Rakouske Alpy - oblast vhodna na kola

39 nepřečtených
  • Ammi

    Sice jde uz o duplicitni tema, ale v tech starych vlaknech jsem odpoved uplne nenasel. V navaznosti na predchozi dotaz o „druhem Hundsteinu“ bych se chtel zeptat na doporuceni oblasti vhodnych k tydennimu bikovani.

    1. na tyden bikovani s pritelkyni, stredni obtiznost – mix rovinnych

    cyklostezek v udolich ci kolem jezer a vyjezdu na vyhlidky po zpevnenych cestach do obtiznosti Hundsteinu od Maria Alm ci Javoru po hlavni ceste. Proste nejakou oblast typu okoli Zell am Zee, tu mame projetou z lonska.

    1. na tyden bikovani s klukama, muze byt i vyssi obtiznost, ale bez

    extremu.

    Stacilo by mi napsat typ na oblast a par hlavnich typu na vylet na kole, podrobnosti uz si dohledam. Mysleno kdybych doporucoval Zell am Zee, napsal bych: mnoho udoli s cyklostezkama, Hundstein, Asitz a cesty na jeho hrebenu, vyjezd na prehradu Diesbachstausee…

    Predem dik

    0 0
    • vlasto  

      Wolfgangsee (Strobl, Gschwand, Gschwendt, St.Wolfgang) a vylety: Zwölferhorn, Schafberg, Katrin, Zimnitz, Faistenauer Schafberg(to jsou kopce) a Mondsee, Schwarzensee, Attersee, Wolfgangsee, Fuschlsee( to jsou jezera v okoli). Pripadne taky Halstättersee a Traunsee.

      0 0
      • Ammi  

        Super, diky. Na tuhle oblast uz jsem koukal v souvislosti s predchozim vlaknem kde si ji popisoval a radim ji k favoritum do ty prvni kategorie.

        Podle fotek na rajceti tam bud casto jezdis nebo bydlis – kdybys mel z tech kopcu vybrat dva, na ktery si myslis, ze je nejsnazsi se dostat a zvladne to i holka, ktera zas tak casto nejezdi – ktery by to byly? V predchozim popisu si se zameroval hlavne na traily pro fulla, ale ja bych potreboval spis situaci pro HT, sjezd dolu muze byt v tomhle pripade stejnej jako vyjezd.

        A jak se jezdi mezi temi jezery a kolem nich? Jsou tam nejake cyklostezky nebo jen silnice?

        0 0
        • vlasto  

          Na Zwölferhorn vyjede i slecna, bude to holt chvili trvat. Kolem Wolfgangsee existuje cyklostezka, ale na zacatek bych doporucil vyjet od Wolfgangsee ke Schwarzensee a kolem nej poza Schafberg pres nejaky alm zpet k Wolfgangsee. To je cca 45km s 600m prevysenim kombinace sotolina asfalt. Pripadne od Schwarzensee sjet dolu k Attersee, kousek kolem nej a pres Weissenbachtal(po­vestna nudaplaz u potoka) nove vybudovanou stezkou do Bad Ischlu a zpet po cyklostezce(asfalt) k Wolfgangsee. Kolem Attersee je sice znacena cyklostezka ale je to asfaltove peklo plne aut. Na vrsek Schafbergu sice slecna nevyjede, ale minimalne po Schafbergalpe(hos­poda 1400m) se dostane, jenom sjezd bude muset zvolit po te same ceste, protoze chodnik je koryto potoka.Kolem Halstattskeho jezera je taky cyklostezka,po jedne strane silnice, po druhe kolem zeleznice. Docela lehka trasa je taky z Ebensee k Langbathsee(jsou dve a kolem vede sotolina) pekne prostredi, koupani a cca 25km s 400m prevysenim.

          0 0
          • Ammi  

            Jeste jednou diky za tip, objednal sem ubytovani v teto oblasti pro tu prvni kategorii, tj. s pritelkyni. Az budu planovat podrobneji vylety, mozna se jeste ozvu na mail s nejakym konkretnim dotazem.

            Tipy na druhou kategorii muzete stale psat, s klukama budu vyrazet az v druhe pulce srpna.

            0 0
    • vlk123  

      Každý názor je subjektivní, každý má jiné požadavky. V SA jsem si připadal jak v Disneylandu.

      Proto ze mne:

      1. Lienzské Dolomity
      2. Zillertal (od Mayerhofnu na jih)
      3. Pitztal
      4. Kolem Sv. Antoníčka (Arlberg)

      Ale z Alp nejraději Wallisské a Bernské Alpy, to prostě nemá chybu. Můžeš jezdit, jezdit, jezdit, jezdit a pořád je něco nového, není tam moc cyklostezek, nikoho nepotkáš, je to FR ježdění nadivoko ve vysokých výškách a pokud chytneš parádní babí léto, tak se tam dá jezdit od září do listopadu ve výškách 1500 – 3000 metrů.

      0 0
      • madcat  

        Co myslíš tím „SA“?

        0 0
        • vlk123  

          Spolkovou zemi Salcbursko

          0 0
          • vlasto  

            To je siroky pojem. Popisovane je z vetsi casti Oberösterreich.

            0 0
            • vlk123  

              Cit:

              „Hundsteinu od Maria Alm ci Javoru po hlavni ceste. Proste

              nejakou oblast typu okoli Zell am Zee, tu mame projetou z lonska“ = to není OA, ale fakt SA (jsem si docela jistej), ale nic ve zlém…plete se to!

              0 0
              • vlasto  

                Mnou popisovane trasy jsou OÖ, krome Zwölferhornu. Neplete se to.

                0 0
                • vlk123  

                  To ano, ale já jsem odepisoval na dotaz tazateli, ne Tobě…

                  0 0
      • Ammi  

        Nevim co myslis tim Disneylandem, ale pokud davy casto podivnych lidi tak castecny souhlas. V okoli Zell am See jsem zazil jak velke znechuceni (lanovka vedouci na Asitz chrlici silene mnozstvi lidi) tak vybornej vylet bez lidi na tu prehradu jak jsem psal a zaroven i nejlepsi vylet na kole, kterej jsem kdy podnikl a to na Hundstein. Ta cesta, prostredi a atmosfera je pro me nezapomenutelna. Z tohoto duvodu me predchozi vlakno a dotaz – existuji i jine vysoke vrcholy, na ktere NEVEDE lanovka nebo vyhlidkova silnice a ktere lze vyjet na kole bez extremni slozitosti? Myslim ze v odpovedich byly jen kopce u Gardy, ty letos ale nejsou aktualni…

        0 0
        • vlk123  

          Pojem „vysoký“ je relativní. Jde Ti o nadmořskou výšku nebo o převýšení? Nebo o „panorámata“, „pěknou cestu“ či jiné kriterium? Každý upřednostňujeme něco jiného. Lokalitu/ty jsem Ti už doporučil výše. Pokud trváš na Rakousku, tak Ti nějaký „vysoký“ vrchol sjízdný na kole doporučím. Ale jinak doporučuji spíš lokalitu vybírat podle více ukazatelů, ne podle jendoho „vysokého“ vrcholu.

          0 0
          • RendyD  

            Můžu se přidat s dotazem? Jedu na přehradu Kölnbreinspeicher, je to cca 20km od Malty, na okraji parku Vysoké Taury a rád bych vzal kolo, ale nechci jezdit po asfaltu. Dá se někde v okolí pojezdit nějaký terén, případně jsou v Alpách omezení, kam se s kolem smí a kam ne, případně kde se to dá dozvědět (němčinou nevládnu, objednám si tak pití a jídlo v hospě…)?

            0 0
            • vlasto  

              Sice do teto oblasti jezdim malo, ale urcite se da vyjet z Mallnitzu k Mölltalskemu ledovci az do vysky 2900m. Obecne plati kam dokazes vyjet, tam muzes. Neco jako zeleni muzicci tady nejsou. Pokud nekde zakaz je, tak je oznacen( obycejnych znacek zakaz vjezdu si vsimat nemusis) pridavnou tabulkou(Behördliches Fahrverbot für Radfahrern, Privatgrung). Tyhle se vyplati respektovat.

              0 0
              • RendyD  

                Děkuji…:-)

                0 0
              • vlk123  

                K Moelltaler Gletscher se vyjet na kole dá určitě, ale podle mne to z Mallnitzu jde těžko. K Hagener Htt. vyjedeš snadno, ale pak musíš přes Feldsee Sch. a to je jen uzoučký chodník s volnými kameny, takže kolo na záda a makat. Pak sestup k jezírku bude takyhodně náročný. Šli jsme to pěšky a bylo to docela náročné. Traverz k Diusburg Htt. je občas taky určitě nesjízdný. Takže k ledovci se jezdí ne z Mallnitzu, ale z Flattachu kolem přehrad. Nebo pokud se mýlím, tak mi prosím písni, kudy jsi jel.

                Navíc tazatel píše, že bude ubytován v Maltatalu u přehrady, což je úplně jiné údolí než údolí Moelly, takže výlet k ledovci je pro něj asi nedostupný, pokud nepoužije zdlouhavou cestu autem kolem hor cca 100 km.

                0 0
            • vlk123  

              Přehrada leží až v samém závěru údolí. Je tam krásně. V Maltatalu jsem byl jen s cepíny a mačkama (lezení v ledu) a bez kola. Ale kolem jezera jsme šlapali pak na Ankogel. Podle mne vlastbní okolí jezera je prakticky pro kolo nesjízdné s výjimkou přístupové asfaltky. Ale pokud sjedeš soutěskou (tunely, mosty) cca 20 km do údolí, tak jsou tam do boku boční údolí s mnoha cestami do hor ke statkům a k horským chatám. Ale vlastní zkušenost s výjezdy do hor v fakt nemám.

              0 0
              • RendyD  

                Ok. Díky:-). Potvrdils moji teorii, okolí přehrady si nechám na pěší a na kolo sjedu dolů.

                0 0
          • Ammi  

            Budu rad za jakekoliv typy. Zajimaji me kopce vysoke i velke prevyseni, idealne oboji soucasne. Neni to samozrejme rozhodujici pro vyber lokality, ale zajima me zda takova mista existuji a kde… dik

            0 0
            • Zodiax  

              My vyrazime do Saalbachu (http://alpregio.outdooractive.com/…alpregio.jsp#…), http://www.bikecircus.at/

              Treba te to trochu inspiruje ;)

              0 0
            • vlasto  

              Mne se hodne libi taky lokalita Wildkogel – Panoramaalm, z wildkogelu vedou dva perfektni traily, ale taky sotoliny, pres sedlo se da dostat do kitzbühelske oblasti, ktera je jeste rozlehlejsi.

              0 0
              • zdenek  

                Taky se tam chystáme.

                Mohl bys napsat podrobnosti k těm trasám?

                0 0
                • vlasto  

                  Na samotny Wildkogel se da vyjet 3 sotolinama, jedna vede z Neukirchenu, druha z Brambergu primo, treti z Brambergu zadnim udolim(ta je nejlehci). Z vrsku vede RobJ supertrail(od lanovky) nebo Wildkogel Supertrail(od Wildkogelhausu)­.(oba najdes na netu). Pekna kombinace je taky z Pas Thurn k Panoramaalmu, odtud sjezd do udoli za Wildkogelem a sotolinou nahoru, pak sjezd nekterym z trailu, nebo sotolinou do Neukirchenu, nebo Brambergu a po cyklostezce zpet k Panoramabahn, ktera te vyveze zpet na Pass Thurn. Pripadne za panoramaalmem, pod kopcem Rettenstein(myslim, ze se tak jmenuje) je sedlo, pres ktere se dostanes do Kitzbuhelske oblasti, tam dal uz jsem se ale nedostal.

                  0 0
                  • zdenek  

                    Díky za popis.

                    Doufám, že něco z toho není technický masakr?

                    0 0
            • vlk123  

              Tak nějaké typy Ti dám v oblastech, co jsem naznačil mimo oblast Zeel am See a Kitzbuehelu. Ale vydrž ještě chvilku prosím, než vše zpracuju.

              0 0
    • vlk123  

      Můj tip č. 1 (nikoliv podle oblíbenosti, ale jak mne to napadlo):

      Oblast Innsbruck:

      Ubytko IGLS.

      Jsou tam pohodové trasy po cyklostezkách lesy s výhledy (třeba hrad Ambras a do dalších údolí).

      Vyjet se dá v pohodě na Patscherkopfel 2246 (výhledy ale dost lidí – lanovka). Pak by to mělo jít až na Glungezer Htt. 2600 s výjimkou posledního úseku, tam už moc lidí nebývá, ale občas se kolo musí poponést.

      Daleko hezčí je cesta na Ochsenalm 2163 (výhledy na ledovce).

      Cest je tam spousta, spousta, spousta.

      Jen nezapomeň, že tady jsi už ve velehorách, na cestách je míň lidí, musíš spolehnout hodně na sebě, určitě měj Alpenverein kvůli transpostu vrtulníkem, měj dobrou mapu např. Kompass, cesty nejsou moc značené, v mlze nebo dešti může nastat problém.

      0 0
    • vlk123  

      Tip č. 2 Zillertálské Alpy, resp. Tuxerské Alpy.

      Nádherná oblast se spoustou možností jízd dolinami a k jezerům a přehradám po cyklosezkách.

      Dá se ale vyjet do hor dost vysoko po úzkých cestách, odkud uvidíš nádherné panorama hlavního hřebene Zillertálských Alp. Čím dál budeš od doliny, tím míň lidí bude. Ale zase to jsou velehory, tak pozor.

      Ubytoval bych se Mayrhofenu nebo Finkelbergu nebo Ginzlingu. Pak můžeš vyjet do Tuxerských Alp do výše cca 2500 metrů (např. Grindelspitze 2635m, i když až na vrchol jsem zase kousek kolo nesl, případně se pohybovat po traverzujících pěšinkách 2000 – 2200 metrů vysoko se spoustou výhledů.

      0 0
    • vlk123  

      Kitzbuehler Alpen moc nedoporučuji, je tam dost lidí, na sposutu kopců vede lanovka. Ale doporučím Ti vlastně údolí mezi nima a Vysokýma Taurama, konkrétně Neukirchen nebo Bramberg. Pak můžeš šlapat dolinami (jsou pro kolo ale slepá) do výšky cca 1500 – 2000 m pod Warnsdorfer Htt. nebo pod Richter Htt. nebo pod Kuersinger Htt. Na sever se dá vyjet až na vrcholky a hřebeny např. Wildkogel 2150 m. Podle Salzachu zse vede spousta Cyklostezek a dá se dojet ke Krimmelským vodopádům, pokračovat přes Gerlospass až k přehradám na Gerlosbachu a přehrady objet dokola.

      0 0
    • blaf  

      mam moznost jet na tyden do Brixenu im Thale, chci se zeptat jak je to tam s pojezdenim na silnicce? da se nebo je lepsi bajk (nebo jet jinam)?

      0 0
      • alinceb  

        Přímo tam jsem nebyl, ale není to daleko od Zell am See a tam se dá. Autem se můžeš popovézt do Brucku a pak na Grossglockner­strasse popř. my jsme jeli kolečko Leogang – St. Johann – Kitzbühel – Pass Thurn – Kaprun – Zell – Saalfelden – Leogang (cca. 135km; kromě frekventovaného Pass Thurn to bylo super). Určitě tam najdeš i další trasy…

        0 0
        • blaf  

          dik za tip, i kdyz teda dost dlouhej, si nedokazu predstavit, ze bych dal v Alpach 130km

          jeste pohledam jak se tam da jezdit, na prvni pohled mi prislo, ze to tam moc nepujde, ale nejspis to bude ok

          0 0
          • Josef Panek  

            jeste pohledam jak se tam da jezdit, na prvni pohled mi prislo, ze to tam moc nepujde, ale nejspis to bude ok

            Slušná vydíračka, jak si říct o odpověd, aniž bych se musel zeptat přímo.

            0 0
          • alinceb  

            Těch 135km má převýšení asi jen 1800m. Když přejedeš Pass Thurn na začátku, tak už tam pak žádný velký kopec není. My to s přítelkyní odjeli za odpoledne – vyjeli jsme ve 12 a vraceli se kolem 8…

            0 0
    • Iv15  

      A kam byste do Rakouských Alp doporučili na silničku? Aby tam nebyl moc velký provoz,velký výběr silnic, ideálně kemp u nějakého jezera…

      0 0
      • malamala  

        Dobrá je Tauernská cyklostezka vede z Krimmlu až do Pasova. Převýšení je skoro nulové. A kemp přímo u jezera www.seecamp.at ;)

        0 0
        • Iv15  

          No, cyklostezka to být snad ani nemusí :-). Spíš nějaký kopečky…

          0 0
    • Doyle  

      Nevím, jestli to už tady někde bylo, ale zajímavý KOM, sjezd na silničce:

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.