• cmelak

    Ahoj,

    V historii nic moc, tak prosím o pár rad přímo:

    1. Letos máme s pár kamarády v plánu strávit ně­kolik dní v termínu 05–09/07 na kole na Šumavě. Nikdy jsme tam nebyli, potřebovali bychom nějaká doporučení na ubytování, se kterým máte dobré zkušenosti. Nepotřebujeme žádný komfort, stačí postel+sprcha a blízká hospoda kvůli jídlu a hlavně pití:o), možnost schovat někam kola (klidně i na pokoj:o) a dojet na místo autem (není podmínkou, ale bylo by to ideální). Pokud možno v blízkosti cyklostezek. 
    2. Můžete nám doporučit nějaké XC trasy na Šumavě, které stojí za to během 5 dní projet?

    Díky moc, mějte se.

    Honza

    0 0
    • miki  

      Šumava je tak velká že musíš napsat konkrétně kam chcete jet.Jestli Železnorudsko­.Vimpersko,Li­pensko,atd.Je tam mraky cyklostezek a vybrat se musí podle toho jak jste zdatní a kolik hodláte denně ujet s jakým převýšením.Všude se dá naplánovat hodně tras.

      0 0
    • karliner  

      Já bydlel vloni na Modravě – http://www.klostermannovachata.cz/

      poloha na kolo výborná, pravda, není to úplně nice price, ale veškerý servis i jídlo výborný

      0 0
      • Lenka.05  

        Jj, ta je dobrá, taky jsme tam byli. Fakt ale je, že stejně hezké ubytování se dá sehnat za méně než polovinu i jinde. Třeba v Prášilech je ubytování mraky a dá se odtud objet spousta hezkých míst (Laka, Poledník, Modrava, Kvilda, Pustiny, Žel.Ruda…atd).

        Teď jsme byli v Borové Ladě a taky fajn (jen se neubytuj v penzionu Borováček:-)), tam jsou hezký Knížecí pláně, dá se na Lenoru, Stožec…moc hezká je červená turistická ze Strážného na Knížecí pláně podél hranic…

        Nějaký přehled ubytování je např. tady http://www.retour.cz/…/prasily.htm

        Moc nedoporučuju v Prášilech tohle http://www.retour.cz/…ani/7005.htm – barák vypadá docela ok, ale povlečení špinavý, prostěradla s fleky, je cítit plíseň, majitelka hrozná baba. Shodou (h)různých okolností jsme tam byli ubytování 3× a vždycky stejně blbý, takže budem propříště raději bez Prášil než tam :-)))

        Spokojeni jsme naopak byli v penzionu Pampeliška http://www.ceskehory.cz/…prasily.html

        0 0
        • Zbyněk  

          A dívám se taky že i docela drahý (myšleno ta 7005 v Prášilech).

          0 0
    • Michal.J  

      Jestli chceš jezdit jinde než po asfaltu tak doporučuju spíš CHKO Šumava než NP, tj. spíš podhůří Šumavy – okolí Kašperských hor např.

      Koukni se na mapu kde končí NP a podle toho vybírej. Jako bonus k tomu budeš mít větší převýšení než v centrální části.

      Přímo v NP je většina legálních cest asfaltová, pak je tam pár cest ještě nevyasfalotvaných ale strašně rychle se to mění. Legálně jet např. po polní nebo lesní cestě se tam sand ani nedá.

      0 0
    • Zbyněk  

      Byli jsme tady, a to v létě i v zimě: http://sweb.cz/hvoldrichova/

      Příjemné ubytování, výborná kuchyně, krásné výhledy na šumavské předhůří, možnost úschovy kol.  Místo je ideální na kolo i běžky, dá se vyrážet jakýmkoliv směrem.

      0 0
    • homat  

      url:http://www.volny.cz/…da/index.htm je to naše sousedka a známá, ubytování je v pohodě, ale má většinou pořád obsazeno.

      0 0
    • pary  

      Opravdu záleží co preferujete, konkretni ubytovani ti nedoporucim, protoze s tim nemam jako „domorodec“ zkusenosti… Pokud vyrazite do centralni Sumavy (tzn. Kvildsko, Modravsko, Prasilsko), tak tam opravdu legalni XC trasy necekej, za to je tam pomerne siroka sit cyklostezek, at uz asfalt nebo sotolinove cesty. V cervenci se tam da ale ocekavat i hodne turistu, tak se musi pocitat na nekterych trasach i s velkym poctem pesich. Ve vesnicich samozrejme spousty restauracnich zarizeni, takze clovek ma i na vyber. Presnej opak potom nabizi CHKO Sumava a podhuri, o neco mene cyklostezek, ale zase mnohem vice pro bikery nezavrenych turistickych chodniku a dalsich i neznacenych stezek… Z toho podhuri bych ti doporucil oblast nad Prachaticema, ubytovani se da sehnat např. na Libinském sedle nebo v Křištanovicich, v okoli se da beztrestne pojezdit v terenu, daleko neni na Boubin a Bobik, v ramci pohodoveho celodenniho vyletu se potom necha dojet i na Plesne jezero, ale i treba i na tu Kvildu… Pokud by si chtel doporucit konkretni trasy, nebo jeste nejake dotazy, tak se ozvy na mail nebo na icq ;-)

      0 0
    • martin7  

      bydlím kousek od Strakonic. Dle mých zkušeností je Šumava v létě jak na Václaváku (Modrava, Kvilda,Bučina,…) a pokud chcete navštívit tyto místa, pak je ideální září.

      Jelikož Šumava je opravdu veliká spíš přidám typy na jídlo a ubytování v „příšumaví“. Jídlo mám vyzkoušené, a všude je skvělé.

      1. Vesnice Nezamyslice (kousek od Rabí) – výborná domácí (opravdu domácí)kuchyně, např. 1/4 Kachny s knedlíkem i se zelím za 75,–CZK

      2. Hoslovice – hospoda u Kance – výborné jídlo i ubytování http://www.sumavous.cz/news-detail.asp?…   cca 20km na Javorník, cca 25 km do Strakonic.

      3. Čachrov http://www.ubytovani.net/?… V Čachrově je i vynikajicí restaurace Šedlbauer. Fakt supr, veliké porce a 80% rum dodá sílu.

       
      0 0
    • prvniodkonce  

      Vloni jsme jeli výlet z Prahy po Brdech na Šumavu a tam ještě pár dní. Jako výhodné místo jsme vybrali Zadov. Je to na hranicích NP, je tam kousek do oblasti, kde jsou pěkný xc terény (okolí Kašperských hor, Kašperk, Javorník, směrem k Vimperku apod.), možno taky si dát pohárovou XC trať přímo tam ;-). Tím směrem taky ani v červenci nebude tak lidmi narváno. Na druhou stranu se dá vyjet po lesních cestách a asfaltkách směrem na Kvildu a populární turistické cíle jako pramen Vltavy apod. Tam je sice spousta lidí, ale pokud se dobře trefí čas, tak to i v sezoně jde a chce to volit trasy spíš přes kopce, kde zas tak plno není (třeba Bor. Lada – Bučina – prameny – Černá hora -  Březník – Poledník). Taky se dá zajet do Bavorska do okolí Finsterau apod. Bydleli jsme "tady. ":http://www.lazadov.cz/chata/

      0 0
    • xweby  

      Loni jsme byli v Kašperských horách a paráda. Je tu plno cyklostezek, poznavacich tras atd. idealni i na turistiku … jezero Laka, Poledník, hrad Kašperk, Rábí, „kolem Vydřiho potoka“, atd.

      myslim si ze ubytovani se vzdycky najde ;-) Kašperky mužu jen doporučit 8-)

      0 0
    • misha  

      Antýgl,super,ale možná už to bude obsazený…

      0 0
    • Vrci  

      Můžu doporučit tohle a tohle z hlediska kvality ubytování, protože jsem tam ztrávil zimu na běžkách. XC trasy na šumavě neznám (nemám kolo) a možnosti uložení kola také ne, protože na Kvildu nebo Modravu si na kole zajedu o víkentu z domova (nemusím se ubytovávat) 

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.