Silnička k MTB - doplněk k MTB

18 nepřečtených
  • doubeq

    Po projití asi 2 stránek na toto téma musím založit 1001.nové :D . Přemýšlím o koupi jeté silničky jako budoucí doplněk k MTB, jelikož se budu stěhovat do rovinatějších poloh a vždy není čas cestovat za zábavou v blátě a lese … a na jízdu do práce.

    Co za komponenty, geometrii rámu (nemusí být striktně na výkon, trochu pohodlí neuškodí) a případně značku by jste doporučovali?

    V silničkách se moc nevyznám, takže proto tady spamuju ;)

    Měřím 192cm a váha je okolo 95kg.

    0 0
    • jonti  

      Uplne zasadni, kolik za ni chces dat? Jen podle toho se da doporucit znacka i model.

      0 0
    • doubeq  

      To tady zase umře a témata „nevím si rady s držákem z lídlu“ budou žít? :D

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Ono není moc co psát.

        Chceš bazar za cca 10 k, tak se na nějaké bazary podívej a hoď sem nějaký předvýběr, k tomu se pak dá říct víc…

        0 0
      • Lister  

        Co bys chtěl slyšel. Limit máš jasný, takže jedině bazar. Silničky se naštěstí prodávají docela levně a komponenty vydží docela dost. Pokud seženeš něco na slušném rámu se zachovalou Campou na úrovni Mirage/Veloce, tak ti může sloužit dalších 10 let a jediné co na ní vyměníš budou pláště, a možná 1× řetěz. U koupě bych si pohlídal stav kazety a převodníků, pokud budou OK, tak na takové pohodové plácání bude stačit skoro cokoliv.

        0 0
    • blaf  

      na znacku moc koukat s tvym rozpoctem nemuzes, komponenty bych bral 105 a vys nebo ekvivalenty u ostatnich znacek, kdyz vydrzis tak se da sehnat i kolo na dure (starsi) za par penez, chce to se divat po bazarech

      0 0
    • honhav  

      budes mit problem sehnat v bazaru velky ram… budes muset trosku pohledat… zalezi na proporcich… Ja (197–96kg) mel rozpocet do 15, po 3 mesicich narazil nahodou na novou silnicku ve sleve s ramem 63 na tiagre za 22 tak jsem ji vzal na splatky a nelituju. Najezd mam podobny (ze zacatku vic) a v podstate celkem bezudrzbovy kolo…Zadny zazrak ale na to moje popojizdeni…roz­hodne priplatku nelituju… :)

      Zalezi na tvych proporcich, ja to resil tak, ze jsem na to sednul a hned mi sedla,narozdil od mensich kol, takze jsem mel vyreseno…

      0 0
    • romanholy  

      Budu mít na prodej sice pár let starší, ale téměř nejetou silničku s rámem Columbus 64cm. Já mám 190 a je to na mě docela velké :( Výbava mix Shimano komponent, ale je to celé hezky odladěné.

      Jestli bys měl zájem, udělám fotky.

      0 0
      • doubeq  

        Díky za nabídku, až budeš mít chuť, tak se rád podívám a navrhni i cenu, do Prahy to mám sice daleko, ale nedostupná taky není. Napiš i ten mixshimano ;) Díky.

        0 0
      • Jakobo  

        Nechces sem dat fotku kola? Nebo aspon popis, material, osazeni, znacka. Urcite by to zajimalo vic lidi. Pokud je malo jete a osazene starsimi Shimano dily, tak to kolo bude takrka nesmrtelne. Nemit tolik kol, za dobrou cenu bych mel i zajem.

        0 0
        • romanholy  

          Udělám fotky a sepíšu komponenty. Jen jsem na to neměl teď tolik času, tak snad zítra jak bude volno.

          0 0
        • doubeq  

          Jakobo, počkej si ve frontě :D

          0 0
    • H8me  

      já si nechal postavit Pellse P6ku na Soře za cca 12 tisíc (váha 10,2kg) a ideálka do práce :) sice to není žádný komponentový porno, ale funkci splní! najeto 2000km a zatím bez problémů (188cm, 108kg) – kolo mám v profilu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.