• Puamik

    marně hledám na netu nějaké povídání o šumavských cyklostezkách, tak se obracím na toto forum, třeba mně poradíte, kam se s kolem může, kde je to zajímavé. Vzhledem k tomu, že sebou beru jak děti (13 a 16 roků), tak rodiče (67 r.) tak nehledám žádné těžké sjezdy a výjezdy, ale opravdu pohodové svezení.

    0 0
    • miki  

      Šumava je tak velká že musíš napsat konkrétní místo kam jedeš.Ted jsem se vrátil ze Železný Rudy a pohled na lesy je žalostný

      0 0
      • excite  

        To mi povídej. Tohle máme za barákem :(

        0 0
      • MirosPikos  

        Letos to bude v lesích hodně špatný. Po loňském suchu se očekává velká těžba. Informaci mám od člověka, co nakupuje a prodává dřevo. Takže celkem důvěryhodná informace a bohužel, nijak překvapivá. U sebe už to mám za sebe, pěšiny uklizený. Ale to je pár km. Horší to budou mít chlapi na Javornických, proto jestli si udělám čas, rád pomohu.

        0 0
    • bam  

      Znam jenom tu cast od Modravy na zapad. Muze se v podstate vsude krome cesty z Poledniku smerem na Laku a pak par malejch useku kolem ruznejch jezer (vzycky je to jenom kousek). Tahle cast Sumavy je tedka samej asfalt, takze terenu se bat nemusis. Hezky jsou treba ruzny jezera, Polednik, nejaky slate… Jenom musis pocitat ze na tech vyhlasenejsich mistech budou davy. Nejakou cestu si vyber podle mapy, na Sumave je hezky skoro vsude. Jsou tam docela velky kopce a necyklisti by z toho nemuseli mit radost, tak ti radim drzet se na hrebenech a nesjizdet moc dolu.

      0 0
    • Zbyněk  

      Přímo v NP se může jezdit jen po vyznačených cyklotrasách. Je jich tam ale tolik, že to člověk neprojede za dva týdny. Mimo zónu NP, např. v šumavském podhůří se může jezdit i mimo vyznačené cesty. Šumava je výborná právě pro rodiné akce, hlavně její centrální část, která je jen mírně členitá. Najdou se tam ale i těžší terény – jak kdo chce. Trasy vedou většinou po bývalých vojenských signálkách, vesměs asfaltových. Hodně těchto cest má nový povrch (aktuálně léto 2006). My tam byli dvakrát, vždy na Zadově v penzionu U Lenců – spokojenost. www.sweb.cz/hvoldrichova Je to v centrální části, člověk se může vydat kterýmkoliv směrem, aniž by zbytečně jezdil stejnou cestou. Díky nadmořské výšce 1060 m také nemusíte překonávat tak velké převýšení jako jinde. Díky tomu je odsud pousta atraktivních míst lehce dosažitelná. Za návštěvu určitě stojí Knížecí Pláně, Chalupecká, Jezerní a Tříjezerní slať, Březník, Horská Kvilda, Filipova Huť, pramen Vltavy, Vchynicko-tetovský kanál, Poledník, Prášilské jezero nebo jezero Laka. Moc pěkný a přitom lehký je úsek od Tříjezerní slatě (pod Oblíkem) a Modravou kolem Roklanského potoka, a nebo např. od Knížecích Plání do Strážného kolem Žďáreckého jezírka. A kdo by si chtěl užít náročnějšího terénu, může se vydat např. na Javorník, Kašperk, Klostermannovu cestu, Malý Babylon nebo Stodůlky. Západní část Šumavy je členitější a lesnatější, ale třeba výlet ze Špičáku k Černému jezeru a po horizontále k Nýrské přehradě a zpět přs Hojsovu Stráž není špatný. Ve východní části jsme jeli jen jeden den a tak doporučím ve stručnosti Plešné jezero, Schwarzenberský kanál a příhraniční cestu (i když zpočátku trovhu hrubou) mezi Strážným a Novým Údolím. Šumava určitě stojí za návštěvu, jen nevím, jak to tam bude vypadat v důsledku předjarní vichřice a následného zpracování kalamity. Možná bude dobré se informovat přímo na správě NP nebo tady třeba někdo poradí.

      0 0
    • wego1991  

      Zdravím, jedeme s bandou v létě s koly na Šumavu. Konkrétně do Hojsovy Stráže, což je část města Železná Ruda. A chci se zeptat co v okolí stojí za návštěvu. Díval sem se předběžně na mapy a Boubínský prales je cca 89 km a Horská Kvilda něco kolem 60 km, takže i s cestou zpět to jsou výlety přes 100 km a to asi nevyjde. Takže bych rád poprosil o tipy na zajímavé cíle v okolí (představa je denně asi kolem 70 km). A ještě dotaz, zda je v okolí nějaký bike park či něco podobného pro hobby jezdce – skoky nevyhledáváme spíš něco na pohodu trailíky a tak zkrátka něco podobného Rychlebkám či tak něco.

      0 0
      • nzg  

        Bike park je na Spicaku, traily Javornicke Okruhy + susicke enduro.

        0 0
      • Namtos  

        Otázkou je jestli se můžete přesunout blíž autem buď na placená parkoviště nebo na vyhrazená místa NP „Zaparkuj a jdi dál“ http://www.npsumava.cz/…j-a-jdi-dal/. Pak je tu druhá možnost v nejvíc frekventované části Šumavy jezdí v létě zelené autobusy http://www.csadplzen.cz/?… Zatím není nový řád, ale pro představu stačí.

        Pár odkazů co mám uložené na tipy na výlet:

        http://www.turistika.cz/…y/cyklotrasa?…

        http://www.vyletnik.cz/

        Jinak co stojí za to už vypsal v reakci Zbyněk v roce 2007. Bez přesunu do 70km je to maximálně Prášilsko a okolí i na Modravu je to 40km.

        Možná má někdo zkušenost z Bavorskou částí Šumavy od Železné Rudy.

        0 0
        • wego1991  

          Díky moc oběma za rady s tím už se dá pracovat. Jestli se budeme přesunovat autem nebo ne nejsem schopen momentálně říct, ale spíš si myslím, že ne a pokud tak asi jedině jeden den třeba ty Javornické okruhy – ty vypadají hodně dobře. Špičák budeme mít od ubytka skoro pod nosem, akorát to vypadá že to není ,,trilovina'' ale krutárna na DH kolo a integrálu, což pro nás určo není. Jinak do Německa se asi taky budeme chtít podívat – pokud někdo jiný bude mít tip na cíl v Německu budu rád. Na ty cyklobusy se pak podívám až budou ty nové jízdí řády a uvidím jestli nám to nějak pomůže

          0 0
    • aneliom  

      DObrý den.

      K tomu doporučuji kouknout na článek sem http://www.nadrybnikem.eu/…va-pro-deti/

      Je tam přímo odstavec s dětmi na kole..konkrétně cyklistická stezka č. 2082, která se pak napojuje.

      My tam byli v okolí a moc pěkné.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.