• stepan.p

    dobrý den, kupuji silniční kolo a vybírám z dvou možností. mám už prakticky vybráno, ale nerozumím tomu, tak se chci poradit. jakou možnost byste volili vy? obe kola stoji priblizne stejne – kolem 30 000. :

    Moznost °1:

    Rám Cinelli Experiance, Red vel. L, Model 07 řídítka Cinelli Axis představec Cinelli Vai sedlovka Cinelli Vai omotávka Cinelli Cork sedlo 4ZA Sada Shimano 105 zapletená kola Fulcrum Red5 Evo

    Moznost 2:

    http://www.author.cz/…6&pid=603549

    dekuju za nazory

    0 0
    • roc.ker  

      Cinelli je kultovka, ale v tomto případě jde o běždý hliníkový rám. Mě se Author nelíbí designově, ale rám bude asi někde jinde. Chceš porovnat celokarbonové kolo s hlínou → jablka s hruškama.

      Tady asi není co řešit … Author.Co jiné značky?

      Jak se Ti drží páky SH vs SRAM?

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Mě zas zarazila cena, píšeš kolem 30 a ten Artur je za 40 ??

      0 0
    • Pedro  

      Cinelli. ;-)

      0 0
    • Hnoj  

      CINELLI na 100%…

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        Myslím si, že za těch 40, co by dal za Authora bys mu složil Cinellíka možná o třídu vejš než je v té jeho sestavě co?

        0 0
        • Hnoj  

          To je docela možné, ale on vybírá z těhle dvou a v takovém případě je volba jasná…

          0 0
    • mr.antik  

      no za 30 bych asi určitě bral authora

      0 0
    • Lister  

      Můžeš mít toho Artura za třicet?? Jestli jo, tak proč se tak hloupě ptáš :-)

      0 0
      • stepan.p  

        hloupe se ptam proto, protoze jsem nikdy na silnicce ani nesedel. na te adrese je author za 40, ale na ho muzu mit za 30. takze vetsina se priklani spis pro author, pokud jsem to dobre pochopil. ja jsem se spis obracel k cinelli, ted v tom teda jasno nemam, ani nahodou. je opravdu karbonovy ram tak zasadnim rozdilem, ktery predci ostatni kvality?

        na otazky typu „Jak se Ti drží páky SH vs SRAM?“ bohuzel nemuzu odpovedet, protoze jim ani nerozumim.

        z vaseho pohledu budou moje dotazy asi pekne debilni, ale ja jsem doted jezdil jenom na shitackem horakovi a moje cyklo-vzdelani se rovna nule. proto jsem napsal sem, abych nemusel davat jen na rady obchodniku, kteri samozrejme budou vzdycky propagovat jenom to svoje.

        0 0
        • Bafoon  

          authora! Ten sram je nádhernej. Než ho budeš ale kupovat opravdu si vyzkoušej držení pák. Nemusíš tomu nijak rozumět :-) prostě si to jen chytni a zkus si na suco přeradit ideálně alespon kousíček projet – mě takhle vypadla Campa na Sram jsem cenově nedosáhl :-(

          0 0
        • roc.ker  

          Jde o to, že na silničce se většinu času držíš za brzdové páky a tam je mezi Campou a SH velký rozdíl. Rozdíl je i v řazení. Campa řadí brzdovou pákou a odřazuje menší, která je z boku. U SH a SRAMu ovládáš vše brzdovou pákou. SRAM (co jsem četl) má ještě trochu rozdílný způsob řazení (držíš déle řadící páku). Mě se drží SH nejlépe, tak jsem u něj skončil. Věřím ale, že bych si zvykl i na Campu. U Campy se na fórech vyzdvihuje větší životnost komponentů.

          Trubky Columbus používal ke stavbě kol i Author, nejedná se o žádný luxus. Porovnáváš trochu nešťastně značky, kde jedna má ve světě silniček obrovské jméno a druhá je domácí výrobce. Podle mých předpokladů Ti většina doporučuje Cinelli, ale pokud jsou kola za stejnou cenu, tak Ti IMHO doporučují špatně.

          Okolo 30k je mraky kol. Narazil jsem na dobré reference u Cicli B nebo můžeš pořídit i RB komplet na SH 105. Tohle jsem viděl zlevněné na 31k atd.

          Doporučuju si půjčit testovací kolo od jednotlivých značek a až následně se rozhodnout.

          0 0
        • Lister  

          hloupe se ptam proto, protoze jsem nikdy na silnicce ani nesedel…

          tam byl smajlík, nebylo to myšleno ve zlém, prostě tak, že pokud je Artur za 30 a nemáš problém s tím, že budeš mít zrovna tuhle značku, tak bych z těchto dvou bral bez rozmýšlení jej. A to, že je to levný karbon, který nebude nejlehčí, bych za tu cenu přehlídl.

          Ad páky, je opravdu lepší zkusit, zvlášť pokud máš nulovou zkušenost – dá se zvyknout na všechno, ale Sram je v tomhle trochu specifický (jediná páčka na řazení, ostatní mají dvě) a nemusí sedět všem. Rozdíl Shimano x Kampa je také, ale tam je ta zákopová válka mezi zastánci spíše poza, než že by ten rozdíl byl tak dramatický – osobně nemám po 5km problém ani s Kampou ani se Shimanem.

          0 0
          • stepan.p  

            nijak nebaziruju na znacce, hledam kvalitu a pokud nabidne Author kvalitnejsi kolo, tak s tim nemam problem. navic se mi kolo taky libi na pohled a dnes si pujdu vyzkouset razeni atd. u toho druheho tu moznost nemam, protoze ho musim objednavat. Tak ja jdu objizdet prodejce a jsem sam zvedavy, co nakonec vyberu:)

            0 0
            • Zdenda CUBE  

              Pokud máš vážně možnost koupit toho Authora za 30, tak není co řešit, protože to vlastně pořídíš celé za nedávnou cenu rámu. A ten Sram je kvalitní sada, mrkni za kolik se prodává samostatně. Pokud si jak píšeš doposud nic nejezdil, tak nemůsíš řešit jestli to, nebo toto, zvykal by sis stejně na všechno.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.