa chovajú?

    Anketa: Keď zaťažím svojou váhou zamknutú vidlicu, pneu sa pohne o

    1x
    10%
    0 0
    • Palba  

      HS – 0mm, beton

      0 0
      • jonti  

        No, fatty ma už napadla :) tam sa to zrejme stať nemôže.

        0 0
        • miťo  

          Lefty se při tatížení taky kroutí a kolo uhýbá mírně doleva. Ten tvar „L“ nikdy nebude tuhý jako beton. U Scareba atd pomůže nába s pevnou osou na matky, nebo Scarxle oversize upínák od Ritcheyeho či Novatecu. Nejlepší proti kroucení je to, co dělá Milan1-zavírání stlačení předělá na zavírání odskoku.

          0 0
          • jonti  

            Ale potom má zavretá fakt divnú geometriu, nie? Keď sa to zavrie v spodnej polohe.

            0 0
            • milan1  

              Miťo ti přeci netvrdí, že se zamkne v tak extrémní poloze, jak si představuješ. Podstata je v tom, že ta jeho i v zamčené poloze dovoluje pružit a to ta tvoje témeř nedokáže ( mimojiné je miťova pevnější). Platíš daň za extrémní zamčení a to samozřejmě jenom jedné nohy ( to mají všechny) ale ty to máš ještě navíc v horní úvrati. Miťo ti chce říct, že citlivější zamčení, které umožní propružení a ještě k tomu v nižší části zdvihu ti namáhání tolik nezvyšuje. Vidlice na nižším zdvihu je přeci automaticky pevnější. Když k tomu všemu připočteš, že Scareb je jedna z nejméně pevných vidlic, tak se nesmíš divit výsledku. Takhle se v podstatě pohne každá vidlice ale záleží na tom, jak je to extrémní. No a u tebe jsou ty extrémy spojeny tak, že tě to může opravdu vyděsit. Namáhání, které pozoruješ u své vidle je přeci logické, když je zamčena jedna noha a vidlice je tak měkká jako Scareb. Doporučení od Miťa jsou jediné, co ti ve tvé situaci vylepší stav.

              0 0
              • jonti  

                Mňa to až tak neprekvapuje, ten tvrdý lockout mi dosť nevyhoduje, najmä kvôli možnosťi poškodenia vidlice pri veľkom náraze. Tento thread som myslel skôr ako porovnanie tuhosti vidlíc. Zaujímalo ma, ako na tom bude v porovnaní so Skarebom R7, Sid, Reba alebo niečo drahšie.

                0 0
                • Otelo  

                  RS nezamykaju na ‚tuho‘.

                  0 0
                  • smallbrother  

                    záleží na hladině oleje, ale já mám lock na Sidu bez pohybu. Při jízdě ze sedla to je dost příjemný.

                    0 0
                    • kubad  

                      Přesně tak, SID pokud je v pořádku zamkne na tvrdo

                      0 0
              • Gorgov  

                „Miťo ti chce říct, že citlivější zamčení, které umožní propružení a ještě k tomu v nižší části zdvihu ti namáhání tolik nezvyšuje“

                Tak to by mě teda zajímalo proč to neřekl? podle mě se o ničem takovém ani nazmínil, hele, mám pocit, že rozlišuješ lidi na dvě sorty.

                1. -tvoji zákazníci, jdou chytří, chtějí říct i to co nikdy neřekli…
                2. -ostatní -nerozumí zhola ničemu, prostě tupí burani…

                Ale už je to obehraná písnička:)

                0 0
                • milan1  

                  Poslouchej ty máš ale hóódně divný vnímání a závěry zabetonované na jednom výsledku. Právě proto, že miťo ten systém užívá a připadne mu to jasný a někomu jinýmu by to tak jasný nemuselo připadnout, tak hlavně z tohodle důvodu jsem to rozvedl do detailů. Že to pochopí někdo tak, jak to předvádíš ty, to mě ani ve snu nenapadlo. Zkus taky trochu uvažovat, než něco napíšeš a ne jenom opakovat svůj divný dojem.

                  0 0
                  • martt  

                    Najmensia sila na vidlu by bola ak by sa zamkla presne v SAGu, teda skoro navrchu.

                    Pri jazde do kopca je ale urcite prijemnejsie ak zabehne na spodok.

                    0 0
                • milan1  

                  A ještě bych ti přidal jeden dodatek. Zatímco miťo i já se snažíme o odpověď na původní otázku, ty si laskavě přečti svůj příspěvek a vysvětli jak vnímáš dění tady, předpokládám, že jako boj, protože o nic jiného se nesnažíš a původní dotaz, kvůli kterému jsi otevřel thred je ti zřejmě ukradenej. Tvůj příspěvek má stejně jako mnoha tobě podobných, jediný cíl a to flame bez výsledku a bez zájmu o původní téma.

                  0 0
    • TheIF  

      Podle toho jak si nastavím mez odemčení Lock outu. Stejně ho nepoužívám.

      0 0
    • smallbrother  

      U Sidu jsem to nepozoroval, je ale fakt že při zamknutí je vidle o dost tužší než „v chodu“. :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.