• lvicenalovu

    Ahoj,

    poradíte kam (lokalitu)se ubytovat na Šumavě, aby člověk mohl super zabikovat a zas tolik nedráždit ochranáře? Znám to osobně akorát z oblasti kolem Kvildy, ale ne na kole. Předem díky moc za tipy.

    Pojedu asi třetí týden v srpnu, kdyby se chtěl někdo přidat, tak ať houkne.

    0 0
    • MirosPikos  

      Zkus tenhle kontakt 728 679 138. Je to správcová jedné chaty k Kvildě. Přesněji zde 49°1'12.449"N, 13°34'46.760"E (Kvilda č.p. 127)

      Minimálně by ti mohla poradit kde jinde se ubytovat.

      0 0
    • Necris  

      V Anníně je dobrý hotel, pro cyklisty přímo dělaný. A úplně narváno tam taky není, vždycky tam nějaké místo je. Navíc je to výborný výchozí bod na výlety.

      Vyhnout se ubytování v Sušici, nedá se tam ubytovat ve slušném hotelu a je tam totálně mrtvo, ale za výlet to stojí.

      V okolí se dá podnikat:

      „Hrad Kašperk“: http://www.kasperk.cz/ Dá se tam vyjet buď na silničce přes Kašperské Hory (poslední kilometr je ale prašná cesta), nebo z Annína terénem pod kopcem. Ačkoliv to není nějak extra fyzicky náročné, jsou tam krátká stoupání okolo 18% v těžkém rozbitém terénu, která se ale dají v pohodě vytlačit. Jenom pozor, na Kašperku se nedá koupit ani voda, jenom za 48 Kč na nádvoří ;)

      „Prášilské jezero“] Je-li libo delší výlet, je fajn vyjet si do Prášil na prášilské jezero. Vede tam hodně cest, jak většinou po silnici (Hartmanice, Dobrá Voda či druhou stranou směr Rejštejn, Srní), tak i ryze přírodou. Nevýhodou někdy zmatečné značení. V okolí Prášil jsou zbudované asfaltové cyklostezky.

      Poledník V podstatě souvisí s jezerem.

      Svatobor Kopec nad Sušicí. Odtud možnost výletit dále. Je to sice trochu náročnější výšlap, ale nic nezvladatelného a výhled je opravdu skvostný. Dá se navštívit i rozhledna. Web je jedné restaurace, co to má nahoře pronajaté. Nevýhodou je fakt, že ačkoliv se web (docela směšně a přehnaně) tváří jako gastronomický zážitek, čeká vás dřevěná bouda se smaženými ksindly a zákusky jsou polotovary se šlehačkou z bakelitu + voda za peníze, po kterých chytnete záchvat smíchu.

      0 0
      • Necris  

        Kdyby byl zájem o delší výlet, tak se nabízí na Německé straně park/muzeum ve vesnici Ludwigstahl. Je nutno přejet hranice na Železné Rudě. Je více cest jak se tam dostat, ale na německé straně hlavní silnici už desetiletí lemuje udržovaná cyklostezka, která je navíc většinou nad úrovní silnice a zčásti vede lesem.

        Galerie na idnes

        Vše je tam přístupné na biku (včetně rozhledny, kam se dá s kolem vyjet až nahoru), mají tam živé vlky, dokonce i muzejní budovy jsou většinou přístupné s kolem. K dispozici pitná voda zdarma.

        0 0
        • lvicenalovu  

          Super díky moc za tipy, na Annín jsem se koukala, něco tam mají volné, jak jsem psala níže, spíš chci jezdit, běhat a vykoupat se, rozhledny, vyhlídky, soutěsky beru…jsem omezená, že jsem sama a jedu vlakem:).

          0 0
          • Necris  

            Vlakem to jde do Sušice a odtamtud jezdí busy pro kolaře, které staví v Anníne asi 20 m před hotelem.

            Bazén je v Horažďovicích (ale tam vede tobogán debilně do bazénu, takže když ho zapnou, plavat se moc nedá) nebo v Klatovech . Obojí se bohužel docela daleko ;) Na Srní je Hotel Srní ( :D ) kde mají bazén přímo v hotelu a volno tam taky bude.

            V Sušici je pak ještě tahle krávovina . Je to přímo na cyklostezce. Člověku tam zamknou a pohlídají kolo a odvezou ho na některou z atrakcí. ;)

            0 0
          • miki  

            V tom případě bych jako výchozí bod upřednostnil Železnou rudu ,vše se v blízkosti nachází včetně výborného vykoupání v blízkém zahraničí,Gross Arber na dohled,Poledník,Fal­kenstein (Sokolí kámen) na dojezd.

            0 0
    • Payia  

      Pisni mi na mail a dame rec, Sumavu mam zmaklou a znam i dobre ubytovani s dokonalym servisem co se tyce planovani tras.

      0 0
    • LRRTM1  

      Teď se kámoš vrátil odtud a pochvaloval si to:

      http://www.sumavske-roubenky.cz/

      Ale je to bezvěrec (neměl kolo)

      Jinak pro MTB si myslím dobrý místo. Není to nikam moc daleko a v bezprostředním okolí ochranáři nehrozí. A na Špičák taky celkem kousek :-D

      0 0
      • lvicenalovu  

        díky moc, akorát to jsou roubenky pro party, já jedu solo:)), ale na tu lokalitu juknu.

        0 0
        • LRRTM1  

          Tak potom není špatný ani okolí Stachů… http://www.ekostatek-michalov.cz

          Ale spíš si vyber oblast, kam se chceš podívat (Lipensko, Strážný, Kvilda, Prášilsko, Železnorudsko) a pak můžem hledat… takhle je toho moc :-)

          0 0
          • lvicenalovu  

            Já jsem docela primitiv, takže jestli mi neprdne třeba achilovka, tak chci jezdit, běhat a možná se vykoupat:)… rozhledny, vyhlídky, a tak super…ale pro mě bude primární to ubytování, chci být celej týden na jednom místě a jezdit v okolí tak do 130 km…takže jedna lokalita a potřebuju, aby mě vzali samotnou a aby mi ochranáři nestáli za zadkem, nehodlám provozovat nějaký extra čuňačinky:), ale chci mít šance jezdit další tratě a pojedu vlakem:), se na to asi vy–ru a pojedu do tater:)))).

            Ubytování v Anníně už jsem omrkla, mají docela volno.

            0 0
            • jeffino  

              týpci z tanapu jsou taky docela slušně ostří, minimálně na lezce:))), takže to by výhra asi nebyla.

              0 0
              • lvicenalovu  

                Já už tam byla asi 6×, ale poslední ne.No, já bych si dala jahňačí, vých. vysokou, vodopád skok, priečné sedlo, magistrálu a tak, už jsem ´tam chodila sama, takže se to dá, ale přeci jinom, kdyby jsem si rozbila tlamu na jahnačím asi by to naposled, ikdyž tam je chata, takže žádný lezení, ale na některých místech je to trochu exponované a pak je blbý bejt sám, takže samotná na šumavu dobrý, do tater je to blbější…nejradši bych oboje, ale to nemůžu

                0 0
                • Zbyněk  

                  Tak na pozdně odpolední výstup na Jahňací štít rád vzpomínám. A ta další místa mám taky rád. Jinak na Šumavu jezdíme na Zadov k Lencům, teď už teda spíš v zimě na běžky nicméně pěkně pojezdit se tam dá i na kole. Je to na hranici NP, takže se dá jezdit v parku i mimo něj např. Boubín, Javorník, Kašperk. Teoreticky by se dal využít i cyklobus mezi Železnou Rudou a Horní Vltavicí. Na běhání je to kolem Zadova (Churáňova) ideální terén.

                  0 0
              • Necris  

                Ostří nejsou, jenom jsme v ČR a člověk musí znát správné lidi. Na biku jim stačí prostě ujet, nedohoní vás a hlavně, nebudou se za vámi honit, na to nejsou dost motivovaní ;)

                0 0
                • LRRTM1  

                  Ono to chce mít trochu cit a znát prostředí. Pak jim člověk nevjede do náruče na místech, kde číhají. Já za poslední roky potkal jedinýho, co měl kecy – na Slunovratovejch kamenech. Ale tam šel s nějakou výpravou a těžko se mu argumentovalo, že dva cyklisti poškozujou, ale stádo slonů ne :-) Takže pár keců "kdyby vás tu chytil kolega… " a jelo se dál…

                  0 0
            • LRRTM1  

              Akorát že do Annína nejede vlak a je svinsky v oudolí. Takže sice parádní okolí, ale pěkně do kopce. I když třeba Z Paští na paštěckej most to pěkně jede :-D

              0 0
        • jeffino  

          to je naprd bajkovat solo:-), já bych klidně jel, ale můžu pouze 1 týden v srpnu, tak jestli chceš písni mi na mejl.

          0 0
        • Payia  

          Ja bych moh poslednich 14 dnu v srpnu, ale chce to svizne domluvit, protoze v tehle casti sezony byva vsechno solidni ubytovani obsazene, tak dej vedet → mail.

          0 0
          • Necris  

            Letos to není tak horké. Je tu méně turistů, není problém sehnat.

            0 0
        • AlC  

          Já bych se na dva dny přidal sto pro..! Taky se tam chystam.. Kdyžtak dej vědět konkrétní termín a domluvíme se..

          0 0
          • lvicenalovu  

            prima:), až budu vědět, kdy a kam pojedu, tak ti písnu:), ty máš nějakej plán?

            0 0
            • LRRTM1  

              Jen velice hrubej… ale třeba se potkáme. Na Šumavě trávím spoustu času :-) Týden na Špičáku už proběhl, teď to vidím spíš Stašsko, Prášily nebo tam někde. A na podzim zas asi ten Špičák…

              0 0
            • AlC  

              Já jsem si myslel na Prášily a Železnou Rudu, ale jsem klidně i pro Kvildu, Borovou Ladu, Hutě a tak.. :) Akorát dej vědět aspoň tejden dopředu..

              0 0
              • LRRTM1  

                V souvislosti s tím, jak píšeš o Železný Rudě mě napadlo, že by nemuselo být špatný vystoupit o zastávku až dvě dřív. Na Ž.R. je to vlakem kousek a kolem Brčálníku nebo Hojsovky bude levněji a o ochranáře člověk nezavadí… Konec konců z Brčálníku na rozvodí se dá i na kole – tunel nemyslím :-D

                0 0
                • AlC  

                  Já pojedu autem.. Lokaci a ubytko si vybírá lvice.. :D

                  0 0
                  • LRRTM1  

                    JJ, myslel jsem to spíš jako radu pro ni. Prášily jsou takový blbě dostupný (bez auta) a co se ochranářů týče, dost frekventovaný.

                    0 0
    • BB  

      zrovna jsem byl v Černý v Pošumaví. Jede tam vlak do Hůrky. Je tam úplně volno, každý penzion inzeruje volné pokoje a je to docela dobré místo na cyklovýlety. Dá se využít vlak do Nového Údolí a vzít to Německem a Rakouskem zpět. Dá se udělat týdenní cyklo program bez problému.

      0 0
      • miki  

        Tak Lipensko je téhle době dost moc přeplněné cyklisty ale na druhé straně Lipna a v kopcích zas tolik lidí nepotkáš jen tu jejich páteřní cyklotesku nesnáším (turisté ,inlajnisté malý děti na kolech a hlavně Holanďané co si myslí že jsou doma a všude mají přednost a to vše na šířce 3 m asfaltu.Například cyklozteska Frymburk -Lipno neštěstí

        0 0
    • lvicenalovu  

      Ahoj všem, díky moc za všechny vzkazy a příspěvky. Omlouvám se pak za odmlčení, byla způsobena vážnýma průserama, kdy mi ještě ke všemu zatrhli dovolenou.

      Dneska jsem se dozvěděla, že si ji můžu vzít a rychle přemýšlím kam uteču a nakonec na šumavu teď nejedu a když se nestane nic mimořádného, tak pojedu busem v sobotu do tatr. štrby a užiju si tater, kdyby měl někdo cestu taky a byl příští týden v tatrách at na mě houkne..dám kontakt

      a každopádně všech rad i kontaktů:) využiji, jakmile budu moc jet i na šumavu a houknu, třeba se ještě někomu bude chtít.

      0 0
      • AlC  

        Já na Šumavu nakonec pojedu až koncem září, tak kdyby ještě byla nálada jet..

        0 0
    • Kamikaze 591  

      Nemáte někdo tip na nějakou dobrou trasu na silničku v okolí Šumavy? Jsem blízko Č. Krumlova, tak kdybyste někdo měli nějaký hezký okruh, dejte tip. Vůbec to tady neznám, tak bych byl rád za nějaké podklady, tipy na něco, co stojí za to vidět.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.