Soužití prodejců zákazníků

463 nepřečtených
  • Hnoj

    Vím, že se tady na fóru pohybuje mnoho prodejců, majitelů obchodů a lidí, které kola živí. Už bylo napsáno docela mnoho o „ochraně“ zákazníků před zvůlí prodejců. Nikdy tu, ale nebyla řešena zlovůle zákazníků páchaná na prodejcích.

    Nechci si stěžovat, ale některé případy jsou opravdu pro pousmání.

    Uvedu jeden z dnešního rána.

    8:57 zvoní telefon (já mám ještě půlnoc). Na druhém konci se ozve zákazník: „Včera večer (19:22) jsem si dělal objednávku, rád bych věděl, jestli to pro mě máte“. Zmateně odpovídám: „Netuším, večerní objednávky jsem ještě neřešil, zavolám Vám později…“. Pokouším se usnout.

    9:37 zvoní telefon (už probuzen, díky předchozímu telefonátu velmi špatně naladěn) „To jsem zase já. Jsem poblíž Vaší prodejny a nemůžu to najít.“

    „Dneska je otevřeno až odpoledne, je to uvedeno na webu na titulní straně, navíc pro Vás nemám všechno zboží (2×FF EVO 26×2.0 – zcela neprodejná záležitost)“ odpovídám zcela věcně.

    „Aha, tak to tu objednávku zruště…“

    KLIK, konec hovoru. Jdu si udělat kafe přemýšlet nad tím, zda mám tohle za potřebí :-D

    Tak co, kdo se podělí o další špeky z druhé strany barikády. Někdy mám dojem, že zákazníci si z prodejců dělají legraci…

    0 0
    • kubad  

      nic ******, normání člověk stává 6.10 tedy já :-) nenormální ještě dřív. pokud nechceš být rušený pořiď si firemní a soukromý telelefon a ten pracovní vypínej.

      jinak to nevyřešíš, já osobně se řídím heslem pokud firemní číslo zvoní, tak se pracuje, ale snažím se ti před 9 nevolat, po tom co sem tě už 2× vzbudil :-)

      0 0
      • Vegan  

        ty kraso 6:10 to bych uz byl davno zombikem:D Zlate noviny ty zacinaji pracovat nejdriv v 9:00 a to kdo vi zda vubec :D.

        0 0
      • Smazaný účet  

        v 6:10 si prozivou svou ctvrtou hodinu spanku, abych mohl vstanou v osm a valit do prace/skoly:)

        0 0
    • Jenda  

      jak pise Kubad – pokud mas jeden mobil tak se nediv – ja u prodejce predpokladam ze pracuje tak nejak jako ostatni tj. pro me cca od 8 do 17. A beru to tak ze pokud se mnou nemuze mluvit tak to ma vyply nebo to nevezme.

      To ze nekteri berou eshopy jako kamenaky je jina vec ale na druhou stranu nektery eshopy se i tak tvari ze maji vse a hned.

      0 0
    • roud  

      Předem bych chtěl upozornit že ten maniak co chtěl po něm fredy jsem nebyl já :O)

      0 0
      • Hnoj  

        Tak ty už jsi naštestí dospěl a zjistil, že FF je k ničemu :-)))

        0 0
        • scret  

          na to kdyz clovek foti kolo na vaze je nahodou dobry:)) jen nesmis vyjet:)

          0 0
      • Rychlej turista  

        Já to taky nebyl, objednávku jsem s Hnojem vyřídil ještě před půlnocí :-)

        0 0
    •  

      tak si napiš do podmínek že máš ve všední den před devátou ještě půlnoc a ať Tě zákazník otravuje až kolem jedenáctý a makáš jenom do pěti/šesti a jinak že chceš mít klid. Já Vám vůbec nezávidím, máte strašně těžkej život a voni (zákazníci) si dovolí Vás ještě votravovat a rušit.

      0 0
      • jIrI___  

        Asi tak. Jak se říká: „Pořídil si hospodu a stěžoval si, že mu do ní chodí lidi.“

        0 0
        • roud  

          takhle bych to neviděl zas ber že má určitou pracovní dobu stejně jako ty nebo já a i mě vždycky naštve když mě někdo otravuje v mym volnu a to bych řek že ostatně vlastně skoro každýho nedej bože když ještě prudí každou hodinu…

          0 0
          • jIrI___  

            Tak jasně, nic není černobílé. Ale zas pokud teda má někdo v 9:30 ještě půlnoc, tak mi příjde normální mít vyplý telefon. Vem si, že ten zákazník pracuje třeba od 6:00 a z jeho pohledu by v tuto dobu už měl Hnoj makat jak šroub :). Kdyby byl telefon vyplý, tak mu asi dojde, že prodejce nechce být rušen a bude to zkoušet tak dlouho, dokud telefon nezačne zvonit. Prodejce ani zákazník nebudou nasraní, ideální řešení.

            0 0
            • roud  

              já třeba telefon nevypínám právě poto abych byl dostupnej kvůli práci ;o] ? ?????? 6? ????? ?? ??? ? ???3????? ???9 ???49 ?? ??? ???9??? ?? ???? ???9??4?? ? ?????? ?????????

              0 0
              • jIrI___  

                A taky si stěžuješ, když tě někdo ruší pracovními věcmi na zapnutý telefon?

                0 0
                • roud  

                  jak kdy ale pokud mě vzbuděj tak nadávám vždycky…

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Tak to pak ok :). Spolubydla je třeba zase úplně opačný případ. V 7 h mizí do práce, v 19 h se vrátí a do 23 h mu minimálně co půl hodiny zvoní telefon a řeší pracovní věci. Blázen :-D

                    0 0
                    • roud  

                      Mno to si toho života moc neužije já jsem každej den ve tři doma a pokud to de mizim na kolo s tim že se může kdykoliv stát že mě zavolaj že je něco potřeba ale prakticky celý odpoledne mívám volný…

                      0 0
                    • karliner  

                      Spíš bych řekl, že si neumí zorganizovat čas.

                      0 0
                      • ememem  

                        alebo ho to proste bavi pripadne kseftuje jak s amikmi tak cinanmi cize kvoli posunu je v permanancii furt (zopar takich poznam)

                        0 0
                      • jIrI___  

                        Dělá něco s akciema, takže si na počítači pustí nějaké grafy a nakupuje a prodává :). Já do toho nevidím, takže nevím jestli je tohle standardní postup nebo jestli si špatně organizuje čas.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          to se u nas na privatu zkousi taky, kolik mu to tak mesicne hodi?

                          neorganizuje si blbe cas. Jen asi obchoduje na moc burzach :) Praha 9:15–16, USA 15:30–22 atd..

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Moc ne. Výplata mu jde velmi pomalu nahoru podle počtu udělaných obchodů a proobchodovaných peněz klientů (první dva, tři měsíce tam v podstatě dělal zadarmo) a navíc je to klasická pyramida. Já bych do toho jako do stálého zaměstnání určitě nešel.

                            0 0
                            • madcat  

                              „podle počtu udělaných obchodů a proobchodovaných peněz klientů“ – tos napsal moc hezky :-/// bohužel je to krutá realita, že tady takoví ti zmrdi, kterým svěříš svoje prostředky, aby ti je na akciových trzích zhodnotili, ti je z 90 % projebou tím, že uzavírají nesmyslný množství obchodů, i když by VŮBEC NEMUSELI, aby tě potom mohli skásnout na poplatkách za transakce. Stejnou akcii desetkrát za den prodají a zase koupí, jenom aby z toho taky něco měli. Fuj!

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Nemyslel jsem to nijak špatně :). Každý obchod se nejdřív prodiskutuje s klientem, ten musí zadat nějaké kódy do počítače a až pak ten prostředník obchod definitivně odklikne. Pokud by ten obchod byl nějak nevýhodný, tak by to klient přece neodsouhlasil. Ale jak už jsem psal, naprosto do tohodle nevidím.

                                0 0
                            • Smazaný účet  

                              ahaa tak to je asi neco spesl.. to mi si tady hrajem jen se svyma papirkama sami za sebe :)

                              0 0
                              • jIrI___  

                                No má to jako normální zaměstnání, školu už má pár roků hotovou :)

                                0 0
                              • mates555  

                                zkus vyměnit papírky za toto http://www.tradersno1.com/…oz-uctu.html :-) ten program je vpodstatě krásně jednoduchej a je to lepší než to psát po papírkách…demo trvá 2 měsíce,na počátku 50000…live učet pak funguje hodně podobně…rozdíly jsou tam popsaný…

                                0 0
            • Qeex  

              A nebo si zákazník řekne, že na něj eshop kašle a vyvodí si z toho že je nespolehlivej. Každopádně si zákazník mohl zjistit pracovní dobu, aby mu bylo jasný kdy má zavolat.

              0 0
            • Luka  

              no, uplne vidim, jak se tu objevi vlakno „E-shop XYZ vubec neodpovida a nereaguje!“ :)

              Bohuzel, vetsina nadsencu kdyz uz se odhodla si neco koupit, tak to chce HNED! a neuvedomuje si, ze e-shop je levnejsi prave proto, ze to neni kamenak, kam si dojdes a hned mas.

              Na druhou stranu, mnoho e-shopu nepotvrzuje objednavky (prestoze ze zakona musi) a tak nikdy nevis, na cem ses, dokud ti zbozi neprijde. A tak je lepsi si to pojistit hovorem. To, ze Hnoj chrni jeste v pul desaty ve vsedni den, to je pro nektere proste nepochopitelne. Protoze on to zbozi chce co nejdriv, a jestli chce nekdo vydelat, tak by sebou mel kuwa mrsknout, jinak pujde jinam! ;D

              0 0
              • roud  

                Za dobu co kšeftuju s hnojem sem nikdy s ničim neměl problém a prakticky všechny věci sem měl druhej den doma podle mě dokonalost a ani jsem ho kvůli tomu nemusel budit :O)

                0 0
              • Hnoj  

                Mimochodem, moje pracovní doba byla dneska do 3 do rána, mám za to, že na 8 hodin spánku mám nárok :-)))

                0 0
                • Jenda  

                  tak delej do 7 vecer a vstavej brzo nebo obchoduj s USA a budes kompatibilni s vetsinou lidi:-) Holt si uvedom ze to neni bezne a pokud chces byt v souladu s vetsinou coz se asi u obchodnika ocekava tak se bud prizpusob nebo si nestezuj:-)

                  0 0
                  • treatt  

                    Psal sem minimalne jeden zákazník, že řešil svojí objednávku ještě k půlnoci..takže to vypadá, že se pžizpůsobuje svým zákazníkům, ne? :)

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Povídali jsme si ještě odpoledne a pak si už jen dopisovali. Takže pokud by to jednoho z nás už nebavilo, šel by spát a odpověděl by jindy, já v tom problém nevidím. Zvonící telefon je přece jen něco jiného.

                      0 0
                      • treatt  

                        Já to taky nemylsle jako problém, ale tak, že se do večera Hnoj věnoval zákazníkům, což jaksi popírá to, že by se jim měl přizpůsobit nutně ranním vstáváním

                        0 0
                  • Piiiiitrs  

                    no nevim. vetsina je rano v praci akorat nekteri co praci odrbavaji i kdyz v ni jakoze jsou a chodi si po meste vyrizovat osobni veci – asi zlozvyk ze sociku nebo co – si mysli, ze musi byt rano otevreno. se podivej na to co roste na polich. svetoy trend veli bud nonstop nebo od 10 rano naskladnovat a pomalicku vitat prvni obedovy zakazniky. ale je pravda, ze ve vetsine mest to ani jinak nejde, protoze otviraci doba obchodu tak nejak kopiruje pracovni dobu a prece nemuzou vsicni byt obslouzeni mezi 11:00 a 13:45…

                    0 0
                • Lišák  

                  Pořiď si děcko a uvidíš, na kolik hodin spánku máš nárok ;-)

                  0 0
                  • Hejdik  

                    Musím se podepsat:-(

                    0 0
                    • Honza729  

                      Ale tak zas na druhou stranu, kdyz se pak na nas to dite po ranu usmeje, tak na nejakej spanek dlabeme, ne ?

                      0 0
                      • Hejdik  

                        Tak to máš sakra pravdu:-)

                        0 0
                        • Honza729  

                          :-) tady to ale vypada ze se ti spis smeje, ze te nenecha vyspat :-))

                          0 0
                          • Hejdik  

                            No je to malá potvůrka:-)

                            0 0
                            • Honza729  

                              :) mam doma neco podobneho. 14 mesicu a uz umi delat schvalnosti, ze treba v nedeli v sest rano mi zapichne prst do tvare a neprestane, dokud se nevzbudim. Pak se usmeje a poda mi dudlik :) To nejde se zlobit…

                              0 0
                      • treatt  

                        „A to já se vám pak takhle někdy neudržím a šup hlavičku pod vodičku…ne že bych je utopil, to né, ale napijou se!“ :)

                        0 0
                • zdenal01  

                  Jestli podnikáš, tak nemáš :) Zákazníka to nezajímá, to je tvrdá realita. A bude ještě tvrdší. Když chceš dělat byznys, nemůžeš prospat celej den :)

                  0 0
                  • kafac  

                    A ja myslel ze byznys se dela proto, abych mohl dlouho spavat ;)

                    0 0
            • Stanley_vy  

              Když pracuješ od šesti tak je to ještě fajn, ale třeba od tří. To pak někomu tvrdíš, že přijedeš odpoledne a myslíš v devět. :)

              0 0
          • Hnoj  

            Takhle jsem to nemyslel. Není problém mi zavolat ráno třeba v sedm nebo v osm večer a položit mi skoro jakýkoliv dotaz. Narážel jsem na tento konkrétní případ, který se mě osobně zdál naprosto absurdní… Zvláště ten druhý telefonát, když na po prvé jsem mu doslova řekl „zavolám Vám později“.

            0 0
            • kubad  

              máš pravdu, ale jak sem napsla, jedině vyoínat telefon, nebo nějak filtrovat příchozí hovory

              0 0
            • cabbage  

              Fráze „zavolám vám později“ obvykle u obchodů znamená, serem na vás a už o vás nechceme slyšet…

              0 0
          • Piiiiitrs  

            samsungy telefony umely tusim automaticky vypnuti a automaticky zapnuti. idelani sluzebak svyho casu.

            0 0
            • Kubiczech  

              Zapnutí umí i teď.

              0 0
            • madcat  

              To uměl i starodávnej Panasonic GD30, a často jsem toho využíval… moje Nokia 6300 umí akorát to, že si můžu nastavit tzv. dočasnej vyzváněcí profil, takže si nastavím třeba „tichej“ do 9:00 a nic mě neruší, akorát je blbý, že to chudák zákazník neví, protože mu to normálně zvoní, a myslí si pak třeba, že su lempl, co na zákazníky kašle…

              0 0
          • Volf  

            Já se po x letech naučil mimo pracovní dobu vypnout telefon. A mohu to jen doporučit. Na druhou stranu spousta lidí se chová jako prase pod úchylnou vidinou, že pokud si u tebe chtějí něco koupit, tak ty musíš skákat jak oni písknou. Na druhou stranu by se dalo předpokládat, že v devět by mohl být obchodník již na ,, značkách ,,.

            0 0
        •  

          u nás jeden hospodskej je nasranej když mu do hospody nechoděj lidi, v pátek má plno a to je zase nasranej že má moc lidí a bude muset být chvilku přes zavíračku, těžkej život maj některý podnikatelé

          0 0
          • pepino  

            Tak to přesně znám a když jsem mu v návalu lidí řek (ovíněn), proč nedělá něco jinýho, když je nasranej, byl jsem rád, že jsem nedostal popelníkem:)

            0 0
            • Lenka.05  

              Hehe, já jsem jednoho „takyobchodníka“ požádala, aby na mně nebyl sprostej, že já s ním mluvím slušně. Popelníkem jsem nedostala, ale dostalo se mi rady, že mám jít nakupovat jinam, což jsem s radostí učinila :)

              Jednalo se o reklamaci zboží za 150kč, které po mně hodil se slovy „nechápu co po mně chcete, nic tomu není“. Na ten verk se ani nepodíval ale řval hezky :)

              Hnoj je náhodou moc slušnej! Je teda fakt, že jsem u něj ještě nic nereklamovala :P

              0 0
      • Hejdik  

        Tak to je holt riziko povolání…:-(

        jinak k těm objednaným věcem,to si asi musíš najít způsob,jak si tohle ošetřit,buďto zálohy na zboží,nebo to musíš mít ošetřeno v podmínkách.Ale pokud se jedná o internetový prodej,tak stejně pokud lze nepoužité zboží vrátit bez udání důvodů,tak je to stejně naprd…

        0 0
        • Hejdik  

          Blbě zařazeno:odpověď na zakládající příspěvek…

          0 0
      • Hnoj  

        Ujišťuju tě, že prodejci komponentů to nemaj vůbec snadný…

        0 0
    • Schoscha  

      kšeft jo holt boj.nezvedneš telefon-neprodáš.

      zvedneš telefon-někdo tě nasere.

      0 0
    • jadamek  

      Pondělí: 9–15

      Úterý: 14–19

      Středa: 15–20

      Čtvrtek: 14–19

      Pátek: 9–15

      Po telefonické dohodě

      možno kdykoliv.

      – myslím že to že zavolal není proti ničemu…

      0 0
    • TinkTink  

      Od urcity doby uz nepisu do inzeratu telefon… :o)

      0 0
    • rainbowone  

      A to máš ještě dobré . Buď rád že nemáš výrobu ale jenom prodáváš hotové zboží a Cash , to by jsi teprve zažil věci. 3 měsíce se dělají vzorky a na všechno má zákazník čas a pak najednou se rozhodne ,dá objednávku a vše chce do měsíce na skladě a vše jinak než se vzorovalo a nakonec jsi rád když ti zaplatí Faktůru.

      0 0
      • Bafoon  

        u mě trošku jinak ale smutná pravda, vyrábět je podle mě to nejhorší co si podnikatel může vymyslet :-)

        0 0
    • Honza729  

      No sorry, ale rozcilovat se nad tim, ze ti zakaznik chce nechat svy penize…to uz vyzaduje slusnou davku otrlosti. Zakaznik so dovoluje ve vsedni den v 9 hodin volat…to je ale debil, že…

      Tohle jen potvrzuje to, co si o většině českých živnostníků myslím: chtějí žít v kapitalismu, ale podle socialistických zvyků. Neuvěřitelné…

      0 0
      • ememem  

        bych povedal ze u vas je to v porovnani s nami este docela dobre, najmarkantnejsie je to vidiet v krcmach a restauraciach ale v globale ste na tom v tejto veci (pristup ku klientom) vseobecne lepsie.

        inak myslim ze trocha hnojovi krivdis, sice ho nepoznam, v zivote som ho nevidel ani od neho nic nekupoval ale zas ked som sa tu pytal tak poradil aj ked vedel ze to aj tak kupujem inde. zas na druhej strane si docela viem predstavit ze onen zakaznik bych kludne mohol byt aj ja, o deviatej som uz 2–3 hodiny v robote (nie ze bych musel ale sila zvyku) a kebych vedel ze budem mat cestu okolo kvoli osobnemu odberu tak bych asi tiez kludne zavolal. ked je raz volakde na firemnom webe vyveseny mobil tak to beriem tak ked neni vypnuty tak pracuje.

        0 0
      • Hnoj  

        Ty seš ale prskající kocourek :-D

        0 0
      • Ruprt2  

        A kde jsi nakonec ty FF koupil? :-D

        0 0
      • Radek Broz  

        Mně třeba volat někam v 9 moc normální nepřijde.

        0 0
    • o5majkl  

      Teror v podobě zvonícího telefonu se eště vyřešit dá, ale horší je psychickej teror ze strany zákazníka…

      V Praze jednoho takovýho máme, jméno řikat nebudu, ale vysledoval sem, že chodí snad do všech obchodů, kde ho vyloženě nevyhnali klackem :) Pán neni mentálně úplně v pořádku, to se samo o sobě dá tolerovat, ale on je schopnej na prodejně trávit víc jak hodinu a přitom zaměstnat všechny kdo tam pracujou… Jeho doménou je ptát se na tu samou věc 3× v různě dlouhých intervalech a pak, když už to někdo z nás nevydrží, tak si ho veme na starost někdo jinej a on se ho na to samý ptá zase 3× znova :) samozřejmě skoro nikdy nic nekoupí a pořád by chtěl něco zjišťovat-hlavně věci, který zásadně nemáme, tak kolik by stály… Taky má pár hlášek typu: hm, hm, hm… a ještě by mě zajímalo… Kdykoliv se objeví, tak víme, že bude zle :)

      0 0
      • Schoscha  

        tomuhle já říkám zákazník typu Colombo.

        "ještě sem se chtěl zaptat … " je nejčastější věta a je v podstatě stále na odchodu, ale odchází i 20 minut :-)

        0 0
        • o5majkl  

          hehe, no když se s tim člověkem dá ormálně bavit a nezdržuje, tak nemam problém něco řešit hodinu, občas se to stane, ale většinou zdržuje, nebo je nadmíru votravnej :)

          0 0
          • scret  

            presne tak, nejlepsi je kdyz je takovej zakos jeste dost otrlej, takze ti vstoupi do hovoru s jinym zakaznikem a dozaduje se pozornosti:) boze jak me to chybi:)

            0 0
            • o5majkl  

              čoveče jednou se mi stalo, že mi zákazníci hádali… klasicky odpoledne hodně lidí, ale tohle byl extrém, u pultu stálo asi 10 lidí, do toho jedna neuvěřitelně nepříjemná ženská vybírala helmu a teď na tebe všichni koukaj, že spěchaj a něco chtěj a ty seš tam sám a nemůžeš nic udělat, tak nakonec u zrcadla jí někdo řek, že tam neni sama a už to bylo :) občas sou ty stresy hustý, navíc ani nestíháš kontrolovat, jestli ti tam někdo nečóruje…

              0 0
              • scret  

                klasika:( jsem z usti a rekl bych ze corkaru je tady sakradost a kdyz se to mezi nima rozkrikne ze tamhle a tamhle se da neco lehce stipnout prtze tam jsi treba sam a nestihas koukat vsude, tak jich tam mas potom jak much… clovek to musi potom zacit radikalne resit!

                0 0
      • scret  

        jj, takovej se najde snad vsude:)

        0 0
    • mastihuba  

      znám hovado co si koupilo ve kšeftě u kamaráda novej rám a už 2měsíce mu otlouká o hlavu že z ebay jej moh mít levnějc. :D

      0 0
      • kubad  

        od kdy si onikáš?

        0 0
      • scret  

        takovyho typka jsem „chytl“! kvuli ramu na inzerat…

        0 0
        • mastihuba  

          tak to je druhej takovej

          0 0
          • scret  

            posilal jsem do sveta ram, ten clovek me ukecal na nizsi cenu, rikam si v dobry vire, neva, poslouzi aspon nekomu jinymu, jeste jsem mu ho privezl pomalu az pod nos a pak mi volal jeste dva mesice (treba hodinovy telefonaty)a mel pocit ze ho koupil draze, vrchol!

            0 0
            • mastihuba  

              tak to já si jen sem tam jedovatě rejpnu v hospodě u piva. :D

              0 0
            • madcat  

              Hmm, a pročs mu to bral teda??

              0 0
              • scret  

                prodaval jsem vic veci na jednou a snad pokazdy volal z jinyho telefonu… ale je pravda ze jsem ho mohl poslat do haje…

                0 0
      • Jaroslávek  

        LOL-)))

        0 0
      • bluma  

        Jo kamaráde, upřímně ti řeknu že ty nervy, co jsem měl s dopravou z USA já, skoro vyvážili tu tvoji cenu na krámě…

        0 0
    • kali222  

      me take obcas rano rikaji lide „nebudim Vas?“ a ja si dycky rikam kuuuaa to vis ze budis,ale jak si to poznal :D by me teda zajimalo jakej mam asi hlas, kdyz jim nezivam do telefonu,nebo jestli melu takvoy s… :D

      0 0
      • Chiron  

        Tak tenhle dotaz fakt miluju. Jednou se mi stalo, že mi takhle ráno asi v 8 volá ženská, já měl zrovna odpolední praxi ve škole, tak v 8 ještě půlnoc. Já rozespale na ni „prosím“ a ona hned „Doufám že vás nebudím“ a já jak ještě startoval mozkové závity tak na ni „budíte…“ ještě sem chtěl dodat, že už mě stejně zbudila tak co teda chce. Ale ne ona jen „pardon“ a položila telefon. Tak to sem silně nepobral, znova už nezaspal a ona pak volala v jednu odpoledne a hrozně se omlouvala, že mě vzbudila.

        No a druhá kuriozita, když sem něco prodával na inzerát a já vůl tam napsal číslo. Hlavně že sem do závorky napsal, ať volají po druhé hodině odpoledne. Hned první mamlas ráno vstane do práce, a z práce v pondělí v 6:15 mi volá…

        0 0
    • Patar  

      Já osobně využívám 4 tf. operátory a to téměř NON-STOP , protože ten sex mě už tolik nejde. Problémy mám ale spíše jiného charakteru. Když např centruji kola a zvoní mě 2 linky a při tom ještě nabíhá SKYPE – kontakt, rozhodí mě to natolik , že většinou nevím , kde jsem přestal. Práce je tak pro mne málo efektivní. Skončím pak třeba na diskuzním fóru , nebo u žrádla. Přesto jsem ale letos zapletl 274 kol a práci ve stojanu nechávám mladým.

      E- shop neprovozuji , musel bych se zbláznit.

      0 0
      • Hnoj  

        274 kol v jaké cenové kategorii?

        0 0
        • hanz  

          .

          0 0
        • Patar  

          Od 600,–Kč( Sh-MC12/ D.T. Stainless/ Grand Hill – 406mm) po 4.700,–Kč). Převážná část je určena pro vlastní montáž kol , zbytek přeplétání probržděných a jinak zničených ráfků ( např zlomený MAVIC CROSSMAX SLR- UST).Dost času mě ale zabírá válcování závitů , protože požadované délky paprsků velmi často nejsou dováženy. , obzvláště 224–236mm pro ráfky 507mm. Alpine III začínají u dovozce také až od 244mm a zadní kola 24" musím křížit 4× i po zakrácení paprsků. Při větším zakrácení nejde již závit 2mm naválcovat a pro naválcování 1,8mm je ještě střední průměr pro závit velký.

          0 0
    • Elwing  

      Nj chudáku :) Jsi línej! :) Ale debilové se najdou všude. Taky máme takové klienty, kteří chtějí všechno hned, nebo chtějí zjišťovat věci na soudech kolem páté hodiny odpolední, kde pak od úřednic (pokud to zvednou) slyším: „hele volá nějaká kráva, co si myslí, že ještě pracujeme“

      0 0
      • Mr.Duck  

        To je vcelku v cajku, já musim občas do jedný firmy, kde je ženská co dycky potřebuje hned rychle opravit počítač, ale nemůže mě k němu pustit abych se na něj podival :P

        0 0
        • Darkson  

          no a? doktoři ve starověké Číně (tušim že tam)se taky při léčbě nesměli dotýkat pacientů:-)

          0 0
          • treatt  

            Zkus jet jako doktor do některých zemí jako je Súdán nebo Afgánistán…a nemusíš do starověku..

            0 0
            • Lsdenski  

              ono je to těžký. Prodejce je na konci řetězu, má na starosti koncovýho zákazníka a marže jsou kolikrát pomalu na nule. Zrovna ten případ ohledně plášťů ukazuje na blba zákazníka. Pokud mu teda ten den neletělo letadlo do vzdálený země. Osobně jsem čekal u jednoho obchodu na Maxxis pláště 2 měsíce o urgentních telefonech nemluvě.

              0 0
              •  

                a to je jinde neměly?, já teda jsem schopnej čekat tak max. pár dnů, jinak jdu jinam

                0 0
              • Rychlej turista  

                Dva měsíce jsi čekal u krámu, až doveze pláště? Co ti na to říkali lidi?

                0 0
    • pavlix  

      To jeden (nemuzes napsat magor)- polovicni blazen si koupil triko s neprofukem a na to si dal kozenou kombinezu a pak psal, ze se strasne poti a ze to chce vratit, tak jsme si triko asi 3 tydny posilali sem a tam a marne jsem mu vysvetloval, ze pouzite veci jiz nelze vratit ani kdyz je vypere, jak navrhoval. Potom vyhrozoval COI, ze v navodu neni uvedeno, ze pod kombinezou by se mohl potit a tim klameme zakaznika. (v USA by urcite spor vyhral) Nabidl jsem mu se slevou jine vhodnejsi triko, ale uz od nas nic nechtel, a tak jsme prisli o zakaznika.

      0 0
    • Piiiiitrs  

      tak za tohle si muzes sam. nabizis zakaznikovi jen polovicatou sluzbu. nemas na eshopu stavy skladu. nepodporujes „blokace“ zbozi objednavkou atd.

      druha cast je zakaznik blbec co se ani nezepta na cestu kolemstojicich coz by mohlo byt obcas snazsi nez vysvetlovat prodejci po telefonu kde je a na kterou svetovou stranu se zrovna diva a kam se pak bude muset otocit.

      0 0
      • Jedlon  

        Taky mám docela dost zážitků. Třeba zákazník si před dvěma lety koupi in-line brusle za 2000Kč. Reklamoval je 2 dny před uplynutím 24 měsíční záruční doby. Já to předal výrobci na posouzení. Ten mi brusle poslal zpět asi za 2 týdny, že reklamaci neuznává, jednalo se o mechanické poškození. Přes to ale brusle opravil na vlastní náklady. My mezitím stěhovali obchod a tady se stala chyba. Brusle jsme odeslali o 1 den později než bylo 30dní. Zákazník brusle odmítl převzít a okamžitě požadoval vrácení částky 2000Kč + poštovné.Začal vyhrožovat ČOI a Soudem. Několikrát jsme ho kontaktovali a omlouvali se za zdržení o jeden den.Podotýkám, že za dva roky padla cena těchto bruslí asi na polovinu-starý model. Peníze jsem mu převedl, včetně poštovného. Co myslíte, jak by jste se zachovali? A nechce někdo opravené brusle? :-)

        0 0
        • Flegmatik  

          Jakou velikost? :-)

          0 0
        • treatt  

          Tak to je na tečku..

          0 0
        • mao  

          jasně, ale ta lhůta je abyste mu je nedali za půl roku. Tady argumentuješ dnem, ale předtím jich bylo 30 na to nezapomeň, takže to není argument. Měl právo to reklamovat, ale nemuseli jste mu pak dávat plnou cenu.

          http://clanky.hyperinzerce.cz/…y_reklamace/

          Po uplynutí třicetidenní lhůty má spotřebitel právo bez dalšího požadovat dle své volby buď výměnu reklamovaného zboží za nové, anebo může od kupní smlouvy odstoupit, v kterémžto případě je prodávající povinen mu vrátit plnou výši kupní ceny za reklamované zboží. Tuto cenu není přitom prodávající oprávněn jakkoli snižovat, například proto, že cena zboží od jeho zakoupení do doby uplatnění reklamace klesla (jak je tomu běžně zejména u spotřební elektroniky). V krajních případech by snad prodávající mohl vracenou kupní cenu snížit pouze o hodnotu zřetelného poškození zboží kupujícím, vždy však poté, co takové snížení řádně zdůvodní.

          0 0
          • treatt  

            Jedna věc je, na co máš právo, druhá věc bejt vychcáněk non plus ultra, co zneužívá nějaké vyhlášky. Tohle je zářný příklad..

            0 0
            • Jedlon  

              Já se vůbec nepřu o to na co měl nárok. Byl v právu, ale spíš to píšu jako příklad jací lidé žijí mezi námi.

              Navíc když si člověk uvědomí, že brusle koupil za nejlepší cenu v ČR a tudíž s minimální marží, ale to je už jiná kapitola. On měl asi štěstí, že jsme spolu jednali na dálku.

              0 0
          • Jedlon  

            Já se nepřu o to, že na to své chování neměl právo. Dal jsem jenom příklad jak někteří lidé, kteří žijí mezi námi jednají. Když si navíc člověk uvědomí, že výrobek koupil na netu za nejlepší cenu v ČR-znamená samozřejmě velmi malou marži adt. Ale to už je jiná kapitola…

            0 0
          • Thidney  

            Tak a teď mi vysvětli co mám dělat, krom křičení z okna. Pošlu zásilku do zahraničí. Pošlu ji prostřednictvím EMS České pošty – tedy jejich nejrychlejší a nejdražší službou, která je veřejně „sledovatelná“ přes tracking no. zaplatím 3000,– za poštovný. Zásilka do 14-ti dnů nedojde. Poslední záznam je „zásilka opustila ČR“ . Zákazník u mě reklamuje nedodání zboží. Já jdu na poštu a tam mi řeknou, že to je zásilka do zahraničí a na tu se nevztahuje 30-ti denní lhůta na vyřízení reklamace. Vyřízení může trvat klidně půl roku. Jelikož já musím dodržet 30-ti denní lhůtu, tak zákazníkovi tedy pošlu nové zboží. Nové poštovné jde za mnou. Původní zásilka se vrátí po 3 měsících zpět s tím, že nebyla doručena. Podle popisků a razítek procestovala kus světa. Pošta se ozvala po dalších třech měsících, že zatím nemá žádné informace o zásilce. po dalším měsíci mi přišel dopis, že zásilka nebyla převzata a tedy nemám nárok na reklamaci.

            Taky slušný zářez pošty – záznamy v trace - zásilka odeslána do země určení – Polsko // další záznam //zásilka převzata vzemi určení – Belgie to jeden kouká na monitor a říká si ksakru nevím nic o únosu letadla do Belgie, co letělo do Varšavy…

            0 0
            • Luka  

              priste tnt nebo fedex :)

              0 0
              • Thidney  

                a – drahý

                b – pruděj kvůli clení respektivně pokud pošlu poštou tak balíky pod cenovým limitem projdou bez cla, kdežto přes kurýrní služby se to clí na vstupu vždycky – což znamená pro zákazníky zdržení a prachy navíc

                c- mám u tebe prej matiku pro šklebany ,)

                0 0
                • Luka  

                  add c) mas, lezi to tu a za chvilku bud prijde cervotoc a nebo kolega, co nosi vsechno domu na podpal :)

                  PS: mohu poslat GLSkou :)

                  0 0
            • Honza729  

              Vidíš a já myslel, že už všichni majitelé eshopu o „kvalitách“ České pošty vědí. Nedávno byl o tom článek, kde majitelé eshopů natvrdo řekli, že jejich cenová politika bude odrážet kvalitu zasilatelských služeb. ČP tedy dali jako nejdražší a zvýhodnili PPL a DPD…

              0 0
              • Thidney  

                no zrovna DPD mám rád jako osinu v oku :)

                potíž je u posílání zásilek mimo EU – kurýrní služby vždy na vstupu řeší celní služby, bez ohledu na příjemce – v drtivé většině případů zaplatí clo + nějaké lokální DPH + poplatky kurýrům za vyřízení celních náležitostí. Pokud má zboží s poštovným průměrnou hodnotu 220 Eur což je ve spoustě států nad limitem a na clu a polatcích zákazník zaplatí dalších 100 Eur, tak taky třeba nekoupí …

                0 0
            • Vegan  

              To ja mam take veselou prihodu s Ceskou Postou :). Obednam si zbozi … Cekam na eshopu je, ze to odeslaly. tak stale cekam a nic jdu na postu zda to tam nemaj a rikaj my ze totam jeste nemaj ze je na to 14 dni ze mi pak bud doruci nebo hodi listek. Ok cekam 3 tydny nic jdu na postu a oni ze to poslaly nazpet pac si to nikdo neprisel vyzvednout. Rikam WTF nikdo neprisel dorucit ani zadny listek ve schrance a pani na prepazce ze jim onemocnela dorucovatelka a ze prece to nebude roznaset ona, ze kdyz neco cekam ze si mam prijit. To jsme uz neustal konec koncu borec s eshopu na mel byl nejaky nasrany. Piso email na ceskou postu ze teda jako takto ne. Po mesici prijde odpoved ze reklamace byla zamitnuta jelikoz a) nejsem obednavatel sluzby b) byly dodrzeny vsechni vnitrni predpisi Ceske Posty. Pouceni: Ceskou postu nebrat.

              0 0
              • Honza729  

                „nikdo neprisel dorucit ani zadny listek ve schrance a pani na prepazce ze jim onemocnela dorucovatelka a ze prece to nebude roznaset ona, ze kdyz neco cekam ze si mam prijit.“

                Tohle me rozsekalo :-))))

                0 0
                • vikicek  

                  No to je dost krutá realita, já když něco čekám, tak nikdy nedostanu ten lísteček o vyzvednutí, dycky du na poštu naslepo jestli už to tam náhodou neni. Fakt na zabití ..

                  0 0
                  • jIrI___  

                    To já zatím dostal lísteček vždycky, holt malá vesnice :)

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Na vesnicích ty pošty ještě fungují, ale ve městě je to trága a třeba v Porubě na to mají jedno celé velké oddělení – hledači balíků bych to nazval :-)

                      0 0
                      • Chiron  

                        No na jak kterých vesnicích… U nás je to celkem složité. Teda teď už je to v pohodě, trochu se změnila organizace na místních poštách a balíky už fungují. Ale dřív se mi běžně stávalo, že celý den je někdo doma, já příjdu odpoledne ze školy a ve schránce lístek s tím, že mám balík na poště. A to se mi stalo i s balíkem ve kterém byla pouze baterie do mobilu, takže o velikost fakt nešlo.

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Když třeba jedu na dovolenou a v tuto dobu mi má přijít něco, co nechci, aby se mi povalovalo ve schránce, tak mi to paní poštmistrová klidně schová a dá, až se vrátím. Je ale pravda, že moje vesnice nemá ani ulice, jen čp. :-D

                          0 0
                          • t29  

                            znát se osobně se svým pošťákem je vždycky výhoda :)

                            0 0
                • pepino  

                  O poště bych moh psát romány. Naposledy mi doručovatelka nepřinesla balíček, protože se jí nevešel do vozejku (stativ), tak jsem si ten den pro něj došel sám. Úřednice mě sprdla, že jsem měl přijít až další den, ale nakonec ho vydala:)

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    hele ale tady se hochu nediv!

                    jestli to slo jako doporucena zasilka – jako rekomando tak se atm ty veci nevlezou…

                    bych ti doporucil v takovymhle pripade si tu praci zkusit a zjistis ze se to tam fakt nevleze…

                    0 0
                    • pepino  

                      Já nekritizuju, že mi to nepřinesla (i když mě to nemusí zajímat, tak ať to přiveze auto), ale to, že mě sprdli, když jsem si to šel osobně vyzvednout.

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        no tak to mas i stesti ze uz postacka byla doma ;)

                        jinak pokad to je jako rekomando, tak to dostane do ruk postacka a ne balikar ;) uz pri trideni… takze to auto nedoveze…

                        prave hromada veci z chiny a japonska chodi jako rekomando… a je to sranda kdyz mas nosit krychli o strane treba 5cm a dorucit ji… ji nemas kam dat…

                        0 0
                        • pepino  

                          5cm? Strčíš do kapsy:)

                          0 0
                          • mr.nikdo  

                            mno :-D

                            a dalsi super sou veci z aukra a podobne – obleceni v obalkach…

                            0 0
                            • pepino  

                              Tak cyklokraťasy nebo trička chodí z Asie v obálkách běžně, to jo (ale bublinkovejch). Faktem je, že mi taky přišlo něco z Aukra v normální, poloroztrhaný obálce.

                              0 0
                              • mr.nikdo  

                                ¨no i ty bublinkovy…

                                vem si jak je to tlusty… dej to do desek mezi ostatni dopisy/pis na tom… :-D

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Takovýhle srandy jsem nosil v batohu…

                                  0 0
                                  • mr.nikdo  

                                    ja batoh nikdy netahal pokad nebylo vedro a nebo nemelo prset :-D

                                    navic bych na to v batohu zapomnel i kdyz sem to mel v tasce tak sem obcas se vracel :-D

                                    ani zalozeny listecky nepomahali :-D

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      To je ovšem chyba :-) já vložený lístečky nepoužíval, stačilo jet podle dodáku a desek. Když je doporučenej napsanej v dodáku a není v deskách znamená to že je v batohu. K tomu jsem si do dodáku psal u velkých V abych věděl rovou při pohledu do dodáku.

                                      0 0
                                      • mr.nikdo  

                                        tak jasny v karte to je… ale proste obcas se stane ;)

                                        nerad sem tahal batoh a nerad taham i skrz to ze mam pak moc spoceny zada atd atd…

                                        a jeste muj zabordelenej batoh kde mam furt jeste letaky :-D

                                        0 0
                        • Flegmatik  

                          Co se týče věcí z Číny a HK, tak chodí naprosto obyčejně (ty free shipping). Když se to do schránky nevejde, tak zazvoní, když není nikdo doma, tak hodí lístek do schránky, aby sis to vyzvedl na poště. Osobně nemám z poštou žádné problémy, holt malé město :-)

                          0 0
                          • mr.nikdo  

                            jo to nosi, ale rikam ze kdyz je moc posty a podobne ze se to neda unist.. ze je toho strasne moc…

                            0 0
                            • Flegmatik  

                              Jasně no. Někdy mi stejnou věc přivezlo auto a za pár dní (stejné rozměry i váha) to zase přinesla pošťačka.

                              0 0
                              • mr.nikdo  

                                jak sem psal vejs, zalezi jak to dotycny posle :)

                                podle toho to pride pod ruky postacce/balikari :)

                                0 0
                                • Flegmatik  

                                  I ten typ poslání byl stejný. Možná pošťačka měla místo ve vozejku, tak to vzala… A předtím třeba ne, možná tahala ty podělaný letáky.

                                  0 0
                                  • mr.nikdo  

                                    to spis je rozdil v poslani a jako fakt :)

                                    popr na te poste…

                                    spis by to asi vzit nemohla, protoze by to nakonec mel na karte balikar a ne ona…

                                    0 0
                            • Smazaný účet  

                              To jsou kecy, vždycky se to dalo unést ;0) nejhorší jsou katalogy, ty se nedají nacpat do schránky, potom inkasa, potom výzvy na inkasa a nakonec nejhorší jsou ty zkur..ny letáky.

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Nálepka ce smyslu „nevhazovat letáky“ nalepená na schránce nefunguje? A ještě si nejsem jistý tím, jestli letáky roznáší ČP…

                                0 0
                                • mr.nikdo  

                                  roznasi, roznasi…

                                  jsem rad ze uz neroznasi Ikeu…

                                  dokonce hromadu letaku… vetsinou kdyz dostanes v sobe zalozenych vic letaku, tak je to od posty :-)

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Byl jsem na poště dva měsíce jako pěší doručovatel, takže věř mi že vím kolik letáků roznáší ČP. Každý den jsem trávil hodinu-dvě po pracovní době skládáním 2–5 letáků pro 895 bytů co jsem měl na rajónu. Ono roznést to do schránky nevadí, vadí to skládání. Nálepky na schránkách sice jsou, ale firmy co na poštu dodávají letáky s tím nepočítají takže vždycky letáky zbyly a někteří je dostali dvakrát :-D

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Aha, takže už konečně vím, proč někdy máme letáky ve schránce 2× :-))

                                    0 0
                                  • mr.nikdo  

                                    ja jsem na poste tak nejak 3.rokem to bude letos :)

                                    a skladani asi vadi jak komu… kolegyne co sedavala vedle tak ta valila jak veverka na kofeinu az sem z ni mel malem smrt… si davala kaficko secko hotovy a ja jeste cekal…

                                    a nebo se letaky obcas nechavaly na 2. den.. :-D jednou takhle dojel typek co prodval kurata s tim ze tam letaky nejsou – overil zazvonenim a na svinu trefil tam kde nebyl zarazenej a nebo mi dosli letaky…

                                    0 0
                              • mr.nikdo  

                                no nevim ale dycky se to aspon tady unist neda ;)

                                2 narvany tasky letakama na ramenach, plna brasna houpajici se tam kde bylo misto, desky plny dopisama a tak, tak uz moc mista nezbejva…

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Jde o to jak jsi to nosil. Já tahal vozejk a většinou jsem jednu dvě tašky posílal do schránky…

                                  0 0
                                  • mr.nikdo  

                                    jak kdy.. bud sem jezdil vesnice, nebo sem letos jezdil aji baliky a nebo sem chodil rajon kde bylo hodne schran a tam mi to davali balikari ale i tak se nekery veci proste nosily blbe…

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      To by se mi taky líbilo, ale bohužel neberou k balíkářům brigádníky.

                                      0 0
                                      • mr.nikdo  

                                        u nas jo :-D

                                        a hlavne ja tam byl kdyz sem delal normal dorucovatele, protoze nikho nemeli..

                                        jinak ja osobne jsem Listovni dorucovatel motorizoavny :-D

                                        jo a jezdil jsem firmy a prislo mi ze je mozna lepsi aji pochuzka…

                                        0 0
              • Thidney  

                pro mě byl největší rozštěp lísteček ve schránce v den kdy jsem byl kvůli té zásilce doma a na lístečku bylo napsáno: Nedoručeno – důvod nesjízdné silnice

                0 0
                • karliner  

                  Podle mne to je nějaká hra pošťáků o to, co jim lidi všechno sežerou. A na vánočním večírku je potom soutěž.

                  0 0
                  • Thidney  

                    souhlas ,)

                    ono na druhou stranu, když vidím ty nebohý pošťačky ve vyklepaným, vymrzlým Tranzitu …

                    0 0
                • treatt  

                  Na Žižkově je balíkář docela střelec, když se dostane do baráku a není dole recepční, nechce se mu chodit do patra, tak jí to hodí horem do skleněné kukaně – minule mi takhle přišla zásilka asi za dvojku, chlapík to neměl podepsáno, natož aby měl razítko…tipuju, že si to podepíše sám a spoléhá na to, že nepotká někoho, kdo půjde na poštu s tím, že mu to nebylo nikdy doručeno…

                  0 0
                • Mamut  

                  Fakt pomaha ich sprdnut. Ja som na poste spravil halo, ze jakto, ze mam na listku „Adresat nezastizen“, ked som bol cely den doma. Uradnicka pri okienku mi pohotovo strcila telefonne cislo, kam mam zavolat (na sefka dorucovatelov Praha 4) a este mi poradila, nech im to osladim, ze ich (uradnicky za okienkom) to tiez serie, pretoze maju potom plno ludi, co si prisli po nedorucene baliky a ony nestihaju.

                  Tak som zavolal, na druhej strane ochotna baba, vdaca, ze som zavolal (aspon sa tak tvarila), a ze maju problemy s dorucovatelmi (za tie prachy zohnat spolahliveho cloveka je asi problem). Takze si zapisala meno a ze toto meno bude kontrolovat, ci dorucuju. Este si zapisala meno priatelky byvajucej so mnou, ze bude checkovat aj tu.

                  Na druhej strane mi uz 4 mesiace mi neprisiel ziadny balik, takze tazko overit.

                  0 0
                  • Honza729  

                    4 měsíce ? Tak to čekej zjara, že ti přijede pošťák na biku, s novými plášti, řetězem, kazetou, bidonem, v dresu… :-))

                    0 0
                • mr.nikdo  

                  hele bydlis na vesnici s kopcem?

                  tady u me v okoli jsou vesnice, ktery se proste v zime nevozi :-D protoze tam nejde dojet…

                  0 0
                  • Thidney  

                    Bydlím 27 km od Václavského náměstí, na potvoru už jsem okres Kolín a první, mezi silničáři vyhlášený kopeček nad polabím. ******* je, že jsme malá vesnice a zaváží nás pošta co je od domu 15km směrem kterým nejezdím a ve vesnici jsme poslední domeček za kopečkem na sever a je pravda že letos k nám odmítli jezdit i všichni okolní žumpaři, jelikož to jednomu v tom místním kopečku ujelo po ledu a zbořil tři auta zaparkovaný pod ním. A je taky pravdou, že nasazovat řetězy na auto umí nejen moje žena, ale i děti :)) Ale pokud donese pošťačka lísteček místo zásilky vážící 200g. , tak tomu nerozumím. A ještě jedna věc, obvzláště pro podbný lokality by měli mít menší auta než je Ford Tranzit, který mají pořád prázdný /3 roky zvládali zavážet s favoritem/, stačil by Renaul Kangoo ve čtyřkolce, ale to by pak holt nevydělal pan Charouz… ale výběrová řízení České pošty tady fakt nemá cenu řešit.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      hele normalne jezdi Kangoo, ty terenni upravy sem videl jen u sefu teda :-D pak felicie, a ted sem videl i Roomstery myslim :-D

                      jinak proc to asi nevzala: Nevedela jestli budes doma – vyslapat kopec jde lip nez ho vyjet.. Kdyz balicek nevemes, tak se s nim nemusis tahat celej rajon – celej ten vyslap kopce, protoze kdyz nebudes doma,tak ho potahne zpatky a muze mimo jine zmoknout atd… takze normalne aspon u ans se zazvoni, reknes ze mas balicek a jestli budou treba za pul hodky doma.. obejdes rajon, nasednes do auta a objedes ty balicky a pak jedes do dalsi vesnice…

                      a s tim vyjizdenim u nas je jedna vesnice prave taky tak a dokonce se ani tusim neodhrnuje – lidi chodi pesky na zastavku… tak se tam ani nejezdiva v zime.. jen obcas ajinou trasou…protoze cesta do ni je tak 10. kategorie..

                      0 0
                    • jIrI___  

                      U nás ve vesnici rozváží balíky Kangoo 4×4. V zimě, v létě, Tranzit se u nás nevede :)

                      0 0
                • scret  

                  to je dobry, ale kdyz dostanes listek Nezastizen a pritom jsi cely den treba doma, to mam pak pocit ze si z nas uz delaj fakt srandu… at tam rovnou napisou, ze na me se..ou a ze se jim ten balicek nechtel tahat a at si dojdu laskave sam:)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Na tom je ale úplně nejhorší to, že ani nelze si na poště domluvit, aby balíky nerozváželi a nechávali rovnou na poště.

                    Já se o to cca před rokem snažil, protože stejně v 95% případů doma nejsem, takže i když většinou u nás se doručit pokusí, tak mi tím akorát způsobí, že v den doručení si můžu balík vyzvednout na poště až po 17 hodině (aspoň že ne až druhý den).

                    Na druhou stranu pro mojich už cca 250+ balíků, co mám za posledních pár let, tak s poštou jsem měl za tu dobu mnohem méně problémů než třeba s PPLkem.

                    U pošty ale hrozně závisí na konkrétní dodací poště, někde je to hodně špatné, někde docela slušné, já mám celkem dobrou dodací poštu.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      zkus si to domluvit primo s tim co ti vozi baliky ;) :-D

                      vim ze je hromada lidi co se nevozi aby se nemusela tahat,ale tusim tam je problem ze stejne proto muzes prijit az to bude v systemu – az se vrati ten balikar :)

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      O PPL mi ani nemluv. Nehledě na to že můj balík jel do Brna místo na Karlovarsko do Krásna, což bylo asi způsobené tím že Hnoj napsal PPLku špatně PSČ (ale na balíku bylo správné, tak nevím), ale naštvalo mě to, že sice to doručili dnes, jak slíbili, ale řidič mi zavolal v 7:25, že mi to v 10:00 přiveze. Vzhledem k tomu že v 8:25 jsem musel být v Chebu, jsem se slušně zeptal, jestli by mi to nemohl přivést až odpoledne. Dostalo se mi odpovědi: „No to teda nemoh.“, čímž hovor pro něj skončil a já musel rezignovat s tím že počkám.

                      0 0
                      • Vegan  

                        Chyba na PPLko nikdy necekat. Na ridice to chce byt nevybiravy a rict at to proste doveze az se me to hodi. Pac jinak se mu to pocita jako nedorucena zasilka a on az dosahne urciteho procenta nedorucenych zasilek tak jim sahaj na premie. A oni se pak nauci jednat se zakaznikem :). chce to na ne byt pes.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          No aspoň poučení pro příště, ale já ani neumím být takový jak píšeš, někomu šlápnout na krk. Vždycky se všechno snažím řešit tak aby nevznikal konflikt.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tak to se mi hodi. priste zadne odjizdeni z prace, zadne vychazeni vstic a pokusy o doruceni do prace, hezky ve ctyri nebo pet ke me domu, jinak smula…a to si este polepsim, ze z prace odejdu drive:)

                          Do kolika ze maji v PPL prac. dobu, tedy do kolika rozvazeji?

                          0 0
                          • mr.nikdo  

                            u nas teda je vidivam jezdit jeste pomalu kolem 8 vecer

                            0 0
                          • mastihuba  

                            v čem je problém při doručení do práce? V práci je k zastižení vždycky někdo i když jsem mimo, to se o doručení domů rozhodně říct nedá. A čekat na panáčka z PPL jak ovce, to už je trochu silný kafe. :D

                            0 0
                            • Rychlej turista  

                              Bohužel jsem ta ovce, protože v práci nebydlím.

                              0 0
                              • mastihuba  

                                jasně já taky ne, ale drobnosti na kolo apd. je pro mne i pro zásikovou službu jednoduší přepravovat do zaměstnání. Osum let jsem dělal rozvozy po Brně ať už jako dispečer tak jako řidič a dodávat zboží do privátu je prostě bolest největšího kalibru. Když máš 30–40 zastávek a přizpůsobit logistiku každýmu abys nejezdil po městě tam a zpět jak lidi pískají je docela bolest, proto se jim to snažím zjednodušit a proto taky nemám problémy s dopravcema.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Problém je to, že já si něco kupuji, ale způsob dopravy je mi vnucen. Takže problém není PPL, protože někomu tato služba vyhovuje. Ale někomu nevyhovuje a tak by ji přece neměl používat a řešit. Jenomže já nemám na výběr, a je mi proti srsti poníženě prosit, abych mohl utratit svoje prachy. Takže to řeším tak, že se snažím nakupovat tam, kde mají pro mě vyhovující způsob dopravy. Ale to nejde zvolit vždy, protože zase nemusí mít to, co chci.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    No vidíš, došel jsi k řešení sám. Takže se nakonec musíš přizpůsobit a navést PPL tam, kde se přes den nacházíš. To je celý problém. Pokud napíšeš do objednávky, že se chceš s dopravcem dohodnout předem, tak ti určitě zavolají a dohodnete se… funguje to dobře aspoň tedy tady v Praze.

                                    0 0
                                    • obda  

                                      RT tu psal, že má problém s většíma věcma, neb do práce jezdí na kole. A přes den je v práci, a večer, když je doma, zase PPL nevozí.

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        No tak se proste musi prizpusobit, to se neda nic delat. Anebo si vybrat jinde. Anebo napsat obchodnikovi, ze je toto problem. Pokud se u obchodnika techto nespokojenych klientu ozve vice, melo by se vyplatit s tim neco delat. Ono zrejme PPL moc dobre vi, ze takovych lidi je malo, protoze kdyby se vyplatilo jezdit po vecerech, tak ver, ze to udela.

                                        0 0
                                      • Rychlej turista  

                                        Jo, přesně o tohle jde. Ale dneska mám kliku, už mi volali a s paní jsem se bez problémů domluvil na odpoledne. Takže asi dost záleží, na koho člověk natrefí, protože už se mi stalo, že mi maník řekl, že odpoledne nejezdí. A hotovo. Proto mám radši, když tohle nemusím řešit a balík si jednoduše vyzvednu na poště, až půjdu okolo. Některé krámy mají na výběr, jestli to chci poslat poštou nebo PPL, tak tam je to taky bez problémů. No, Hnoj má kliku, protože jestli dneska budou Formulky a RM5 doma, tak to s RM3 u něj zkusím zase. I když ty kola by se z práce po jednom taky daly odvézt :-D

                                        0 0
                                • obda  

                                  To je fajn, ale ve firmách o několika stech až tisících zaměstnancích je někdy docela problém si něco nechat poslat do práce. Nedej bože na dobírku… U nás to ± jde, ale znám lidi, kteří si do práce nechat posílat věci nesmí.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Tak to je samozrejme na dohode…nas je tu 3000 a problem s tim neni vubec. Na stul dostanu oznameni o prichozi zasilce a pak si to jdu vyzvednout.

                                    0 0
                            • Honza729  

                              Presne tak…

                              I kdyz to tu schytam :), tak ja si tedy na PPL a ani na DPD nemuzu stezovat ani trochu. V roce 2009 jsem si nechal zaslat 135 zasilek (hruza to ted vsechno secist co to stalo:-) ) do zamestnani, vzdy to probihalo stylem Objednavka zbozi s dopravou-platba pres kartu-volá ridic PPLky, v kolik hodin doruci-prevzeti ve sjednanou hodinu.

                              Je tedy fakt, ze k nam do firmy jezdi obe spolecnosti denne, jak s firemni tak se soukromou postou, tak mozna i toto bude mit na spolehlivost vliv…

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Když si zboží necháš doručit do práce, tak do adresy při objednání vepíšeš adresu svého domu/bytu nebo firmy? Jde mi o to, že člověk v podstatě neví v jakou hodinu mu zboží doručí a jestli v tu dobu bude zrovna v práce nebo doma.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Problém není nechat si to dovézt do práce. Problém je, že si něco nekupuji proto, aby mi to leželo v práci, ale abych to mohl používat. Nemám teď na mysli baterku do hodinek, kterou si za pár stovek do té práce přivézt nechat můžu, protože ji strčím do kapsy.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    „Problém je, že si něco nekupuji proto, aby mi to leželo v práci, ale abych to mohl používat.“

                                    Mozna mi neco nedoslo, ale ty nechodis z prace kazdy den domu ?

                                    0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Jasně že jo, ale na kole se třeba skříň veze špatně.

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Jo takhle. Tak to jo…ja tedy nevim jak ty, ale skrine zrovna neobjednavam ctyrikrat do mesice…ale tak chapu, ze hobby je hobby. :)

                                        0 0
                                • Honza729  

                                  Ne. Vzdycky pisu jmeno pomlcka nazev firmy a adresu firmy. Do poznamky pisu, ze jde o adresu zamestnani. Nic vic. Pak uz jen cekam na tlf od ridice a s tim se dohodnu. Nikdy zadny problem nenastal. Tady v Praze oni stejne rozvazi mezi cca 10 –18 hod, a to jsem ve vsedni dny v praci.

                                  0 0
                                • dieegoo  

                                  Moje zkušenost je taková, že s většinou řidičů není problém dohodnout se na jiném místě předání, než které je uvedené na balíku. Ráno zavolá, jestli budu v xy hodin doma, řeknu, že ne, ale že budu tam a tam a jestli by byl problém dovést to tam. Vždy mi vyšli vstříc.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    presne…je to jen o slusne domluve, normalne pozadat a tak. Jednou jsem vzal u nas sofera DPD na kafe, jel kvuli mě pres celou Prahu s jednim balickem, ktery jsem nutne potreboval uz po jeho prac. dobe. Od te doby obcas na sebe narazime a vzdycky mam nej servis :)

                                    0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Problém je v tom ráno zavolá…

                                    0 0
                              • MlokCZ  

                                Už ani nepamatuju, kdy by naposledy řičik PPLky volal předem. Pokud posílám do práce (a PPLkou se snažím vždy do práce), tak se mi neozvali asi nikdy předem, takže pak tam občas nejsem.

                                Pokud to bylo domů (tomu se vyhábám, ale občas něco objednám a čekám to poštou a přijde to PPLkem), tak občas vyjímečně telefonát předem byl.

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Jak rikam, muze to byt tim, ze na nasi adresu prace PPL, DPD vozi denne desitky baliku a zasilek, takze si to obvolavaji predem, nevim. Tady v Praze ale fakt tak fungujou…

                                  A uplne nej je Fedex. Kdyz mi sly nejake veci na fotak z Ameriky, sledoval jsem zasilku na jejich strankach. Kdyz se tam objevilo, ze ridic prevzal k odvozu klientovi, zazvonil tlf., ze ridic prave zasilku prevzal a vyjizdi, vcetne predpokladaneho casu doruceni. Prijel na minutu presne, podepsal jsem se el.tuzkou na jejich terminal na displej a nez jsem dosel nahoru k sobe, tak na netu byla hlaska Prevzato klientem :)

                                  0 0
                                  • Rychlej turista  

                                    Pokud mi to budou vozit domů, když tam budu, klidně jim toto vše „sledoval jsem zasilku na jejich strankach. Kdyz se tam objevilo, ze ridic prevzal k odvozu klientovi, zazvonil tlf., ze ridic prave zasilku prevzal a vyjizdi, vcetne predpokladaneho casu doruceni. Prijel na minutu presne, podepsal jsem se el.tuzkou na jejich terminal na displej a nez jsem dosel nahoru k sobe, tak na netu byla hlaska Prevzato klientem“ odpustím a snadno se bez toho obejdu :-)

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Tak ja nevim, tak se s nima zkus domluvit. Nevim jak casto kupujes skrin, ale jednou za cas tu domluvu urcite das :-)

                                      0 0
                                      • Rychlej turista  

                                        Někdy to jde, ale už se mi taky stalo, že „Odpoledne nejezdím.“ A toto se stává právě u těch velkých věcí, které si nemůžu nechat dovézt do práce. Prostě pošta je pro mě bezproblémová. Když nejsem doma, tak si pro to těch 100 m dojdu, až budu. Pochopím tak posílání opravdu velkých krámů, které by poštou nešly, ale chtěl jsem si koupit baterku do Polaru a dodání je jen PPL za několik stovek. Prostě na palici.

                                        0 0
                      • scret  

                        mam s nima stejnou zkusenost:(

                        0 0
              • Stanley_vy  

                Nedávno se mi objevil lístek ve schránce ve chvíli, kdy už byl balík dva dny doma (zastavil jsem se na poště cestou kolem naslepo).

                0 0
                • mr.nikdo  

                  sakra ktera posta? Vyskovska? :-D

                  0 0
                  • Stanley_vy  

                    Dědice. Ale letos je úspěšně protěžuju, už druhej balík >15kg. :)

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      hehe :-D

                      na to ze nemaj ani balikovy oddeleni a zadny dorucovatele :-D

                      chudaci balikari :-D bych nechtel tahat :-D

                      0 0
                      • Stanley_vy  

                        Menší balíky vozí doručovatelka autem, ale od tohodle už bere jen lístek. Ale i s těmi menšími se občas neobtěžuje zazvonit, jestli je někdo doma, a jen frkne lístek do schránky.

                        0 0
                        • mr.nikdo  

                          tak to ses bud z koziny a nebo z nejake vesnice na tom kopci.. + opatovice :-D

                          jj to vozijou zensky :-D obcas se nedivim ze nic nedorucujou – pokud uz nemaj novy auto :-D :-D

                          a s tim listkem to chapu.. to delaj aji me :-D ale je fakt ze nekteri lidi nebejvaj doma a jak na potvoru zrovna 1 jsou… :-D

                          0 0
                          • Stanley_vy  

                            Opatovice. :) Ještě kterejsi den měly Felicii. :D No já jsem od Novýho roku doma v podstatě pořád a ještě jsem to štěstí neměl. Ale v létě se většinou zazvonit obtěžujou. :)

                            0 0
                            • mr.nikdo  

                              sem si rikal ze to jedno kolo mas vyfoceny u hriste v opatovicich :)

                              asi je jim zima :-D

                              ta felcka je klasika.. jednou to tlacily pomalu az na postu :-D

                              a uz jen to startovani je divny :-D

                              navic jestli chudery meli tahat tech 15kg… :-D

                              0 0
                              • Stanley_vy  

                                Předpokladám, že ty velký balíky ani brát nemůžu. Ten úterní se mi nevlezl do kufru ani mě. :D

                                0 0
                                • mr.nikdo  

                                  obcas by ses mozna divil co se kam secko vleze.. kor si vem ze kdyz dojedou k tobe, tak uz maj Studnice, Rychtarov, Lhotu, Hamiltony (Kozinu tusim jeste) hotovou :-D takze tem vsem vezou postu a baliky…

                                  ale je fakt ze casto dojdes a jen tyy vole, tak to se tam nevejde!

                                  0 0
                                  • Stanley_vy  

                                    Mně šlo spíš o to, že ženský snad víc než těch 15kg zvedat nemůžou. ;)

                                    0 0
                                    • mr.nikdo  

                                      jooo to nevim…

                                      leda by rano chytli balikare at jim to nalozi… ale spis si myslim ze to uz rano dali balikarovi, at to zaveze do dedic na postu behem rajona a pak nejak treba zapomneli ze meli balik :-D.. coz se stava :-D

                                      a nejak nevim jestli to nekeho stve nebo ne s tim muzou nemuzou´…

                                      do jedne nejmenovane firmy chodi pravidelne nejakej tusim nuze nebo cosi, je to takovej male drevenej kufr/krabice a ma to tak 20kg a zensky to tahaj normalne… nastesti ne moc vysoko…

                                      0 0
                                      • Stanley_vy  

                                        Hlavně měli problém to pak dostat i ke mě za přepážku. :)

                                        0 0
                                        • mr.nikdo  

                                          :-D :-D

                                          tak to verim :-D tam to jejich male okynko :-D

                                          • to ze to jsou zensky :-D :-D

                                          leda by te pustili dovnitr, coz asi ale nemuzou :)

                                          0 0
                                          • Stanley_vy  

                                            No tahají to dveřma a už jsme jim chtěl navrhnout, že si to pro to dojdu, ale nějak se povedlo.

                                            0 0
                                            • mr.nikdo  

                                              j,stejne to mohla byt zajimava podivana :-D

                                              sem jim tam v lete jednu dobu vozil prave nejaky baliky a postu.. :-D tak vim jak vypadaj :-D

                                              0 0
                                              • Stanley_vy  

                                                Klidně bych se o tu podívanou připravil :D

                                                0 0
                                                • mr.nikdo  

                                                  to verim… :-D :-D

                                                  no hold kazdej ma jinou povahu… + tam beztak sou kamery :-D

                                                  spis tam se da tusim nejak domluvit ze by ti to dovezl nekdy balikar s dodavkou – ale nevim to 100% :-D coz by asi byla lepsi varianta… :-D

                                                  0 0
                                    • roud  

                                      Určitě ne víc jak 15 ;o]

                                      0 0
              • Smazaný účet  

                Pokazde jak neco kupuju a nechavam posilat postou, tak prosim o cislo baliku. Stejne prihody porad dokola, cekas na balik doma, posta nikde a vecer vytahnes listek „nezastizen“, cekam na balik a po tydnu zjistis ze uz leti na poste a to jenom pokud ti hodi do schranky upominku.

                0 0
                • mr.nikdo  

                  hele obcas je to tak, ze ten balik dorucuje den predem, kdy nemusis byt doma…

                  • pokud mas schranky za dverma a postacka ma klice, tak balikar mitnemusi – tak se pak davaj listecky postackam a ty je doruci prave treba2. den ;)
                  0 0
                  • Flegmatik  

                    Tak nějak. Balíkář s Transitem na nějaký lístky sere, to dává až druhý den pošťačka.

                    0 0
    • Smazaný účet  

      někdy je to nahouby, kámoš má eshop a dnes se vztekal, že včera večer někdo udělal objednávku na věc za 4kila, on to akčně zanesl hned ráno na poštu a za 2 hodiny čte v mejlu, že si ten týpek objednal špatnou velikost a že chce tu objednávku zrušit.. 110 za poštu v háji + prodrbaný čas.

      Jednou někdo nadává, když to pošle až za 2 dny, teď to zase poslal moc rychle :(

      0 0
      • jIrI___  

        Spolubydla taky má e-shop a věčně lítá na poštu s jednou krabičkou tabáku do vodárny za 150,– nebo s těsněním za 30,– :-))

        0 0
        • Smazaný účet  

          to je ten s těma akciema tak akční? nebo kolik Vás tam je :)

          0 0
          • jIrI___  

            jj, je to on. Ten e-shop provozuje už od střední školy a má to spíš jako koníček. By si tím ani na chleba nevydělal :-D

            0 0
      • Jedlon  

        S tím se při našem počtu objednávek-několik desítek denně setkáváme téměř každý den. A je to skutečně riziko podnikání.Spíš mně ale naštvou Ti, kteří si objednají, třeba lyže za 10tisíc, speciálku, která je v kamenným krámě neprodejná. Já je pro ně koupím a za 2 týdny mi přijdou zpět, nevyzvednuto. I když předtím ten člověk volá a vyptává se, kdy mu to pošlem a jak o ně stojí. Tento případ se stál zrovna včera.Velice mně štve, že obchodník není vůbec proti takovýmto případům chráněn. Všude letěla před rokem nebo dvěma kampaň, že zboží můžete vrátit atd. Nikde ale nebyla reakce obchodníka. Mám 100 chutí umístit na webu zákazníky, kteří si objednali a nevyzvedli zboží…

        0 0
    • Mobidyk1  

      no my v Ústí si užijeme taky, exotů tam je požehnaně. Prodal jsem zákazníkovi krosový kolo za 8 tis. takovej studentík rozumbrada :) říkám pohoda, to jsem nečekal jakej to bude teror. Přišel za pár dní že chce reklamovat vidlici protože chod není dostatečně plynulý, vidle asi za osm stovek. Nenechal si vysvětlit že nemůže čekat zázrak od tak levné věci (chodila docela normal). Zakouzlil jsem a nechal přivézt novou a vidlli mu vyměnil (obchoďák značky kol byl kamarád tak jsme to nějak zpunktovali), omluvil se a čekal spokojenost. Uběhnul asi rok a zákazník ve dveřích, vypadal nasraně. Povídá chci reklamovat vidlici, nechodí plynule a když jedu po panelové cestě tak cítím vybrace :-O. Pokus mu vysvětlit že že ani moje Reba nebobere panelku a jiné argumenty nezabraly. Vydli jsem bu rozebral vyčistil a namazal tou nej. vazelínou, omluvil jsem se a kolo si odvezl. Pak přišel že by vidlici chtěl poslat na reklamaci dodavateli, má na to přeci ze zákona právo, poslali jsme ji tedy na reklamaci a zaplatily poštovné ..reklamace samozřejmě neuznána. Přišel a začal vyhrožovat soudy a ČOI. Řekl jsem mu že mu soud doporočuji stejně jako podobnému idiotovi s kterým se soudíme už deset let kvůly stř. složení za dvě kyla a náklady stojí to už 30tis! Šéf řekl že na to nemá nervi koupil vidli za dva tisíce a namontoval na kolo ať je klid(tím mne naštval), zákazní byl spokojený. Pak se objevil že potřebuje servis kola, udělal jsem servis tedy, když přišel pro kolo děsně se divil že chceme peníze když je kolo v přeci v ještě záruce, kolegině raději řekla že má tedy servis jako pornost podniku než aby poslouchala jak se s ním půl hodiny nekopromisně dohaduju. Teď čekám kdy se zase oběví :( To už mu dám ale přes držku.

      0 0
      • Hnoj  

        Tak tohle je taky hustý. Myslím, že jen v jeho vlastním zájmu, aby k Vám už nechodil :-D

        0 0
      • nox159  

        taky bych si k vám prišel koupit kolo :D aspon vím jak to tam funguje, treba mi vymenite suntourku na foxku :D za to by mi stalo dostat i přes tu hubu :D

        0 0
      • fousek  

        Mate se zakaznikama trpelivost a s timhle asi uz ztratu. Nevim, ale asi bych ho poslal ke konkurenci:-)

        0 0
      • Polka  

        Tohle je evidentne dalsi pripad, kdy je potreba si rict, ze nema smysl za kazdou cenu vyhovet kazdymu zakosovi. Neni na tom nic spatnyho, neni to zadna ostuda, ja tohleto razim v jine branzi po zkusenostech z let minulych (kdy to nastesti nemelo primy dopad na muj vydelek) a clovek si tim usetri jak cas, tak nervy a samozrejme ty penize. Ale pokud clovek sam neni „majitel, reditel“, tak moc manevrovaciho prostoru nema :)

        0 0
        • mastihuba  

          to je jako když po mně chtěl jeden obchoďák, abych změnil dodavatele nejlevnějšího hajzlpapíru. Prej dyž s ním utírá mastný ocelový plechy, tak že pouští chloupky. Řikám, ale na to jsou průmyslový ručníky. Voni na to že ty jsou moc drahý. Pak už nebylo jiný řešení než jej poslat dop..e.

          A dyž jsme kdysi měnili název a sídlo firmy, tak po důsledné analýze zákazníků jsme udělali selekci a tydle vysírače jsme nechali vyšumět a ušetřenej čas věnovali těm perspektivním.

          0 0
      • scret  

        Usti n/L? nebo and Orlici?:)

        0 0
      • karliner  

        Řekl bych ještě, že všem svým známým vykládá, co jste to za nemožnej obchod, kterej si řekne buhví jaký peníze za šunt, kterej musel už dvakrát reklamovat a stejně nefunguje…

        0 0
      • Kohout  

        Ja mám story z druhé strany barikády :-)

        Kámoš si loni na podzim koupil ne úplně levné kolo. Najel tak 200 km, dal ho na garanční prohlíku a tak už kvůli počasí nejezdil. Jak bylo před 14 dny hezky, chtěli jsme se projet a ejhle, nefungoval na vidlici lock. Tak vzal kolo na reklamaci. Servisák řekl, že prý je tam málo oleje a že to doplní, ať si za cca 3 dny přijde. Tak si pro kolo přišel a ještě v prodejně prodavač, co mu kolo vydával ze servisu zjistil, že lock opět nefunguje. Tak nastalo trapné vymlouvání, kolo šlo opět na servis. Ať si prý 15 min počká, říkali. Co se s vidlicí dá udělat za 15 minut… Určite jen opět dolili olej, který prosakuje přes nějaké špatné těsnění… Lock po tomto zásahu zase fungoval, tak si kolo odvezl domů. Čekám, že za pár ní ho tam poveze znovu… A tento prodejce je veden jako autorizovaný servis dané značky vidlice… :-)

        0 0
      • rhapsody  

        Proč to všechno? absolutně nechápu proč ..

        0 0
      • Mamut  

        Netvrdim, ze je to tvoj pripad. Ale je bezne, ze sice obchod zakaznika priamo neoklame, ze vidlica je super, ale v zaujme kseftu sa zabudne zmienit, ze ma od toho cakat iba slabu funkcnost a iba 1000km a potom je to na vyhodenie. Pretoze je riziko, ze by si zakaznik spocital naklady na km a zacal by argumentovat nakladmi na starom favorite.

        Tiez uz som nakupil v zivote par veci, kde za tie prachy by som cakal lepsiu funkcnost a este som bol od obchodnika krmeny blabolmi o kvalitnej znacke a poctivej funkcii a ked som o relative kratku dobu zisitl, ze je to smejd tak obvykle zdovovdnenie bolo, ze co som za tie prachy cakal.

        Takze ak bol dotycny dopredu opzorneny, co ma od toho cakat, tak je to hajzel, ktory chce vsetko zadara. Ak nebol, tak ma v niecom pravdu.

        0 0
        • nox159  

          uvedu priklad :

          prijde chlap do cykloshopu a ze by chtel nejake kolo okolo 7k nejlip s odpruzenou vidlici s lockem, odpruzenou sedlovkou gelovým sedle… a ze by chtel krose. mam tady jedno kolo nejaky maxbike,author, kelys ( nemam olprana nejsem v tesku) nebo podobnou znacku treba na alivku v horsim pripade siska nebo neco takoveho, kde jsou noname naboje nejnizši model suntourky ale zakaznikovým pozadavkum to vyhovuje. Pokud bych mu nabidl za stejne penize kvalitnejsi kolo s pevnou vidlici i sedlovkou tak ho chcit nebude. Tak jak podle tebe postupovat?

          1.Mam mu říct ze kolo ktere chce mam za tech 7k ale ze ta vidlice vydrzi tak 500km a pak prestane pruzit a bude na tom huř než s pevnou, ze naboje po jedne vyjizdce v desti budou v hajzlu.

          2.Nebo mu mam říct v tehle cenove relaci je to dobre kolo ma odpruzenou vidlici i se zamykanim, mate tady pro vetši pohodli i odpruzenou sedlovku a gelove sedlo.

          3. Takove kolo bude za ty prachy na nic co treba kolo s pevnou vidlici a treba na deorku – on nevi co je deorko a kdyz to ma pevnou vidli neni to in takze si to kolo nekoupi protoze kolo s odpruzenou vidlici koupi i v tesku za 4k tak proc by daval vic za pevnou

          Ono to neni vzdycky tak lehne a jednoduche jak se na prvni pohled zda :(

          0 0
          • jIrI___  

            Jasná kombinace odpovědí 1 a 3.

            0 0
          • Rychlej turista  

            3. je správně. Tys ho poctivě informoval a varoval, že v Tesku si za ty 4 tisíce koupí akorát problémy a ne kolo. Rozhodnutí je na něm. Už to ale není tvůj problém.

            0 0
            • nox159  

              Rozhodnutí je na něm. Už to ale není tvůj problém.

              Bohuzel pokud budu v roli obchodnika/ prodavace tak to muj problem je protoze on se rozhodne radeji pro kolo z teska a mi tam to moje s pevnou vidlou zustane nafurt protoze lidi co kupujou kole v cenove relaci do 10k v kamenaku vi uplne kulové, a berou to tak ze odpruzena vidlice pruzí… a ze tok proste je a jak jim řeknu že ne tak o me jeste reknou ze mam v obchode jen same šmejdy kola :(

              neprodam kolo, nemam zisk, nemam z ceho koupit zradlo :(

              0 0
              • Rychlej turista  

                Neboj, na jídlo bude, protože jeho první cesta povede rovnou k tobě do servisu a protože se takové kolo rozumně zprovoznit nedá, máš zajištěn stálý příjem :-)

                0 0
                • Chiron  

                  Akorát servisovat takové kolo je o nervy, navíc když ho seřídíš a za dva týdny to má rozjeté zas, tak ti pomluví obchod, že v servisu máš neschopné lidi. Tak radši půjde jinam a pro jistotu to rozhlásí po známých a máš po kšeftech. Proto je lepší vůbec nepříjmat nějaké čínské nebo bůhví jaké mrdky z kaufu za 5k… A spoléhat se raději na nějakou rozumnou klientelu.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Jasně, dělal jsem si legraci. Normálně takový šrot nejen neopravuješ, ale taky ani neprodáváš. Jsi krám s koly a ne s kovošrotem a soudný člověk to ví. Ti druzí kupují v sámošce.

                    0 0
                    • nox159  

                      kolik je takových soudnych lidi?

                      :D myslim to vazne mozna ze to tak nevidis nebo se takovým mistum… vyhybys ale kdyz si vemes treba „decka“ kolem 16–19 vzdyt to neni normalni kdyz jdu obcas do mesta nebo jak jsech chodival vecer z prace… a videl sem to co sem videl tak se mi chtelo chvilema smat a chvilema bracet :D a takovým lidem ja mam prodavat za pár let kola? z prominutím malý buzi s blond nagelovanými vlasky si helmu na kolo nekoupi bo by si pomačkal učes, barbinky taky na kole nejezdi bo by se jim zortekl makeup na xichtu, huliči taky na kole nejezdi bo na kole se blbe huli… vyžraní lidi raci koupi lepsi chauc k televizi, kolo se nehodi k emo stilu…

                      mozna trochu prehanim to je fakt. ja to tak nejak vidim ale mozna sem divny ja a vsichni kolem jsou normalni – potom bych se nad sebou mel asi zamyslet hodit kolo do sklepa lehnout k televizi oblect uple ruzove tricko dat si bramburky, 2 prasky a pak se rezat ziletkou a zapadnu mezi lidi ( mezi min 70% populace mladych) :D

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Měl by ses nad sebou zamyslet :)

                        0 0
                      • Chiron  

                        No v podstatě vidím okolo sebe dost podobný obrázek. Ale tak úplně bych to nezatracoval. Někteří (i huliči) na kole jezdí, teda spíš to bmx, ale vyskytují se tam i nějací co jezdí DH a pár nepochopených XCčkařů jako sem já. Ono totiž bmx a DH sou prostě in a oni zaboha nejsou schodpní pochopit co mě baví na tom se trmácet někde do kopce. Ale přesto často najdem společnou řeč. Každopádně je nás menšina.

                        0 0
                        • nox159  

                          ale zas hulici co nemaji bohate rodice nemaji prachy bo to utrati za huleni tak do tech kol moc neinvestujou :D

                          tedka sem si vzpomel jak sem vcera odpoledne videl hopera na silnicce jak jel po meste :D neco takoveho sem jeste v zivote nevidel ;-)

                          0 0
                  • Piiiiitrs  

                    tak tam vsude ale uplne vsude narvi lepidlo na zavity a to by bylo, aby si pak nemel klid. na co sahnes, tak to zalep.

                    0 0
          • Mamut  
            1. urcite. 2. kludne k tomu pridat – to, ze je to vyhodny pomer cena/vykon

            je zaujimava informacia, ale nesmies vynechat, ze ten pomer je dobry preto, pretoze vykon je maly.

            1. je navrh na dalsi obchod a ten si rob ako chces. Ale ak ho v ramci

            3. ukecas na dalsi bike, tak mu k nemu urcite povedz 1. a pripadne aj 2.

            Zamlcat zakaznikovi 1. a prezentovat iba pomer cena/vykon je podvod. Sice mu nukas nieco, co nikde inde nekupi za tak skvelu cenu, ale aj tak mu to nemusi stacit. Keby dostal celu informaciu, tak by sa mohol rozhodnut vycuvat z biku a radsej si kupit plavky a chodit do rybnika.

            0 0
            • nox159  

              jak sem napsal výše jak mu napalim pravdu primo narovinu do očí tak už si u me nikdo nic nekoupi :D

              protoze u konkutence vsechno funguje, vidlice pruzi…

              a ja mu tvrdim ze ty moje nepruzi a ze jsou spatne, tak je jasne ze mužu zavřít kram.

              To ze mam treba stejne veci jako konkurence a k tomu jeste levnejsi nikoho nezajima a lidi si neuvedomi ze vetsinou bude stejna vidlice spatne chodit at uz ji koupi treba u me za 700 nebo jinde za 900. lidi jsou blbi no :(

              0 0
              • Mamut  

                Neviem, ci som ta pochopil spravne. Ak nie, tak som akoze nic nepovedal.

                Obhajujes podvody a klamstva s tym, ze konkurencia to robi tiez a deti jest musia? Predas mu smejd, neupozornis ho, ze je to smejd, ale ma byt rad, ze ho aspon dostal najlacnejsie?

                0 0
                • nox159  

                  je to na uhlu podledu ;-) ja bych to bral treba tak ze mu vyhovim a prodam mu podle jeho naroku a financi nejlepsi kolo.

                  to je jako kdyz si chce nekdou koupit novou vidlici ma pozadavky aby mela 100 zdvih aby to byla vzduchovka a aby stala do 2000 a ja mu nabidnu epikona za 1999,–je to pro nej nejlepsi mozna nabidka kterou muze dostat, to ze zas neni tak citliva ze je mazana jen vazelinou ze je to celkem težitko… s tím ja nic neudělám a podle me kdyz mu to nereknu nic se nestane. zakaznikovi reknu jne doporucil bych vám tuhle vidlici ukazu mu vidlici reknu je to Vidlice SR Suntour EPICON LOD 100mm Disc je to tahle vyhovuje vasim pozadavkum myslim ze budete spokojeny… on se na ni podiva pokud se me na neco zepta tak mu popravde odpovim ale myslim ze bych mu nemusel rikat ze mi pripada tezka ze moc nezehli…

                  tohle je muj nazor a bavime se porad jen v teoreticke hladine, nemam svuj obchod a nikomu neprodávam kola z teska :)

                  0 0
                  • Mamut  

                    doporucil bych vám … myslim ze budete spokojeny

                    Ak ti pride reklamovat, ze nie je spokojny, tak nemozes ani pipnut, pretoze si ho oklamal. Ale aj keby si tu vetu nepouzil, tak ak mu zamlcis jej limity vo funkcnosti a nizku zivotnost, tak az pride reklamovat, tak ma moje sympatie on a nie ty.

                    Samozrejme, nie si povinny poskytovat ziadne info, okrem navodu v CJ. Nemusis doporucovat ani mysliet. Ale potom sa necuduj, ze ta zakaznici pridu otravovat a ze sa o tebe nebudu vyjadrovat pekne pred svojimi znamymi a na webe.

                    0 0
                    • nox159  

                      chod vidlice je individualni (kazdy ho vnima jinak nejde to jednoznačne popsat) a zivotnost udava vyrobce.

                      pokud mu reknu ze vidlice važi 1540g a bude vazit 1800g tak klamu zakznika, pokud reknu ze ma lock a ona ho nema klamu zakaznika. Ale pokud mu nereknu nic o chodu vidlice tak si nemuze stězovat na to ze mu nevyhovuje. Mi treba vyhovuje takze pokud mu reknu, ze podle me chodi pekne tak ho taky neklamu.

                      pokud si zakaznik bude stezovat ze vidlice chodi spatne domluvim se s nim a poslu ji k vyrobci ktery bud reklamaci uzna nebo ne. pokud ne, vratim mu ji a dál se o to nezajimam.

                      0 0
                • fousek  

                  Marketing je v podstate jen o klamani. Uz si videl nejakou reklamu ktera by byla 100% pravdiva?

                  Jde o to, ze zakaznik by mel mit kapku soudnost, pokud ji nema, tezko s tim neco nadelas.

                  Nastesti levny kola si kupujou lidi, ktery vetsinou nepoznaj, ze ta vidlice nefunguje tak jak ma.

                  A ti co kupuji Tesco kola ani nemusi poznat, ze se na tom neda jezdit, protoze to koupili vyhodne a ted jim to stoji ve sklepe. Kdyby v Tescu pocitali s tim, ze na tech kolech bude nekdo jezdit, tak je bud neprodavaj nebo jsou o dost drazsi.

                  0 0
                  • Honza729  

                    Marketing jako cinnost je neco uplne jineho, prosim te… Komunikace na trh je pak jen jednim z vystupu marketingu.

                    0 0
              • Volf  

                Jestli máš obchod postavený na primitivním obelhávání lidí, tak daleko nedojedeš. Říct na rovinu věci které popisuješ, je základní selekce, která tě zbaví největších prudičů v následném období po prodeji. Není v obchodě / nemluvím o obrátkovém zboží / větší ******* pro obchodníka než to, že prodá ,, škodovku ,, s tím že je to plnohodnotný ,, mercedes ,, za peníze ,, škodovky ,,. No a jestli si chce někdo koupit tesco kolo, tak mu to prostě dopřej. Na servis mu to vzít nemusíš / a také by jsi byl hloupý /, kolo má v záruce a tak ať uplatní záruku tam, kde nakoupil. Já nemám ani autorizaci na tu vaši přehazovačku joušhizi a nechci vám ohrozit záruku. Kdyby to nepomohlo, tak mám volný termín až za 4 týdny a pak mu doporučím co si musí dát vyměnit, napočítám mu za to trojku a ať se rozhodne. Myslím si, že ty jsi ten kdo má potom v ruce trumfy.

                0 0
      • Pavel  

        Takového zákazníka je potřeba odeslat ke konkurenci; budou z něho mít radost ;-)

        0 0
      • mates555  

        zákazník se asi řídil příslovím : Líná huba holý neštěsní … a poměrně se mu to vyplatilo…:-(

        0 0
      • treatt  

        Tipnul bych si, jak všude říká, že jste krám na dvě věci a kdyby si neuměl poradit, tak děsně šidíte zákazníky ;)

        0 0
      • Mobidyk1  

        ještě jednou říkám, byla to nejlevnější Suntourka ale i po tom roce chodila celkem normálmě! Neměla vakl a byla naprosto vpořádku. Je to jako by jste si koupili nejlevnější auto a porovnávali ho s tím pětkrát dražším! Byl to naprosto nerozumnej a rádoby intelektuální idiot kterej si připadal naprosto ukřivděnej a poškozenej. Nechápal že mluvý s lidma který se ho nesmaží okrás ani oklamat a v týhle branži dělaj celej život a ví o tom trochu víc.

        0 0
        • Mamut  

          Bol v momente kupy upozorneny, ze tato vidlica chodi tak ako chodi, nikdy sa to nezlepsi a do roka to bude este horsie a ze to bude opotrebovanim, na ktore sa nevztahuje zaruka? Ak ano, tak je to vychcany hajzel. Ak nie, tak mi je sympaticky, ze si haji svoje prava.

          0 0
          • nox159  

            kdyz si kupujes v papirnictvi tuzku rika ti prodavačka za jak dlouho se ta tužka vypíše a když se vypíše že se na to zaruka nevstahuje?

            zdá se mi že maš nazory jak ten „prudič“ zakaznik ktery časem dopadne tak že dostane přes hubu :D ( neber to jako urazku ;-)

            0 0
            • Mamut  

              Ak ta tuzka bude stat polku priemerneho mesacneho platu, tak fakt ocakavam podrobnejsie info, ako kde zapnut a kde vypnut.

              Uz som vratil chladnicku pocas 14 dni, pretoze predajca kecal o hlucnosti a to vyrazne. Nebol z toho nadseny, podrzal si moje prachy presne 30 dni (v zakone je „bez zbytocneho odkladu“), ale nakoniec vratil.

              0 0
              • nox159  

                z tou chladnickou pokud by ti v prodejne rekl ze hlucnost je 10 decibelu a ty by sis s tim souhlasil a koupil ji a bylo to v norme tak bys mu moh rict ze ti nic takoveho nerikal a on by s tím stejne nic neudelal a ty prachy by ti musel stejne vratit. takze to co kdo rekne pokud to neni napsane vlastne nic neznamena bohuzel lidi jsou svine a zda se mi ze jsou horsi zakaznici nez prodejci.

                jinak u lednicky mas napsane parametry a pokud tam hlucnost neni a prodejce rekne ze hlucnost nezna, tak nevidim duvod vracet lednicku kvuli hlucnosti ale nevim jak je to pravne osetrene.

                to bych mohl vracet cokoliv kvuli cemukoliv a kdyby to tak udelal kazdy tak prodejce nic neproda ale zakaznik i prodejce prodelaji na doprave.

                0 0
                • Mamut  

                  Nechaj si vsetko podpisat, alebo to strc do navodu a nechaj si podpisat, ze ho cital. Obecne si myslim, ze ludia, ktori popru, ze si im nieco vravel sice existuju, ale je to tak 1/10 „problemovych“ zakaznikov. 9/10 su ludia, o ktorych si predajca myslel, ze im to predsa musi byt jasne a nic im nepovedal. A im to jasne bud nie je, alebo to chcu vyuzit. Ale 9/10 podobnych problemov sa da vyhnut (podla mna) slovnym upozornenim. Tej 1/10 iba pisomnym.

                  Ta chladnicka (Calex, pred 2 rokmi, vyrobena v Taliansku) mala napisane 37dB. To tak mozno vypnuta! Do bytu 2+kk nepouzitelna. Takze isla naspat. Nijak ma netesilo byt v aprili bez chladnicky, ale s tou obludou neslo byt v jednom byte. Mne toho predajcu bolo vcelku luto, pretoze to nebola jeho vina a hlukmeter asi nema a nemoze si overit, ci vyrobca keca alebo nie. Ale mojich 8500 som chcel spat.

                  0 0
          • Mobidyk1  

            za svých osm tisíc měl zákazník opravdu dobré kolo! Když si koupíš nejlevnější salám tak je jasné že ti bude chutnat míň než ten dražší, ale to musí každý pochopit. Kolo jsem dokonce projížděl a vidlice byla naprosto v pohodě a chodila o dost lépe než dražší RST. Než si ten magor to kolo koupil tak jsem mu věnoval minimálně dvě hodiny výkladu a zodpovídání otázek!!! Mluvil jsem s ním naprosto narovinu a vše mu srozumutelně vysvětlil.

            0 0
            • Mamut  

              za svých osm tisíc měl zákazník opravdu dobré kolo

              To som kludne ochotny uverit, ale to neznamena, ze mu staci (vid moje prispevky vyssie o absolutnej kvalite a pomere cena/vykon).

              to musí každý pochopit

              No, musi-nemusi. Chapem ako divoky kapitalismus, ktory tu je, ze clovek casto musi byt odbornikom na vec, ktoru chce kupit, aby nebol napaleny. Netvrdim, ze je to pripad tvojho obchodu.

              Moj prvy bike (17600 Sk) pred 12 rokmi bol tiez predajcom vychvaleny do nebies a ja som mu to fakt zral!! Do 3 mesiacov posiel konus na prednom naboji (alivio), pretoze bol asi z vyroby pretiahnuty. Vo vode som nejazdil a ak som 2× lahko zmokol, tak vela. A ten konus stal viac ako cely naboj na biku, ktory som jazdil este 5 mesiacov predtym, co ma ako studenta fakt rozladilo. Zaruka na ram bola 10 rokov (1997, to boli casy). Ked v roku 2004 praskol, tak som sa spytal, ze co on ako s tou zarukou. Vypadlo z neho mudro, ze takyto bike ma planovanu zivotnost cca 20 000 km (zhruba tolko som asi mohol najazdit), co som asi presiahol a teda mam smolu. V case kupy nepadlo ani slovo o planovanej zivotnosti, ale slovo zaruka bolo v kazdej druhej vete. A tiez sa moze citit ukrivdeny, pretoze minimalne hodinu do mna investoval. (Je to ocelak, takze zavarenie stalo 300 aj s rovnanim a jazdi dodnes.)

              jsem mu věnoval minimálně dvě hodiny výkladu a zodpovídání otázek!!! Mluvil jsem s ním naprosto narovinu a vše mu srozumutelně vysvětlil.

              V tom pripade spada problem do kategorie „vychcany hajzel“ a nie podvedeny zakaznik.

              0 0
              • nox159  

                to som kludne ochotny uverit, ale to neznamena, ze mu staci

                tak pokud mu to nestaci tak at neplati 8 000 ale priplati a koupi treba za 80 000 a treba mu to kolo uz stacit bude.

                proc by jinak nestaly vsechny kola stejne, kdyz i levny šunt ma podle tebe vydrzet¨tolik jako drahe luxusni kolo?

                0 0
                • Mamut  

                  Ak bol varovany (co vyzera, ze asi bol), ze mu bike za 8000 vela nevydrzi, tak je to jeho problem. Casto ale pri predaji (cohoklvek) pocujes „Za ty prachy skvele kolo, delane jako pro Vas, berte ho.“, a to sa neda uplne divit, ze sa mu zivotnost rok zda malo.

                  0 0
              • Mobidyk1  

                http://www.maxbike.cz/…a-belize-45/

                tohle kolo jsem mu prodal, vžechny zásadní komponenty jsou Shimano, nikde žádná ocel, ráfky Remerx. Pokusil jsem se mu ze začátku ve všem vyhovět, i když evidentně neměl pravdu.

                navíc zkuste si někdo po roce nechat udělat servis na autě a pak argumentujte že auto je v záruce a nehodláte za nic platit! Zavolali by na vás policii. Já se snažil být slušný ale on se mnou vychcával. Nakonec jsem zpočítal že nás připavil asi o dva a půl tisíce.

                0 0
                • Hnoj  

                  To Vás připravil výrazně o více než 2.5K. Jen si spočítej, kolik času jste s tím strávili, ten taky není zadarmo…

                  0 0
                • Kubas.1  

                  to kolo je teda pěkně hnusný :-)

                  0 0
              • Mamut  

                Je to ocelak, takze zavarenie stalo 300 aj s rovnanim a jazdi dodnes.

                No, dnes prdol znova. Asi ho s poctami pochovam. Odsluzil si svoje.

                0 0
            • fousek  

              No blby je to ze BFU ma kapku jinej pohled na ceny kol nez ty jako odbornik.

              Ja kdyz nekam prijedu na kole, tak se najde clovek co rika, ty jo to je super kolo to muselo bejt aspon za 10t.

              A v tom je ten problem zakaznik si mysli, ze si kupuje top kolo (Favorit ho v roce 88 preci stal 2t. a tohle je za 10t.) a ty mu prodavas srac za 10t.

              0 0
    • radek80  

      já tě nepotěším Hnoji, ale po 8. hodině je standardní pracovní doba, a zákazník ti oprávněně volal na mobil, který máš na stránkách uveden. Návštěvní hodiny máš uvedené jen pro kamenný obchod. Chtěl znát dostupnost zboží, protože ji nemáš uvedenou u zboží na svém eshopu. Byl bych na tvém místě rád, že zákazník chtěl utratit prachy právě u tebe, a udělal bych maximum, aby je fakt utratil.

      0 0
      • Hnoj  

        Zákazník sice udělal maximum, ale měl si přečíšt otvírací dobu, než začal prohledávat Holešovice.

        A upřímně řečeno, výdělek 66Kč na FF rozhodně nedokáže vyvážit 1–2 hodiny kvalitního spánku. Ten si cením na výrazně více…

        0 0
        • Honza729  

          :-))) prostě podnikání po česku… :-)))

          0 0
          • Hnoj  

            Zas a znova. Nemám potřebu urgentně rešit takový nesmysl na kterém stejně nevydělám. Když se zákazníkovi nelíbí počkat si na FF do pondělka, může jít jinam…

            Tohle je věc nabídky a poptávky, moje nabídka se očividně neshodovala s poptávkou tohoto zákazníka, hotovo.

            A laskavě si nech poznámly „podnikání po česku“, odhaduju, že jsi někde zaměstatnej a chodíš si tam denně odsedět svojí pracovní dobu a s čistou hlavou pádíš ve 4 domů.

            0 0
            • Honza729  

              Hnoji, myslim, ze nikdo z nas tady na BF nema pravo nikomu prikazovat, k cemu se muze a nemuze vyjadrit. To jen tak na zacatek.

              To, ze jsem zamestnanec, jeste neznamena, ze nemam moznost posoudit chovani zivnostniku, kteri poskytuji zbozi/sluzbu. Jestlize mas v systemu sve nabidky diry, jako ze mas, pak se proste nemuzes divit, ze po tobe lidi chteji prodat vec i mimo oteviraci dobu tveho shopu. No a celkove se mi pristup stylem „vydelek 66 CZK mi nestoji za to se zvednout z postele“ proste nesedi. Nerikam ti urcite nic noveho, ze nejde vubec o tech sestasedesat korun, ale o povest. A tadys to proste posral, i kdyz se z toho snazis vykroutit…

              Omlouvam se za svuj prikry styl (koneckoncu je to muj trademark), ale proste to tak vidim…

              0 0
              • Hnoj  

                Mám za to, že dokud nepoznáš realitu podnikání zevnitř, nemáš právo to hodnotit, protože o tom nic nevíš.

                Časem totiž zjistíš, že nemá cenu se honit za každou objednávkou, je lepší si udržovat přiměřenou míru stresu a pracovat podle sebe…

                0 0
                • Honza729  

                  Ale tak já to poznal, sice v jiné oblasti, ale mám za sebou pět let „živnostničení“. Klientům jsem dával své číslo na razítku s jasnými pokyny od – do. I pitomce s debilním dotazem jsem si vyslechnul a slušně odpověděl….prostě jsem to tehdy bral jako součást byznysu, ze kterého byly slušné provize. Je to o priorotách, v tom souhlasim.

                  0 0
        • radek80  

          já s tebou musim polemizovat, i kvuli tomu, že často reaguješ na moje příspěvky, čehož si vážím.

          člověk, kterej si chce koupit FF EVO asi bude mít víc peněz než zákazník, kterej si bude chtít koupit třeba drátovýho RR. Chce vyzkoušet „nejrychlejší pláště“ a prostě vyhodí 2 litry, jen aby to zkusil. Prostě na to má. A když bys mu vyšel vstříc, třeba by si u tebe v létě koupil kolo za sto papírů. Tam už vyděláš víc než 66Kč. Ale asi to děláš vcelku dobře, tohle jsou jen občasný výchylky, nic zásadního.

          Ale v zásadě se divím, že nemáš na webu dostupnost zboží. Proč to tam nemáš?

          Zdar

          0 0
          • Hnoj  

            Dostupnost zboží je v zatím v Beta testování, je to docela složité. Ale zdá se mi lepší mít to navázáno přímo na počet kusů na skladě než to mít nastaveno „na tvrdo“, jako to má třea vyKUK.

            Víš problém je ten, že zákazníkům „slevařům“ není nic jako věrnost prodejci vlastní. Řeší jen cenu, kterou v tom okamžiku vidí. Moji stálí zákazníci na druhou stranu zasílají poptávky a já ceny dokážu minimálně reflektovat a vzniká tak věrností pouto, ktere je velmi výhodné pro obě strany. Ten kdo si ke mě přišel koupit dva FF po 700Kč/kus a 4 šroubky do košíků se na 99% už nikdy nevrátí, proto nemám důvod se s ním stresovat a raději si přispím, což výrazně zvýší mojí pracovní efektivitu odpoledne. Ten kdo na to prachy skutečně má půjde do prvního obchodu a koupí je za doporučnou MOC…

            Když bych měl popsat mojí práci, tak jsem především odborný konzultatnt, wheel and bike builder, dvě gumy mě 100% nevytrhnou :-)

            0 0
            • radek80  

              to máš asi pravdu, že většina lidí, co neřeší prachy, tak šáhnou po specialu nebo garryfich za raketu. Jak říkám, děláš to asi dobře, aspoň vím, že tobě volat po 10. Zdar

              A jen na okraj. Pořád mi vrtá hlavou tvoje poznámka k vysoký cené toho XX kola od Budiny. Ty bys to uměl levněji? Dokážeš sehnat XX komplet + Superlogic, ostatní není problém. Potkal jsem na podzim pána, kterej si to chce takhle postavit. Tak já ho nasměruju i na tebe.

              0 0
              • Hnoj  

                Můžeš mi klidně volat i ráno v sedm, pokud budeš mít konstruktivní dotaz, rád se s tebou pobavím :-)

                No, já si hlavně pamatuju, že tyhle biky nabízel Budina (nevím samozřejmě odkud ho máš ty a za kolik) za nějakou cenu (nepamatuju si přesně kolik) a když jsi u NĚJ ty díly naházel na eshopu do košíku po jednom, vycházelo to cca o 5000 levněji, což není málo peněz. Nevím, jak to má teď, večer se na to mrknu.

                Pár sad XX mi letos rukama prošlo. Můžem to pak zkusit, třeba to pro něj bude zajímavý :-)

                0 0
            • Honza729  

              Proč se z kluka, který si přijde poprvé pro dva pláště a dva šroubky nemůže stát časem stálý a spokojený zákazník ?

              0 0
              • Hnoj  

                Kdyby nebyly rybníky, byly v ------- ryby. Co ti na to mám říct? Tentokrát byl rybník v -------, ryba má smůlu, může to zkusit jinde a tak se vesele čvachtat do skonání svýho života.

                0 0
        • Jenda  

          ja furt nechapu jednu vec – proc si teda nevypinas mobil?

          0 0
          • Honza729  

            To ti řeknu úplně přesně: aby nepřišel o větší zakázky.

            0 0
            • Jenda  

              pak si ale sam uvedomuje ze zacinat fungovat nekdy po 10 je divny. Nicmene pokud spim tak mam mobil vyplej a prijdou mi divny ti co to tak nedelaj:-)

              0 0
        • Piiiiitrs  

          jako zakaznik souhlas s Hnojem ohledne otviracky, ale misto breceni by se mel starat o to, jak tomu predchazet, kdyz mu vola nekdo kdo vi akorat ze je dopoledne nekdy v zime, ale nevi kterej den v tydnu, kterej mesic a uz vubec ho netankuje nejakej rok.

          0 0
      • Mr.Duck  

        No já nevim, mě třeba standartní pracovní doba naprosto nezajímá :P Když někam du, tak si zjistim jestli tam sou, stejně tak když jim volám, a je jedno jestli na mobil nebo ne. Stejně tak když mi volá ňákej klient, a já nejsem v práci, tak mě to, až na vyjímky, nezajímá.

        Kdyby šlo o kšeft, jako třeba správa serverů nebo něco takovýho, kde je potřeba řešit věci 24/7, nebo zkrátka něco kde sou potřeba okamžitě řešit služby, tak je to o něčem jinym, a taky se za to patřičně platí, ale když bych prodával/servisoval kola, (konec konců se moje práce tolik nelyší), tak mám svojí danou pracovní dobu, a považuju za normální bejt na příjmu v pracovní době, případně uvést na webu kdy mimo pracovní dobu, ale tim to pro mě hasne ;)

        V nějakym vyjímečnym případě, kdy bych třeba musel zavřít krám, tak to objasnim na webu a nalepim na dvéře, a nic mě nezajímá, když prostě nebude čas, tak nebude a vypnu telefon, nejsem robot žejo :) U nás taky děláme ještě tech. podporu pro pár firem, to je samozřejmě něco jinýho a nebejt na příjmu může ******, když sme nějak smluvně domluvený, že se postaráme o to, co po nás chtěj, tak prostě v prac. době musíme bejt min. na telefonu, ale mimo pravidelnou pracovní dobu (protože nevim, jestli měl Hnoj zavřeno jeden dopol. den nebo tak má normálně) je jenom na obchodníkovi, jestli chce něco dělat nebo ne. Každopádně ke kolům asi nějakou pravidelnou technickou podporu u klientů asi řešit nebude, stálej zákazník si počká, náhodnej prostě pude jinam možná trochu nasranej, ale rozhodně by měl pochopit že je někdy potřeba i v prac. době zavřít krám.

        0 0
    • Flegmatik  

      Reakce do pléna, ne přímo na tebe :-)

      Já teda s Hnojem neměl ve své zatím krátké zkušenosti žádný problém. Jednak se sám ozval, že mnou nezávazně poptávané zboží mu přišlo (po více jak měsíci, ostatní by na to dost možná zapomněli), což mě potěšilo. A druhak byl kvůli prodeji zboží ochotný dorazit i v sobotu (kdy normálně nefunguje) a ztratit tak čas na svůj oběd v půlhodinové pau­ze.

      0 0
      • Honza729  

        Všechna čest.

        Pak ale nechápu dvojí metr. Nebo jsi u něj taky začínal s koupí věci za pár stovek a stal se z tebe vážený stálý zákazník ?

        0 0
        • Krys  

          Nevidím tam žiaden dvojitý meter.

          Ten zákazník z úvodného príspevku si večer objednal a ráno to už chcel mať. Nebol ochotný čakať, tak nečakal. To je všetko. Ten „byznis“ zrušil ten zákazník, nie Hnoj.

          Ak by bol ochotný čakať, myslím, že Hnoj by mu určite zavolal až by ten objednaný tovar dorazil. Tak ako zavolal Flegmatikovi.

          0 0
          • scret  

            myslim si, ze se to tu cely hrozne dramatizuje, je to jak pises, proste zakos nechtel cekat, ok, sel jinam…

            Je to Hnojuv byznys, ne nikoho z nas, tim padem reakce jak se mel Hnoj zachovat jako prodejce atd. pokladam za bezpredmetne… Je to velkej kluk, on sam je sveho stesti strujcem a urcite vi co dela…

            0 0
          • miki  

            musím s Honzou729 souhlasit .Prostě ať skusí Hnoj obchodovat s malými věcmi kde marže je v řádu korun a uvidí jak mu to půjde, KDYŽ MU 66 KČ NESTOJÍ ZA KŠEFT.Sám podnikám od roku 1993 tak vím co to je,, Podnikání v Čechách".

            0 0
            • Krys  

              Nevidím dôvod, prečo by to mal skúšať. Preto, že ty obchoduješ s malými vecami? Ako už Hnoj napísal, každý si sám nastaví, koľko stresu je ochotný investovať.

              A znova pripomeniem, že ten byznis zrušil zákazník, nie Hnoj.

              Súhlasím so scretom, že sa to zbytočne dramatizuje. Nikto znás nemá v podstate žiadne morálne právo kázať o jediných správnych zásadách maloobchodu. Ale zas, vykecať sa môžme, to ano. :)

              Podľa mňa má Hnoj celkom jasnú predstavu o svojej práci a ten minipríbeh s ranným telefonátom mal byť len na pobavenie.

              0 0
              • Honza729  

                Však jo, svůj účel to splnilo, já se pobavil dobře…ale nakupovat budu jinde… (tedy ne že by to mělo Hnoje mrzet, plánuju jen nové pláště a gripy)

                0 0
                • Hnoj  

                  Na to máš plné právo, jsem si jist, že najdeš prodejce se kterým budeš 100% spokojen.

                  0 0
                • radek80  

                  zbytečně bych hnoje nezavrhoval, jen proto, že má na stránkách záložku kontakty, a tam mu chybí věta, že telefonické dotazy ohledně objednávek a zboží jen v uvedené pracovní době…A budeme všichni spokojení.

                  0 0
                • treatt  

                  FF? :)

                  0 0
            • TinkTink  

              Já s tímdle nesouhlasím.

              Absolutně nepochopím zákazníka, který večer objedná, tím pádem souhlasí s politikou obchodu, což je proste logické a ráno volá jestli to už má aniž by věděl, jestli to vůbec může mít…ten zákazník se zachoval nelogicky…proč nezavolal jestli to maj skladem, když byl pak tak horlivý? (jasný, má na to právo, ale o tom nemluvím)

              A ono to není o podnikání v ČR, třeba takovej chain taky není zrovna bůh ví co tady v tomdle a komunikace je s nima mnohem horší a pomalejší. Já osobně mám s bikez.cz velmi dobrý zkušenosti a jasně, ne vždy tam nakoupím…ne vždy mají co chci nebo těch pár korun za to prostě nestojí, ale vždycky jsme se dohodli. Třeba takový Fulcrum Racing Zero, který jsem tam koupil nebo zapletený Remerxy Alcyony, Ultegry kliky…vždycky dodržel co měl, co bylo dohodnuto, ty remerxy tu byly ke všemu mnohem rychlej…bylo toho dost a vždycky v pohodě…

              Osobně si myslím, že 729 se neorientuje a přál bych ho spíše konkurenci…

              0 0
              • Honza729  

                Mysli si co chceš, ale v jednom mne ani nikoho jiného rozumného nepřesvědčíš:

                Většina lidí nemá tuchy o tom, jak funguje eshop. Pro většinu lidí je to onlajn, tudíž i lidi jsou onlajn. Pokud má Hnoj na stránkách zmatek v hodinách a má zapnutý mobil, pak běžný, opakuji běžný…no, pro tebe ještě jednou B Ě Ž N Ý zákazník vychází z výše uvedeného. Takový zákazník nad něčím jako praocvní doba u eshopu nepřemýšlí.

                Pokud i tak pochybuješ, tak ti mohu sdělit, že toto vychází i v průzkumech agentur mezi klienty, kdy skutečně vyžadují servis i do pozdních hodin večer. U nás se tento průzkum přetavil do prodloužení možnosti volání na call centrum do pozdních večerních hodin.

                TinkTinku, řekl bych, že o chování populace, klientů a zákazníků toho moc nevíš…ale nemyslím to teď tak útočně jako ty na mě. Zřejmě nemáš přístup k takovým informacím, což nepovažuji za tvou chybu.

                0 0
                • Krys  

                  Na tom niečo bude. Interval 80–120 proste nepustí. :/

                  0 0
    • juli  

      No, napíšu to takhle. I když jsem noční pták, jako ty a dokážu tě pochopit, tak jak by ses tvářil na tenhle případ.

      Pán chce v servisu zkontrolovat výplety kol (centrování, dotažení, napětí drátů), vyměnit – duše (light) pláště (kevlar) velovložky. Velovložky, duše i pláště z nabídky servisu.

      Druhý den odpoledně si pro obutá a zkontrolována kola přichází, zběžně kontroluje, platí a odchází.

      Za několik dnů je zpět v servisu s reklamací pláště, který údajně hází. Namítám, že bych si musel házení všimnout a on trvá na svém. Dobrá tedy. přineste kolo, já ho obuju, nafouknu a uvidíme. Souhlasí, já to udělám a všechno je OK. Odchod. Za pár dnů znova plášť hází (podle něho). Tentokrát druhé kolo po defektu. Kolo je prázdné, duše nevyměněná. Divné říkám si. Počkejte, hned to bude. Duši měním (nechce se mi jí lepit), kontrola vložky, šup mydlinky, kompresor, cvak, centrovací stolice, všechno OK. Poučení jak má správně nasadit plášť, aby neházel dostane. Odchází.

      Během 14 dnů je zpět, oba pláště v tašce. Reklamace prý třetí- oba hází, chce vrátit prachy. Reklamaci písemně zamítám (a oba pláště si zevnitř značím). Následuje telefonický dotaz asi z čojky, proč jsem odmítnul reklamaci řešit. Protože nerozumím dotazu, navíc od neznámého volajícího, tak raději neodpovídám. Chvíli klid, pak vchází do dílny onen človíček s posudkem „znalce s kulatým razítkem“. Jeho verdikt: plášť je nekvalitně vyroben…nic konkrétního. Človíčkův dotaz je, jestli mu na tomhle základě reklamaci vyřídím.

      Co by s tebou udělalo tohle?

      0 0
      • roud  

        reklamace zamítnuta neřešil bych to…

        0 0
      • Hnoj  

        Velmi těžká otázka, měl jsem několik křivých contíků, které ale byly očividně křivé a ty jsem měnil kus za kus a ty vadné většinou poslal na reklamaci a když jí zamítly, prostě jsem je vyhodil.

        V tomto případě bych si pláště vzal i s kopií onoho posudku a letěl bych za jiným odborníkem, jehož slovo má v takové tahanici váhu a pokud jsou pláště v pořádku, jak tvrdíš dostaneš úředně potvezeno, že jsou v pořádku a tím můžeš argumentovat zákazníkovi.

        Myslím si však, že tohle je především věcí mezilidské dohody a oba účastníci sporu by měli projevit ochotu problém řešit konstruktivně, vzájemnou shodou a shovívavostí.

        Prosím tohle neber v žádném případě jako poradnu ! Tohle nástin toho, co bych asi udělal já. Řešení je vždy jen na tobě a na konkrétní situaci.

        0 0
        • juli  

          Já nechtěl radu ;-) Človíček i já, víme jak se situace má, že pláště jsou ready a je to jenom rukama. Prostě mi jde o jeho přístup. Nic řešit nebudu. Počkám, jak se to vyvine a klidně se budu soudit. V horším případě mám rámové pravítko :-)

          0 0
          • rhapsody  

            to sou teda případy .. nezávidění hodné .. na potřetí se už ty pláště ani nezkoušely?

            0 0
            • juli  

              I tehdy jsem je nasadil na kola a dokonce jsem je foukal jenom pumpou. Pochopitelně byly v cajku.

              0 0
              • rhapsody  

                hmm to by mě teda zajímalo jakou cestou „byl prováděn“ ten odborný posudek .. a jinak držim palce ať to dobře dopadne, i když se to jeví jako jasná věc, ne vždy bohužel pravda zvítězí ;(

                0 0
      • fousek  

        Ja bych mu reklamaci uznal, vratil prachy a ty plaste prodal nakymu kamaradovy o kterym vim ze neni debil za nakupku nebo jinak upravenou cenu.

        Jinak ty plaste urcite hazej na to vem jed, s hodinkama bych se k nim radsi ani nepriblizoval. Je to jen otazka tolerance.

        A u soudu na tu technologickou presnost vyroby muzes klidne doject.

        Ja bejt tebou tak bych se na soud vyprdnul, minimalne za ten ztracenej cas to nestoji.

        0 0
        • juli  

          Kdybych si nebyl jistý, že jsou v pořádku, tak bych nic neřešil a vysypal bych na stůl jeho necelé dva tisíce. Tyhle, ovšem byly stejně bez problémů, jako většina ostatních, které jsem kdy měl v ruce. Tak blba na druhou bych ze sebe neudělal tím, že bych mu jeho falešnou fikci podpořil uznáním reklamace.

          Nakonec by stejně musel u soudu prokazovat jakousi „přesnost výroby“ zákazník a ne já.

          0 0
          • fousek  

            Samozrejme ze ty si mu prodal dobrej plast, akoratze i ten nejpresnejsi bude hazet o 0,1mm. Tipnul bych si ze ten zakaznik je schopnej merit ten plast tema hodinkama a soudni znalec teoretik, kterej se zabejva strojarinou mu to potvrdi protoze takovahle nepresnost je pro strojare nepripustna.

            A to co rikas na zaver by mohlo platit nekde jinde a ne v nasi bananovy republice, takova je ma zkusenost.

            0 0
            • kassar007  

              Ano v tom mas urcite pravdu, ale myslim si, ze lidi hodne zapominaji na jednu vec a to je tolerance, kterou stanovuje vyrobce na svoje vyrobky nebo je dana pausalne na jeden typ resp. druh vyrobku.

              Pochybuju, je by se sam vyrobce uvazal k tomu, aby byla presnost plaste v toleranci do 1mm.

              Je to jako u jinych vyrobku. Ted resim na jednu zakazku tabule plexiskla a zjistil jsem ze i na takovem vyrobku maji v tloustce toleranci asi 0.5mm coz pri 5mm extrudovanem plexiskle je docela dost.

              0 0
    • StuntJ  

      Naprosto normální a ještě horší zvěrstva člověk na druhé straně musí snášet …

      0 0
    • Honza729  

      Pro dokresleni, z čeho vychází obyčejný zákazník při komunikaci s obchodníky.

      0 0
      • Jedlon  

        No vzhledem k tomu, že jsem vloni také kontrolu čoiky o tom vím své. A takovéto informace z odkazu jsou úplně k h…u. Mně se vrtali ve všech textech a našli tam chybičku v jedné větě v sekci doprava jsem mělu PPL uvedenou cenu bez Dph. Ale to tam bylo také napsáno. V objednávkách byla cena při vyplňování tak jak měla být. Také jsem asi spadl taky do kategorie „podvodníků“. Jinak kontroloři u mě strávili půl dne, byli dva, dali si kávu a dostali 3000Kč mnou pracně vydělaných a spokojeni s dobrou prací odešli. Tak jsem si říkal, jestli není lepší být kontrolorem čoi…

        0 0
      • ememem  

        nebol bych si vobec isty ze je to vysada e-shopov, skor naopak.

        faktom je ze minimalne polovica obchodnikov (myslim vo vseobecnosti) vcitane tych najvacsich typu tesco su odrbavaci hrubeho zrna ktorym vsetko konci zaplatenim pri pokladni a pokial kupis nejaky zmetok (co proste nie vzdy mozes hned zistit) tak vyreklamovat ho je takmer nemozne. je docela komicke ze soi-ka ktora je pre obchodnikov postrachom ma v tomto smere absolutne nulove pravomoci a jedina moznost je obciansko pravne sudne konanie co ak sa mas natahovat kvoli 100E sa neoplati a pokial narazis na velku firmu typu VW tak uz len ciste z tvojich a ich financnych moznosti je sanca na vyhru limitne blizka nule. navyse im je to jedno kdezto ty v mas prachy fuc a z vadneho tovaru ziadny uzitok.

        0 0
        • Honza729  

          Presne tak. ČOI ma pravomoci vpodstate stejne jako SOI.

          Je to tak, pak se clovek nemuze nekterym zakaznikum (vyjma tech nekterych excesu tady popsanych)divit, ze a priori jednaji s obchodnikem podezirave.

          0 0
    • hmm  

      Tos mě pobavil :-) to já mám 4:00 budíček, 5:40 nástup na pracoviště, 6:00 první zákazník, to jest můj chléb :-)

      v 8:57 jsem už 4h 57 minut na nohách a 2h 57minut ofiko v práci

      0 0
      • Hnoj  

        Nějak si nedovedu představit, čím vyplnmíš těch 100 minut mezi opuštěním postele a nástupem do práce. Dojíždíš daleko?

        0 0
        • jIrI___  

          100 min v podstatě není moc. Moje doba od vstanutí z postele a začátku vyučování ve škole je 50–70 min a to to mám do školy 400 m pěšky. Nebo třeba když člověk dojíždí 50 km do práce, tak to taky nějakou dobu zabere.

          0 0
          • Hnoj  

            Hmm podivné, mě trvá ranní příprava na provoz cca 10 minut. Vyčistit zuby, najít nějaký rozumný hadry, při troše štestí rychlý kafe a hurá na vlak nebo auto a do práce…

            Samozřejmě za předpokladu, že jedu rovnou do práce, což je cca 3 týdně… Zbylé dva dny začínám den u kompu vyřizováním emailů.

            0 0
            • jIrI___  

              Hodně času u mě zabere příprava snídaně a čaje aby byl přesně dle mých představ :-D

              0 0
              • cabbage  

                To je pravda, něž člověk ráno v mikrovlnce ohřeje roštěnky od večeře, tak to chvíli trvá..:-)

                0 0
                • jIrI___  

                  Možná tak od oběda a to ještě přinesené z menzy :-)). Večeře jdou trochu mimo mě.

                  0 0
                • Rychlej turista  

                  Proto snídám, než jdu spát. Přijedu do práce a než se vysprchuji, mám ohřátou vodu na kafe a čaj.

                  0 0
            • Vegan  

              Take jsem takovy byl a dopadl jsem celkem blede se zazivanim a ted horko tezko menim navyky na rani klidne probrani a snidani :-/. Drive me to trvalo od budicku do auta asi 3–5minut. Ted asi 30minut

              0 0
            • Piiiiitrs  

              tak jestli si vycistis zuby a pak az cestou snidas, tak radsi nechod k zubari, protoze te ceka hodne hororovy zjisteni a nebo si posvit aurorou na zuby treba neco uvidis a nebo to bude nekde schovany..

              0 0
              • jIrI___  

                Taky si nejdřív čistím zuby a až pak snídám.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Tak vycistenim zubu se zbavis plaku, ktery se ti v puse nashromazdil pres noc. Cisteni po snidani ma sice vetsi prinos, ale zasadni rozdil bych v tom nevidel, pokud na cestu hodi do pusy nejakou zvykacku, tak ta se o usazene zbytky jidla v zubech umi postarat.

                Zuby si cistim az po jidle;)

                0 0
                • scret  

                  ty jsi zubar? asi ne, vid? nemas pravdu, spravne po vycisteni zubu nemas nic jist ani pit sladkeho, kyseleho atd. atd.

                  Tzn. pokud si napriklad vecer vycistis zuby a pak si jeste loknes slazeneho caje, dzusu, stavy apod. takje to jak kdyby sis je pomalu nevycistil…

                  0 0
                  • obda  

                    Tak ti nevím, ty jsi zubař? Co říkáš na tohle? Brush Before Breakfast advises the British Dental Health Foundation

                    brushing teeth after eating acidic food and drink can damage teeth permanently.

                    0 0
                    • karliner  

                      možná zubař je a chystá si budoucí pacienty :-)))

                      0 0
                    • scret  

                      musis dodrzovat urcity zakonitosti, jak pisu niz… dobre to posal JakeF…

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Zubar nejsem, na to nemam. Co si vecer vycistim zuby, tak piju jenom vodu(pokud vubec). Uznavam, ze by bylo fajn si cistit zuby pomalu po kazdem jidle, ale u mnohych je to ponekud nerealne, vcetne mne. Pres den se sem tam napijes, nebo pojis, vice se hybes, takze dutina ustni je vice vyplachovana a cistena, nez kdyz jses vklidu v noci a bakterie se muzou mnozit naplno.

                    0 0
                  • JakeF  

                    Na druhou stranu, pokud si dáš třeba jablko nebo džus a pak si rovnou běžíš vyčistit zuby, tak děláš taky velkou kravinu, protože sklovina je těma kyselinama lehce změklá a kartáček v ní udělá nepatrný rýhy. Na noc je to jasný, tam je lepší po vyčištění si nic nedat, ale za dne, kdy jsou aktivní slinný žlázy je lepší ty zuby nechat po nějakym tom džusu nebo sladkym jídle radši aspoň nějakou dobu bejt, sliny si poradí se zbytkem jídla a sklovina se stihna vrátit do původní tvrdosti, že jí kartáček už nenaruší.

                    0 0
                    • scret  

                      mas pravdu, idealne po necem kyselym vyplachnout pusu cistou vodou a chvili nechat, potom vycistit…

                      0 0
            • Tommy_Lee  

              Taky mi staci po ranu malo casu :-) 5:55 budicek, do 6:00 hygiena, pak 60 leh-sedu, 60 kliku, oblict, 6:13 (6:15, jak kdy) odchod, 6:21 odjezd MHD. 7:00 pipam prichod v praci, jdu si varit kafco a pripravuji snidani a kolem pul osme zacinam nejak fungovat :-)

              0 0
          • soc  

            No jo, ale co to mezipristani na Yachtu? Tech 400m se dokaze obcas protahnout…

            Jinak ja vstavam v 6:50 a v 7:30 jsem v praci, dojizdim cca 25km…

            0 0
            • jIrI___  

              Když se blížím k Y, tak je nejlepší zavřít oči a rychle to přeběhnout :-D. Navíc mají naštěstí otevřené až od 11h a ne od rána.

              0 0
        • hmm  

          tak 20 minut se vypravuju 10 minut jdu na zastávku MHD pak mě čeká 55minut rychlé jízdy MHD, 5minut jdu od MHD do práce a 10 minut se uvádím do akčního stavu. Domů jezdím zpravidla MHD o 20minut dýl.

          0 0
          • hmm  

            a mám to cca 20km – 2× až 3× přestupuju

            0 0
            • Piiiiitrs  

              to hadam tak okolo 12km dojizdeni po brne, ne? Za tech 10+55+5 coz je 70 minut bych stihl dojet do prace, zjistit ze sem neco zapomel, vratit se dom, pohledat kde to neco je zalozeny a dojet znova do prace. Najel bych pri tom asi 8× vic kilometru. A to vsechno predpisove. Se ti i divim, ze se ti chce takhle dojizdet. Dyt i to kolo udela podobnou sluzbu akorat asi nepouzitelny z jinych duvodu, ze? Proto se hnoj tak divil, ze kdyz mas primou trasy nebo auto, tak je to uplne jiny salek rani kavy.

              0 0
              • hmm  

                Bike je dobrý až je sucho a bývá ve 4:30 nad 10 stupňů celsia pak se to dá ale zase záleží jak náročný mám týden.

                Jedu to necelou hodinku s průměrem 25km/h ráno většinou za tmy. 20km tam 20 zpět. V průměru přes 9h v práci na nohách a člověk toho má plný brejle… proto to moc často nepraktikuju.

                0 0
                • Piiiiitrs  

                  sem te blbe pochopil. myslel sem 20km v mhd a ze to pojede cik-cak pujde zkratit.

                  0 0
          • roud  

            sežeň si jinou práci tenhle režim je pěkně naho…o

            0 0
            • hmm  

              Naprd to je, ale vzhledem k tomu že jsem ještě nedávno v práci býval ještě dýl jak teď, tak to tak hrozný není :-) Dříve jsem taky býval v hokně celej rok neděle svátky štedrej den silvestr a to bylo teprve naho..o Takže teď se mám moooc dobře :-)

              0 0
        • Smazaný účet  

          20 minut od zazvoneni budika po odchodu na tramvaj, stiham lehkou snidani(rohlik/chle­ba + syr, dva hrnky caje, jablko na cestu do tramvaje nebo schroupu po rpichodu do skoly/prace. Vstavat driv, urcite by byla lepsi vetsi snidane, bo pak mam uz v 11 hlad a chodim na obed…

          0 0
    • mastihuba  

      apropo vzhledem k tomu že i když du spát třeba o půlnoci a v 5:00 už nemužu zabrat mne serou lidi, kteří mají v 9hodin ještě půlnoc. Dělat se má vod rána, abys měl čas odpoledne něco udělat doma nebo jet na kolo a večer je čas na zábavu. :D

      0 0
    • Tygr  

      no tuhlevá došel náš častý zákazník a zda bychom mu sehnali náky boty od spešlu, který si našel na netu za cenu 2200 ( dva roky starej model, normal cena byla hrubě přes 3000 ) a to za cenu stejnou a to z důvodů toho aby přece nemusel platit poštovný… no řek to tak suveréně, že se na to nedalo f tu chvíli reagovat…

      0 0
    • mr.nikdo  

      chtel bych se zeptat Vas prodejcu a zaroven i lidi na nasledujici situaci:

      Mam boty, ktery jsou rok stary. Tyto boty staly 3 300,–, takze nejaky levny nejsou + maji Gore-Tex membranu a jsou outdoorove. Po roce pouzivani mi porupal pryzovej, nebo proste takovy to zpevneni spicky boty, material. Nejvic rupl v oblasti malicku + je opravdu cela spicka poseta drobnymi prasklinami.

      Co by ste s tim delali? Jako treba pri reklamaci atd? A jestli si myslite ze je to reklamovatelny.

      Diky

      0 0
      • Mamut  

        Ak ich nepotrebujes na denne nosenie, tak do 30 dni ich mas po reklamacii naspat (alebo prachy v ruke), takze nic neriskujes.

        Hlavne CITAT CO PODPISUJES, idealne nepodpisovat nic. Su triky, ze podpisom odsuhlasis dlhsiu reklamacu dobu (3 mesiace). Alebo ze suhlasis s vymenou za iny kus namiesto penazi (co asi nechces, pretoze ak popraskal jeden, tak popraska aj druhy), pretoze take su pravidla obchodu – to je hovadina, co nie je v obcianskom zakonniku, pre teba neexistuje.

        Na reklamaciu nemusis nic podpisovat, k nicomu sa zavazovat. Len oni ti musia dat papier o prevzati reklamacie.

        0 0
        • mr.nikdo  

          o delku reklamace mi nejde, nakonec to bylo vyreklamovano za 2,5tydne, spis mi de o to ze to bylo zamitnuto…

          0 0
      • scret  

        co je to za boty? jenom te poopravim, neni to vyztuha, nebo zpevneni spicky, ale ochrana boty pred okopanim, takze na funkci to popraskani nema vliv, kazdopadne bych to reklamovat zkusil, u kvalitnich bot se to nedeje…

        0 0
        • Rychlej turista  

          NW Celsius GTX mám už pátý rok a jezdím v nich po většinu roku a jsou stále stejné, jako když jsem je koupil.

          0 0
        • mr.nikdo  

          no tak jasne,neco takovyho to je :)

          nejsou to primo boty na kolo, jsou to proste boty na chozeni…

          nosim je vlastne denne – Vysoka skola, tak proto i ten GoreTex…

          firma je to Merrel – kupovano ale u jednoho retezce se sportovnimi potrebami…

          reklamovat jsem to zkusil a odpoved je ze to reklamovat nelze, proto se na to ptam, jeslti tady Ti co prodavaji/dovazi podobny veci maji s tim nejakou zkusenost + co by delali oni a tak…

          prave me celkem to zamitnuti dostalo…

          0 0
          • Honza729  

            Jakou spojitost ma Vysoka skola s Goretexem ???

            0 0
            • Flegmatik  

              Asi jim tam hodně prší nebo mají poškozenou střechu :o)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Celodenni pobahani ve sra*kach a chozeni v tech botach. Taky mám GDX botky a nemuzu si stezovat, rano nazuju, vecer sundam, zadny smrad, zadne propocene/mokre ponozky:)

              0 0
              • mr.nikdo  

                asi tak…

                protoze ses v tech botah porad a kor na nasi uzasne skole ses jednou v pretopene mistnosti a pak ve studene – takze kdyz se ti zapoti noha tak uz to zacina byt sranda…

                • v tom treba dobihas na salinu atd atd…

                a celkove tydle boty jsou pohodlny – jak papucky a skoro je necitis na noze

                0 0
                • scret  

                  nevidim duvod proc by tam ten GTX mel byt… vyssi bota u ktery to ma vyznam je ta, ve ktery chodis celej den v desti, nemyslim ve meste…

                  u bot do mesta je to jen tahak na lidi, pritom to ma spis negativni vliv na funkci boty…

                  0 0
              • jIrI___  

                Mě na spocené nohy ve škole nepomůžou ani Goretexové boty. Není nad čonky za kilo od vietcongů, jenže v těch chodit mimo letní měsíce je o hubu :)

                0 0
              • scret  

                s tim ale nam GTX nic spolecnyho…:)

                0 0
          • kafac  

            Reklamovat to nejde? co je to proboha za blbost?

            0 0
            • mr.nikdo  

              Vyjadreni obchodu:

              Vyrobek jsme poslali na posouzeni do zkusebny obuvi *** ve Zline. Nejedna se o vyrobni, ani materialovou vadu, ale o jeden z projevu jeho prirozeneho opotrebovavani a tim i postupneho spotrebovavani uzivanim. Vyjadreni zkusebny je k nahlednuti.

              to mam taky – kopii a musim osobne rict ze me to celkove dostalo…

              hlavne veta:

              Bla bla bla… normovanym meritkem (ohybovani) je 150 000 cyklu, bez zjevne patrneho naruseni (coz v podminkach praktickeho uzivani vychazkove obuvi predstavuje stejnou zatez jako priblizne 6–8 mesicu jejiho prumerne intenzivniho noseni, u bezecke, tenisove, civceni, apod. sportovni obuvi, u niz uhel ohybu nartove casti svrsku je zcela bezne az dvojnasobny pak cca 4–5 mesicu), v okamziku vyraznejsiho prekroceni teto hranice ohybu, praskani pryze a v nasledne fazi pak i jeji strukturni trhani jiz neni projevem jeji nekvality, ale pouze jejiho „spotrebovani“… a ze zaruka se nevztahuje na jeji minimalni delku spotrebovani.. Bla bla bla

              tak teda nevim k cemu sou 2 roky zaruky atd… navic neverim spotrebovani, kdyz jak tady psal Rychlej turista ma boty 5 let – a co sem tady cet najezdi hodne,tak se s nima nic nestane…

              0 0
              • Mamut  

                Tretry sa ale neohybaju.

                0 0
                • mr.nikdo  

                  tak kdyz v nich des ke kolu?..

                  ale chtel sem tim rict neco jinyho, kdyz 1-je namahana jinak a jinde atd, ale vydrzi 5 let a v pohode a u 2. boty reknou ze maj vydrze 4–5mesicu…

                  0 0
                • t29  

                  tretry možná, ale tady předpokládám jde o boty na normální chození

                  0 0
              • Rychlej turista  

                Mňo, tak maličko jsem kecal a jsou ukrutně ošoupané úplně nahoře nad oběma vnějšími kotníky, jak tam prosvítá ta azurová :-D

                0 0
                • mr.nikdo  

                  ale furt ty boty ani v mistech kde jsou nejvic namahany – bych rekl ze zrovna v miste kotniku – ohyb pri slapani, tak neruply + neprotikaj ti nikde – usuzuju z toho zes je nevymenil…

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Ne, funkčně se na nich opravdu nic nezměnilo a to bezvýznamné, ani ne 1 cm ošoupnutí úplně nahoře je jediné opotřebení.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      kolik si v nich asi tak najel? jak dole niz pocital t29, tak by meli vydrzet 150tis cyklu… :-D jestli uz nepresluhujou

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Asi 40 000 km.

                        0 0
                        • mr.nikdo  

                          divny ze se jeste nerozpadly…

                          podle norem by meli bejt v tahu :-D

                          delam si sranud… jinak vycet uctihodnej

                          0 0
                      • t29  

                        Počkej, těch 150 tisíc cyklů jsem četl u tebe a sám jsem to jenom převedl na kilometry ;)

                        bla bla… normovanym meritkem (ohybovani) je 150 000 cyklu, bez zjevne patrneho naruseni …atd ;)

                        0 0
                • Rychlej turista  

                  Tak jsem to schválně dal v plném rozlišení, ať nemusím fotit detaily a B-F si to samo zmenšilo, i když píše obrázky do 2 MB :-(

                  jinak ty botky jsem nemyl, proto jsou takové maličko flekaté :-)

                  0 0
              • t29  

                150 tisíc cyklů je tak 100 km chůze (krok 0,7 m) to bych zrušil boty za dva měsíce :/

                0 0
                • mr.nikdo  

                  joto mas pravdu. To mi ani nedoslo :-D

                  a to je turisticka obuv :-D :-D

                  bych chtel videt jak by se to nejakymu cestovateli libilo :-D

                  0 0
                  • scret  

                    jak pisu niz…

                    bohuzel v dnesni dobe je treba rozlisovat na kvalitni outdoorove znacky (jak obuv tak obleceni) a pak na ty, ktere se jen vezou na modni vlne traveni casu v prirode…!

                    0 0
          • scret  

            njn, Merrel a jeste z obchodaku…:) Pratele, boty ze siti sport.prodejen jsou je..ky… ikdyz bota vypada uplne stejne jako ta ve specialce, vetsinou neni stejna…

            Bohuzel Merrel jako trekovy boty jsou dobry akorat tak do mesta… nic ve zlym…

            0 0
    • TinkTink  

      Tak jenom pro ilustraci moje souziti s prodejcem. Vcera mi dorazily kliky, nebyla tam osa. Nutne – jak jinak – ji potrebuju dnes. Prvni na rane – Hnoj :-D – tak mu pisu, hned beru skladovou dura-ace, dnes mi to dorazilo na stul…muze byt neco lepsiho? To je ta vyhoda, ze pracuje spis odpoledne :-)

      0 0
    • ydaho  

      Taky jsem s tebou spokojenej :-)

      Takže večer :-)

      0 0
    • jecnak  

      Mas to zapotrebi ;-) ?

      http://bike-forum.cz/…t-zbozi.html#…

      0 0
    • jolly007  

      no nezlob se na mě, ale člověk co nedokáže otevřít obchod, ať už kamenný, nebo internetový v 9:00 hod, tak pro mě přestává být obchodníkem. a jestli tě obtěžuje, že ti lidi volají kvůli zakázkám v 9:00 hod. tak si otevři obchod ve 14:00 hod. v 15:00 hod. ho zavři a běž do hospody. pak se ti bude dařit lépe…

      0 0
      • Vegan  

        Z meho pohledu je naopak vyhodou, ze to nemusim ve spechu resit v praci, ale vklidu doma vecer az prijdu domu. Takze pro me zame at otvira trebas ve 14:00 kdyz bude zavirat 21:00. Na tento zpusob jsem vydel dobrej obchod a servis ve francii otvyrali po poledni a zavirali v 22:00 byl to servis + obchod + tak trosku restaurace a trosku kavarna.

        0 0
      • Honza729  

        :-)

        0 0
      • Splinter  

        Proc? Tobe jako zakaznikovi nevyhovuje oteviraci doba? Zvol jiny obchod, je to lehky :)

        Druha vec je ze bych telefon vypl.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.