• die.catana

    Je zima, všude led a blbej sníh:(( Baby v bundách, není na co koukat. Všichni pozavíraní někde po hospodách, popíjející fermentovaný rostlinný nápoje… Naprosto ideální čas na naplánování jarní tour de hora. Letos plánuji párkrát vyrazit do rakouských alp, ještě jsem tam nikdy nebyl tak bych prosil o radu kam vyrazit. Pojedu tam autem a mělo by to být pokud možno co nejblíže. Nemyslím nic týdenního. Prostě jen tak pátek sobota neděle. Přespat někde na parkáči nebo pod stanem, to je fuk. Znáte nějaké dobré místo, kam by stálo zato vyjet na kole??????

    0 0
    • přišlapávač  

      Bad Goisern, okolí Salzburku.....a trosku dál na jih Lienz

      0 0
    • Zbyněk  

      Budeš jezdit na horským nebo silničním kole?

      0 0
      • die.catana  

        Horským, napíšu tolik vět, ale na tohle zapomenu omg:((((

        0 0
        • Zbyněk  

          Z vlastní zkušenosti Ti neporadím, ale zkus se inspirovat tady: bike-gps.idrz.de/por­tal_en/Touren/Mou­ntainbike/regi­onenliste_A.htm

          Počítej ale, že mimo silnice bude na jaře nad 2000 m sníh. A pokud by Ti nevadilo jezdit jen po silnicích, zkusil bych údolí Maltatal s vodopády. Hned naproti se nachází vysokohorská silnice Nockalmstrasse + pár nižších sedel – na 2–3 dny ideální (nemusí se nikam přejíždět).

          0 0
    • stan.zak  

      Mrkni sem www.saalbach.com/…_SO_2006.jpg

      a sem www.bike-circus.at/

      Byli jsme tam jen na jeden den z Německa, je třeba se tam vrátit :-)

      0 0
    • die.catana  

      Jsem čekal, že to budete mít víc prošláplý. Dojedu do toho Bad Goisernu a budu tak akorád čumět na okolí, ale nebudu vědět kam vyrazit:( Třeba když jsem jel na Lago di Gardu tak jsem věděl co kde a jak. Prostě byl takovej vytyčenej cíl cesty. Doporučte nějaké sedlo, nebo nějaké super místo které stojí zato vidět PLS. Je sice brzo na plánování, ale já na to ještě musím ukecat pár lidí, a to mi zabere tak 3měsíce :D

      0 0
      • voytaa  

        Sedla si můžeš prohlížet na netu nebo vyrazit do obchodu, myslel jsem,že chceš na hory:-)))

        0 0
        • die.catana  

          :D:D no to máš pravdu. Alespoň ušetřím prachy za benál a budu sedět doma v teple :D:D

          0 0
          • voytaa  

            Přesně tak hory jsou fuj,včera jsem se z nich vrátil a je tam zima a navíc je to taky vysoko,brrr

            0 0
      • jecnak  

        Mrkni na www.salzkammergut-trophy.at/ jsou tam trasy Marathonu – v lete vyhledy na Dachstein, vocumovaci trasa kolem Hallstadtskyho jezera, ke konci 100 a 200 trasy kopec k skalni prurve s vodopady, pak nad Goisernem prujezd takovou tou jeskynni galerii ve skale atd. Pokud lezes, tak se da bez zvlastniho vybaveni (staci macky) vylezt na Dachstein. V jezerech se da koupat. Kousek do Salzburku a kousek na Hochtor – prusmyk 2580mnm (u Grosglockneru).

        0 0
    • xentar  

      když jsme u rakouska – nemáte někdo tip na ověřenej a nepříliš drahej penzion/hotel někde v podhůří – žena kopce moc nemusí.. zatím jsme koukali na nabídku v salzkammergutu – www.biken.at/…package.html

      0 0
    • die.catana  

      Byli ste někdo poblíž Bad Ischl???? Nevíte o nějakém dobrém místě na zakempení???? Něco levného (auto stan kola).

      Bad Ischl se mě podle mapy zatim jeví jako nejzajimavější místo. Plánuji tam jet jen tak na 3dny. Nikdy jsem předtim v rakouských alpách nebyl. Nevíte o nějakém super bikerském místě(singlu). Nebo byste doporučili něco jiného než Bad Ischl??????

      0 0
      • přišlapávač  

        Bad Ischl je kousek od místa kde jsem bydleli my u Wolfgang See. Bohužel o žádném singlíku moc nevím, leda že by sis dojel nad Bad Goisern na Ewige wand, kde se jela Salcka. Povětšinou jsou v okolí širší šotolinové cesty.

        0 0
        • die.catana  

          Pořád nad tím přemýšlím, ale nevím kam vyrazit:( Když jsem jel na Gardu, tak bylo vše jasné :) Škoda, že k těm Alpám nejsme blíž:(((((

          0 0
          • Andrzej  

            prohledej youtube, taky se tam najdou pekne mista, ja sem treba objevil skvele sjzedovani v crans-montane diky videu…

            tak verim, ze i v rakousku bude dost slusneho jezdeni, ale je treba zjistovat informace ze vsech smeru, at nenajizdis zbytecne km na sotolinach.

            0 0
            • die.catana  

              No právě, za 3dny se toho nedá moc objevit:(((((

              0 0
              • Andrzej  

                v rakousku jsem na kole skoro nikde nebyl. trosku mne zaujala cesta od gosausee na adamek hutte pod dachsteinem, to bys z toho ischlu musel ale asi popojet autem. a hlavne uz to je par let co jsem tam byl pesky. je to jenom nahoru k chate a stejnou cestou dolu, ale hodne kamenite, mistama dost prudke, v te dobe sem este nemel moc dobre meritka na zhodnoceni sjizdnosti a hlavne zabavnosti. rozhodne to ma solidni prevyseni a prostredi je nadherne.

                sezen si co nejpodrobnejsi turisticke mapy a podle toho jde neco odhadnout. v rakousku jde mylsim podle mapy jakztakz poznat, ze ta cesta neni zpevnena, znaceni bych bral asi carkovane, teckovane znacky uz byvaji vetsinou nesjizdne…

                0 0
      • miche  

        Neda mi to, musim se take pochlubit (jestli je teda cim :-)) Alpy nasi particky (ubytovani u Zell am See) v roce 2007 a zde foto

        0 0
        • stan.zak  

          Zkouknul jsem i tvé www, prima prima, vidím, že si užíváte!

          GPSku náhodou nevozíš?

          0 0
          • miche  

            GPS kamos zvazoval, ale nakonec z toho seslo (takze zatim jen mapy) a WWW, to je kapitola sama pro sebe … neni proste na nic cas, radsi kolo nez stranky :-))) A diky za pochvalu, je to motivace (ta me ted jaksi opustila) do dalsich akci.

            0 0
            • stan.zak  

              Škoda, …

              Nojo, ten čas, pořád je ho málo. Držím ti palec, aby´s ji zase našel!

              0 0
          • coolboy  

            Právě jsem si prohlídl ty fotky a utřel jsem si zrovna bradu, jak jsem naslintal…fakt krása mega super mazec…

            0 0
        • MaRtYs  

          Hooodně pěkné foto!! Letos bych moc rád jel aspon na 4–5 dní… nekde k Salzburku… snad se někdo sežene ještě… kdo by rád taky jel .o)

          0 0
    • die.catana  

      Pořád hledám nějaké super místo, ale nevim nevim. Jestli ste tem někdo byl, zakreslili byste mi do mapy nějaký zajimavý místa? Který by stálo zato vidět?

      0 0
      • die.catana  

        0 0
        • die.catana  

          Našel jsem vcelku zajimavej rybník:)

          0 0
          • viszla  

            Zdar! Chystáme se do Alp v létě projet část Alpentour zřejmě se startem a cílem každé etapy plus-minus dle průvodce, jenže ne v každém tomto bodě se nachází nějaký kemp. Nemáte prosím zkušenosti, jak je to s nocováním v alpách na volných prostranstvích? V našem případě zřejmě 6 lidí = 6 biků, jedno auto, 2 stany? Mám namysli zřejmě parkoviště a podobné. Třeba v Norsku s tímto nikdy problém nebyl a tak nevím, jak se na to dívají sousedé v rakousku :o)) V historii jsem se nikde nic takového nedočetl a pokud, tak jen větš. usuzování z fotek atd. – nic konkrétního. Díky za jakoukoliv radu, odkaz!

            0 0
            • tomek  

              zjisti si pro jistotu kemp, ale dá se i volně. My jsme vloni i předloni spali třeba u vody, ale ráno je třeba rychle vše sbalit a jet.

              0 0
              • viszla  

                jasně kempy jsou priorita, jenže…mám k dispozici (prozatím) pouze nějaké rakouské databáze a tam jak jsem už psal, nejsou kempy v každém z míst, kam chceme. Říkal jsem si, že se třeba pokusím domluvit s nějakými majiteli penzionu-hospdy, že za večerní pitku ehm teda útratu u nich budeme moci přenocovat na parkovišti případně zahradě jejich hospůdky. Otázka je, jestli by pak nevyšlo levněji tam rovnou koupit nocleh… :o) no uvidíme…zatím sháním info.

                0 0
            • blue  

              jeli jsme několik etap v r. 2001 a kemp se vždycky našel, dost často se dá najít i menší soukromej kemp, kterej provozujou lidi na svojí louce u chalupy… a občas se i ukecala sleva, když jsme nechtěli doklad

              0 0
    • die.catana  

      Byli ste někdo u Halštatského jezeroa (Hallstätter See)? Nevíte o nějakém dobrém-levném kempu v okolí?

      0 0
      • Petrs  

        Loni jsme byli 7dní v tomhle kempu přímo v Hallstadtu http://camping.hallstatt.net/home/

        Ve třech to vycházelo s autem a stanem asi na 25E/noc. Ale zase je to kemp s pěkným zázemím. Kousek od Hallstadtu jsou ještě další dva kempy asi i levnější ale zdaleka ne tak pěkný.  

        0 0
    • die.catana  

      Myslíte že je tohle dobrá(úsporná trasa) z Brna do Bad Ischlu?  Nebo je lepší to vzít přes Wien???

      0 0
      • rb  

        De o to,co chceš uspořit.Přes Vídeň není třeba jezdit na A1 se dá připojit až v St.Polten a pak už je to pohodová dálnice skoro až do místa.Aspoň my sme tak loni jeli.

        0 0
        • die.catana  

          Tak poplatek na silnice v rakousku je zhruba 300kč na 10dní. To se vztahuje i na dálnici, ne? Já ještě autem v rakousku nebyl, tak nevím, jak to tam chodí:( Navíc se tam hraje ta nesmyslná hra, jak všichni běhají za tou kulatou věcí a všichni okolo strašně řvou a dávají si kvůli té kulaté věci do držky, takže to tam asi s poldama bude hustý:(

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.