• OCG

    At hledam, jak hledam, nenachazim, historie mlci a tak zakladam thread. Existuji nejake tlumice pro xc na 80 mm? Prochazel jsem eshopy a jak se ve fullech a tlumicich nevyznam, tak jsem zmateny. Jsou tam rozmery napr. 165×38. Co ty rozmery znamenaji? Je to celkova delka, z cehoz by pak vyplyvalo, ze zdvih toho ktereho tlumice je cca 80 mm, nebo je to celkovy zdvih? Nejsem z toho moudry. A pak bych se jeste rad zeptal, zda existuje nejaky vzduchovy tlumic s LO kolem 4000? DIk moc vsem za radu :o)

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Prvni cislo je roztec oko-oko a druhy je zdvih tlumice. Tech 80mm mozna myslis zdvih zadni stavby… to uz zalezi na konkretnim ramu.

      0 0
    • fousac  

      165 je roztec montaznich ok tlumice v mm, 38 je delka chodu tlumice v mm

      zdvih ramu je ovlivnen konstrukci ramu (napr.: prepakovanim)

      0 0
    • Leontynek  

      Pokud sháníš tlumič do 4000 s LO. Tak se podívej na progresscycle.cz na Manitou Radium RL.

      0 0
      • OCG  

        Jsem v tlumicich skutecne diletant, proste at se divam, jak se divam, tak v nasledujicim textu nevidim ani zminku o moznosti uzavreni: „Základem tlumičů Radium je stejná technologie, jakou používáme u špičkových tlumičů Swinger Air. Radium je tlumič tvořený s důrazem na ideální vyvážení poměrů mezi vysokým výkonem, trvanlivostí, váhou a příznivou cenou. Radium R je vybaven systémem Platform Plus, tedy levnější variantou systému SPV, který optimalizuje přenos síly a omezuje pohupování tlumiče způsobené šlapáním.“

        Rozumim tomu, tak, ze se tlumic neda uplne zavrit, jen je mene citlivy vuci slapani, takze se kolo MOC nehoupe… Ja bych asi spis potreboval neco, co se da uplne zavrit, ale v te cenove relaci asi tezko, co? :o/

        0 0
        • Honzas  

          to L v RL by melo znamenat lock out. snad. tem popis tam maj tupe stejnej jako u samotnyho R.

          0 0
        • kOmE  

          Precti to jeste jednou ,zvlast si vsimni 4. radku od spodu

          "Základem tlumičů Radium je stejná technologie, jakou používáme u špičkových tlumičů Swinger Air. Radium je tlumič tvořený s důrazem na ideální vyvážení poměrů mezi vysokým výkonem, trvanlivostí, váhou a příznivou cenou. Radium R je vybaven systémem Platform Plus, tedy levnější variantou systému SPV, který optimalizuje přenos síly a omezuje pohupování tlumiče způsobené šlapáním.

          Pružení: vzduch Tlumení: Platform Plus LO Rozměry: 165 × 38 mm, 190 × 50 mm Nastavení: tlak vzduch, vratný tlumič, uzavírání Vložka: ocelová s teflonem Negativní pružina: MCU Váha: 268 g"

          0 0
          • OCG  

            jsem ja to ale blbec :o) Omlouvam se…

            0 0
            • OCG  

              Co takhle RS Bar? Je nejakej rozdil mezi RS BAR a Manitou Radium RL?

              0 0
              • TinkTink  

                Si myslim ze par rozdilu tam je – osobne bych se klonil k Manitou – www.mtbr.com/…/rear_shock/ – ale priznam se, ze zadny takovy levny tlumic jsem nevozil…mel jsem 3-Way Swinger Air a ten jsem ted dal moji a ja mam 4-Way Coil…pridal bych litrik a vzal inteligenci :)

                0 0
                • OCG  

                  no, tak recenze na RS BAR nic moc, takze asi opravdu Manitou Radium RL, ten maji na BZ za 3790, mohl bych si dojit :o) hmm, litrik, to se lehko rekne… Co presne mas na mysli, kdyz mluvis o inteligentnim tlumeni? Vyhody, nevyhody? Nic o tom nevim, tak se radsi zeptam, jezdil jsem zatim jen HT.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.