• nuttix

    Ahoj všem,

    uvažuji o koupi rotopedu a byl bych rád, kdyby jste mi doporučili / poradili něco z vlastní zkušenosti.

    Vybírám mezi těmito dvěma:

    ACRA BC42

    ACRA BC84E

    Dilema je, jestli si připlatit za ergonometr, nebo ne

    Kritérum je nosnost cca 130 kg – je to pro člověka, který na tom bude jezdit pravidelně cca 5× týdně kolem hoďky.

    Zkrátka jestli těch 2,5 k má smysl připlatit ;-)

    Díky za rady a klidně můžete doporučit nějáký ověřený kousek :-)

    0 0
    • Rychlej turista  

      Neměl bys lidem tolik věřit. To by musel být extra výjimečný exot, aby na tom opravdu vydržel jezdit 5 x týdně hodinu. Možná tak týden jeden nebo dva :-)

      0 0
    • HWSpeedy  

      Pokud na tom bude skutecne takto jezdit, tak urcite ten druhy. Ja sam jsem jezdil 3–4× za tyden po 1 hodine minulou zimu na podobnem stroji, postupne jsem byl schopen jezdit vyssi a vyssi zateze a na jare jsem jezdil vsechny kopce na kole o 20% rychleji.

      0 0
    • azm  

      Ahoj, Měl jsem obyč kettler před asi 10 lety a jezdil každý den po škole. Je to dost dobré na vyčištění hlavy.

      Teď budu jezdít v zimě do práce místo rotopedu.

      Nejlevnější je za 6k

      http://www.kettler-online.cz/rotopedy#…

      0 0
    • George.999  

      Nechci zakládat další téma, tak opráším.

      Starý rotoped dosluhuje, tak jsem (já blbec) koupil na základě „svých požadavků“ a hlavně ohlasů na netu inSPORTline inCondi UB40i . První co mě zarazilo – nelze nastavit profil uživatele. No tak ho vyzkouším – dal jsem třetinovou zátěž lehkým tempem, a ejhle – kcal letí jak blázen po vteřině, výkon kolem 230w, no prostě ukazuje hovadiny. Naštěstí zakoupen na e-shopu, tak jde zítra hezky zpátky.

      No a teď jaký? Jde mi hlavně o odolnost konstrukce (moje váha 72kg), tichý a plynulý chod, rozumě nastavitelný posed, manuální nastavení zátěže a aby ukazoval nějaké alespoň orientační hodnoty ohledně vydané energie (kcal) tzn. možnost vložení osobních dat.

      Hodně uvažuji o KETTLER GIRO C 3 . Má někdo zkušenost? Případně jiné doporučení?

      Díky

      0 0
      • scalar  

        Tady To asi s rotopedem nikdo neporadí, tady jsou spíš cyklisti. Tohle dej mámě nebo babičce, jestli chtějí u telenovely shodit pár deka.

        0 0
        • Sodoma  

          Ideální na věšení šatstva :-)

          0 0
        • George.999  

          Jasný, když můžu, vyjedu, ale počasí a čas to někdy nedovolí, tak na to občas sednu.

          0 0
          • scalar  

            Tak hledej aspoň něco z oblasti cyklotrenažérů, na čem se dá nastavit posed jako na kole

            https://www.insportline.cz/…klotrenazery

            0 0
            • scalar  

              Jo, a fakt si myslíš, žeTi bude rotoped za 10 tis. nějak smysluplně měřit watty? Kup holý cyklotrenažer bez ptákovin, k tomu za litr dva slušný tepák, pokud ho nemáš. A spoustu tréninkových a motivačních videí máš na youtube zdarma.

              1 0
            • George.999  

              O tom jsem taky uvažoval,ale přeci jen na takové to domácí šlapání volim rotoped…

              0 0
              • scalar  

                Nebo šlapej zelí, aspoň z toho bude nějaký užitek :-)

                0 0
    • adelasikova  

      Mně kamarádka doporučila rotoped MASTER, každopádně mě teď z jízdy na kole dost bolí kolena, a tak jsem se chtěla zeptat, jestli třeba rotoped bude lepší? :) Popřípadě jiný cvičící stroj, který neničí kolena.

      0 0
      • robb  

        Tak pohyb je stejný, ne? Akorát na rotopodu (většinou) si nemůžeš nastavit posed tak „jemně“ jako na normálním kole. Pokud je nějaký problém a projevuje se bolestí kolen, tak za fyzioterapeutem, apod., aby tě diagnostikoval a předepsal posilování. To cvičením na jiném stroji nespravíš.

        0 0
      • Prazak0  

        Rotoped lepší určitě není. Indoor cyklistika má hlavní výhodu v tom, když venku hodně leje nebo je zima, mráz, sníh ap. Ale pro mě osobně je příjemnější slabý déšť i za teploty kolem 5 stupňů než bezduché šlapání na rotopedu.

        Určitou výhodu nebo spíš jinakost má rotoped v tom, že tam je nějak daný odpor šlapání. Ten by měl zhruba odpovídat jízdě po rovině. Při jízdě venku a těžkém převodu může skutečně dojít k přetěžování svalů a šlach, úponů atd. a bolí pak kolena. Rotoped taky není zcela špatný na nějaké velmi krátké tréninky. Na 15 minut nestojí za to se oblékat ven na kolo, kolo vyndávat ze sklepa, pak případně čistit od vody, bláta. Krátce si zašlapat na rotopedu dá určité minimum pohybu, které má svoji cenu, zvl. pro lidi, kteří jezdí spíše rekreačne.

        Na rotopedu i cyklotrenažeru jde spíše o bezduché šlapání, jízda venku je pohodovější, psychicky se snáze snese venku 2–3 hodiny než 45 minut uvnitř, šlapání na místě. U cyklotrenažeru, pokud se měří watty a další parametry, tak tady jde hledat nějaký ekvivalent jízdy venku. Pak to nemusí být taková pakárna. U rotopedu, která nemá taková měření, jde o bezduché šlapání. Vydržet to jde, ale je to o sebezapření. Kdo má kolo, tak tomu bych doporučil spíše cyklotrenažer.

        Jízda uvnitř není marná, když venku je mráz, leje ap. Ale v zimě bych každému doporučil spíš dělat nějaký jiný pohyb a to šlapání uvnitř mít spíš jako doplněk. Venku běžky, běh, rychlá chůze, bruslení ap. a pak si dát krátce trochu šlapání, aby si člověk udržovat i tento specifický pohyb, po hodině dvou venku dát třeba 20 minut uvnitř.

        Při jízdě venku i nechtěně dochází k přerušení šlapání, např. budu odbočovat a potřebuji zpomalit, ale i při jízdě po rovině, pak taky jízda z kopce, kde nemohu jet rychleji (zatáčky pod kopcem ap.). Ale i po rovině lze šlapat s krátkými přestávkami. na rotopedu nebo trenažeru jde o šlapání zcela bez přerušení, což mě a asi většině lidí tolik nevyhovuje. Jako trénink to má svoji cenu, ale příjemné to není. I velmi krátké přestávky při šlapání jsou dobré, asi lépe vyhovují lidskému tělu, než konstantní neměnná zátěž.

        0 0
        • milan.v  

          Obdivuji tvůj literární talent…

          0 0
          • Prazak0  

            Já to nepsal tobě a tvoje reakce mi jsou ukradené. Snad si zakladatelka tématu mohla něco najít v mém psaní, pro ni to bylo míněno. Celkem mi nezajímá, když se mě někdo pokouší buzerovat, na hlupáky narážím často.

            0 0
            • t29  

              Podle stylu příspěvku je zakladatelka tématu reklamní bot, takže asi tak.

              0 0
              • Prazak0  

                Tak toto je věcný postřeh, týká se zakladatelky starého tématu i nové tazatelky, která téma oživila. Možná jedna osoba pod jiným profilem.

                Vůbec jsou podezdřelé profily, kde někdo diskutuje jen na jedno téma, nebo založí registraci a k ní jedno téma, další dny už nereaguje, je tam odkaz na zboží. Nebo jen vyprovokuje diskuzi, kde se ani nezapojí. Osobně bych tu ani nenechával inzerovat lidi, kteří zde nediskutují. Tohle je diskuzní fórum, nemělo by to suplovat inzerci. Inzerce zde je na místě, ale od „místních“ lidí, o kterých pak něco víme, nebo jdou tu nějak dohledat. Prostor inzerovat zdarma mají i jinde, zde fungují parazitně.

                Asi by bylo dobré systém nějak nastavit, určité věci dovolit lidem, kteří tu mají profil déle než třeba pár měsíců a nějaké množství diskuzních příspěvků na více témat. Myslím inzerci, nebo zakládání nových témat a vkládání odkazů na nějaké zboží.

                Pokud tu bývají odkazy oficiální, tak ty beru, ty to zde financují, navíc nabízené zboží může být pro lidi zajímavé. Cpát sem odkazy na nějaké rotopedy, to by tu být nemuselo.

                0 0
    • jihacv  

      Manželka si vybrala rotoped Tunturi 50i,…

      Využívám ho i já, protože přes bluetooth se spojím s tabletem/te­lefonem nebo s TV se systémem Android. Tam je nainstalovaná aplikace Kinomap, ve které se dají projíždět různé trasy na celém světě. Stačí si vybrat délku, čas, nastupané metry, jestli chcete jet jen tak nebo proti virtuálním soupeřům na čas.

      Samozřejmě rotoped reaguje na stoupání – klesání na videu v aplikaci a podle toho je elektronicky regulována zátěž rotopedu. Ale to je určitě známo i z jiných zařízení.

      Jako představa tu je obrázek videa, kde se jede posledních 12 km výjezdu na Col du Telegraphe,…

      0 0
      • Prazak0  

        Některé rotopedy, neuvádím odkaz, německý výrobce, tak i docela levné, stávaly kolem 15 tisíc, tak měly velmi přesné měření wattů. Bohužel, u cyklotrenažerů i o něco dražších ty watty nebyly, jednalo se o jakási stacionární kola, nic se neupínalo, komplet zařízení, ale asi tam šlo nastavit parametry jako u kola. Ty rotopedy bohužel neudávaly délky klik, měly podivné pedály, víc věcí, co by mi nesedlo. Možná dobré někde na hotel, ale domů fakt ne. Určitě ne pro lidi, kteří jezdí na kole, možná někomu na hubnutí ap., to ano.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.